Şimdi Ara

SABİT DİSK ALANI AZALMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim toplam 1 TB'lık bir sabit diskim var ve tek sunucum :C sunucu. Biraz önce kontrol ettiğimde toplam 931 GB'lık alanın sadece 300 GB boş olduğu gördüm. Bilgisayardaki oyunlardan dolayı olduğunu düşündüm bir an fakat oyunları tek tek topladığımda 100-200 'ü ancak bulabileceğini fark ettim. Fakat benim bilgisayarımda 700 GB'lık yer kaplı ve bunun bir açıklamasını bulamadım. Gereksiz her türlü şeyi Program Ekle / Kaldır aracılığı ile sildim. Yetmedi üstüne disk temizlemeye girdim ve orada sildiklerimle 21 GB'lık yer açılacağını belirtti fakat yaptığım tüm silme işlemlerinden sonra diskde yer açılacağı yerde aksine yer azaldı ve 288 GB lık boş alanım kaldı. Yedekleme ayarlarına girdim yedekleme de kapalı. İçin içinden çıkamadım çok canım sıkıldı. Yardımcı olabilecek olan var mı ?

DÜZELTME 1 : Arkadaşlar şöyle bir şey buldum bununla bir alakası olabilir mi acaba ?

SABİT DİSK ALANI AZALMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apoloclipse -- 18 Nisan 2015; 2:29:28 >

• Apoloclipse A kullanıcısına yanıt
    Windows old olmasın o kadar yer kaplayan. Ben de bir kere dikkat etmeden format atınca başıma gelmişti çok yer kaplıyor.
  • Sistem dosyaları görünmemektedir. Harddiske siz format attıkça birimi değişebilmektedir. Markalar ile alakalı bir şey.
  • Resimdeki nedenden dolayı öyle. Siz o alanı kullanınca otomatik olarak yer açılmalı ya da elle kısabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka diskiniz varsa içindeki tüm bilgileri yedekleyerek, hdd regeneratör ve hiren boot ile diski temizlemenizi ve ilk olarak fat32 ile formatlayarak tam disk birim boyutunu görmenizi ve sonrasında başka işlemler yapmanızı öneririm.
  • Alttaki çubuk ayarı yüzde beşe çek tüm sistem geri yükleme verilerini sil sorun kalmaz malum klavyeye dokunsan sistem geri yükleme noktası oluşturur windows
  • Teşekkür ederim arkadaşlar...
    Evet o yüzdeyi azalttım ve Disk Temizleyici'den geçmiş geri yükleme noktaları ve gölge dosyaları sildim toplam alanım 700 GB'a kadar boşaldı geri yükleme noktası iyi hoş bir sıkıntı olunca geriye dönebiliyorsun da 400 GB lık bir hafızaya değer mi çok saçma değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temiz bir format at bir sure sonra sistem doluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.