Şimdi Ara

Sabit ücret 1.27 TL'ye indirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir 1. Tüketici Mahkemesi, Muhittin S. adlı vatandaşın açtığı davayı karara bağladı. Hakim, Türk Telekom'un vergilerle birlikte faturaya yansıttığı 13,56 liralık sabit ücreti 1,27 liraya indirdi.

Sabit ücretin düşürülmesi için her abonenin ayrı ayrı dava açması gerekiyor.

Zaman'dan Mustafa Yüksel'in haberine göre Mahkeme, temyiz yolu kapalı olan kararı, hukukçu ve elektronik uzmanı akademisyenlerden oluşan bilirkişi raporuna göre verdi.

Bornova'da oturan Muhittin S., Türk Telekom'un faturalara yansıttığı sabit ücretin iptali için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaat etti. Heyet 28 Nisan 2008'de verdiği kararında Muhittin S.'yi haklı buldu.

Heyet, sabit ücretin iptal edilmesine ve 2 Eylül 1997 tarihinden bu yana alınan bedellerin geri ödenmesine hükmetti. Bunun üzerine Türk Telekom, İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nde karara itiraz etti.

Hakim Ahmet Yıldırım, hakem heyeti ve bilirkişi raporlarını göz önünde bulundurarak Türk Telekom'un en çok 1,27 lira sabit ücret alabileceği kararına vardı. Mahkeme ayrıca müşterinin geçmişe dönük sabit ücretlerini geri almasının önünü de açtı.

Davayı kazanan Muhittin S., "Ben 12 yıllık Türk Telekom müşterisiyim. Sabit ücretin alınmasını yadırgıyordum. Hakkımı aradım ve kazandım. Herkes kendi hakkını alsın." dedi. Mahkemenin bilirkişilerin GSM operatörlerini göz önünde tutarak belirlediği 1,27, 1,50 ve 2 liralık sabit ücretlerden birini seçtiğine dikkat çeken avukat Resul Tunçkır, kararın yalnız bu davanın taraflarını bağladığına işaret etti.

HER ABONE AYRI AYRI DAVA AÇMASI GEREKİYOR

İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nin kararının emsal teşkil etmeyeceğini vurgulayan Tunçkır, "Bu kararla kimse Türk Telekom'a gidip sabit ücretini kaldırmasını veya 1,27 liraya indirmesini isteyemez. Başka bir zamanda, başka bir hakim farklı bir karar verebilir. Sadece Yargıtay'ın vereceği karar emsal olabilir." şeklinde konuştu

Kaynak:http://www.f5haber.com/haberoku.aspx?id=759606

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uxexes -- 17 Mart 2009; 9:05:39 >

• Yine bir saçmalık daha... Ortada bir haksızlık varsa bu herkes yapılmıştır. Bu kararın sadece bir kişiye uygulanması yetmediği gibi bir de emsal teşkil etmemesi Türkiye'de olduğumuzu hatırlatıyor bir anda. Yani bu haberin de bize hiç bir katkısı yok, başka bir hakim başka bir karar verebilir... Hadi bu bey gitmiş, vaktinden parasından yemiş uğraşmış, binlerce gariban işinde gücünde, ekmek parasının derdinde olanlar avukat parasını nerden bulacak, mahkemeye gidecek zamanı nerden bulacak, mahkemeye verse dava tarihi ne olacak o da belli değil...

Beş dakikam boşa gitti.
  • tabiki saçmalık böyle bir şey olamaz sen git altın yumurtlayan tavuğu 3 kuruşa sat sonra.........daha çok şey söylüyorum ama içimden
  • bu karar emsal teskil etmediği icin su an icin pek onemi yok sadece bu tip kararların artması sonucunda bazı seyler değişebilir
  • böyle tekelcilik olduğu sürece insanların mahkeme'den başka şansı kalmıyor tabiki.ama nasıl emsal teşkil etmiyor onu anlamak güç.sabit ücrete karşı değilim ama astronomik olmaması kaydı ile olabilir.bu seviyelerde çok uygun bir rakam gibi görünüyor.sırf sabit ücretle bile dünya getirisi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@NT

böyle tekelcilik olduğu sürece insanların mahkeme'den başka şansı kalmıyor tabiki.ama nasıl emsal teşkil etmiyor onu anlamak güç.sabit ücrete karşı değilim ama astronomik olmaması kaydı ile olabilir.bu seviyelerde çok uygun bir rakam gibi görünüyor.sırf sabit ücretle bile dünya getirisi olur.

emsal karar olması için yargıtayın karar vermesi lazım bu davayı kazanan avukat yargıtaya gidip kararı onaylatması lazım

davanın yargıtayda açılması lazım
  • bu tür konular çok açıldı bu forumda konuyu bende biliyorum.ama böyle nereye kadar demek istiyorum hep aynı şey elde var sıfır tabiki hakkını aramazsan.kimsede uğraşmak istemiyor bende dahil.ya telefonu kapattıracaksın yada mahkeme.3. bir seçenek olsaydı baştan böyle şeylere gerek kalmazdı.ama umarım yakın zamanda hayalde olsa böyle bir seçeneğimiz olur
  • ayrıca başlık değişmeli bu genel bir şey değil ama öyle algılanıyor
  • Hukuktan anlamayan H sini bile bilmeyen arkadaşlar yorum yapmaktan hiç kaçınmıyor.
    Yargıtayda dava açılması gereken arkadaşa burdan yazıyorum. Dilekçeni ben hazırlıyacam git bakalım nolucak orda. Bilmeden işkembeden sallamak kolay. Bir yerden okuyup hemen yorum yazıyorsunuz helal olsun
  • Toplumsal bilincimiz yok. Biz ancak sokaklarda toplanıp avaz avaz bağırmayı, yürüyüş yapmayı, kendi halinde işine gücüne giden insanları saatlerce trafikte bekletip geciktirmeyi ve onların beddualarını almayı biliriz. Bu davayı açabilecek onbinlerce hatta yüzbinlerce insan var bu ülkede. Mademki dava emsal teşkil etmiyor somut olarak tepki göstermek için onbinlerce kişinin mahkemeye başvurması gerek. Hukuk zaten yavaş işliyor, iyice yavaşlatmak tıkamak gerek. Adliyelerde ucu bucağı görünmeyen kuyruklar onlarca ay ileriye gün verilen davalara sebep olmak gerek. O zaman bazı yetkili kişiler nasıl önlem alacak bakın da görün.

Bir başka tepki yöntemi de sabit ücretleri bahane ederek tepki göstermek için haftanın belli günleri sabit telefonları kullanmama kararı almak. Toplum olarak bunu başarıp belli günler yok sayılacak kadar az gelir ile başbaşa bırakabilsek Telekom'u bakın nasıl geri adım atacaklar. Aslında pek çok cep operatörünün son derece cazip kampanyaları var, 1 ay Tekemom'un tek geliri sabit ücret olsa bundan başka eline para geçmese telefon ücreti olarak akılları başlarına gelir ama malesef biz toplum olarak anca lafta varız. Ya da başta dediğim gibi hiçbir işe yaramayan yürüyüşlerde... Somut olarak tepki koyalım dendi mi kimse rahatından vazgeçmek istemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.