Şimdi Ara

SAC DÖKÜLMESİNİ DURDURMANIN YOLUNU BULDUM! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
12
Favori
5.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O tur urunler sonuuc veriyor dogru ama insani boruyla kendisine bagliyor urun tukendikce para vermek zorunda kaliyorsunuz yoksa her sey eskisine donüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

Saç ekimi için ne düşünüyorsun üstad?
    Kişinin durumuna bağlı. Açıklık çok değilse, donör bölgesi sağlamsa çok güzel sonuçlar çıkıyor ortaya.
  • Sarımsak+zeytinyağı karışımını kafaya süren var mı? Faydalı oluyor deniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainDrain

bari head shouldersi birakin sonra pisman olursunuz hocam valla
    Konuyu gorunce yazayim dedim sabunu aldim ama simsiyah degildi sabun icinde yuzey aktif madde vardi kullaniyorum etkili mi bilmiyorum ama sampuani bu konudan sonra baya azalttim umarim iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Minoxil değil minoxidil. Konuya uzaksın androjenik alopesiyi çörek otuyla tedavi edemezsin. Ancak mevsimsel veya strese bağlı dökülmeleri durdurursun. DHT'ye karşı hassaslaşan reseptörler saçın beslenmesini engeller zayıflar ve dökülür. İstediğin kadar vitamin ve minerallerin tam olsun. Tek çaresi minoxidil ve finasteride.

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam
    Benim merak ettiğim düzgün beslensek, her vitamini almaya gayret etsek, spor yapsak. Tüm bu -saç çıkartıcı- ürünleri kullanmaya gerek kalır mı? Yani dökülceği varsa dökülür; fakat diğer türlü herhangi bir özel şampuan vs kullanmadan dökülen saçlarımızı geri kazanabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Merhaba hocam
    Benim merak ettiğim düzgün beslensek, her vitamini almaya gayret etsek, spor yapsak. Tüm bu -saç çıkartıcı- ürünleri kullanmaya gerek kalır mı? Yani dökülceği varsa dökülür; fakat diğer türlü herhangi bir özel şampuan vs kullanmadan dökülen saçlarımızı geri kazanabilir miyiz?

Alıntıları Göster
    Aldığın vitaminler oraya ulaşmıyorki istediğin kadar iyi beslen spor yap. O yüzden dökülüyor zaten. Kan dolaşımını arttırıcı eylemler uygularsan faydası olabilir denemek lazım kesin kanıtı yok. Dermoroller, lazer vs gibi. Tek başına yine yetmez bakım yağı veya losyonlarla desteklemek lazım. Ben minoxidilciyim aktif olarak kullanıyorum. 6. Aydan itibaren dozu düşürdüm hiç dökülmüyor saçım. Bana aylık maliyeti 40-50tl.

Şampuan olarak zaten market şampuanlarına yaklaşmayın bile. Ben prozinc kullanıyorum. 3x300ml kampanyalı internetten alıyorum 90-100lira. 5-6 ay gidiyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 26 Aralık 2019; 9:40:54 >

• Eğer saçta erkek tipi dökülme varsa ne yaparsanız yapın dökülmeyi durduramazsınız.Fakat saçınızı hor kullandıysanız,yıprandıysa ve bundan dolayı saçlarınız döküldüyse saçları kurtarmanın etkili yolları vardır.

Benim saçlarım 2011 yılından beri uzun.O zamanlar saçım aşırı gür ve sağlıklıydı.Fakat saçlarım zamanla yıpranmaya ve dökülmeye başladı.Bunu ilk başta hiç önemsemedim.Her gün saçlarımı yıkıyor,saç kurutma makinesi ile diplerine sıcak hava gelecek şekilde hunharca kuruluyor,uzun saça uygun olmayan taraklarla saçlarımı tarıyordum.Bu neredeyse her gün tekrarlanan bir durumdu.

Daha sonra ise 2018 yılının sonlarına doğru saçlarımın tepeden olmak üzere ciddi olarak döküldüğünü dehşetle farkettim.Duş aldıktan sonra başımın tepesine baktığımda kocaman bir boş alan görüyordum.Saçlar uzun olduğu için kuruduğu zaman ve saçlar toplandığında o kadar belli olmuyordu fakat saçlar ıslanınca vahim tablo ortaya çıkıyordu.Saçlarımı kestirdiğim an kelliğin tamamen ortaya çıkacağını farkedince dehşetim daha da artmıştı.

Ondan sonra ne yapabilirim diye araştırdım.Saçlarımın hor kullanımdan dolayı döküldüğünü düşündüğüm için hemen saçlarıma iyi gelecek doğal yağlar aradım.Badem yağı,Argan yağı ve Çörek otu yağını yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.Her gün saç yıkama olayını da bıraktım.Haftada üç günde bir saçlarımı yıkıyorum.Şampuan olarak ise içinde kimyasal maddeler bulunmayan zeytin yağı esaslı şampuanlar kullandım.Saçlarımı kurutma makinesi ile kurutmayı tamamen bıraktım ve doğal olarak kurumaya bıraktım.Saçlarıma uygun geniş taraklar aldım.Dahası vücudumdaki kan değerleri iyi olması için keçiboynuzu pekmezini her gün bir iki kaşık tüketmeye özen gösterdim.İhmal ettiğim sporu tekrar yapmaya ve hergün koşu-yürüyüş vs yapmaya çalıştım.

Aradan geçen bir yılın sonunda saçlarımdaki dökülme ciddi oranda azaldı.Seyrekleşen bölgelerde tüylenmeler gözlemliyorum.Hatta bir ara boş olan yerlerde bildiğin saç telleri tekrar çıkmış durumda.Eskisine oranla ciddi olarak bir iyileşmenin olduğunu söyleyebilirim.

Kısacası saçlarınızın dökülmesi ''erkek tipi'' değilse kurtarmanın yolları var.Lakin erkek tipiyse yapacak birşey yok.Saç dökülmesi durduktan sonra ancak ya saç ektirirsiniz ya da protez saç/saç dövmesi gibi durumlara girişirsiniz.Veyahut kel bir erkek olmayı kabullenirsiniz.

Not:Saçlar dökülürken hiç hastaneye gitmedim zira hastaneye gitsem direk erkek tipi dökülme deyip bir yığın gereksiz ilacı dayıyacaklardı.Bu nedenle zaten erkek tipi dökülmeyse saçları kurtaramayacağımı bildiğim için kendi imkanlarımla bir tedavi süreci uyguladım ve başarılı oldum.Sizinde saçınız dökülüyorsa dediklerimi deniyebilirsiniz..

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Kerastase denedin mi hiç hocam? Olumlu yorumları çok..bir de prozinc'in hangi serisini kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuhyiv -- 26 Aralık 2019; 13:6:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuhyiv

Kerastase denedin mi hiç hocam? Olumlu yorumları çok..bir de prozinc'in hangi serisini kullanıyorsunuz?
    Dermatit oluyor bende kuruluktan. Yeşil kutu prozinc kullanıyorum o yüzden.

Erkek tipi dökülmede işe yaramaz kerastase falan.
  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    Şampuanlara baya para harcadım hiçbiri bir işe yaramadı. Bu ara gemileri yakıp minox + finasteride giresim var bilemiyorum altan.
  • quote:

Dermatit oluyor bende kuruluktan. Yeşil kutu prozinc kullanıyorum o yüzden.

Erkek tipi dökülmede işe yaramaz kerastase falan.

Alıntıları Göster
    Peki hocam bir şeyi daha merak ediyorum..bu minoxil bildiğim kadarıyla saç derisinde kan akışını arttırıyor ve bu sayede saç kökleri daha iyi beslenip dökülmüyor..fakat bu genişleyen damarların içinde dht var zaten..ve bi süre sonra(12 ay) dht daha baskın geldiği için minoxil'in bir faydası kalmıyormuş..yani ömür boyu devamlılığı yok çıkarımı yapılabilir burdan..siz ne düşünüyosunuz..(ekşide sir dangerous adlı yazar baya yatkın konuya..ben de ordan okuduklarım kadarıyla biliyorum..)

• quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Şampuanlara baya para harcadım hiçbiri bir işe yaramadı. Bu ara gemileri yakıp minox + finasteride giresim var bilemiyorum altan.
    finasterid iyi hoş da eksileri artılarından çok...yani aslında hepimizin amacı iyi bir görünüş..kadınları etkileme..saç da bunda büyük etken fakat dht'nin sana sağladığı diğer kazanımlar da bir o kadar önemli..ben en fazla saç ektiririm onlara bulaşmam sanırım..
  • quote:

Peki hocam bir şeyi daha merak ediyorum..bu minoxil bildiğim kadarıyla saç derisinde kan akışını arttırıyor ve bu sayede saç kökleri daha iyi beslenip dökülmüyor..fakat bu genişleyen damarların içinde dht var zaten..ve bi süre sonra(12 ay) dht daha baskın geldiği için minoxil'in bir faydası kalmıyormuş..yani ömür boyu devamlılığı yok çıkarımı yapılabilir burdan..siz ne düşünüyosunuz..(ekşide sir dangerous adlı yazar baya yatkın konuya..ben de ordan okuduklarım kadarıyla biliyorum..)

Alıntıları Göster
    Evet ömür boyu kullanmak gerekiyor. Genetiğimizde olan bir hastalık bu. Astım hastalarının nasıl bronşları tozlu polenli ortamda daralıp nefes almalarını engelliyorsa bu resrptörlerde dhtye hassas. Ben kullanmaya razıyım saçlar gitmesinde...

• quote:

finasterid iyi hoş da eksileri artılarından çok...yani aslında hepimizin amacı iyi bir görünüş..kadınları etkileme..saç da bunda büyük etken fakat dht'nin sana sağladığı diğer kazanımlar da bir o kadar önemli..ben en fazla saç ektiririm onlara bulaşmam sanırım..

Alıntıları Göster
    Ekilen saçında dökülmeyeceğinin garantisi yok 5-6 sene sonra. Onlara da etki etmeyeceginin garantisi yok. Saç ekimi merkezlerinden birine sormuştum dm yoluyla cevap vermemişlerdi.
  • quote:

Evet ömür boyu kullanmak gerekiyor. Genetiğimizde olan bir hastalık bu. Astım hastalarının nasıl bronşları tozlu polenli ortamda daralıp nefes almalarını engelliyorsa bu resrptörlerde dhtye hassas. Ben kullanmaya razıyım saçlar gitmesinde...

Alıntıları Göster
    Kaşıntı ve yağlanma yapıyo deniyo..ve sanırım sabah akşam kullanmak gerekiyo..açıkcası bunu hayat biçimi olarak benimseyip devam ettirmek büyük irade ister..saygı duyarım..
  • quote:

Kaşıntı ve yağlanma yapıyo deniyo..ve sanırım sabah akşam kullanmak gerekiyo..açıkcası bunu hayat biçimi olarak benimseyip devam ettirmek büyük irade ister..saygı duyarım..

Alıntıları Göster
    Minoxidil'i ilk 4-5 ay sabah akşam kullan. Sonra dozu düşür ben günde bir kere yapıyorum sadece akşamları. Hatta bazen gün aşırı bile oluyor yaptığım. Dökülmem yok yeterli oluyor. Bir ara bıraktım 2 aya yakın prozinc losyon kullanayım dedim saçlar yine zayıflamaya başladı devam ettim.

Ben de herhangi bir yan etki yapmadı. Kuruluğu yapmasının sebebi losyonun alkol içermesi. Toz halinde çünkü minoxidil. Alkolde çözdürüyorlar. Saça bulaştırmadan deriye yedirirsen pek kuruluk yapmaz. Benim saçım zaten kuru ona rağmen ekstra bir kuruluk yapmıyor.

• quote:

Minoxidil'i ilk 4-5 ay sabah akşam kullan. Sonra dozu düşür ben günde bir kere yapıyorum sadece akşamları. Hatta bazen gün aşırı bile oluyor yaptığım. Dökülmem yok yeterli oluyor. Bir ara bıraktım 2 aya yakın prozinc losyon kullanayım dedim saçlar yine zayıflamaya başladı devam ettim.

Ben de herhangi bir yan etki yapmadı. Kuruluğu yapmasının sebebi losyonun alkol içermesi. Toz halinde çünkü minoxidil. Alkolde çözdürüyorlar. Saça bulaştırmadan deriye yedirirsen pek kuruluk yapmaz. Benim saçım zaten kuru ona rağmen ekstra bir kuruluk yapmıyor.

Alıntıları Göster
    bırakınca çok daha kötü olabiliyomuş..sürekli kullanabileceğimi de sanmıyorum..hem benim saç uzun biraz..uygulaması zor olur o zaman..dermarolleri de denemeyi düşünüyorum ama saçın uzunluğundan nasıl yaparım bilemedim..en iyisi saçı üçe vurmak dökülmede az olur hem

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.