Şimdi Ara

Saç için sabun mu şampuan mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şampuanların saçı daha çok döktüğü söyleniyor, son günlerde de yastığımda baya saç teli bulunca mevzuya uyandım. Bu konuda detaylı biligisi olan var mı saçı sabunla mı şampuanla mı yıkamak daha iyidir saç için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SR8SR -- 17 Ağustos 2013; 19:55:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabun mu Şampuan mı: Saçların için En İyisi Hangisi?

Saçların için en iyi temizleyiciyi seçmeye çalışırken, sabun mu şampuan mı konusunda kararsız kalabilirsin. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle bir karar vermeden önce her birinin özelliklerini dikkatlice değerlendirmelisin.

Sabun

Sabun, yüzyıllardır saçları temizlemek için kullanılmıştır ve doğal yağları gidermede etkilidir. Ancak sabun, saçtaki doğal yağları çok fazla giderebilir ve bu da saçların kuru, kırılgan ve kaşıntılı olmasına neden olabilir. Sabun ayrıca saçlara kalıntı bırakabilir ve bu da saçların cansız ve mat görünmesine yol açabilir.

Şampuan

Şampuan, özellikle saçları temizlemek için tasarlanmış bir üründür. Saçtaki fazla yağı ve kiri nazikçe giderirken, saçın doğal yağlarını koruyacak şekilde formüle edilmiştir. Şampuanlar ayrıca saçı yumuşatan ve parlaklaştıran bileşenler içerebilir.

Hangisini Seçmelisin?

Sabun mu şampuan mı seçimi saç tipine ve kişisel tercihlerine bağlıdır.

• Yağlı saçların varsa: Şampuan, saçındaki fazla yağı kontrol altında tutmana yardımcı olabilir.
    • Kuru saçların varsa: Sabun saçlarındaki doğal yağları giderebilir, bu nedenle şampuan daha iyi bir seçimdir.
    • Hassas saç derine sahipsen: Nazik bir şampuan kullanmalısın, çünkü sabun saç derini tahriş edebilir.
    • Saçlarını sık sık şekillendiyorsan: Şampuan, saçtaki ürün kalıntılarını gidermede sabunlardan daha etkilidir.

Sonuç olarak, ister sabun ister şampuan kullanmayı tercih et, saç tipine uygun bir ürün seçmek ve saçlarını gerektiği kadar sık temizlemek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şampuan, bir kere sabunla yıkamıştım süpürge teli gibi olmuştu.
  • Sabun daha iyi bence
  • Sabun:
    +Daha kolay şekil veriliyor.
    +Daha ucuz.

-Saçı çoook sert yapıyor parmaklarını geçiremiyosun o derece.

Şampuan:
    +Sabundan daha iyi kokuyor.
    +Saçları hafifletiyor.

-Sabundan pahalı.

Benim tercihim her alanda sabun.
  • sabun yumuşatmıyor saçı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SR8SR

Şampuanların saçı daha çok döktüğü söyleniyor, son günlerde de yastığımda baya saç teli bulunca mevzuya uyandım. Bu konuda detaylı biligisi olan var mı saçı sabunla mı şampuanla mı yıkamak daha iyidir saç için?

Sacina tam uygun bulunabiliyorsa bitkisel sampuanlar mesela dfn garli benim sacima cok iyi geldi icinde bir ton kimyasal yok bitersede prozinc yagli saclar icin olani dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Ağustos 2013; 20:14:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bioxcin kullandım alnım da bile saç çıktı tavsiye ederim

• both.
  • kısa saç sabun uzun şampuan

• Sabun bende kepek yapıyor head&shoulders limonlu kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.