Şimdi Ara

saç kurutma makinesi ile pc soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bizim saç kurutma makinesi soğuk üfüren ayarıda olan bir makine şimdi kasanın yanında kapak da bir huni var ordan stok fan'a gidiyor yolculuk ve ben merak ettim acaba oraya saç kurutma makinesini tutsam nolur?

• sen o sese katlanabilecekmisin önce onu söyle...
  • elektrik faturası+ses
  • benim korkum kasaya malzemelere birşey olur diye ve zaten dediğiniz sebeplerden dolayı işe yarasada az kullanırım ama oda lazım olunca.
  • kasanın yan kapagını aç. 29.90 a premier bir vantilatör al ve açık kasaya üflet.
    Çok daha sessiz ve mantıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

kasanın yan kapagını aç. 29.90 a premier bir vantilatör al ve açık kasaya üflet.
    Çok daha sessiz ve mantıklı olur.

Gerçekten süper yorum olmuş :)
    Arkadaş da kesinlikle kurutma makinesini denememe tavsiyesinde bulunuyorum, kazara sıcağa gelirse, işlemci ram ekran akrtı ne varsa pişer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazsite

bizim saç kurutma makinesi soğuk üfüren ayarıda olan bir makine şimdi kasanın yanında kapak da bir huni var ordan stok fan'a gidiyor yolculuk ve ben merak ettim acaba oraya saç kurutma makinesini tutsam nolur?

aynı yontemı 5000 rpmlık fanla yaptım 17 derecelık bı fark yaratıyor işlemcimde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Kurutma Makinesi Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elimde bir pc fanı daha var kirden çalışmıyor onu temizliyimde onuda takıyım o zaman ama şöyle bir durum var işlemci fanı haric diğerleri hep dışarı üfürüyor biz içeri üfletmeye çalışıyoruz sıcak hava sirkülasyonu konusunda iyi çalışma yapmak gerek ayrıca kendimiz usb çıkışlı fan yapabiliriz gibime geliyor işe yaramayan cd + oyuncak araba motoru + kopuk usb kablosu + yapıştırıcı hızlı dönermi acaba?
  • sınırları zorlayalım diyorsun
  • bunlar henüz sınır değil :D işlemci sıfır derece olurmu acaba diye araştırdım -50 derece yapmışlar gördüm. Sınırları zorlamak araçlar için derin dondurucular var kutu gibi anakartı onun içine monte edecen düşünsene işlemcinin hızı yüksek tam verim alamıyoruz daha düşük hızda olanlar daha verimli olabiliyor bence enerji ve soğutmayla alakalı o yeni çıkanlar iyi tempoda gidiyor bizde bunu sağlarsak çekirdek sayısı kilobajına göre yük kaldırma şampiyonasında altın madalyayı alırız

fanı bile var

http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=waecocoolfunmb40.jpg&res=landing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazsite -- 25 Eylül 2012; 17:31:31 >

• quote:

bunlar henüz sınır değil :D işlemci sıfır derece olurmu acaba diye araştırdım -50 derece yapmışlar gördüm. Sınırları zorlamak araçlar için derin dondurucular var kutu gibi anakartı onun içine monte edecen düşünsene işlemcinin hızı yüksek tam verim alamıyoruz daha düşük hızda olanlar daha verimli olabiliyor bence enerji ve soğutmayla alakalı o yeni çıkanlar iyi tempoda gidiyor bizde bunu sağlarsak çekirdek sayısı kilobajına göre yük kaldırma şampiyonasında altın madalyayı alırız

fanı bile var

http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=waecocoolfunmb40.jpg&res=landing

hocam yenisin galiba

-200 derecede oc şampiyonları var

not:http://forum.donanimhaber.com/forumid_380/tt.htm bakmanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 25 Eylül 2012; 18:52:45 >

• birde google görsellere " ln2 ovevrclock" yaza bilirisin

burdada mesut abimiz ln2 ile oc yapıyor :http://donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=33219
  • peki benim merak ettiğim ha -200 ha +80 ne fark var ikiside bir nesne için soğuk veya sıcak olarak aşırı etki etmezmi nasıl dayanıyor -200 dereceye acaba? Ha birde şu var hız aşırtma yapmak hiçte önemli değil benim beklediğim o hızda sabit stabil çalışması yoksa hızı çok yüksek yap sonra biraz aşağılarında rahat kullanırım de onun için yapılıyorsa o çokda tın yani
  • cpu sıcaklığı 63 dereceydi bende beklemeye alıp tekrar başlattım pc'i şimdi -104 gözüküyor böylede duruyor noldu bişide yapmadık

http://desmond.imageshack.us/Himg835/scaled.php?server=835&filename=adszjz.png&res=landing
  • quote:

peki benim merak ettiğim ha -200 ha +80 ne fark var ikiside bir nesne için soğuk veya sıcak olarak aşırı etki etmezmi nasıl dayanıyor -200 dereceye acaba? Ha birde şu var hız aşırtma yapmak hiçte önemli değil benim beklediğim o hızda sabit stabil çalışması yoksa hızı çok yüksek yap sonra biraz aşağılarında rahat kullanırım de onun için yapılıyorsa o çokda tın yani

-200 dereceye sıvı azot dökülerek ulaşılıyor. çisim ne kadar soğuksa okadar iletken demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

-200 dereceye sıvı azot dökülerek ulaşılıyor. çisim ne kadar soğuksa okadar iletken demektir

doğru söylüyorsun bende bu konuda araştırma yapmıştım dün ve acaba sıcak olursamı soğuk olursamı iletken olur diye soğuk olursa iletken oluyormuş.
  • 8 cmlik fani usb kablosu ile calistirmaya calistim nerdeyse durucak gibiydi bende cope attim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -50 derecede yarıiletkenlerin iletimi azalır yanı direnci artar yani aynı voltajda daha az akım geçer. Yani eskiden geçen aynı akıma karşılık daha az voltaj olur. Sanırım overclock için iyi bir özellik.

Bence sıvı azotun litresi 3-5 lira falandır. Üniversitelerden birine başvur belki satarlar . Ama buharlaşmadan eve gitmelisin.

Dikkat!! Anakartın veya diğer parçaların metal parçalarına değdirme. Sadece işlemcinin macun sürdüğün kısmına gelmeli o da metal bir kalkan yardımı ile ısı çekilecek şekilde kullanılmalı.(doğrudan temas iyi olmayabilir :) ) O kadar soğuk metale elini dokundurursan değen yerlerine veda et.

-200 derecede ise iletkenliklerinin önemli ölçüde azalmış olması işlerini yapamamaları anlamına gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Eylül 2012; 17:37:33 >
  • quote:

bizim saç kurutma makinesi soğuk üfüren ayarıda olan bir makine şimdi kasanın yanında kapak da bir huni var ordan stok fan'a gidiyor yolculuk ve ben merak ettim acaba oraya saç kurutma makinesini tutsam nolur?

ben kasanın yan kapağını sanayide tornacıya götürdüm ve 2 adet 12cm yuvarlak delik açtırdım ve fanları taktım disket sürücüsünün bulunduğu bölüme takılacak şekilde bir fan kontrolüde yaptım baya etkili oldu
    kasanın tüm şasesini bu şekilde soğutuyorum içeri doğru giren hava kasanın tüm ızgaralarından dışarı çıkıyor ve hava sürkülasyonu yüksek olduğu için toz birikmeside yapmıyor içeri hızla giren tozlar havanın etkisi ile
    ızgaralardan dışarı çıkıyorlar pek ses yapmıyorlar hızlarınıda ben kontrol ediyorum baya etkili oluyor özellikle stok soğutma kullananlar için gerekli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.