Şimdi Ara

saç uzatma (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
34.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkese çok teşekkürler dursun bu başlık lazım olur :D
  • dostum yıllardır saç uzatma işiyle uğraşan ve abisi bayan kuaförü olan biri olarak söylüyorum ki; saç uzatmadan temel işlem üstlerin yanlara doğru düşmesini sağlamaktır. yani mevzu şu; saçını 4-5 ay uzattıktan sonra, gidip yanları (kulak üstlerini ama, çok yukarıya çıkılmıcak) ve enseyi (yine alttaki saçak kısımları, üstlere çıkılmıcak); makasla birazcık kısaltmak. ama dediğim gibi, az... sonra yanlar ve ense ağırlıklı olmak üzere aramakas attırıcaksın ve uzamaya bırakıcaksın...

not: en son söylediğim aramakas yerine, inceltme makası olan bir kuaför bulup; incelttirebilirsen çok daha iyi olur. aramakastan çok daha iyidir. ama bu genelde ya çok lüks erkek kuaförlerinde olur; yada eğer anlaşabilirsen çoğu bayan kuaföründe vardır. ama dediğim gibi şart değil; aramakasda işini görücektir. bu sadece tavsiyeydi...

not 2: her saç uzatılmaz. saç tipine bağlı bu. eğer kıvır kıvırsa saçların, bonus gibiyse bu dediklerimi dikkate alma, öyle bir durumda nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum. bu dediklerim, ince veya orta incelikte telli; düz veya dalgalı saçlarda geçerlidir. zaten saçları böyle olan kişilerin uzatması makbuldür.

not 3: bu yöntem sayesinde şu an aynı şu şekilde bir saç stiline sahibim ;

saç uzatma

not 4: ama bir moka yaramıyor, tüm gün evde pinekliyorum, tip var icraat yok. demek istediğim; olay saçta veya tipte değil özgüvende bitiyor.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 6 Temmuz 2011; 3:02:43 >

• bu şampuandan al 3 aya popona kadar gelir saçlar .
    benim ensemdeydi 3 ayda popomda saçlar topluyorum saçları
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

Peki ya dalgalı saçlı olanlar nasıl uzatmalı.Geçen sene uzattım 5 ay kadar fakat hep kabarık ve dalgalı.Saç tellerimde kalın,bildiğiniz bi krem var mi? Kıvırcık düzleştirici falan.

Disini sıkıp 5-6 ay daha uzatsaydin ve sonra da ara makas attirsaydin cok guzel olurdu. Benim sacim da hafif dalgali. Ilk 5 ay kabarık dolastim,aslan gibiydim. Daha sonra aradan 5-6 ay daha gecti ve saclar cok guzel olmustu.

Hevesimi aldiktan sonra gittim 3 numaraya vurdurdum saci. Bundan sonra da uzatmam. Sac uzatmak,acayip sac dokuyo. Benim yanlar otoban gibi acilmis su an.

Lise bitince herkes uzatir bir hevesle ama 1-2 yil sonra hevesiniz gecince benim gibi vurdurursunuz 3'e :)

Sabredemedim,arkadaşlarım dalga geçmeye başladı :D Ama bu sene uzatacam.

• Up :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasil bir horttur boyle

• Ben o saçı iki yıl uzattım geçenlerde de kestirdim Nostalji oldu...
  • Yazın çok rahatsız ediyor ya dayanamadım kestirdim, en iyisi bakımlı kısa saç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaBoTeUr

Son 8 senedir saçlarım uzun. (bel seviyemde neredeyse.) Uzatmak istiyorsan en azından boynuna ulaşana kadar berber ve makas yüzü gösterme. uzadıktan sonra mümkünse tanıdık bir bayan kuaförüne (şansıma arkadaşım bayan kuaförü) yada sağlam bir erkek kuaförüne git. ( benim tercihim mos olmuştu. ) mahalle berberine gidersen şekil vericem diye mahveder saçını. hafif bi şekil verdir sonra bırak istediğin kadar uzasın. 2si 1 arada şampuan tercih etme sakın. normal şampuan ve saç kremi kullanman bakım için yeterli olacaktır. Saçlarım şu durumda şu an :)http://imageshack.us/photo/my-images/194/dsc0038os.jpg/

Abi çok iyi saçlar ya

• Bendende bi up

• BU NASIL BİR UP

HİP HUP
    PUT YOUR HANDS UP
  • 2011'de yazmışım bu başlığa o zaman 2 senelikti saçlar. Hala da uzunlar ama, yakında gidecek gibi.

saç uzatma
  • İstanbul Levenet taraflarında adam akıllı erkek kuaförü biliyor musunuz? 50 lirayı geçmesin
  • Bende uzatıyorum saçlarımı 1-2 ayda bir ara makasla kestiriyom ama bana yavaş uzuyor gibime geliyor geçen restorex hızlı Uzama diye bir şampuan gördüm etkili mi sizce yardimci olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: estefanik

Merhabalar saçlarını daha önce uzatmış erkek arkadaşlardan yardım istiyorum.Saçlarımı 5 ay önce felan normal kestirdim ve şuan orta uzunluğun biraz üstündeler haliyle sormak istediğim mevzu saçlarımı uzatmak için şuan özel bi kesim yaptırmam gerek mi ? Saçlarımı uzatmak derken boyuna kadar olan tarzda...

17 yaşımdan 25 yaşıma (Lise bitip askere gidene kadar) uzun saçlıydım omuzlarımdan aşağıdaydı çoğu zaman.

Uzun saçın tek sıkıntısı uzayana kadar geçen süre.

Eğer saçınızı uzatacağınız süreçte darma dağın durmaması için düzeltmeler için bebere giderseniz tecrubesiz ise sezen aku gibi çıkabilrisiniz sokağa.

Saç uzatırken ve saçlar uzunken yapılabilecek 2 şey var.

1- ara makası denen makas ile saçları seyrekleştirip kabarmasını ve sezen aksu modeline dönmesini engellemek.

saç uzatma

2- yine kabermayı ve uzayıp şekle sokuncaya kadarki şekil bozukluğunu uzadığında ise kontrolunu sağlamak ve terlemeyi engellemek için ensed yukarıya doğru saçların örteğei yere kadar 3 numaraya vurmak.

Aşağıdaki resmi dalga geçmek için koymadım. Aynen bu hatta saçları kısaltacaksın tabi senin üst kısımdaki saçlar uzun oalcağı için o kısa bölge görülmeyecek.

Kısaltılmış bölge resimdeki kadar yükarı çıkmaya bilir. Kafa yapısı ve saç yoğunluğuna göre değişir.

saç uzatma

yazının başında da dedğim gibi acemi veya saç şeklinden anlamayıp standart amerikan traşı ile geçimini sağlayan bir berbere gidip bunları istersen sonuç şağıdaki gibi olabilir.

Uzun saçlı birine gayet rahet bir biçimde bende saç uzatağım siz hangi berbere gidiyorsunuz diye sorabilirsin kendi mahallende.

saç uzatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interior designer -- 1 Şubat 2015; 22:15:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.