Şimdi Ara

Saç ve lise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim , ablalarım öncelikle SelamünAleyküm

Direk konuya geçeyim; mağlum lise sınavları covid filan derken lgs bitti disiplinli iyi bir okula yerleşmekteyim. Okul kayıtları, seçmeli ders, bilgilenmek vb. işleri halletmek için velim ile beraber okula gittim. ( Konu ile alakası yok ama adana da baya sıcak ) Neyse müdürün yanına vardık. Girdik içeri konuştuk. Sınıfımı, numaramı, seçmeli dersleri seçtim. Seçmeli dersler okulda belli bir kadro var diyerek 3 dersi de mecburi müdürün söylediğini işaretledim. El sanatlarından nefret ederim 5.sınıfta resimden 45 , 7.sınıfın 1.dönemi teknoloji tasarımdan 55 almış insanım ben. Ağzımı açmadım. 1 kereliğe mahsus sms ( veli bilgilendirme gibi bir şey ) için 200 tl ve temizlik malzeme vb. şeyleri için liste verdi. Neyse hijyen önemlidir ona da bir şey demedim. Tam her şey bitti dedim kalktık kapıya doğru gidiyoruz arkadan müdür ( bu arada kel ve saç ektirmiş fark ettim kafasının ortası da boş ) uzun saç ve bileklik yasak dedi gel de sinirlenme. Usta benim taktığım bileklik ve hormonlarımdan oluşan doğal ve bakımlı olan saçımdan SANANE ben kestirmemek için direniyorum ama velim diyor ki keseceksin “disipline gidersin” diye kesmeye zorluyor. Kavga ettim gene anlatamadım, dedim ki ilk hafta bi bakim herkes uzunsa ve uyarmazlarsa öyle dururum.
    Bu arada erkeğim ve bursluluk kazandım, bursum kesilmez değil mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• O saçlar gidecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt
    Ama resmi bir şey yok saçımı uzun bir şekilde gidebilirim. 😒

• MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİK
    ...
    MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve

kıyafet serbesttir.
    MADDE 4 – (1) Öğrenciler;

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört

ve kolsuz gömlek giyemez,

d) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların

yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz,

pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz,

e) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur.
    ...

Veline gösterebilirsin. Okul idarecisi de bir şey yapmaya kalkarsa aç mevzuatı göster. Zaten ancak başka bir şeyi bahane ederek işlem yapmaya kalkabilir ama onun için de çok **** bir insan olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 19 Ağustos 2021; 18:59:12 >

• Astrian kullanıcısına yanıt
    Sağolasın usta. 🙂

• Küpe + uzun saçla gidiyorum, bir şey olmuyor.

• Bence kestir gitsin uzun saç gerçekten erkeklere yakışmıyor. Ayrıca akıllı çocuksun burs kazanmışsın okulda belli başlı kurallar vardır buna herkes uymak zorundadır daha ilk günden disipline gidersen yazık edersin kendine.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Öyle bir kural yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Öyle bir kural yok.

Türkiye de yaşıyorsun kuralları takan mı var. Ayrıca müdür arkadaşı kafaya takmış. Senin yüzünden bu çocuk disipline giderse sana koyan bir şey olmayacak .

• Astrian kullanıcısına yanıt
    Bende küpe takmayı düşünüyorüm ama biraz büyüyeyim :)

• Genellikle liselerde ilk gün saç kıyafet kontrolü yaparlar.

• Dilim kac hocam?

• Chousand C kullanıcısına yanıt
    Sen onu takma forumda herkes ondan nefret ettiğinden depresyonda dikkay çekmeye çalışıyor

Ama sorun şu ablamda , kuzenlerimde disiplinli liselere gitti onlara da kısa olacak demelerine rağmen çoğu öğrenci kendine göre gelmiş. Sözde kural diye söylüyorlar
    Hem sen diyorsun “ burası türkiye kim kuralları takar ” bu müdürü etkilediği halde beni de etkilemesi lazım değil mi ?

• Mr.Mario kullanıcısına yanıt
    6,37

• quote:

Orijinalden alıntı: Chousand

Ama sorun şu ablamda , kuzenlerimde disiplinli liselere gitti onlara da kısa olacak demelerine rağmen çoğu öğrenci kendine göre gelmiş. Sözde kural diye söylüyorlar
    Hem sen diyorsun “ burası türkiye kim kuralları takar ” bu müdürü etkilediği halde beni de etkilemesi lazım değil mi ?

Sen bilirsin birader ama ben sana söyleyeyim müdür sana kafayı takmış okulun ilk gunu kılık kıyafet kontrolü yapılırsa kalırsın ortada.

Yinede senin bilecegin iş .

(2) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

(2) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.

Sende iyi gaz veriyorsun arkadaşa. Bu çocuk senin yüzünden disipline gitmez umarım .

Yönetmelik falan bahane onlar kılıfına uydurur merak etme.

Usulsüz yöneticilerin yaptıkları benim suçum olmaz. Ben kendim uzun saçlı gidiyorum okula. Sorun olmuyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.