Şimdi Ara

Saçı Sabit Tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
25.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler saçıma yukarı doğru fırça tarakla ve fön makinesiyle şekil veriyorum ancak 5-10 dk sonra bozuluyor. Jöle,şekillendirici vb. saç döken kimyasallar kullanmadan saçımı kolay kolay bozulmayan bir şekle nasıl sokabilirim? Düzleştirici işe yarar mı sizce? Yardımlarınızı bekliyorum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçı Sabit Tutma: Spreysiz Doğal Yöntemler

Saçını sabit tutmakta zorlanıyor musun? Spreysiz saç sabitleme yöntemlerini kullanarak saçını doğal bir şekilde yerinde tutabilirsin.

Saç Nasıl Sabitlenir

Saçını sabitlemek için şu basit adımları izleyebilirsin:

• Saçını Islat: Saçını hafifçe nemlendirmek, şekillendirme ürünlerinin daha iyi tutunmasına yardımcı olur.
    • Doğal Saç Sabitleyiciler Kullan: Jel veya köpük yerine, saçı sabitlemek için doğal malzemeler kullanabilirsin. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya argan yağı gibi yağlar saçı nemlendirir ve daha yönetilebilir hale getirir.
    • Saçını Kıvır: Kıvırcık saçlar doğal olarak daha fazla dokuya sahiptir, bu da saçın daha iyi sabit durmasını sağlar.
    • Saçını Topla: At kuyruğu, topuz veya örgüler gibi saç modelleri saçı yerinde tutmaya yardımcı olur.

Saçın Sabit Kalması İçin Doğal Yöntemler

Spreysiz saç sabitleme için aşağıdaki doğal yöntemleri deneyebilirsin:

• Şekerli Su: Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı şeker ekle ve kaynat. Soğuduktan sonra saçına uygula ve kurumaya bırak.
    • Limon Suyu: Bir limonun suyunu bir bardak suyla karıştır. Saçına püskürt ve kurumaya bırak.
    • Elma Sirkesi: Bir bardak elma sirkesini iki bardak suyla karıştır. Saçına uygula ve kurumaya bırak.

Saçın Öne Düşmesini Engellemek

Saçının öne düşmesini engellemek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Saçını Kat Kat Kes: Katlı saç kesimleri, saçın daha fazla hacim kazanmasına yardımcı olur.
    • Saçını Fönle: Saçını fönlemek, saç köklerinde hacim oluşturur.
    • Saç Tozları Kullan: Saç köklerine uygulanan saç tozları, saçı daha hacimli göstermeye yardımcı olur.

Sonuç

Spreysiz saç sabitleme yöntemleri, saçını doğal bir şekilde yerinde tutmanı sağlar. Doğal saç sabitleyiciler, saçını kıvırmak, saçını toplamak ve saç tozları kullanmak, saçını sabit tutmada etkili yöntemlerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne yaparsan yap rüzgarda bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Ne yaparsan yap rüzgarda bozulur.

hocam keşke bu sıcakta rüzgar çıksa da bozulsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Rüzgar olmadığı halde nasıl bozuluyor. Ben elimle saçı diktiğimde 1 2 saat aynı şekilde duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitball

Wax bir sey yapmaz sur kafana. Korkma inanma.

yok hocam öyle bir riske giremem zaten bütün sülale kel
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Rüzgar olmadığı halde nasıl bozuluyor. Ben elimle saçı diktiğimde 1 2 saat aynı şekilde duruyor

benim saçım düz belki ondandır. hafif saç derim terlediğinde hemen düşüyor zaten. ya da ben iyi fön çekemiyorum anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: pitball

Wax bir sey yapmaz sur kafana. Korkma inanma.

hangi wax ı önerirsin saçım zaten şekil alıyor güzel gözükür mü waxla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Uzatmak Serbest mi Oldu ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben fön cekip wax sürüp üstüne sprey sıktıgım halde bile bazen düşüyo.bırakta seninki düşsün.Fön cekipte maddelerden kacınman sacma. Sacına zaten zarar veriyosun sen. Her gün yıka birşey olmaz.
  • Saçını bi şampuansız yıka sonra şekil ver bozulmaz
  • Aynen kardeşim benimde öyle... Hiç bir çözüm yok ne yazık ki . Bazıları 1-2 kez kazıt saçını ondan sonra düzelir diyorlar , ama ondan da korkuyorum tabii :D En iyisi şuanlık kısa saç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: extazy1

Aynen kardeşim benimde öyle... Hiç bir çözüm yok ne yazık ki . Bazıları 1-2 kez kazıt saçını ondan sonra düzelir diyorlar , ama ondan da korkuyorum tabii :D En iyisi şuanlık kısa saç...
    Saça düzleştirici kadar zarar veren bi şey yok.Sprey kullan yine düzleştirici kullanma.

Edit: Şimdi şekillendirmek için 2 şey tavsiye edebilirim.İlki daha sağlıklı, ikinci ise daha güçlü tutuyor saçı.

1)http://www.hepsiburada.com/liste/barcelino-dogal-bitkisel-sac-bakim-yagi-unisex-sprey-150-ml/productDetails.aspx?productId=sgks17092&categoryId=26012285

Bu normalde saç bakım yağı.Kırıkları ve dökülmeyi önlemek için.Normalde 5-10 fıs sıkıyorsun saça göre, ve sonra yıkıyorsun.Ama ben bundan 2 fıs sıkıp hiç yıkamayınca çok güzel şekil alıyor ve saçın sağlığını koruyor.Cidden bunu kullandığımdan beri saçımın dokusu falan çok iyi.Yalnız saçın uzun ve gür bi saçsa bu işe yaramayabilir.

2) Saç köpüğü kimyasallar arasında en az zarar verenlerden.Yine zarar veriyor ama.Saç diplerine yedirmeden kullanacaksın, akşam yatmadan önce yıkayacaksın.Ve yıkadıktan sonra saç bakım maskesi yapacaksın, 1dk sürüyor.Bakım maskesi olarak schwartzkopf keratinli öneririm.Kırıkları, dökülmeleri falan engelliyor.Saç köpüğü olarak da schwartzkopf'un yeşil kutulu olanını öneririm.Hem saç şekillendirici hem de onarıcı özelliği var bu markanın.Yeşil kutulu olan orta sertlikte.Saçı fazla kırmıyor.Hatta yumuşatıyor diyebilirim.Şampuan olarak da prozic öneririm eczanelerde satılır.Saç sağlığı için çok iyidir. 3 kutusu 60tl. 1 kutu 1 ay gidiyor bana, haftada 3 kullanıyorum.

Hayatımı saçlarıma verdim İlki çok sağlıklı bi yol ama her saçı kaldırmaz o.İkinci de saçlara pek zarar vermez ama baya masraflı .Ve de dökülme daha çok genetik sebepli oluyor.Eğer genetik dökülme varsa cildiyeye git.Güzel çözümler öneriyorlar.Yani engellemek yok ama geciktirebiliyor dökülmeyi.30 değil 60 yaşında kel kalıyorsun mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 20 Ağustos 2014; 21:51:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extazy1

Aynen kardeşim benimde öyle... Hiç bir çözüm yok ne yazık ki . Bazıları 1-2 kez kazıt saçını ondan sonra düzelir diyorlar , ama ondan da korkuyorum tabii :D En iyisi şuanlık kısa saç...
    Bu birazcık saç teline ve saçın alışmasına bağlıdır bence. Eğer saç tellerin kalın ve çok sıksa ne yaparsan yap bozulur hatta rüzgar çıkmadan başını öne doğru eğsen bile bozulur :) İnce telliyse ve alıştırırsan düzelir. Dayanmıyorsa wax kullanman yeterli olabilir. Kaliteli alırsan saçın dökülmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

Saça düzleştirici kadar zarar veren bi şey yok.Sprey kullan yine düzleştirici kullanma.

Edit: Şimdi şekillendirmek için 2 şey tavsiye edebilirim.İlki daha sağlıklı, ikinci ise daha güçlü tutuyor saçı.

1)http://www.hepsiburada.com/liste/barcelino-dogal-bitkisel-sac-bakim-yagi-unisex-sprey-150-ml/productDetails.aspx?productId=sgks17092&categoryId=26012285

Bu normalde saç bakım yağı.Kırıkları ve dökülmeyi önlemek için.Normalde 5-10 fıs sıkıyorsun saça göre, ve sonra yıkıyorsun.Ama ben bundan 2 fıs sıkıp hiç yıkamayınca çok güzel şekil alıyor ve saçın sağlığını koruyor.Cidden bunu kullandığımdan beri saçımın dokusu falan çok iyi.Yalnız saçın uzun ve gür bi saçsa bu işe yaramayabilir.

2) Saç köpüğü kimyasallar arasında en az zarar verenlerden.Yine zarar veriyor ama.Saç diplerine yedirmeden kullanacaksın, akşam yatmadan önce yıkayacaksın.Ve yıkadıktan sonra saç bakım maskesi yapacaksın, 1dk sürüyor.Bakım maskesi olarak schwartzkopf keratinli öneririm.Kırıkları, dökülmeleri falan engelliyor.Saç köpüğü olarak da schwartzkopf'un yeşil kutulu olanını öneririm.Hem saç şekillendirici hem de onarıcı özelliği var bu markanın.Yeşil kutulu olan orta sertlikte.Saçı fazla kırmıyor.Hatta yumuşatıyor diyebilirim.Şampuan olarak da prozic öneririm eczanelerde satılır.Saç sağlığı için çok iyidir. 3 kutusu 60tl. 1 kutu 1 ay gidiyor bana, haftada 3 kullanıyorum.

Hayatımı saçlarıma verdim İlki çok sağlıklı bi yol ama her saçı kaldırmaz o.İkinci de saçlara pek zarar vermez ama baya masraflı .Ve de dökülme daha çok genetik sebepli oluyor.

Hocam ben de o ilk dediğinize benzer bir ürün var, ve dediğiniz gibi saçın şekil almasını kolaylaştırıyor fakat benim fark ettiğim kadarıyla saç daha çabuk yağlanıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: MikuriNN

quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

Hayatımı saçlarıma verdim İlki çok sağlıklı bi yol ama her saçı kaldırmaz o.İkinci de saçlara pek zarar vermez ama baya masraflı .Ve de dökülme daha çok genetik sebepli oluyor.

Hocam ben de o ilk dediğinize benzer bir ürün var, ve dediğiniz gibi saçın şekil almasını kolaylaştırıyor fakat benim fark ettiğim kadarıyla saç daha çabuk yağlanıyor..

İlkinden bahsediyorsan o zaten yağ.Yağlı saç daha iyi şekil alır ve yağ besler saçları.Cildiyeye saçım dökülüyor diye gidince %80 söyleyeceği ilk şey "saçını fazla şampuanlama" olacak.Yani sıkıntı yok.Yağlı olması hem şekil hem sağlık açısından iyi.Saçı yıkama sebebimiz zaten yağlanma değil, saça toz gibi pis maddelerin gelmesi.

Saçının yapısına bağlı biraz ama 3-4 gün şampuanlamazsan çok daha iyi şekil alır zaten.

• netstat kullanıcısına yanıt
    Gece gece iyi güldüm bu yoruma :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

Gece gece iyi güldüm bu yoruma :d
    Kardeş 4 yıl geçmiş bu konuyu açtığımı bile hatırlamıyorum nereden nasıl buldun
    çözümü bulabildin mi bulamadıysan söyliyim tuzlu su veya limon suyu
    Hocam saçlar dökülmeye başladı mı
  • Aynen ben de merak ettim 4 sene sonraki önerin nedir ne kullanılsın 😂
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.