Şimdi Ara

Saçlar uzundu, yağlanıyordu.Aşırı kısaldı ama yine aynı sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 gün önce berber saçları dağıttı olduğu gibi.Yanlar 8-9 ve önler 12-14 iken, şuanda yanlar 3-4, önler 5-7 cm oldu.Fakat buna rağmen saçlarım ertesi gün yağlanıyor.Hemde banyodan hemen sonraki gün.Acaba diyorum yastıkta yatarken falan hava mı almıyorlar Hava almayan kafa deriside yağ falan mı yapıyor? Anlayamadım gitti Dışarıda gezerken, özellikle havaların sıcak olduğu zamanlar, bu sorun hiç yoktu.Ama şu sıralar hep baş gösteriyor.

Edit: Acaba hiç şampuan kullanmasak ne olur? Bence şampuanın etkisi var.Saçlar doğal kalmıyor çünkü.Var mı sadece suyla yıkanan? Bu arada clear sarı kullanıyorum.Yağlı saçlar için diyor ama kırmızı olanı daha az yağ yapıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 15 Şubat 2014; 19:54:55 >

• Saçının izohips haritasını çizmiş.
  • bende de aynı sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırğ yağlanma bendede var . Duştan 6 saat sonra yağlanıyor benimki hatta . Okulda lakabım sanayağ :D saçları yağlanan insanların kel olma ihtimali diğerlerine göre 5 kat daha fazla . Yağlanmasının nedeni yediğin yağlı yiyicekler ve hormanal bozukluklardan dolayıdır . Saçlarını kükürtlü şampuanla yıka 3 gün yağlanmaz test ettim ve oluyor bende ve çevremde . Şampuanında clear yağlı saçlar için şampuan var ondan azıcık yap saçına öyle yıka .

• tam tamına aynı olayları yaşadım takip
  • hocam bende aynı şeyi yaşıyordum, kestirdim saçlarımı. günde bir değilde 2 3 günde bir yıkamaya başladım artık kolay kolay yağlanmıyor. demem o ki her gün saçlarını yıkama, 1 2 gün yağlı gez 3 4 haftaya alışır saçların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartmann

Aşırğ yağlanma bendede var . Duştan 6 saat sonra yağlanıyor benimki hatta . Okulda lakabım sanayağ :D saçları yağlanan insanların kel olma ihtimali diğerlerine göre 5 kat daha fazla . Yağlanmasının nedeni yediğin yağlı yiyicekler ve hormanal bozukluklardan dolayıdır . Saçlarını kükürtlü şampuanla yıka 3 gün yağlanmaz test ettim ve oluyor bende ve çevremde . Şampuanında clear yağlı saçlar için şampuan var ondan azıcık yap saçına öyle yıka .

Clearın kırmızısını kullanıyordum.Şuanda sarıyı kullanıyorum.Yağlı saçlar için galiba bu ama daha beter bence.Kırmızıya dönücem tekrardan.Kükürtlü sabuna gelirsek, hala kullanıyor musun? Babamda diyordu bu yöntemi.

Nasıl yani? Yağlı gezdiğim zaman, saç artık yağ yapmayı mı yitircek? Yoksa yağlar kuruycak mı? O zaman yarına kadar girmiycem.Böylelikle 3. gün bitmiş olcak ama 2 günde bir banyo yapmazsam fena huylanıyorum.Acaba şampuanı falan bi kenara atsak, nasıl olur? Hiç kullanmasak yani?
    @DeathDoctor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zeytinyağı sabunu kullan. Yine olmazsa "no poo" diye bir yöntem var, saçını karbonat ve elma sirkesiyle yıkıyorsun ve bu sayede saçının yağlanma sorunu çözülüyormuş.
  • 1 hafta yıkanmazsan olur öyle

• sabun kullan
  • Saçın uzunluğu kısalığıyla alakası yok yağlanmanın. Yağlıysa yağlıdır değilse değildir. Şampuan olmadan temizlenmez saç adam gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

sabun kullan

Saçlar için Barış Manço'da öyle yapıyormuş galiba.Aslında kaliteli bir sabunla denenebilir ama taş gibi yapıyor oda
    @blue

Acaba diyorum işte.Hiç şampuan kullanmasak ne olur? Sonuçta banyo yapıp, çıktıktan sonraki gün yağlanma yapıyor.Havadan kapacak değil ya? Saçlar kendi üretiyorsa bilemem.Biraz araştırıcam bunu.
    @John Mayer

Neyi kastediyorsun? Orada hemen ertesi gün yağlandığını belirttim.Ayrıca 2 günde bir banyomu yaparım zaten.Neyse pff.
    @Olgun Penguen

• Hocam benim saçlarımın yağlanmasının sebebi çok yıkamak ve çok sampuanlamaktı. Saçlar uzunken 1 2 gün yağlı gezmeye dayanamıyordum. Kestirdim saçlarımı yavaş yavaş saçlarımı daha az yıkamaya başladım. Şimdi zevk için yıkıyorum

Not: Üniversite sınavı günü geç kalmamak için saçları yıkamadan çıkmıştım, çıkışta ropörtaj yaptılar benimle gören arkadaşlar "şampuan reklamı mı la o?" diye dalga geçmişlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

sabun kullan

+1500

Al bi zeytinyağlı sabun. Benim gibi bi yağ deposunda bile yağlanmayı azalttı.

Ayrıca ben 0 a vurdurmuştum saçları kafa derisi aynı şekil devam ediyodu valla sadece saçım yoktuda alnım filan yağlanıyomuş gibiydi Yani saçın kısalığıyla alakası yok. Ve yaşın gençse geçmiş olsun şu sıralar başladı diyosun bu ergenlikle alakalı olabilir ve yıllar sürer.
  • Anladım.Bende biliyorumda, 3 günde 1 yıkamayada indiremem herhalde.2 iyi gibi geliyor.

Yok be bro.Ne ergenliği.Yaş 19 oldu sayılır.Dediğin şey doğru.Alın kısmıda yağlanıyor ama onun sebebi, saçların değmesi olabilir.Sonuçta herkesin ön taraf alnına değiyor Cümle sakıncalı oldu biraz, pardon Zeytinyağlı dedikleriyle, kükürtlü dedikleri farklı mı? Bildiğim kadarıyla şuanki şampuan (clear) limon içeriyor.Ayrıca burun falanda yağlanıyor 2 günden sonra.Anlamadım gitti.Demek ki vücut yağlanmaya programlı
    @The Great Cornholio

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

Anladım.Bende biliyorumda, 3 günde 1 yıkamayada indiremem herhalde.2 iyi gibi geliyor.

Yok be bro.Ne ergenliği.Yaş 19 oldu sayılır.Dediğin şey doğru.Alın kısmıda yağlanıyor ama onun sebebi, saçların değmesi olabilir.Sonuçta herkesin ön taraf alnına değiyor Cümle sakıncalı oldu biraz, pardon Zeytinyağlı dedikleriyle, kükürtlü dedikleri farklı mı? Bildiğim kadarıyla şuanki şampuan (clear) limon içeriyor.Ayrıca burun falanda yağlanıyor 2 günden sonra.Anlamadım gitti.Demek ki vücut yağlanmaya programlı
    @The Great Cornholio

Yaşın genç aslında ergenlikten hemen çıkmıyosunki 21 22 ne kadar devam eder. Ergen diyince atarlı genç demek istemiyorum Ben 20 yaşındayım 2 senedir inanılmaz yağlanıyo saçım. Ayrıca bu bi anda oldu çok garip bi durum. Son bikaç aydır biraz daha iyiyim gerçi sanırım geçicek bi iki seneye kadar.

Kükürt dediğin şampuan ben zeyinyağlı sabun diyorum tabiki farklı şeyler. Ben kükürtlü şampuan kullanmadım ama tavsiye eden çok. Clear filan öyle marketlerde satılan şampuanlardan bişey bekleme bence hepsi fos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Great Cornholio -- 15 Şubat 2014; 20:19:08 >

• @Batman Beyond Ben kendi kendine ürettiğini düşünüyorum. Hani bazı insanların ciltleri sürekli bakım yapsan da yağlı oluyor, bazıları yıkamıyor bile ama kupkuru oluyor. Saç da onun gibi. Yağlanmaya karşı etkili özel şampuanlar var onları deneyebilirsin rastgele bir şampuan yerine. Mesela Clear kepeği yok eder, yağı yok eden de vardır illa ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 15 Şubat 2014; 20:20:49 >
  • Çoğu şampuanı denedim hiç biri işe yaramadı. Uzunken anca 1 gün idare ediyor 2.gün yıkamazsam yağdan parlıyor artık.

3 numara yapıyorum genelde saçımı bu sefer 2 gün idare ediyor .

Not : Üstte bir arkadaş 5 kat daha fazla kel kalma şansınız var demiş bak moralim bozuldu şimdi ama bence onun genetikle alakası var.

Annemin de saçları gür benim de kolay kolay dökülmez heralde yağlı ama umarım dökülmez
  • Hiç alakası yok, saçlarım gayet iyi ve başlangıç yeri normal.Sülalede kel yok.Ayriyetten babamın saçlarda kepek bakımından iyi değil.Ben yine razıyım yağlanmasına.2 yıl önce aşırı kepek yapıyordu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 15 Şubat 2014; 20:35:31 >
  • bende de aynı.ertesi sabah yağlanıyor.dışarda soğuktanda oluyor.şampuan alternatifi bişey bulmak lazım.kuzenım ısırgan otlu bişeyler sürüyordu ama bilmiyorum tam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.