Şimdi Ara

Saçlarım Dökülecek Diye Korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim saçım seyrek ve saçım uzun gözümü geçiyor uzunluğu. İleride dökülür diye bir korku var. Genlerimden de babamın saçında dökülme yok çok fakat amcamın saçında dökülme var. Saçım seyrek olduğu için de şekil veremiyorum hep yana yatık kalıyor. Saçımın sıklaşması için neler yapmam lazım ve sizce uzun saç daha mı erken dökülür?

• Merhaba,

Kellikle sonuçlanacak olan saç dökülmesi (başka bir hastalık olmadığını varsayarak yazıyorum) genetiktir ve hadise saç derisinin altında bulunan saç kökleriyle ilgili bir durumdur. Dökülme, saçların uzun ya da kısa olmasıyla alakalı bir durum değildir. Bazı kalitesiz saç şekillendirici ürünler, şampuanlar, hatalı kuaför uygulamaları geçici olarak saç dökülmesine sebep olabilirler ama eğer genetik dökülmeniz yoksa bu durum kellikle sonuçlanacak kadar ilerlemez. Yıllardır saçlarına avuç avuç en ucuz jölelerden süren pek çok arkadaşımın hala saçları var. Saçını 2-3 ayda bir yıkayan ve gür saçı olan pek çok evsiz insan gördüm. Günümüzde doğru ürün kullanımıyla zamanında müdahale edilmek şartıyla saç dökülmesi uzun yıllar ertelenebilmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.