Arkadaşım okulda böyle söyledi ama inanmadım doğruluğu varmıdır öncelikle hashus'a soruyorum o daha iyi bilir.
çok zor dostum.. sen ve o.. asla yanyana gelemeyecek iki şey..
şaka şaka inşallah birgün olur
Hazırım başlasın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 2 Haziran 2009; 18:09:22 >
evet öyle bir çok ortadoğu ülkesinden ve balkan ülkesinden öğrenci yetiştiriyor türkiye hashus yalan derse şaşmam yine
OMG
quote:
Orjinalden alıntı: PLATINIUM evet öyle bir çok ortadoğu ülkesinden ve balkan ülkesinden öğrenci yetiştiriyor türkiye hashus yalan derse şaşmam yine
Doğrudur çevre ve kardeş ülkelerden pek çok öğrenci Türkiyede eğitim alıyor. Saddamda bir asker olduğuna göre bizde eğitim almış olabilir. Bunda şaşıracak bir şey yok. Her sene onlarca öğrenci dünyanın en iyi askeri eğitimini alıp ülkesine dönüyor.
1959 yılında Hüseyin'in adı General Abdülkerim Kasım suikastinde geçmiştir. Bu tarihte Hüseyin ayağından vurulmuş ancak CIA, MOSSAD ve Mısır istihbaratının desteğiyle Tikrit’e kaçmayı başarmıştır. Ardından önce Suriye’ye daha sonra da Beyrut’a geçmiş; Beyrut’ta CIA tarafından eğitim görmüştür. Son olarak Mısır’a giden Hüseyin, burada sık sık Amerikan Büyükelçiliği’ni ziyaret etmiştir. Sürgünde olduğu dönemde Kahire Üniversitesi’nde Hukuk bölümünde öğrenim görmüştür.
1963 yılında yanında büyüdüğü amcasının kızı Sacide Talfah ile evlenerek bu evliliğinden Rana, Raghad ve Hala isimli üç kızı ve Uday ve Kusay adında iki oğlu olmuştur. Daha sonra iki kez daha evlenen Saddam Hüseyin'in Ali isminde bir oğlu daha vardır.
1964 yılında Irak’a dönen Hüseyin hapse atılmış ancak 1967 yılında hapisten çıkarak kısa sürede Baas partisinin başına geçmiştir. Irak'ın, laik Arap milliyetçiliğini, ekonomik modernizasyonu, ve Arap sosyalizmini benimseyen Baas Partisi'nin ileri gelen bir üyesi olarak, partisini iktidara getiren 1968'deki darbede önemli bir rol oynamıştır.