Şimdi Ara

Sadece 4g sinyali olan yerlerde baz istasyonunun çekmemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar sıklık ile yaşadığım sorun. Operatoör elle aramada 3 operatöründe 4g baz istasyonu görünüyor ama hiç birine bağlanmıyor. Aynı sorun Vodafone ve turktelekom dada mevcut. Sorunun 4 telefon dada yaşadım. Müşteri hizmetlerindende bir sonuç çıkmadı. Sorun neden kaynaklanabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bölge nasıl bir yer. Sinyal çok uzaktan ve çok düşük bir güçle geliyor olabilir.

• Baz istasyonuna uzaklık ve coğrafi koşullardan kaynaklanıyor olabilir. 3G'yi denediniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Dağlık arazi. Ama hiç bağlanmıyor. Az çekse arada bir bağlanmaz mı?

• 3g sinyali hiç yok. Sebele aramada 4gler çıkıyor bağlanmıyor. Sanki telefon 2g ve 3g sinyalini görmeden 4g ye bağlanamıyor gibi. Teknik olarak böyle bir kısıtlama yapılabilir mi?

• gulnare G kullanıcısına yanıt
    Net bir bilgi söyleyemem ama bölgeden kaynaklı olabilir. Kaç gündür yaşıyorsunuz bu sorunu?

• Şimdi sorunun temeline inmemiz lazım, mesela o araziden başka yerde de aynı sorun var mı ya da başka telefonlarda da aynı sorun var mı gibisinden...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 hafta önce geldim. Geldiğimden beri böyle. Köy merkezinde Vodafone 2g ve 4g sinyali var. 4g de iken telefonlara çağrı gelmiyor. Türkcellin 3g ve 4g sinyali var. 2g olmayınca eski telefonlar çalışmıyor. Köyde bazı kişiler 2 hat kullanıyormuş. Konuşmak için Vodafone. İnternet için turkcell. Turktelekom köy merkezindede 4g sinyali var ama bağlanmıyor.

Baz istasyonunda sorun olmayabilir yüksek ihtimal coğrafi koşullar ile alakalı. Eğer köy halkı isterse ve nifusu bir tık yüksek ise baz istasyonu talebinde bulunabilirsiniz.

Vodafone için : 542 ya da 0542 542 00 00

Turkcell için : 532 ya da 0532 532 00 00

Turk Telekom için : 444 1 444 ya da 444 0 375

numaralarından talep açtırabilirsiniz.

• Vodafone'de son günlerde genel ses sıkıntısı var sanırsam, ben farkettim. Konuşma yaparken birden ses gidiyor karşı tarafın ve sizin sesinizde karşı tarafa gitmiyor bir nevi telefon kapanmış gibi oluyor ama kapanmıyor dakika yemeye devam ediyor.

• başka hatla denediniz mi?

• Çok uğraşıldı. Turkcell daha kuralı 5 ay oldu. Yerleşim az ama hakim tepede 30km çap istense yüksek tepeler var. 7-8 köye hizmet verilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt

3 operatöründe aynı farklı telefonlar.

farklı bir sim kart ile deneyin bence.

• Çok uzaktan 800 MHz sinyali görüp aramada gösteriyor ama bir iletişim kuramadığı için bağlanmıyor olabilir. 1800 MHz'e 20 KM mesafeden bağlanıp kullanabildim, muhtemelen sizin orada çok çok fazla bir mesafe var.

Telefonu sadece 4G modunda kullanıyorum ben. 2G ve 3G kapalı. Hani onlara bağlanmadan da bağlanabiliyor olması gerekli.

Merhaha hocam bulundugunuz konumda baz istasyonunu net bir şekilde görünmüyor sanirim. Sinyaller telefona çarpma sonucu ulaşiyordur. Baz istasyonu dagin arka taraflarinda kaliyorsa herhangi bir taşa agaca duvara vs vurarak yansir bu yansimada sizin konumda olabilir. Baz istasyonunu net görebildiğiniz bir yerden testleri yapmaniz daha sağlikli olur. Çarpma sinyaller yakin mesafede iş görür 3 4 km gibi. Uzak çarpma sinyaller görünür ama telefonun gücü dusuk olduğu için o sinyali elinde tutamaz sık sık kopukluk yapar bağlanamaz. Bölgenizde ulak baz istasyonu olabilir. İnternet sitesinden konumunuzu bularak bakabilirsiniz. Çoğunlukla 2g ve 4g yayin yapan ulaklardir. Çift hat konusunda ise baz istasyonunun operatör sektörlerinin baktigi yön ile alakali olabilir.

• astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Ulak baz istasyonu konumları tçdetaylı hangi siteden görebiliriz? Link verebilirmisiniz? Büyük ihtimal sinyal dediğiniz gibi net değil. O yüzden iletişim kuramıyor. Baz istasyonunu net gören yerde de zaten 2g 3g sinyalleri var. Her halukarda bağlanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.