Şimdi Ara

Sadece bisikletten anlayanlar!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıldır bindiğim dağ bisikletimin göbeklerinin değişmesi gerekiyor. V fren kullanıyorum. Diske geçecek param yok şuan ancak ilerde geçmek istiyorum. Diske uyumlu göbek takıp v fren kullansam uzun vadede problem olmaz sanırım. Önereceğiniz göbek setleri var mı? Ayrıca Eskişehir içinde bisiklet ustası tanıdığı olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam eğer ciddi manada dağda bayırda sürmüyorsabız disk fren gerekli bir teknoloji değil bisiklet için. İlk kurulumu masraf zaten ama daha sonrasında yok disk paslanması olur bilmem yağ değişimi tabi yağ hidrolik disk için diyorum kısaca çok ekstrem bir kullanıcı değilseniz v frenle devam edin bence bazen lastik patlayınca bile tekeri sök tak yapıyorsun fren sürtmeye başlayabiliyor.

• 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Söylediğin sebeplerden dolayı hiç tenezzül etmedim diske. Kaliteli V frenler gayet yeterli performans gösteriyor. Hem kadrom çok dengeli ve ölçüsü çok uygun bana, yani uzun süre kullanırım inşallah bu kadroyu. Zaten değiştirecem göbeği.Ondan dolayı ileriye dönük olması sebebiyle diske uyumlu göbekler taktırayım diyorum. Sence sorun olur mu disk uyumlu göbeklerle v fren kullanmak?

• Hocam göbekten kastın jant göbekleri sanırım kadro göbeğiyle zaten alakası yok konunun. Hiç bir sorun olacağını sanmıyorum jantın v frenle temas ettiği kısım senin için önemli bazı disk fren uyumlu jantlarda oralar tamamen sıfır olabiliyor ama onlar da zaten çok üst seviye jantlar. Sen zaten sadece göbek değiştiriyordun değil mi benim kafa janta gitti tamamen :D Kısaca sorun olmaz diyorum.

• kadronda kaliper tutucu kısım varmı ona bak, disk fren uyumlu janta v fren takamazsın, disk uyumlu jantta pabucun sürttüğü parlak metal yok
  • Kadronun da disk fren sistemine uyumlu olması gerek. Kaliper montaj yuvaları olmalı. Yoksa boşuna masraf etmiş olursun.
  • V fren candır. Göbekleri değiştir devam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.