Bildirim
Sadece Çizim ve render için İ7 8750H GTX(1050Ti veya 1050) Almak Mantıklı mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Genelde çizim render için laptop alanlar hafif olması şarjın uzun gitmesi gibi konular yüzünden gaming laptoplara bakmıyorlar. Bu konular sizin için önemli değilse alabilirsiniz. Oyun oynamıyorsanız 1050 li 17. 3 inç laptoplara bakabilirsiniz. Ram 16, ssd olan modeller
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
İşlemci ekran kartı kombinasyonu oyun için farklı çizim render için farklıdır. Oyun oynayan biri için 1050 ve 1050ti için yeni nesillerde İ5 8300h yeterlidir. 1060 için bile yeter. Çünkü oyunlarda yük ekran kartına biner çok nadir oyunlarda işlemciye de çok yük binebilir. Ama sizin durum farklı eğer GPU render yapmayacaksınız sizin işleriniz işlemciye yük bindirecek daha fazla o yüzden işlemci daha iyi olması gerekir.1050 ile 1050ti arasında %10 performans farkı var bunu zaten anlayamazsın. Ram 16 olması lazım kesinlikle 2400 2666mhz yeterli. ssd kesinlikle şart. Şarj konusu gaming laptoplar da genel olarak birbirine yakındır. Bunun yanında soğutma da önemli Dell g315 modeline yıldız koymuşsun daha önceki serilerinden fazla ısındığı nı okumuştum kasa inceliğinden dolayı o kısmı biraz araştırman gerekir. Telefondan girdiğim için resmi çok detaylı inceleyemedim. Son olarak listedeki laptoplar da ips olanlarına yönel. NTSC oranı %45 olan TN Panel lerden uzak dur %95 olanı varsa alınabilir.
Unutmadan render için kullandığın programın render motoru ekran kartını kullanıyor mu kullanıyorsa nekadar kullanıyor onlarıda bilmek lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makca42 -- 26 Aralık 2018; 15:1:22 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam o halde alacağım bilgisayardaki
işlemci 8.nesil i7 8750H
4 GB ekran kartı GTX 1050 veya GTX 1050Ti
16(2*8) Ram 2666 Mhz
256 GB SSD (değişebilir)
1 TB HDD 7200 Rpm (değişebilir)
IPS mat ekran.
Bunlar iyi mi yoksa i5 8300H a mı yöneleyim. Bir de Dell G3 serisi mi Monster mı daha mantıklı?
İ5 sana olmaz i7 kesinlikle. Monster de Dell de seni üzmez. Ben monster kullanıcısıyım sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar. Fiyat olarak hangisi sana uygunsa onu al. Yıldızlı Dellin fiyatı o özelliklere göre 6150 TL ise gayet iyi. Bütcen zaten 6000 TL idi sanırım
Hocam peki size monster mı daha güvenilir ve donanımlı geliyor yoksa Dell mi?
Bir de unutmadan bu modeller kafama yattı baya. Olumsuz düşündüğünüz bir durum var mı yada tavsiye edeceğiniz başka bir model?
Abra A5 V13.2.1 6200 TLDell G315 6128 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirfanaslan -- 26 Aralık 2018; 21:43:5 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Vatan'daki indirimle i7-8750H işlemcili GL63 5900 lira civarında.
www.vatanbilgisayar.comMSI GL63 CORE İ7 8750H 2.2GHZ-8GB-1TB HDD-15.6''-GTX1050 4GB-W10 - Vatan Bilgisayarhttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-gl63-core-i7-8750h-2-2ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-gtx1050-4gb-w10.html
-
Çok bir işe yaramaz bunların yanında
Monster 1050 li 6200 Dell 1050ti li 6128 TL ise tabiki de Dell almalısın.
Kasa sağlamlığını düşünmeli miyim. Sanki monster biraz daha önde Ve garanti olarak hangisi daha çok ilgileniyor acaba
2 side sert plastik sonuçta iki modeli de canlı bir şekilde inceleme şansım olmadı. Youtube den bakabilirsin incelemeleri vardır elbette. Garanti konusunda Dell i hiç bilmiyorum monster servisi şimdiye kadar beni üzmedi çünkü servislik bir işim olmadı :) ama iki tarafında memnun olanı da olmayanı da vardır. Bu iki laptop arasında kaldıysan 1050 ti li olan daha ucuz onu al diğer özellikleri aynı zaten.
Bende bir kaç gündür laptop bakıyorum dell in ekranı hakkında kötü yorumlar okudum monstarda parçaları kalitesiz kullanıyor msi iyi ama onunda fiyatı pahalı tn panel oda yakından gormedim ama millet panele iyi diyor arkadaş niye kötü demiş anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yukardaki arkadaşın önerdiği msi nin ekranı TN panel ama NTSC oranı %94 ve iyi bir panel.fakat bir İPS kadar değil.NTFC oranı %45 olsaydı kötü diyebilirdim.Konu sahibinin msi ye kötü demesi büyük ihtimalle fiyatı yüzündendir çünkü baktığı dell modelinde i7 gtx1050 ti 16gbram 1 tb hdd 256 ssd var ve fiyatı 6128 tl.msi de i7 gtx1050 8gb ram 1 tb hdd var 6000 tl -
Monster parçaları kötü kullanmıyor bildiğim kadarıyla. Deneyiminiz var mı acaba? Dell in ekranına kötü denmesini ben de duydum ama ne kadar gerçek. Seri yeni olduğu için etrafta kullanan henüz azınlık. Siz ne almayı düşünüyorsunuz. Ayrıyaten MSİ cidden pahalı
Dell G3 kullanıyorum. Bataryası cidden iyi gidiyor. Ama hdd 5400rpm. Ssd sana yeter mi bilmiyorum. İnce bir laptop ayrıca. Bu yüzden biraz ısınıyor ama sizi üzmez.
Benim bildiğim msi ssd de samsun m2 evo kullanıyor monstar m2 adata kullanıyor arada ne fark var dersen okumada biri 2000 değeri görüyor diğeri 500 görüyor adata nın sorunlu olduğunu duymuştum güvenipte almam ben sonuçta veri saklıycak iyice bi bak bencequote:
Orijinalden alıntı: mirfanaslan
Monster parçaları kötü kullanmıyor bildiğim kadarıyla. Deneyiminiz var mı acaba? Dell in ekranına kötü denmesini ben de duydum ama ne kadar gerçek. Seri yeni olduğu için etrafta kullanan henüz azınlık. Siz ne almayı düşünüyorsunuz. Ayrıyaten MSİ cidden pahalı
Hocam Dell i Genelde ne amaçla kullanıyorsunuz? Isınması rahatsız ediyor mu ne sıklıkla kullandığınızda ısısı rahatsız etti paylaşabilir misiniz? Ssd 256 GB sadece programlara yeter zaten benim için de önemli olan o Monster alırsam zaten SSD isini değiştiricem 3500 hızla okuyan daha iyi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirfanaslan -- 27 Aralık 2018; 12:52:8 >
Formda monstar bölümü var bence almadan önce bi bak şuan en alınası monstar görünüyor ama kullanıcılar hep şikayetçi bende bakınıyorum iyi bi indirim olursa msi düşünüyorumquote:
Orijinalden alıntı: mirfanaslan
Hocam Dell i Genelde ne amaçla kullanıyorsunuz? Isınması rahatsız ediyor mu ne sıklıkla kullandığınızda ısısı rahatsız etti paylaşabilir misiniz? Ssd 256 GB sadece programlara yeter zaten benim için de önemli olan o Monster alırsam zaten SSD isini değiştiricem 3500 hızla okuyan daha iyi :)
Hocam şuan oyun oynuyorum, Almanca öğreniyorum mail yazmakta vs kullaniyorum. Sürekli yanında taşıyorum. Şuan hazırlık ogrencisiyim. Seneye Autodesk gibi programlar kullanıcam ve yazılım öğrenmeye başlicam finallerden sonra. Sıcaklık konusunda ise beni şu ana kadar 1 kere bile rahatsız etmedi. Oyun oynarken zaten bir elin WASD çevresinde oluyor ve o kısımda bir ısınma olmuyor. Isınma üst taraflarda, sağ üstte oluyor. Ama hani soba gibi değil tabi. Bataryası da oldukça iyi ben tavsiye ederim. Ama senin için ssd az olabilir ve hdd 5400rpm. Benim için 5400 rpm olması bir problem değil, hatta batarya için daha iyi. Sadece etkisini oyunlar yüklenirken gördüm(büyük oyunlarda) bir şikayetim yok yani laptoptan yana.
Edit: 2 saattir bilgisayarı kullanıyorum %50 parlaklıkla müzik dinleyerek, wifi da açık. şuan %50 de. Açık olan uygulamalar chrome, spotify, onenote, word.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II. Ceki -- 27 Aralık 2018; 18:7:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- vivobook nedir
- lenovo laptop yorumları
- mühendislik için laptop
- asus mu lenovo mu
- macbook nedir
- en iyi laptop markaları
- yazılım için laptop önerisi 2024
- hx işlemci nedir
- honor magicbook art 14
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X