Şimdi Ara

Sadece Film izlemek için Z5500 mü S550 mi , Gigaworks mü yoksa Megaworks mü ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimde megaworks var, sesi gerçekten çok kaliteli... Pc mde audigy2 zs var.Pc de hdmi dan tv ye baglı .Kolonlarda tv etrafıda.Film izlerken kullanıyorum.Şimdi tek amacım bu setler arasında en kaliteli sesi almak film izlerken (1080p).Tecrübeli arkadaşlar ne önerirsiniz ? creative Z500 mü alsam , yoksa Edifier S550 mi yada daha eski olan Gigaworks mü , yoksa çok fark etmez sen megaworks kullanmaya devam et hatta pc inde ki ses kartınımı değiştir dersiniz ?? Yalnız megaworksün optik girişi yok... Orta takıldım çok.. Veya başka bir üründe önerebilirsiniz sadece film için bunu al diye..5+1 veya 7+1 olucak tabi.

• arkadaşım optik ses kalitesini flimde kalitesini çok çok farkedersin.. bunu baştan bikrere belirteyim... x-fi titanıum gibi bi ses kartla z-5500 ikilisi flim ve oyunlarda mükemmel ses kalitesi alırsın... ha bazıları müzikte iyi demiyor ben eskı sıstemımı çok iyi bildiğm için bana mükemmel geliyor.. eski sistemim diana 4+1 + onboard ses kartıydı.... edifierin ses kalitesini vatnada dinledim.. bence z5500 ün ses kalitesi basları daha tok ve güzel... flim için hiç dşünme tereddütsüz z5500 der herkes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

arkadaşım optik ses kalitesini flimde kalitesini çok çok farkedersin.. bunu baştan bikrere belirteyim... x-fi titanıum gibi bi ses kartla z-5500 ikilisi flim ve oyunlarda mükemmel ses kalitesi alırsın... ha bazıları müzikte iyi demiyor ben eskı sıstemımı çok iyi bildiğm için bana mükemmel geliyor.. eski sistemim diana 4+1 + onboard ses kartıydı.... edifierin ses kalitesini vatnada dinledim.. bence z5500 ün ses kalitesi basları daha tok ve güzel... flim için hiç dşünme tereddütsüz z5500 der herkes.

sadece film için kullanıcam hmm kesinlikle z5500 diyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: devian

quote:

arkadaşım optik ses kalitesini flimde kalitesini çok çok farkedersin.. bunu baştan bikrere belirteyim... x-fi titanıum gibi bi ses kartla z-5500 ikilisi flim ve oyunlarda mükemmel ses kalitesi alırsın... ha bazıları müzikte iyi demiyor ben eskı sıstemımı çok iyi bildiğm için bana mükemmel geliyor.. eski sistemim diana 4+1 + onboard ses kartıydı.... edifierin ses kalitesini vatnada dinledim.. bence z5500 ün ses kalitesi basları daha tok ve güzel... flim için hiç dşünme tereddütsüz z5500 der herkes.

creative in sendeki modeli eğer creative megaworks thx 550 ise değiştirme derim arkadaşım

niye dersen bir kaç örneklemek lazım z5500 basslar çok gereksiz fazla buda uyumsuzluk yaratmakta arkadaşım örnek bir yerde ateş yanıyor ve ilk ses çıtırdı ve sonra orta sese dogru yüzkseli fazla basslaşmaz işte z5500 nedensen ateşin iyice yükseldiği zaman sesi bassdan veriyor yada vermeye çalışıyor o zaman ses netlik ten kayıp oluyor.

gelelim ikinci olaya cama taş attın tak diye bir ses bu sahnedeki cam boyutuna ve taş boyutuna göre değişir orta-orta ses seviyesi yada orta-alçak ses seviyesinde olur ve sonra camların yere düşerkenki çıkardığı ses işte orda z5500 zayıf duyamıyorsun tiz sesler çünkü hala camla taşın buluşmasındaki ses sürebiliyor . bu konuda söylediğim sistem daha iyi . çinko veya metal çatılar üzerinde gezinmede ota-ince ve ince-alt sese girebilmekte ki sana daha boguk gibi geliyor . zamanında iki sistemide denemiştim almak için gittiğim de tabi burda duyduğun seslerin hangi aralıkta olduğunu bilmen hoş bilmiyorsan gözlerini kapatacak dış dunyayı düşünüp ona en yakın sesi vereni alacaksın .ki o zamanda o sahnedekine benzer seslerle dışarda da karşılamış olman gerek.

optik kablo amacı ise veriyi hızlı iletmeyi sağlar daha yüksek frekansdaki verileri aynı sürede iletmek için tasarlanmıştır .tabi oda aralarında yapı olarak ayrılır . ama sonuçta bakır olsun optik olsun sesi aynı yapıda iletir kaynağın kalitesi oranında

• Z5500 gümbür gümbür ona lafım yok ama tizlerde zayıf, ki konuşma sesleri vs. hep tiz. O nedenle S550 derim ben, zaten bas ve midler onda da çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

quote:

creative in sendeki modeli eğer creative megaworks thx 550 ise değiştirme derim arkadaşım

niye dersen bir kaç örneklemek lazım z5500 basslar çok gereksiz fazla buda uyumsuzluk yaratmakta arkadaşım örnek bir yerde ateş yanıyor ve ilk ses çıtırdı ve sonra orta sese dogru yüzkseli fazla basslaşmaz işte z5500 nedensen ateşin iyice yükseldiği zaman sesi bassdan veriyor yada vermeye çalışıyor o zaman ses netlik ten kayıp oluyor.

gelelim ikinci olaya cama taş attın tak diye bir ses bu sahnedeki cam boyutuna ve taş boyutuna göre değişir orta-orta ses seviyesi yada orta-alçak ses seviyesinde olur ve sonra camların yere düşerkenki çıkardığı ses işte orda z5500 zayıf duyamıyorsun tiz sesler çünkü hala camla taşın buluşmasındaki ses sürebiliyor . bu konuda söylediğim sistem daha iyi . çinko veya metal çatılar üzerinde gezinmede ota-ince ve ince-alt sese girebilmekte ki sana daha boguk gibi geliyor . zamanında iki sistemide denemiştim almak için gittiğim de tabi burda duyduğun seslerin hangi aralıkta olduğunu bilmen hoş bilmiyorsan gözlerini kapatacak dış dunyayı düşünüp ona en yakın sesi vereni alacaksın .ki o zamanda o sahnedekine benzer seslerle dışarda da karşılamış olman gerek.

optik kablo amacı ise veriyi hızlı iletmeyi sağlar daha yüksek frekansdaki verileri aynı sürede iletmek için tasarlanmıştır .tabi oda aralarında yapı olarak ayrılır . ama sonuçta bakır olsun optik olsun sesi aynı yapıda iletir kaynağın kalitesi oranında

megaworks thx 550 var evet.Bu dediklerin oluyorsa bana hiç gelmez ben cunku filmdeki en ufak sesi bile almak istiyorum.Boguk bass istemiyorum.. gigaworks nasıl peki bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Z5500 gümbür gümbür ona lafım yok ama tizlerde zayıf, ki konuşma sesleri vs. hep tiz. O nedenle S550 derim ben, zaten bas ve midler onda da çok iyi.

Ama baktım oda analog girişli.. Da5000 proya ne dersiniz ?

http://www.digitaltrend.com.tr/em/ses-sistemleri-multimedya/edifier-da5000pro-108-watt-rms-profesyonel-5-1-hoparlor.html

edit: buda analogmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 14 Mart 2012; 21:57:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

pctechnic01 oldukça güzel noktalara değinmiş.Yorumlarında sonuna kadar haklı.

Audigy2 ZS eski toprak bir ses kartı.Ses kartınızı değiştirmek istiyorsanız en azından bir Xonar D2,Omega Claro II gibi ses kartları tercih etmelisiniz ki ses kartınızı değiştirdiğinize değsin.

Sunduğunuz sistemleri tek tek gözden geçirirsek Z500'ü amacınıza uymadığından dolayı direkt olarak eleyebiliriz.
    Gigaworks ve Megawork ise eski setler.Almak isterseniz 2. ele yönelmek zorundasınız ki miladını doldurmuş setlere para vermek açıkçası pek mantıklı değil.
    Z5500'de yerini Z906'ya bırakan bir set.Tek avantajı dijital decodera sahip olması.Ses kalitesi vasatın üzerinde.
    S550 ise belirtilen tüm setlerden daha iyi ancak f/p konusunda biraz sıkıntılı ve dijital decodera sahip değil.

''Yeterli bütçem var,siz yeter ki önerin.'' diyorsanız S550 ve kaliteli bir decoder almanızı öneririm.
    Yada ses sisteminizi değiştirmeden,harici bir decoder alıp yola devam edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

pctechnic01 oldukça güzel noktalara değinmiş.Yorumlarında sonuna kadar haklı.

Audigy2 ZS eski toprak bir ses kartı.Ses kartınızı değiştirmek istiyorsanız en azından bir Xonar D2,Omega Claro II gibi ses kartları tercih etmelisiniz ki ses kartınızı değiştirdiğinize değsin.

Sunduğunuz sistemleri tek tek gözden geçirirsek Z500'ü amacınıza uymadığından dolayı direkt olarak eleyebiliriz.
    Gigaworks ve Megawork ise eski setler.Almak isterseniz 2. ele yönelmek zorundasınız ki miladını doldurmuş setlere para vermek açıkçası pek mantıklı değil.
    Z5500'de yerini Z906'ya bırakan bir set.Tek avantajı dijital decodera sahip olması.Ses kalitesi vasatın üzerinde.
    S550 ise belirtilen tüm setlerden daha iyi ancak f/p konusunda biraz sıkıntılı ve dijital decodera sahip değil.

''Yeterli bütçem var,siz yeter ki önerin.'' diyorsanız S550 ve kaliteli bir decoder almanızı öneririm.
    Yada ses sisteminizi değiştirmeden,harici bir decoder alıp yola devam edebilirsiniz.

Sağolun yorum için Z906 digital decodere sahip derken ses kartından aldıgı digital veriyi alabilen anlamındamı yani optik girişi var ? Yani sizin dediğiniz ise s550 alıp ses kartımdan aldıgım optik çıkışı digital decodere girip onun çıkışınıda s550 yemi girin demek oluyor ? Digital decoder gelen digital veriyi kayıpsız analogamı çeviriyor ? megaworks den memnunum ama sesin kalitesi yetersiz geliyor.Yani audigy2 zs em var ama beklediğim kaliteyi alamadım belkide windows 7 de kullandıgımdan dır bazı konularda onu yazmışlar...

• @devian

Hocam dijital decoder ile optik giriş arasında farklılıklar bulunmakta.

Z906 dijital decodera sahip bir ses sistemi.Yani DTS,DD,AC3 gibi yüksek kaliteli ses formatlarını,bilgisayarda kullanılan medya oynatıcının yazılımsal desteği ile değil,donanımsal olarak çözer.Bu da yukarıda bahsedilen ses formatlarının çıkış kalitesinin artmasına neden olur.

S550'de ise optik giriş var.Ancak DTS,DD,AC3 gibi ses formatlarını,decoderı olmadığı için çözme özelliğine sahip değil.Ancak medya oynatıcının çözmüş olduğu sesi kanallarına aktarır.Yani donanımsal olarak ses verme haricinde başka bir görev üstlenmez.Ancak ses kalitesi konusunda muadillerinden çok daha öndedir.
  • quote:

@devian

Hocam dijital decoder ile optik giriş arasında farklılıklar bulunmakta.

Z906 dijital decodera sahip bir ses sistemi.Yani DTS,DD,AC3 gibi yüksek kaliteli ses formatlarını,bilgisayarda kullanılan medya oynatıcının yazılımsal desteği ile değil,donanımsal olarak çözer.Bu da yukarıda bahsedilen ses formatlarının çıkış kalitesinin artmasına neden olur.

S550'de ise optik giriş var.Ancak DTS,DD,AC3 gibi ses formatlarını,decoderı olmadığı için çözme özelliğine sahip değil.Ancak medya oynatıcının çözmüş olduğu sesi kanallarına aktarır.Yani donanımsal olarak ses verme haricinde başka bir görev üstlenmez.Ancak ses kalitesi konusunda muadillerinden çok daha öndedir.

Anladım ama sunu merak ettim zaten bi ton para verip aldıgımız ses kartlarımız zaten kaliteli bir şekilde decode ediyorken birkere daha para verip neden decoder alıyoruz ? (mesela X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO almayı dusunuyorum..) Ben ses kartımdan cıkış alıyorum hani senin dediğin decode edemeyen bir sistemden cıktıgı zaman işe yarar ses kartı olmayan bir pc den veya direk media playerlardan yanlış anlamadıysam. Yoksa harici digital decoder ses kartlarından daha mı iyi decode ediyor ? Birde S550 de ben optik giriş yok diye biliyorum şimdi baktım yine göremedim optical giriş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 14 Mart 2012; 22:41:36 >

• Dts filmlerde ses bitrate i 1500kbps nin üstünde bu filmleri analogdada dinleseniz zaten ses kalitesi çok iyi oluyor bence optic olayına bu kadar takılmayın adam gibi mid tiz veremedikden sonra optic olsa ne olucak.
  • @devian

Aslında bir ton para verip aldığımız ses kartlarının çoğu donanımsal olarak DTS veya benzeri formatları çözemiyor.Yazılımsal olarak çözüyor.Bu da daha fazla işlem yapmasına ve belirtilen formatlardaki seslerin tam olarak çözülememesine yol açıyor.

Kusura bakmayın,aklım kullanmakta olduğum S530D'ye gitti,S550'de dediğiniz gibi optik giriş yok.

Sesi normal olarak ses kartından alacaksınız.Ancak sesin çözülmesi medya oynatıcının hünerlerine kalmış bir durum.
    Passthtough denilen özellik,ses kartının ve medya oynatıcının ses formatı üzerinde herhangi bir işlem yapmadan-oynamadan,dijital decodera aktarılmasına yardımcı olur.Sinyal optik kablo ile aktarıldığı için,sinyal kaybı yok denecek kadar azdır,dijital decoder dolayısıyla ses üzerinde daha iyi işlem yapar ve hoparlör kanallarına ayırır.
  • quote:

@devian

Aslında bir ton para verip aldığımız ses kartlarının çoğu donanımsal olarak DTS veya benzeri formatları çözemiyor.Yazılımsal olarak çözüyor.Bu da daha fazla işlem yapmasına ve belirtilen formatlardaki seslerin tam olarak çözülememesine yol açıyor.

Kusura bakmayın,aklım kullanmakta olduğum S530D'ye gitti,S550'de dediğiniz gibi optik giriş yok.

Sesi normal olarak ses kartından alacaksınız.Ancak sesin çözülmesi medya oynatıcının hünerlerine kalmış bir durum.
    Passthtough denilen özellik,ses kartının ve medya oynatıcının ses formatı üzerinde herhangi bir işlem yapmadan-oynamadan,dijital decodera aktarılmasına yardımcı olur.Sinyal optik kablo ile aktarıldığı için,sinyal kaybı yok denecek kadar azdır,dijital decoder dolayısıyla ses üzerinde daha iyi işlem yapar ve hoparlör kanallarına ayırır.

Ok anladım o zaman gidipde 300 tl ses kartına vermenin anlamı yok , Şu anki ses kartımdan digital decodere çıkıp onuda edifier s550 ye girebilirim böylece Pc deki ses kartımdan daha iyi daha kaliteli ses almış olurum. Peki playvision hda-51A var bunu önerirmisiniz ?
    http://playvision.com.tr/HDA-51A.htm

Birde s550 almadan bu decoderi alıp megaworksume baglasam da sesde gözle görülür değişim olur herlade ??

• @devian

Açık konuşmak gerekirse standart bir ev bilgisayarı kullanıcısının ses kartlarına yüksek meblağlar ödemesi pek doğru gelmiyor Bana.Tabi ekonomik durumu yerindedir,harcamalar göze batmaz,içine oturmaz,sesteki en ufak bir değişimi hissedebilecek kulaklara sahiptir,o zaman amenna.

Sadece film seyretmek için passthrough özelliğine sahip optik çıkışlı bir ses kartı ve harici bir decoder ve kaliteli bir ses sistemi beklentileri karşılayabilecek cinsten bir sistemdir.

Tabi ki,kesinlikle S550 almalısınız demiyorum,öncelikle harici bir decoder edinmeniz daha doğru olur.Piyasada çoğu kullanıcı Playvision'u tercih etmekte,ki zaten decoder konusunda geniş çaplı bir ürün yelpazesi bulunmamakta.

Öncelikle decoderı alıp,deneyin.Seslerde fark edilebilir bir kalite artışı hissederseniz sisteminizi daha sonra değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

• quote:

@devian

Açık konuşmak gerekirse standart bir ev bilgisayarı kullanıcısının ses kartlarına yüksek meblağlar ödemesi pek doğru gelmiyor Bana.Tabi ekonomik durumu yerindedir,harcamalar göze batmaz,içine oturmaz,sesteki en ufak bir değişimi hissedebilecek kulaklara sahiptir,o zaman amenna.

Sadece film seyretmek için passthrough özelliğine sahip optik çıkışlı bir ses kartı ve harici bir decoder ve kaliteli bir ses sistemi beklentileri karşılayabilecek cinsten bir sistemdir.

Tabi ki,kesinlikle S550 almalısınız demiyorum,öncelikle harici bir decoder edinmeniz daha doğru olur.Piyasada çoğu kullanıcı Playvision'u tercih etmekte,ki zaten decoder konusunda geniş çaplı bir ürün yelpazesi bulunmamakta.

Öncelikle decoderı alıp,deneyin.Seslerde fark edilebilir bir kalite artışı hissederseniz sisteminizi daha sonra değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

ok tesekkurler alalım su decoderi bakalım :)

• quote:

quote:

@devian

ok tesekkurler alalım su decoderi bakalım :)

bakın o deeoder aslında tam pc için değil değil diğer dvd player cihazları bağlamak için yanı sonuçta multimedya ürünleri oldukları için bu bağlamda kullanılmak istemişler sonuçta

siz o ses kartınıza kulaklıkta taksanız sesi alırsınız video oynatıcı zaten çözmekte sorun şurda çözülmüş bir sesi hangisi daha iyi işleyip göndermede

örnek kullanıdıgız hopları değiştirmeyin derim decodere çok da gerek yok onun amacı bir nevide optik çıkışı razonans ugarmadan analog yapıya gecmesini sağlamak asıl amaçta budur.

tabi burda kullanılcak video oynatıcı ve ses kartı uyumuda çok önemli xp altında hd sesleri çözememkte malsef

bakın şu ikili güzel bir set oluşturmakt auzentech hometheatre hd ses kartı ve power dvd win 7 altında gerçekten güzel programdan sesi direkt karta yönlendirebilirsin dts dd dediğim şeylerde aslında bir tür codectir kökü çevresel sestir bunların

dts decoder:DVD, DivX gibi DTS (minimum 3 kanal ses) içeren medyaları calan/oynatan cihazlar içinde ya da bunlarin dijital olarak bağlanabildigi amfilerin içinde bulunan ve cok kanallı sesi kanallarına ayrıştıran işlemciye verilen isimdir

aslında bu işe yaramaktadır tabi bunu direkt yapan kartlarda var bahsetmiş olduğum kart güzel bir kart illa ses kartı almak ister al bağlantı şeklide şu

kısaca kartta bu

Maksimum Veriler Maksimum Bant Genişliği Toplandı

HDMI v1.3a Uyumlu Ses Kartı
    Creative X-Fi ™ yerli-PCI Express ® ses işlemcisi

Film, Müzik ve Oyun için bugüne kadar görülmemiş Ses

Cyberlink PowerDVD en yeni uygulama üzerinden Blu-ray desteği (ayrıca satılır)
    PCM 8 kanal, 24-bit/192kHz için destek
    24p Gerçek Sinema Çıkışı
    Hiçbir altörnekleme ile Blu-ray Ses
    Böyle Dolby ® TrueHD, DTS-HD Master Audio bit akışı gibi yüksek bit hızında ses,
    Dolby ® Digital Live
    ™ DTS Neo: PC ve DTS ™ Etkileşimli (Windows ® XP için mevcut değildir)
    EAX ® Advanced HD 5.0

diğer bir değişlede decoder bir çok cihazı bir sisteme bağlamanıda sağlamakta unutma duyacağın ses her zaman analog yapda ses kartları vs decederlar bunun için dönüşüm için önermememin bir sebebide düzgün kalitede ki cihazlar gerçekten paahlı olmakta para varsa sorun olmaz oda ayrı

sanırım biraz karışık yazdım bir yanda da film izleyince böyle oluyır sanırım

• bu arada decoder almaya niyetin varsa daha iyileri var aklında bulunsun hopları değiştirme derim ben ki ilk ürünler cambridge ile ortak yapıp dı yanlış hatırlamıyorsam

bu arada bir sistemde fiziksel olayı tam anlamı ile kullanmak istersen linux yada apple kullan dolayısı ile kartından ve sisteminden daha iyi verim alırsın

burda ROME arkadaşda katılacaktır bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

bu arada decoder almaya niyetin varsa daha iyileri var aklında bulunsun hopları değiştirme derim ben ki ilk ürünler cambridge ile ortak yapıp dı yanlış hatırlamıyorsam

bu arada bir sistemde fiziksel olayı tam anlamı ile kullanmak istersen linux yada apple kullan dolayısı ile kartından ve sisteminden daha iyi verim alırsın

burda ROME arkadaşda katılacaktır bana

Okudum yorumlarını sagol dostum şimdi ben harici player ile kullanmıyorum direk blueray veya 1080p oynatıyorum pc den.Ekran kartından hdmi cıkıs tv ye baglı , megaworks de pc'im den ses kartımdan cıkan sese baglı (audigy2 zs ) ama uydular tv etrafında.Evet tam ismi zaten Cambridge Soundworks Megaworks THX 550 diye geçer.

Yaaa ben aslında megaworks den memnunum sadece film izlerken yeterli ses kalitesi alamadıgım kanaatindeyim.Ama çok büyük bir ihtimalle bunun sebebi megaworksum değil gelen sinyalden dolayı.,Heleki audigy2 zs lerin windows 7 de ne kadar kötü performans verdiklerini okuyunca bu düşüncem daha çok arttı. Evet biraz önce okudum playvisiondan daha iyi decoderler varmış.Şu anda Creative ddts-100 e bakıyorum mesela.X-Fi HomeTheater HD ise satan pek bir yer bulamadım ne sıfır ne 2. el.. Benim en çekindiğin optik girişimin olmaması megaworks de.Yani gariptirde ses sitemi yapmak istiyorum kaliteli ama ne yazikki seçenegimiz yok 3-4 marka seçenegi var.. Birinin sesleri iyi filmlerde optical yok birinin sesleri kotu filmlerde ama optigi var falan... Olmadı en son 5+1 veya 7+1 deck anfi alıp o şekilde kurmak.. O zamanda uçuyor işte fiyatlar..

Edit: Birde bunu buldum ?? Fiyatıda iyi (Creative Extigy 5.1 harici decoder+optik kablo)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-creative-extigy-5-1-harici-decoder-optik-kablo-76912809/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 15 Mart 2012; 12:36:09 >

• Logitech de tizzler sıkıntılı ben bayaa kullandım şimdi creative geçmeyi düşünüyorum , creativede film keyfi bi başka oluyor (kolonlarda yada sadece centerde tweeter olan bi modelde) tizzler daha iyi oluyor , kesinlikle film izliyeceksen ön kolonlarda twiter olan bi model seçmeni öneririm , logitechin hiçbi ürününde twiter yok şu an için var gibi görünsede içi boş plastik parçası , onlar gerçek twiter değil yani ucu kapalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.