Şimdi Ara

Sadece Linux kullananlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: loradona

Birde neden sadece bir wm ye geçebileyim ki? Arch kullanıyorum ve sadece paket ailesini kurmak istediğimde herşeyi kuruyor 😂 plasma yı bozmayı çok takmazsam sorun yok gibi
    Hocam çok sık kodlama yapmıyorsan sen bilirsin, ancak i3'e geçmenin tam da nedeni arch kullanman zaten, herhangi bir DE'den çok daha minimalist ve az kaynak tüketiyor. Tam arch'cı işi.
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Çok sık değil hiç yapmıyorum 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elephant Man kullanıcısına yanıt
    Tıkandığın kısımlarda yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Hocam çok sık kodlama yapmıyorsan sen bilirsin, ancak i3'e geçmenin tam da nedeni arch kullanman zaten, herhangi bir DE'den çok daha minimalist ve az kaynak tüketiyor. Tam arch'cı işi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşa katılıyorum ben Gentoo'yu çok merak ettiğim için geçmek istiyorum ama uzun süredir Arch+i3 kullanıyorum ve gayet memnunum. İlk gün biraz tuhaf geliyor alışmakla geçiyor fakat alışınca pratik ve hızlı, i3'e alıştığım içinde DE kullanasım gelmiyor. Bu arada ben de sadece Linux kullananlardanım, artık Windows pek ilgi çekici gelmiyor. Terminal ekranını ve kullandığım sistemi özelleştirebilmeyi, bana özgü olmasını seviyorum.

• Sadece Linux kullananlar ?

Photoshop (onun da tekeli kırılacak beklesin o...), heavy-duty mühendislik uygulamaları vırt zırt hariç tabi.

• Benle aynı demek ki. Python ve Nodejs çalıştırsın yetiyor bana da. Doküman yazacaksam eğer Latex veya Markdown kullanıyorum (sonra da pdf veya pptx'e derliyorum). Ciddi ciddi isteyince 2GB RAM'in içinde efsane işler yapılabiliyor . Deep learning için zaten ya hayvan gibi iyi PC toplamak lazım, ya da çok manası yok. 100 GB resmi günlerce evde 2 tane 1080'de işlemek pek akıl karı değil. Sırf onun için NVidia'nın driver cehennemiyle uğraşmak hiç değil.
  • Bu arada yazılmla zerre alakası olmayıp kullanan tek ben miyim arkadaş şu sistemi kullanan?

• Assalomu aleykum arkadaşlar.
    Benim adı - Adil.Ben 15 yil Linux kullanırım(embedded, desktop, server, network devices...etc)
    Ben Türkey 2 yil yaşam ve Linux'un Türk vatandaşlarını öğrenmesine yardımcı olmak istiyorum.
    Herhangi bir sorunuz yazın.
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Youtube'da Luke Smith diye bir adam var hocam. Linguistik alanında doktora öğrencisi bir adam. Windows'u Apple'ı sevmediği için eski bilgisayarına Linux kurmuş denemek için. Sonra zehri kanına alınca biraz bash script falan öğrenmiş de alakası yok aslen yazılımla . Arch + i3 kullanıyor. Baya seviyorum videolarını. Hakkını veriyor sistemin. Ve Mac'te video düzenleyen Linux kanallarından da değil. Her şey o eski thinkpad'de olup bitiyor. Anlatıyor nasıl yaptığını da tek tek. Çok kafa dengi bir adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 7 Mart 2019; 14:30:55 >
  • KaramazovX kullanıcısına yanıt
    Bash script falan biliyorum hocam malum kullandığımız sistem şuan olmasada eskiden bir nebze zorluyordu öğrenmek için her türlü bash scripti yazabilirim ama programlama dili yok bende 😂 bir ara i3 kullandım baya script yazdım sırf pollybar için sonra birgün birşey eklemek istedim polybara. Tam hatırlamıyorum ama yapamadım, tam yaptım derken baktım köpek gibi işlemci kullanıyor falan sinirden i3 serüvenimi bitirmiştim 😂

• loradona kullanıcısına yanıt
    Pek heves ettim şu tiling işlerine de yok ben de yoluna koyamadım bir türlü. Xfce kurdum iyiyiz şimdi.

Aslında bash script, python'dan daha zor sentaks olarak bana kalırsa. Bash'i yazıyorsan python'ı javascript'i hayli hayli yazabilirsin bir noktaya kadar. Ne için yazacaksın tabi bilmiyorum da denemek istersen atla yani. Polybar da muhtemelen döngüde araya bir yere, bir süre beklemesi için direktif vermediğiniz için CPU'yu yoketti. Ondan dolayı oluyor çünkü genelde.
    Evet sonradan fark ettim onu. Bir müzik için dbus control aynı zamanda çalan parçanın infosu için yazmıştım lakin sürekli loopda kalıp parçanın adını çekerken işlemci bayılıyordu sanırım 😣

• bash programlama ile ilgileniyorsan perl 'e de göz atmanı öneririm. 1990'larda system admin'lerin en cok kullandığı ve zaten, bash 'ten de örnek alarak bash pratikleştirilerek tasarlanmış bir dil ayrıca dinamik web uygulamalarında ilk kullanılan dil, yani bir döneme damgasını vurmuş birşey. forumda pek geçmiyor, o ayrı :)
  • Vayyy beyin fırtınası var ve beni çağırmıyorsunuz
    Yalnız ben sizin söylediklerinizden hiç bişey anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 8 Mart 2019; 17:54:24 >
    Efsane adam hocam arch + i3 , latex ve bash ogrenmemde buyuk etkisi var. Ha tabii bir de vim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bash script bazı durumlarda zorunlu örneğin /etc/init.d altındaki kodlar hep Bash script. Mac'te Perl ile yazılmış bir web uygulamasının çalışması için Perl Fast CGI 'ın proses olarak çalışması gerekiyordu, o da ancak bir bash script ile mümkün oluyordu nitekim o iş için bash script ayarladım. Windows'ta da MSYS2 'yi yoğun kullandığım için bazı seyleri kolayıma geldiği için bash script ile, örneğin Tomcat'i startup.sh ile çalıştırıyorum.

Syntax olarak aslında hiç zor değil sadece günümüz şartlarında yabancı görünüyor.
  • .

• Toriko kullanıcısına yanıt

Bu i3 birkac sene önce trend olmustu hala devam ediyor mu trend?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.