Şimdi Ara

SADECE PANASONİC TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • degerli forum üyeleri o kadar çok araştırdımki o kadar çok konu açtım ki artık bunun üzerine son kez konu açıyorum .bana sadece panasonicin digital foto makinelerini tavsiye ederseniz çok memnun olurum.düşük ışıkta cmos ccd li makineler iyimiş.düşük ışıkta iyi performans gösteren kolay taşınabilen tz sınıfından compact olursa daha iyi olur ama bu değişitrilebilrilerde olabilir gf sınıfı fz 150 ler de olabilir.ama yeterki işimi gören bir panasonic olsun ...ben baya araştırdım yabancı sitelerde en çok satanları mesela şu modelleri

EN ÇOK SATAN PANASONİCLER

AMAZON - PANASONİC LUMİX TS 20 - PANASONİC LUMİX DMC TZ30

REEVO - PANASONİC LUMİX DMC-TZ30 - PANASONİC LUMİX DMC-FZ150 PANASONİC LUMİX DMC-GX1 EN POPÜLER

TEST FREAK - PANASONİC LUMİX DMC-TZ30 PANASONİC LUMİX DMC-GX1 EN POPÜLER

TEST FREAK SCORE - PANASONİC LUMİX DMC-FZ150 - PANASONİC LUMİX DMC-TZ30- PANASONİC LUMİX DMC -LX5 CCD

PC WORLD PANASONİC LUMİX DMC-TZ30

PC MAG PANASONİC LUMİX DMC -TS3

PANASONİC LUMİX DMC -GF1

sizce nasıl bu modeller daha başka modeller varmı tavsiye edebileceğiniz yardımcı olursanız çok sevinirim .sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 24 Ağustos 2012; 12:40:32 >

• panasonic uzmanı arkadaşlar yazmadan önce, özetle, ben olsam...

GF1'i ikinci elde, temiz, ucuz bulmadıkça listeden çıkarırdım çünkü 2009 modeli ve bu alandaki teknolojik gelişmenin hızını gözönüne getirince "tedavülden kalkmış" bir seçenek... yanlış anlama olmasın, o makineyi zamanında alan, ihtiyaçlarına cevap veriyorsa en azından 2-3 yıl daha herhangi bir yeni makine arayışına girmeksizin keyifle kullanabilir, ama makineyi bugün alacak kişi için çok daha güncel seçenekler mevcut piyasada...

yukarıda istekleriniz arasında bugün neredeyse tüm kararsız kamera alma taliplilerinin düştüğü genel bir çelişki var: taşınabilirlik ve yüksek zoom imkanı
    bu çelişki bana hep Rolling Stones'un o nefis "Between the rock and a hard place" adlı parçasını parçasını hatırlatır, yani Türkçe meali "aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık"

meraklısına yutube'dan gelsin...
    http://www.youtube.com/watch?v=OyTLuith1Qs

çok doğal olarak, bir fotoğraf çekme heveslisi eninde sonunda bir koşulda konusundaki objeye uzak kalacaktır ve bu yüzden de yüksek zumlu makineler bu durumların can simidi olacaktır... ancak yüksek zum işin içine girince makinenin "taşınabilir"liği de o denli azalacaktır... o yüzden isteklerinizi bir daha gözden geçirip, hangi özelliklerde ne kadar ısrarcı veya taviz verebilir olacağınızı değerlendirmelisiniz...

"gerekiyorsa bütçeyi zorlar, üç beş fazla öderim ama yüksek zumdan vazgeçmem" diyorsanız şu an mantıklı seçim DMC-FZ150 gibi görünüyor (daha yeni, daha yüksek zumlu bir model çıkmadıysa)....

"gerekiyorsa bütçeyi zorlar, üç beş fazla öderim ama taşınabilirliği en rahat olandan vazgeçmem" diyorsanız DMC-TZ30 derim...

"her şey bir yana, siz olsanız hangi makineyi tercih ederdiniz?" derseniz, yine DMC-TZ30 derim

son olarak, DMC-TZ30 ve ZS20 aynı makine, ZS20 Amerika'daki adı...

• quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

panasonic uzmanı arkadaşlar yazmadan önce, özetle, ben olsam...

GF1'i ikinci elde, temiz, ucuz bulmadıkça listeden çıkarırdım çünkü 2009 modeli ve bu alandaki teknolojik gelişmenin hızını gözönüne getirince "tedavülden kalkmış" bir seçenek... yanlış anlama olmasın, o makineyi zamanında alan, ihtiyaçlarına cevap veriyorsa en azından 2-3 yıl daha herhangi bir yeni makine arayışına girmeksizin keyifle kullanabilir, ama makineyi bugün alacak kişi için çok daha güncel seçenekler mevcut piyasada...

yukarıda istekleriniz arasında bugün neredeyse tüm kararsız kamera alma taliplilerinin düştüğü genel bir çelişki var: taşınabilirlik ve yüksek zoom imkanı
    bu çelişki bana hep Rolling Stones'un o nefis "Between the rock and a hard place" adlı parçasını parçasını hatırlatır, yani Türkçe meali "aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık"

meraklısına yutube'dan gelsin...
    http://www.youtube.com/watch?v=OyTLuith1Qs

çok doğal olarak, bir fotoğraf çekme heveslisi eninde sonunda bir koşulda konusundaki objeye uzak kalacaktır ve bu yüzden de yüksek zumlu makineler bu durumların can simidi olacaktır... ancak yüksek zum işin içine girince makinenin "taşınabilir"liği de o denli azalacaktır... o yüzden isteklerinizi bir daha gözden geçirip, hangi özelliklerde ne kadar ısrarcı veya taviz verebilir olacağınızı değerlendirmelisiniz...

"gerekiyorsa bütçeyi zorlar, üç beş fazla öderim ama yüksek zumdan vazgeçmem" diyorsanız şu an mantıklı seçim DMC-FZ150 gibi görünüyor (daha yeni, daha yüksek zumlu bir model çıkmadıysa)....

"gerekiyorsa bütçeyi zorlar, üç beş fazla öderim ama taşınabilirliği en rahat olandan vazgeçmem" diyorsanız DMC-TZ30 derim...

"her şey bir yana, siz olsanız hangi makineyi tercih ederdiniz?" derseniz, yine DMC-TZ30 derim

son olarak, DMC-TZ30 ve ZS20 aynı makine, ZS20 Amerika'daki adı...

çok teşekkür ederim be kardesim vala degerli yorumların için.zahemt edip yazmışsın bu kadar yazı çok sağolasın.dmc tz 30 u bende düşündüm kardesimde düşük ışıkta iyi performans gösteremiyormuş dediler bende başka makinelere yöneldim ondan dolayı.karanlıkta ormana girmeeycemki makineyle gece bir mekanda arkadaşlar barda discoda foto çekilecem gene işimi görmezmi iyi çekmezmi sence ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 24 Ağustos 2012; 13:14:13 >

• Ö.M. atmışsınız, ona ithafen yazıyorum...

öncelikle, bu makineye sahip değilim, bir arkadaşımda vardı, kısa bir süreliğine birkaç çekim yaptım, onlar da hep açık güneşli ortamdaydı, o yüzden makinenin düşük ışık performansı hakkında yazmam çok doğru olmaz...

ama dediğiniz gibi, nette bulunan incelemelerde düşük ışık performansı konusunda çok olumlu şeyler yazılmamış...

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz30_review/image_quality/

linkteki sayfada (bana göre) 400 ISO performansı kabul edilebilir bir seviye ama 800 ve son 1600 ISO kabul edilebilir bir performans değil...

sizin için en önemli fonksiyon düşük ışık performansıysa bu konuda hangi Panasonic modeli daha iyi bilmiyorum, ama Canon S95 ve S100'ün şu an piyasada bulunan (kompakt boyutunda) düşük ışık performansı en iyi modeller olduğunu biliyorum...

ama siz "sadece Panasonic" dediğiniz için bu modelleri sahaya yansıtamadık

• quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

Ö.M. atmışsınız, ona ithafen yazıyorum...

öncelikle, bu makineye sahip değilim, bir arkadaşımda vardı, kısa bir süreliğine birkaç çekim yaptım, onlar da hep açık güneşli ortamdaydı, o yüzden makinenin düşük ışık performansı hakkında yazmam çok doğru olmaz...

ama dediğiniz gibi, nette bulunan incelemelerde düşük ışık performansı konusunda çok olumlu şeyler yazılmamış...

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz30_review/image_quality/

linkteki sayfada (bana göre) 400 ISO performansı kabul edilebilir bir seviye ama 800 ve son 1600 ISO kabul edilebilir bir performans değil...

sizin için en önemli fonksiyon düşük ışık performansıysa bu konuda hangi Panasonic modeli daha iyi bilmiyorum, ama Canon S95 ve S100'ün şu an piyasada bulunan (kompakt boyutunda) düşük ışık performansı en iyi modeller olduğunu biliyorum...

ama siz "sadece Panasonic" dediğiniz için bu modelleri sahaya yansıtamadık

ya kardesim çok araştırdım ben canon s 100 filan düşük ışıkta iyimiş ama flickrdaki resimlerde panasonici daha çok begendim daha dogal buldum biliyiom sonynin de hx modelleri filan varda ben illa panasonic diyom bu kaçıncı konu açışım anlatamam.madem bu kadar kötü düşük ışıkta niye bu kadar çok satmış bu makine onu anlayamadım şey var ft 4 su geçirmeyen o cmos sensörlüymüş o nasıl acaba fz 150 daha iyidir bunlardan muhakkakta eşek gibi ağır onlarda :S

• photograpy bloga girdim kullancıı yorumları genelde iyi .;)
  • bugün hepsini deneme fırsatım oldu sony sinden canonuna hepsini denedim gene panasonici begendim dmc tz 30 1300 liraydı gayaet şık küçük çekimi güzel fz 150 de iyi çekimi güzel fakat biraz kaba .ama dmc tz30 alacam galiba.
  • hocam düşük ışıkta çekim yapıcam diyosun ve seçtiğin cihaz tz30. .panasonic lx3-tz10-tz5 fz150 kullandım iç mekan çekimlerinden kalite bekleme sadece iş görür lx3 hariç . panasoniğin tz serisi gündüz gayet iyi resim kalitesi veriyor fakat düşük ışıkta iyi değil. pana lx3 resimde çok daha iyidir tz serisinden ayrıza video ya önem verirsen panasonicler o konuda iyidir fakat dış mekanda

1090tl olympus epm1 mediamark(videoya önem veriyorsan bu modeli gecebilirsin )
    850tl sony nex5 mediamark teşhir
    999tl pana gf2 mediamark

bu cihazlar bu fiyata satılırken tz30 a yaklaşık 1000tl vermek iyi değil . tz30 gündüzleri süper video çeker 50p desteği var videoda ve zoomda dış mekanda yukarıdakilerden iyidir fakat düşük ışıkda kesinlikle diğer cihazlar gibi resim çekemez yanına yaklaşamaz

son olarak tavsiyem madem panasonic alacaksın iadeyi kabul eden firmalardan alki iade şansın olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 24 Ağustos 2012; 20:49:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şubat

hocam düşük ışıkta çekim yapıcam diyosun ve seçtiğin cihaz tz30. .panasonic lx3-tz10-tz5 fz150 kullandım iç mekan çekimlerinden kalite bekleme sadece iş görür lx3 hariç . panasoniğin tz serisi gündüz gayet iyi resim kalitesi veriyor fakat düşük ışıkta iyi değil. pana lx3 resimde çok daha iyidir tz serisinden ayrıza video ya önem verirsen panasonicler o konuda iyidir fakat dış mekanda

1090tl olympus epm1 mediamark(videoya önem veriyorsan bu modeli gecebilirsin )
    850tl sony nex5 mediamark teşhir
    999tl pana gf2 mediamark

bu cihazlar bu fiyata satılırken tz30 a yaklaşık 1000tl vermek iyi değil . tz30 gündüzleri süper video çeker 50p desteği var videoda ve zoomda dış mekanda yukarıdakilerden iyidir fakat düşük ışıkda kesinlikle diğer cihazlar gibi resim çekemez yanına yaklaşamaz

son olarak tavsiyem madem panasonic alacaksın iadeyi kabul eden firmalardan alki iade şansın olsun

şubat kardesim lx3 mü iyidir panasonicin birde gf2 mi bunlarıda gözden geçirem o zamn senn nex f3 ile nex 5n e baktım kardesim gerçekten insanın makineyi eline alası geliyor çok şık lcd ekranı filan çekimide güzel fakat insanı oldugundan çok farklı gösteriyor çok yogun gösteriyor mesela babamın ten rengi normalken o makine kıpkırmızı gösteriyordu tenini .yoksa hiç düşünmeden alırım ama istediğimi vermiyor panasonic gibi.şimdi düşük ışıkta lx 3 ile şeymi gf 2 mi hocam iyi ?

• gf2 tabiki daha iyi sensöü daha iyi . sony nin lcd ekranındanmı baktın fotoya .kontrast doygunluk ayarı var cihazda. gf2 arasında nexf3 arasında ciddi ıso farkı var düşük ışıkta f3 çok daha iyidir artık sana kalmış hangisi içine siniyorsa onu al
  • quote:

gf2 tabiki daha iyi sensöü daha iyi . sony nin lcd ekranındanmı baktın fotoya .kontrast doygunluk ayarı var cihazda. gf2 arasında nexf3 arasında ciddi ıso farkı var düşük ışıkta f3 çok daha iyidir artık sana kalmış hangisi içine siniyorsa onu al

he lcd ekranından baktımda şubat flickrda resimlerdede aynısını gördüm ben bir agacı tablo gibi çekmesi bana çok yapay geliyor sonyde bu var bana göre ama panasonic olduug gibi çıkarıyor .ondan panasonic seçimim ;) gf 2 ye de bakayım o zaman araştırayım da madem düşük ışıkta kötü bu fz 150 ler dmc tz 30 lar niye bu kaddar çok satmış bu da düşündürücü değilmi şubat
  • insanlar genelde bas çek cihazlar alırlar bir çoğu ise sensör nedir bilmez . o sitedeki resimlere pek aldırma burada kimse düşük ışıkta tz serisini önermez öneren zaten fotoğraftan anlamıyordur veya dslr ve türevlerini kullanmamıştır.anlaşılan panasonic alıcaksın karar senin
  • FZ 18 modelini 1,5 yıl kadar kullandım.. Çok güzel bir makinaydı..Netliği keskinliği çok güzeldi.. İki adet eksisi var: Video çekerken zoom yapamıyordu ve 8 MP çözünürlüğü vardı..
    FZ 18 den sonra çıkan yeni serilerden istediğini gönül rahatlığı ile alabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyK_46

FZ 18 modelini 1,5 yıl kadar kullandım.. Çok güzel bir makinaydı..Netliği keskinliği çok güzeldi.. İki adet eksisi var: Video çekerken zoom yapamıyordu ve 8 MP çözünürlüğü vardı..
    FZ 18 den sonra çıkan yeni serilerden istediğini gönül rahatlığı ile alabilirsin..

fz 150 düşünüyomda şubat kardesim gece çekimi kötü diyor gf 2 iyi diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 25 Ağustos 2012; 9:49:35 >
  • quote:

insanlar genelde bas çek cihazlar alırlar bir çoğu ise sensör nedir bilmez . o sitedeki resimlere pek aldırma burada kimse düşük ışıkta tz serisini önermez öneren zaten fotoğraftan anlamıyordur veya dslr ve türevlerini kullanmamıştır.anlaşılan panasonic alıcaksın karar senin

düşük ışıkta kötüymüş herkesde farkında ve bir çok kişide diyor güzel makine diyor fakat gece çekim yapmadıgım için bilemeyeceğim diyor
  • iki hafta boyunca tz30 kullandım sadece video çekimini beğendim başkada olumlu bi yanı yok zararına sattım kesinlikle tavsiye etmiyorum 20x optik zoom sizi aldatmasın tz7 modeli daha güzel cam gibi parazitsiz fotolar çekiyor hatta bazı fotolar dslr makinalardaki gibi dersem abartmış olmam. tz7 bu kadar güzelse tz30 kat kat iyidir diye düşündüm ama sadece full hd videosu kusursuz (gece bile) bu yüzden kimseye tavsiye etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurokan

iki hafta boyunca tz30 kullandım sadece video çekimini beğendim başkada olumlu bi yanı yok zararına sattım kesinlikle tavsiye etmiyorum 20x optik zoom sizi aldatmasın tz7 modeli daha güzel cam gibi parazitsiz fotolar çekiyor hatta bazı fotolar dslr makinalardaki gibi dersem abartmış olmam. tz7 bu kadar güzelse tz30 kat kat iyidir diye düşündüm ama sadece full hd videosu kusursuz (gece bile) bu yüzden kimseye tavsiye etmiyorum

allah allah bu kadar kötü ürün niye bu kadar satar hayret .anlaşılan gf2 ye filan rotayı çevirecez.
  • bütün siteleri araştırdım arkadaşım senn tz 7de çok iyimiş tz 30 hikayeymiş. ;) araştırdım en az 30 siteye baktım yabancı sitelerde c net olsun pc world chip olsun fz 150 modeli en çok begenilen model panasonicin.ama taşıması sorun agır makine işte.ondan sonra gx 1 geliyor o pahalı yoksa düşünmeden alırım.bütçeme göre lx 5 sınıfı var birde gf 2 ama lx sınıfı çok begenilenler arasında gf nadir .şimdi isteğim şu kolay taşınabilir olsun istiyom düşük ışıkta ıso da iyi performans göstersin istiyom ve videosu iyi olsun isityom.amaç kendimi insanları çekip face a koymak ne tavsiye edersiniz. agrılıgına ragmen fz 150 mi yoksa lx 5 mi gf 2 mi ?
  • compact fotograf makinalarında iç mekan çekimleri genellikle kötü sonuçlar verir ama lx-5 bu konuda slr makinalar gibidir eski model olmasına rağmen hala birçok makinadan iyi ama fiyatı birçok yeni makinadan pahalı. CCD sensöre sahip eski makinaların daha iyi fotograf sonuçları verdiği bi gerçek. lx-5 tavsiye ederim bulabilirsende tz7 müthiş bir makina hala çoğu makina ile yarış edecek düzeyde kesinlikle pişman olmazsın yeterki sorunsuz olanını bul sıfırı yok 2. elide göremedim sitelerde herhalde kimse satmak istemiyor :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.