Şimdi Ara

Sadece sene içi çalışarak ilk 2000 (yardım gerektirir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ben bu sene 10. sınıfa başlayacağım. 9. sınıf benim için mükemmel geçti. Günü gününe tek tük çalışsam da sınavdan önceki gece yaklaşık 5-6 ya da gerekli durumlarda 7 saat çalışarak 94.5 ortalama ile 10. sınıf oldum.Şimdi benim hikayem şöyle.Okulum evimden hayli uzak olduğu için özel bir yurtta kalıyorum.Aylık ücreti 250+yemek. Bir de ulaşım eklenince bu paraya hayli bir zorlanıyorum.Ben de söyle bir şey düşündüm.Zaten sene içinde dersleri dinleyip sorumu çözüyorum.Yaz tatilinde ders kitabı açmasam (11 yazı hariç). Bir yere işe girip çalışsam nasıl olur.Yaklaşık aylık 150 TL de devlet bursu alıyorum.2si birleşince biraz olsun yüküm hafifler hem de ailem rahatlar.Yani diyorum ki 10 yazında ygsye başlamayıp 11 yazında ygs bitirip sene içinde de lysyi halletsem ilk 2000 şansı nedir.Konuların çoğunu zaten görünce hatırlıyorum.Başıma ne geldiyse hep tecrübesizlikten geldi.Mesela 2 sene önce girdiğim teogda kimseye akıl danışmayıp kafama göre çalıştığım için çok çok iyi okullara girebilcekken vasatın üstünde bir okula girdim.Onun için tecrübeli abi ve ablalarımdan ricam biraz olsun keşke dememek için akıl vermeniz.

• yanmayanmodemisigi Y kullanıcısına yanıt
    Ztn çok çok yüksek hedefi olmayanlar dışında herkes 11 yazı çalışıyor. O yüzden sorun olmaz temelinde iyi gibi 90 ortalaman varsa. 10. Sınıfın yazında bence bir işte çalışabilirsin sana çok şey katacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum belli ki ders çalışma konusunda sıkıntısı olmayan bir insansın bu güzel hediyenin farkında ol :) Senin için 10. sınıftan başlamak 2000 yapmanı daha sağlamlaştıracaktır ama bunu 11. sınıfta başlayarak ta yapabilirsin, hem de maddi açıdan rahatlarsın. 2000 olmasa bile yakın bir derece yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.