Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.786
Cevap
127
Favori
504.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Buradaki elektronik marketlerin çoğunda var hocam. Ancak benim TV TR' de, ben Çekya' dayım. O nedenle deneme şansım maalesef yok. Yoksa bir inceleme yapardım mutlaka.

Anlıyorum. Netten inceleyip bir model üzerinde yoğunlaşıp onu almak lazım. Sizce film izlerken ya da tv seyrederken sorun olur mu?
  • Benim korktuğum sadece gecikme de değil hocam. Görüntü kalitesinde de negatif bir sonuç olabilir. Çünkü içerisinde nasıl bir işlemci var, nasıl bir algoritmayla ve ne kadarlık bir gecikmeyle veriyi işliyor bilmiyoruz. Nevfel Hocam' ın kullandığı gibi bir sistemde gecikme çok çok az olacaktır çünkü o zaten playerı üzerinden ledleri kontrol ediyor. Bizdeyse görüntü ayrıca işlenip değerlendirilip hem ekrana verilecek, hem de ledler buna göre kontrol edilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Benim korktuğum sadece gecikme de değil hocam. Görüntü kalitesinde de negatif bir sonuç olabilir. Çünkü içerisinde nasıl bir işlemci var, nasıl bir algoritmayla ve ne kadarlık bir gecikmeyle veriyi işliyor bilmiyoruz. Nevfel Hocam' ın kullandığı gibi bir sistemde gecikme çok çok az olacaktır çünkü o zaten playerı üzerinden ledleri kontrol ediyor. Bizdeyse görüntü ayrıca işlenip değerlendirilip hem ekrana verilecek, hem de ledler buna göre kontrol edilecek.

Aslında mantık aynı. Nevfel' in kullandığı sistemi hazır paket yapmışlar sanki mesela buradaki yorumlar çok iyi. Tabi ki sizin dediğiniz gibi sorunda olabilir. İşte bunu almadan da anlamak çok zor. Türkiye' de satılsa alıp dener iade de edebilirdik ama Çekya' dan aldıktan sonra iade şansımız yok. :(

www.amazon.de
    CroLED TV-Umgebungslicht RGB Lichterkette Smart LED: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/dp/B01KZBCZBA?th=1

• Merhaba arkadaşlar, Planet Eart II 4K serisini indirmiştim, dün iki bölümünü tv'nin kendi oynatıcısından izledim player gayet başarılı. Tek sorun altyazıyı siyah bir zeminde beyaz olarak veriyor ama seyir zevkini etkileyecek bir sorun değil.
    HDMI arc üzerinden DTS sesi avr'ye sorunsuz aktardı bu daha da iyi oldu. Zidoo x9s gelene kadar böyle idare edeceğiz.

Gelelim film performansına sinema pro modunu avforums videosundaki değerlere getirip Ghost in the Shell, Life ve GOT s07e1 1080p sunumlarını izledim. Burada rip kalitesi devreye girdi, şimdiye kadar 1080p panelde harika olan görüntüler biraz çuvalladı. Kesinlikle yüksek bitrate ve iyi bir player gerektiği kanaatindeyim. Zaman olmadığı için bu filmleri kendi playeri ile test edemedim
    uygun bir zamanda aynı filmleri bir daha test edeceğim raspberry bu panele yetmeyecek gibi görünüyor.

Bahsettiğim kalibrasyon videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 24 Temmuz 2017; 12:33:37 >

• Bendeki bu sürüm 7 son güncellemeden önceki değilmi ? Tv güncellemelerini kontrol ettiğimde tv niz güncel diyor da
    SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) sorun yaratan sürüm bumuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 24 Temmuz 2017; 15:21:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Androidin tüm sürümleri (5.0-- 6.0 --7.0) Tv ile tam uyuşmuyor

En son 7.0 ile beraber motion problemleri , görüntüde bozulma yaşanmaya başladı..

Herkeste olmaması, kullanılan cihazlara/kablo-uydu yayınlarına göre değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Bendeki bu sürüm 7 son güncellemeden önceki değilmi ? Tv güncellemelerini kontrol ettiğimde tv niz güncel diyor da
    SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) sorun yaratan sürüm bumuydu

Bendeki sürüm de bu.

• Moitonflow 30 fps oyunu ve filmi mucize bir şekilde 120 fps gibi gösteriyor ama bazı oyunlar oyun moduna ihtiyaç duyuyor ve oyun modunda bu mod açılamıyor

Fps shooter ve araba yarışında oyun modu şart

Şöyle tarif edebilirim viraja hızla giriyorsunuz ve çok ince ve hız gerektiren bir dokunuş yapacaksınız orda gecikmeyi anlıyorsunuz

• MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Geçen 7.1 sürmüşlerdi çektiler demekki

• Film kalitesine göre şekline göre bazı hareketli ufak neslenerin o akıcılığa tabi olmadığı oluyor bende de fifa da degaj yapınca topda hayaletlenme olması gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 24 Temmuz 2017; 16:48:4 >
  • Bugun bende verdim siparişi, heyecanla bekliyorum :)
    Ben sizin sikayetinizden sonra geçte kalmış olsam kapattım güncellemeleri.

• MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Şu an güncel hali var hepimizde 7 en sonmuş sanırım :) güncellemede yok görünüyor şu an benim şikayetim aslında güncelleme ile ilgili değildi ben hdmi geliş seçenekler yapmamışım o yüzden 60 fps 30 fps gibi görünüyordu gelişmiş seçenekler yapınca düzeldi , ama oyuncu monitöründen geçenler tepkime süresini beğenmiyecektir 10 ms tepkime süresi var ama bu kadar büyük olunca bulanıklaşan bölgeyi de çok rahat görüyorsun bunda oynadığın 60 fps oyun oyuncu monitöründeki 40 fps gibi görünüyor diyebilirim , moitonflow da genel olarak sorunsuz çalışıyor filmlerde , görüntü kalitesi mükemmelin ötesinde olduğu için bu insanı mutlu ediyor bir şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: gokcec

Bugun bende verdim siparişi, heyecanla bekliyorum :)

Hayırlı olsun büyülenmeye hazır olun

• quote:

Orijinalden alıntı: gokcec

Bugun bende verdim siparişi, heyecanla bekliyorum :)

siz nereden, kaça aldınız?
    Güncelkeme ile tv görüntüsü bozulmuştu bir ara düzelir gibi oldu ama yine görüntü tatmin edici değil

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Görüntüde nasıl bir bozulma var hocam

Kişilerin yüzünde bulanıklaşma ve kamera geçişlerinde titreme var.güncellemeden önceki netlik ve canlılık yok şuan.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=4On0gxaTZ4w&feature=youtu.be sonunda küçük bir inceleme yaptım :)
    Hocam telif yemişsin?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.