Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
14.589
Cevap
216
Favori
972.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sen hala ne anlatıyosun işine bak..insanlar sana sorupmu yorum yapacak ? polemiğide bu boş mesajlarınla sen yaratıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legolasea L kullanıcısına yanıt
    Dostum sakin olmakta fayda var. Burda alt tarafı tv için konuşuyoruz. Probleme gelince sizde de bu durumun aynısı varsa kesinlikle değişime gidin. Sizi rahatsız etmiyorsa bile değişime gidin neden sorunlu panel kullanasiniz. Dirty screen effect denilen problem var bana kalırsa bu resimdeki panelde. Yalniz full siyah zeminde çıkan parlak bir nesnenin etrafında aydınlanan kısımla bunu karıştırmayın. Bambaşka şeyler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Dostum sakin olmakta fayda var. Burda alt tarafı tv için konuşuyoruz. Probleme gelince sizde de bu durumun aynısı varsa kesinlikle değişime gidin. Sizi rahatsız etmiyorsa bile değişime gidin neden sorunlu panel kullanasiniz. Dirty screen effect denilen problem var bana kalırsa bu resimdeki panelde. Yalniz full siyah zeminde çıkan parlak bir nesnenin etrafında aydınlanan kısımla bunu karıştırmayın. Bambaşka şeyler.
    Ben 5 yıl önce lg de aynı sorunu yaşamıştım

Tüketici mahkemesine kadar gittim dostum

İnan lg sıyrıldı bu işin içinden sorun olarak görmüyorlardı bu problemi şuan ne durumda bilmiyorum yasalar

Yerine verecekleri tv de bu sorunun olmayacağı garantisi yoktu o yüzden yorulmuştum 2 yıl sürmşüştü dava ve kaybetmiştim

Sony belki malına sahip çıkar ama şuan için uygulama geçişleri dışında sıkıntı yaşamıyorum

videolarda da local dimming sayesinde rahatsız etmiyor

Bakalım biraz daha yayılsın ona göre bir yol izlerim

Sağduyun için sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

sen hala ne anlatıyosun işine bak..insanlar sana sorupmu yorum yapacak ? polemiğide bu boş mesajlarınla sen yaratıyorsun
    Hadi arkadaşım sen git ötede takıl

Sana cevap yok bundan sonra

• aranızdaki tartışma gerçekten faydasız oluyor konuya, ben RNNN üyesinin bahsettiği testi gerçekleştirdim, neredeyse aynı sonuç çıktı,

SADECE SONY XF90 (BABA KONU)SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

Video olarak ta düşük iso kayıt gerçekleştirdim. Her ne kadar insan gözü kadar net olmazsa da hafif bir parlama yapıyor arka planda

fotoğraflar ve video S8 Plus kamerası ile çekildi. video kaydı başladığında yerel karartma kapalı konumda daha sonra açıyorum.
    Bekir Reisyoutube
    Yerel karartma testi Sony XF9005 Local Dimming
    https://www.youtube.com/watch?v=W1GXAwTr9-Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 2 Temmuz 2018; 21:26:6 >

• payda P kullanıcısına yanıt
    Üstad selam,

Ben çok teknik konulardan anlamasamda o ilk resimdeki çapraz gelen çizgi şeklindeki bulutlanma hiç normal durmuyor. Tv kaç aylık bilmiyorum ama bence direk servis çağır. Servis gelmeden önce senden tv nin sorununu anlayabilmek için bir kaç fotoğraf isteyebiliyor. Hatta bence sen önden fotoğraf gönderip değişimde ısrar et. Gelip gözle görmek isteyeceklerdir. Sonrasında zaten büyük ihtimal değişime giderler. Xf serilerinde bu tarz şeyleri görmek beni çok ürküttü açıkçası. Yarın tv gelecek umarım böyle kusurlu ürün gelmez. Geçmiş olsun üstad.

• Sony destek bölümüne mail attım bakalım nasıl bir cevap gelecek.
  • Bir kaç ay içinde 55XF9005 almayı düşünüyorum,aklıma takılan bir kaç şey var sizlere danışmak istedim.

-Son sayfalarda tv ile ilgili sorun yaşayanlar gördüm kronik bir problemi var mı?

-Tv de .m2ts formatındaki 50-60 gb boyutlu 4k bluray film izlemek istesem kendi player ya da başka bir player ile izlemekte sorun yaşamam dimi? Muhtemelen izlenir de asıl sorum alt yazı eklenebiliyor mu şu klasik " film ile alt yazıyı aynı isim yap otomatik çalışsın" mantığı oluyor mu

- Yukarıdaki yöntemle bir film izlesem film HDR10 veya Dolby vision destekli olunca normalde bluray menüsünde ayar filan olur heralde ama internetten indirince malum menü olmuyor sadece .m2ts dosyasını açıp izliyoruz, film direk HDR ve ya Dolby vision şeklinde mi çalışır nasıl olur ?

-PS4 ile kullanan var mı? HDR filan nasıl? Yorum ve görsellere açığım

• Arkadaşlar selam

Xf9005 sonunda geldi. Çalışma saati 0000 0003 0000 çıktı. Ürün sıfır sıkıntı yok. Testleride yaptım. Birkaç yere kafam takıldı sizlerinde yorumlarını almak istedim.

Aşağıya birkaç resim ekliyorum. İlk dört resimlerde otomatik yerel karartma kapalı çekildi. Son iki resim otomatik yerel karartma yüksekte çekildi. Sizce bir sıkıntı var mı ?

Ayrıca hani bir test var ya siyah ekranda küçük bir top sağa sola gidiyor. O test sırasında top tek iken sanki üç dört tane top varmış gibi oluyor ekranda çok hızlı hareket halindeyken. Bu bir sorun mudur ? Önemli midir ?

Şimdiden teşekkürler.

SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

• Halloween97 H kullanıcısına yanıt
    Ayni seyi bende dusunuyorum 4k filmleri kendi player i acmakta zorlaniyormu

Şöyle bir durum var o fotograflar başka bir tv ye ait değil mi ? @RNNN arkadaşın verdiği.
    Demek istediğim daha önce çekilmiş bir fotografı kendi tv nize koymanız aynı sonucu verir bu normal zaten.Sağlıklı olmayabilir bu durum.
    Hocam selam

Sony destek gelen bilgilendirme hakkında bana da bilgi verir misin ?

• sevgili @batıkan
    resimlerinizdeki beyazlayan kümeler olmasaymış iyimiş
    ışıksız ortamda led tv lerin hepsi az da olsa arka ışığı kaçırması normal
    parçalı olması iyi değil homojen olmalı

gözle daha az görünüyordur mutlaka
    test yapan rtings vs. siteler gelişmiş kameraların yanında ışık filtreleri de kullanırlar ki siyah tekdüzeliği doğru test etsinler bizim kullandığımız cep telefonları ile mukayese etmek doğru olmaz
    ışığın miktarı az ve ya çok yorumu cep fotosu ile yapamayız referans gözünüzdür

youtube gri testler var %10 gri %50 gri vs onlarda da test edin parçalı yapıyı görüyorsanız sıkıntı var demektir eğer gri kötü ise normal kullanımda resimde o bölgeler var olacaktır siyah karanlık alanları local diming ışığı kısacak ve kapatacaktır

anlaşılıyor ki xf de resim işlemedeki gelişmeye karşın panelin kalitesinde geri gidilmiş

motion videosunu indirip öyle oynatın panelin en azından bilinen bir motion kusuru yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 4 Temmuz 2018; 15:7:25 >

• Doviz kurlarin yukselmesi tv leri etkilemiyormus.bunu diyen teknosa calisani.inince fiyatlar dusmuyor cunki.dolar 4.79 iken mu9000, 5900 idi dolar 4.53 olmustu gttim baktim yine 5900 dü.halada ayni.

• xf90 ların ışık dağılımı böyleyse yazık verilen her kuruşa..
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    başka bir tv ye ait değil test fotoğrafı o kusursuz yani

diğer link attığım fotolarsa sağlam olan xf90 da ld açık ve kapalı iken nasıl göründüğünü göstermek içindi
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Öyleyse tamam hocam

• recep R kullanıcısına yanıt
    Hocam çıplak gözle baktığımızda bu sıZmaları görebilmek için çok dikkatli bakmamız gerekiyor. Telefonun kamerası faZla açığa çıkarıyor. Ayrıca yerel karartma bu kusurları ortadan kaldırıp ekranı tamamen simsiyah yapıyor. Film iZlerken yada tv iZlerken yerel karartma sayesinde bu sızmaları görmeyeceğim. Böyle bir durumda sizce değişime gitmeli miyim ?

• recep R kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıca resimleri mekel elektroniğe mail attım gelen cevap aşağıda. Ne yapmam gerekir acaba. Değişim için çabalamaya gerek var mı

Merhaba,

Bu durum arıza olarak değerlendirilmiyor.
    Cihazda normal izlenim esnasında görülmez.

Saygılarımızla,

• Arkadaşlar cihazın kaç saat çalıştığını görmek için Çalışma saati ekranına nasıl girilir ve sonrasında burdan hangi tuşla çıkılır bilen var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.