Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.601
Cevap
216
Favori
973.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tomb.Raider.2018.UHD.BDRemux.2160p.4K.UltraHD.HEVC.HDR.IVA(3xRUS.UKR.ENG).ExKinoRay
    Deadpool.2016.4K.2160p.UHD.HQ.10bit.BluRay.8CH.x265.HEVC-MZABI

Film tam isimleri bunlar, kendi media player'ı görmüyor filmleri. 64 Bit'i de deneyeceğim ama kodi filmleri açıyor, bit ile ilgili problem olduğunu düşünmüyorum.
  • eyseven E kullanıcısına yanıt
    Bu filmleri nerden indirebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

Bu filmleri nerden indirebiliriz
    torrent
  • eyseven E kullanıcısına yanıt
    Film linki ozelden atarmisin

• Beyler kusura bakmayın sormayı unutmuşum.

Şimdi sanırım bu TV de 4 HDMI girişi varmış ve bunlardan sadece 2 ile 3 numaralı olanlarından 4K HDR görüntü alınabiliyormuş. Şimdi bende 3 cihaz var ve bu cihazlardan her halükarda 4K HDR görüntü almak istiyorum. Durmadan tak-çıkar yapmaktan başka alternetif var mı?

Ve bu TV'nin stok ayarları ile en iyi görüntüyü alabiliyor muyuz yoksa ince ayar mı lazım?

Şu iki ayar tavsiye edildi yapacağım

Yerel Karartma: Otomatik

HDMI Ayarı: Gelişmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Beyler kusura bakmayın sormayı unutmuşum.

Şimdi sanırım bu TV de 4 HDMI girişi varmış ve bunlardan sadece 2 ile 3 numaralı olanlarından 4K HDR görüntü alınabiliyormuş. Şimdi bende 3 cihaz var ve bu cihazlardan her halükarda 4K HDR görüntü almak istiyorum. Durmadan tak-çıkar yapmaktan başka alternetif var mı?

Ve bu TV'nin stok ayarları ile en iyi görüntüyü alabiliyor muyuz yoksa ince ayar mı lazım?

Şu iki ayar tavsiye edildi yapacağım

Yerel Karartma: Otomatik

HDMI Ayarı: Gelişmiş
    Ses sistemi icin passtrough yaparsanız bir hdmi ihtiyaciniz azalır

Daha fazlası için 4k hdmi 60hz full bandwidth switch işinizi görür, Türkiye'de fiyatları pahalı amazonda 30-50 usd

Standart ve hazır gelen sinema spor oyun modları iyidir
    fazla kurcalamaya gerek yok
    Zevkinize göre :
    x-tended dinamik range yapay hdr gibi çalıştığından kapalı tutarsanız iyidir
    siyah seviyesini biraz düşük siyah ayarı kapalı tutabilirsiniz daha iyi
    contrast geliştirme gama +1 alabilirsiniz
    ihtiyaç olursa kaynağa bağlı olarak açık tronlarda kumlanma gibi kusurlar görürseniz rastgele ve digital gürültü azaltmaları açabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Temmuz 2018; 1:23:21 >

• recep R kullanıcısına yanıt
    Bunu alıyorum işimi görür sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyseven

Merhabalar,

Tv'de kodi üzerinden (usb) 54GB ve 8 GB'lik iki uhd film denedim, ikisi de takılmaktan izlenmiyor. USB2.0'a bağlamıştım, 3.0'a taktım fark yok. Baya can sıkmaya başladı tv. Var mı başka program önerisi olan deneyim?
    taktığın usb'nin hızı ne
  • Arkadaşlar resim modunu''canlı''yapınca kontrast değeri 90 mı Maximumda mı oluyor Tv'den bakabilir misiniz?Kontrastı değiştirdim de önceki haline getirmek istiyorum ama önceki değer kaçtaydı unuttum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

taktığın usb'nin hızı ne

Alıntıları Göster
    USB 3.0 hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: satem

Arkadaşlar resim modunu''canlı''yapınca kontrast değeri 90 mı Maximumda mı oluyor Tv'den bakabilir misiniz?Kontrastı değiştirdim de önceki haline getirmek istiyorum ama önceki değer kaçtaydı unuttum.
    Kontrast ayarı 90.
  • Tvcok guzelse birde şu diş cerceve isine cozum bulsalar 10 yillik Lcd ler gibi.

• ilgili resimleri sony destek bölümünden mail atmıştım 10 gün sonra aradılar, cihazı fabrika ayarlarına geri getirin dediler, sorun çözülmezse servis çağırılacak dediler, sonuç yine aynı

çapraz bulutlanma yerel karartma kapalı ve parlaklık 100 olduğunda kendini çok belli ediyor,
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Servis geldi mi peki hocam sorun var diyorlar mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sony nin müşteri hizmetleri nasıl teknik servirlerine kolay ulasabiliyormusunuz bensony de dusundum ama antlaya servislerinden hiçkimseye ulasamadım.denedim acaba servisler ilgileniyormu diye.
  • Arkadaşlar bir arkadaşımız xf9005 panelde Avrupa'daki forumlarda da dirty screen effect problemi görülmüş bu panel sorunlu yazmıştı,bendeki panelde de bu sorun ve hafif banding var,sizlerde tv'nize bir bakabilir misiniz gerekli testleri yaptıktan sonra acaba hiç banding yada dirty screen effect problemi olmayan xf9005 var mı acaba?Bu önemli acaba gerçekten kusursuz xf9005 var mı?
  • quote:

Arkadaşlar bir arkadaşımız xf9005 panelde Avrupa'daki forumlarda da dirty screen effect problemi görülmüş bu panel sorunlu yazmıştı,bendeki panelde de bu sorun ve hafif banding var,sizlerde tv'nize bir bakabilir misiniz gerekli testleri yaptıktan sonra acaba hiç banding yada dirty screen effect problemi olmayan xf9005 var mı acaba?Bu önemli acaba gerçekten kusursuz xf9005 var mı?
    Ben de yeni XF9005 serisi aldım ve benim de benzer şüphelerim var. Bu konuları test edebileceğim yöntemleri veya linkleri paylaşırsanız ben de test ederek dönüş yapabilirim. Kurulum esnasında sadece ölü piksel testi ve kullanım süresi kontrolü yaptık. Benim şüphelendiğim simsiyah olması gereken açılış ve güncelleme ekranındaki beyazlıklara normal dediler, ama bana fazla geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertlucio

Ben de yeni XF9005 serisi aldım ve benim de benzer şüphelerim var. Bu konuları test edebileceğim yöntemleri veya linkleri paylaşırsanız ben de test ederek dönüş yapabilirim. Kurulum esnasında sadece ölü piksel testi ve kullanım süresi kontrolü yaptık. Benim şüphelendiğim simsiyah olması gereken açılış ve güncelleme ekranındaki beyazlıklara normal dediler, ama bana fazla geldi.

Alıntıları Göster
    bu videolarda güzel belli oluyor varsa eğer

Tox Overyoutube
    Dirty Screen Effect Test (DSE )
    https://www.youtube.com/watch?v=zRGUkxrwdeU

Ociyoutube
    ClearSky Earth (DSE test)
    https://www.youtube.com/watch?v=c27g4KwTp5E

MiuiXyoutube
    Ghost Recon Wildlands dse Test
    https://www.youtube.com/watch?v=4gwk4aTXG7c

• quote:

Arkadaşlar bir arkadaşımız xf9005 panelde Avrupa'daki forumlarda da dirty screen effect problemi görülmüş bu panel sorunlu yazmıştı,bendeki panelde de bu sorun ve hafif banding var,sizlerde tv'nize bir bakabilir misiniz gerekli testleri yaptıktan sonra acaba hiç banding yada dirty screen effect problemi olmayan xf9005 var mı acaba?Bu önemli acaba gerçekten kusursuz xf9005 var mı?
    Dün biraz daha detaylı şekilde ayarlar ile oynama fırsatım oldum. Oyun oynarken veya film - dizi izlerken bir problem ile karşılaşmıyorum. Ancak ilk günden beri dikkatimi çeken bir nokta var. (sanırım başka bir arkadaş da daha önce benzer yorumlar yapmıştı.) Kurulum aşamasında servis normal olduğunu söyledi. Netflix uygulamasına giriş yaparken, netflix ayarlar menüsünde gezerken, bağlı olmayan bir hdmi ekranında beklerken veya güncelleme yaparken, yani siyah olması gereken ekranlarda bariz bir şekilde beyazlıklar var. (bulutlanma, ışık sızması, parlama doğru isim nedir bilmiyorum :))

Önceden belirttiğim gibi içerik izlerken veya oyun oynarken bunları tabii ki görmüyorum. Local dimming ayarı genelde her modda yüksek olarak kullanıyorum. Altyazı veya karanlık ekranda beliren aydınlık nesnelerin etrafının aydınlanmasının normal olduğunu biliyorum, ancak netflix ayarlar ekranında görebileceğiniz gibi sağ alt köşenin alakasız şekilde aydınlık olması normal mi bilmiyorum. Ya da bu aydınlanmaların tamamı mı normal bilmiyorum. Sonuçta lokal aydınlatma açık olduğunda bu işi hallediyor. Anladığım ve yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla ayarlar gibi ekranlarda lokal aydınlatma çalışmıyormuş, yani kapalı durumda oluyormuş. Ben ne olur ne olmaz sony servis ile de bu resimleri paylaştım, geri dönmelerini bekliyorum. (bazı resimlerin çok aydınlık olduğunu farkındayım netflix giriş ekranı gibi, telefondan kaynaklanıyor olabilir.) Sizin yorumunuz nedir?

• mertlucio kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşım,

Servis bu resimlere normal diyecek. Çünkü normal seviyede. Tv nin menüsündeyken görüntü işlemcisi devre dışı kaldığını bu tarz durumların yaşanmasının normal olduğunu birkaç arkadaş xe9005 formunda yazmıştı. Netfilx ekranında ki durum nasıl bilemem çünkü kullanmıyorum.

Ben 15 gün xe9005 55 inç tv kullandım ve daha sonra xf9005 serisi tv aldım. Xe9005 deki ışık sızmaları inanın sıfıra sıfırdı. Ben biraz takıntılı olduğumdan dolayı tv de trt4k da yaşadığım hafif ghost ve parlaklığının açılıp kapanma durumu sebebiyle ve ayrıca her zaman yaptığım hata gibi son çıkan ürün her zaman iyidir, son çıkan ürün bir önceki ürünün yaşamış olduğu donanımsal ve yazılımsal sorunlara göre daha kaliteli donanım ve yazılım parçalarının kullanılacağı düşüncesiyle gittim xe nin üzerine 1000 tl verip xf9005 aldım. Sonuç ne mi ?

Xe9005 de sorun olarak gördüğüm şeyler ki bence sorun değilmiş bu tv de de mevcut. Tabiki biraz daha az şekilde.

Ayrıca dikkatimi çeken bir şey daha var. Xf9005 de ciddi anlamda ışık sızmaları var. Hani hafif olur çok fazla belirgin olmaz dersin bu duruma ama ciddi anlamda kendini belli eden bir durum bu.

Benim düşüncem sony tv panelinde kaliteyi bayağı bir düşürmüş olduğu. Evet eski kalite yok belki sony de ama. Müdaillerine göre efsane bir tv bence.

Xe9005 ilk geldiğinde tv nin arkasındaki etikete dikkatlice bakmıştım ve tv japonya üretimiydi. Xf9005 de ise tv arkasındaki etikette belçika yazıyor. Buradan bile anlaşılabilir sony nin kaliteyi ne denli düşürdüğü.

Bu forumların çok yararı olduğu kadar çok zararı da var. İnsanı takıntılı bir hale sokuyorlar. Bu bir şikayet değil yanlış anlaşılmasın.Takıntılı olmamak lazım. Dört dörtlük bir tv yok piyasada.

Ghost nedir, ışık sızması nedir vs vs nedir ? Bu siteden öğrendim. Öğrenmesem iyiydi. :)))

Bir daha dile getiriyorum forumu kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın sakın.

Beni takıntılı halden çıkaran sebep tv nin istanbula girişi ve garanti belgesi üzerindeki tarihinin 28.06.2018 olmasıydı.

Ben ise tv yi 3 temmuzda aldım. 5 gün süreyle kesinlikle iade ürün olmasının imkansız olması ve 2017 - 2018 model tv de de aynı sorunların yaşanması durumu, bu sorunlar devam ediyorsa( eğer sorunsa bunlar) daha yapacak bir şey yok diyerek tv nin keyfini sürüyorum.

Hem xe9005 de hem xf9005 de aynı sorunların baş göstermesi ve iki ürününde arızalı ürün olarak tarafıma gelmesi olanaksız bir durum bence.

Xf9005 de ışık sızmaları da olsa kesinlikle alınması gereken bir tv. Flim, oyun ve maç keyfi efsane.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım bu bilgiler siz ve diğer arkadaşlara yararı olmuştur.

Servisin cevabını bekleyin ve takıntılı bir insan olmayın. Yoksa hiç bir şekilde kullandığınız üründen keyif alamazsınız.

Sağlıcakla kalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 18 Temmuz 2018; 22:42:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.