Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
14.601
Cevap
216
Favori
973.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    www.displayspecifications.com
    Comparison between: 54.6" Sony KD-55XE9305, 54.6" Sony KD-55XF9005
    https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e9a846c9e

XE9305 ve XF9005 asağı yukarı aynı TV.. 9305'in parlaklığı biraz daha yüksek, edge led. 9005'in parlaklığı biraz düşük fakat direct led. Onun dışında her şey birebir aynı. Ve şu an XE9305 çıkmıyor, ancak elde kalanlardan veya teşhir bulunabilir diye sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pioneer 50" 5080xa hala tıkır tıkır çalışıyor ve ben tv mi 12 yıldır değiştirmiyorum. sırf daha büyük ekran ve yeni teknolojiye ! uyum için 65xf9005 i bugün sipariş ettim. umarım 5080xa sonra memnun kalırım.
    selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdaguler -- 31 Temmuz 2018; 13:58:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satem

xf9005'de bildiğim kadarıyla canlı futbol modu yok.
    Xf 9005 tv de canlı futbol modu yok xe9305 var

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdaguler

pioneer 50" 5080xa hala tıkır tıkır çalışıyor ve ben tv mi 12 yıldır değiştirmiyorum. sırf daha büyük ekran ve yeni teknolojiye ! uyum için 65xf9005 i bugün sipariş ettim. umarım 5080xa sonra memnun kalırım.
    selamlar...
    Selamlar , ben de kuro 6090 sahibiyim fakat tv mi birader evdeki tadilat nedeniyle yazliga kacirdi ve muhtemelen geri gelmiyecek ,tavsiye icin buraya zaten yazmayi planliyordum ve sizin kuro sahibi oldugunuzu gorunce size de sormak istedim. Kuro dan sonra xf i nasil buldunuz cidden merak ettim , cunku benim de bir tv almam gerekecek .

Konu sakinleri goruslerini bildirirlerse sevinirim :) Birkac secenek var onumde ; 65xf9005 , 10000 tl ye buldum nakit olarak , 65xe9305 : teshir olarak buldum fakat fazla inmediler 10300 tl dediler o sebeple her ne kadar istesem de kategori disinda kalmakta biraz yada lg b7v , fakat b8 ler de gelen yeni islemci ile upscaling baya iyilestirilmis , bir de fiyat performans olarak 65mu9000 buldum fakat samsung dan ve sanki bedava vermiscesine arayuzde reklam gostermesinden uyuz oldugumdan yanasmak istemiyorum.

Xf9005 ile xe9305 arasinda izledigim detayli testte 9305 edge led olmasina ragmen fald olan xf den daha iyi bir local dimming e sahip ve bu sebeple gonlum biraz onda fakat sifir olarak temin etmek zor , 10k TL seviyelerinde insanin gonlu oled e kayiyor fakat 6090 gibi dikkatlice kullanmak gerekecek statik goruntu ile ilgili sorunlardan dolayi :D Kisacasi biraz kafam karisik.

TV nin kullanimina gelirsek oyun oynanmiyacak genel olarak film , dizi ve mac modu olacak . Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: deathscythe

Selamlar , ben de kuro 6090 sahibiyim fakat tv mi birader evdeki tadilat nedeniyle yazliga kacirdi ve muhtemelen geri gelmiyecek ,tavsiye icin buraya zaten yazmayi planliyordum ve sizin kuro sahibi oldugunuzu gorunce size de sormak istedim. Kuro dan sonra xf i nasil buldunuz cidden merak ettim , cunku benim de bir tv almam gerekecek .

Konu sakinleri goruslerini bildirirlerse sevinirim :) Birkac secenek var onumde ; 65xf9005 , 10000 tl ye buldum nakit olarak , 65xe9305 : teshir olarak buldum fakat fazla inmediler 10300 tl dediler o sebeple her ne kadar istesem de kategori disinda kalmakta biraz yada lg b7v , fakat b8 ler de gelen yeni islemci ile upscaling baya iyilestirilmis , bir de fiyat performans olarak 65mu9000 buldum fakat samsung dan ve sanki bedava vermiscesine arayuzde reklam gostermesinden uyuz oldugumdan yanasmak istemiyorum.

Xf9005 ile xe9305 arasinda izledigim detayli testte 9305 edge led olmasina ragmen fald olan xf den daha iyi bir local dimming e sahip ve bu sebeple gonlum biraz onda fakat sifir olarak temin etmek zor , 10k TL seviyelerinde insanin gonlu oled e kayiyor fakat 6090 gibi dikkatlice kullanmak gerekecek statik goruntu ile ilgili sorunlardan dolayi :D Kisacasi biraz kafam karisik.

TV nin kullanimina gelirsek oyun oynanmiyacak genel olarak film , dizi ve mac modu olacak . Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar :)

Alıntıları Göster
    sipariş verdim :)
    hafta sonuna kadar gelir ve kurulur umarım.ancak kendime ait hhd yi mağazada usb den takarak yaptığım ayaküstü testte 1080p ve 20160p yi sinemapro mod seçeneğinde gayet başarılı bir şekilde oynattı.canlı mod seçeneğinde ise 2160p de bile kötü idi. tabii bunlar ayaküstü değerlendirmeler. kurulum yapılınca daha net bilgiler verebilirim. netflix performansını da çok merak ediyorum. mağazada gerçekten çok başarılı idi evde nasıl olacak bakalım.
    selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdaguler

sipariş verdim :)
    hafta sonuna kadar gelir ve kurulur umarım.ancak kendime ait hhd yi mağazada usb den takarak yaptığım ayaküstü testte 1080p ve 20160p yi sinemapro mod seçeneğinde gayet başarılı bir şekilde oynattı.canlı mod seçeneğinde ise 2160p de bile kötü idi. tabii bunlar ayaküstü değerlendirmeler. kurulum yapılınca daha net bilgiler verebilirim. netflix performansını da çok merak ediyorum. mağazada gerçekten çok başarılı idi evde nasıl olacak bakalım.
    selamlar.

Alıntıları Göster
    50 gb ve üstü 2160p indiriyorum ben de test amaçlı kullanmak için fakat 4K hala oyun harici içerik olarak yetersiz gözükmekte. Geçen 65vt60 satıyordu biri fakat 6000 TL verip fhd cihaz almakta komik geliyor Tam ara dönem yine 4k panel için .

• quote:

50 gb ve üstü 2160p indiriyorum ben de test amaçlı kullanmak için fakat 4K hala oyun harici içerik olarak yetersiz gözükmekte. Geçen 65vt60 satıyordu biri fakat 6000 TL verip fhd cihaz almakta komik geliyor Tam ara dönem yine 4k panel için .

Alıntıları Göster
    umarım pioneer 5080xa da olduğu iyi bir panel yakalamışımdır :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdaguler -- 31 Temmuz 2018; 13:59:32 >
  • Benim dikkatimi çeken şey 65xf9005 de kendi hafızasındaki 4k demolarda karlanma gibi düşük bitrate li kayıtlarda görünen renk derinliği sorunu vardı. Kendi hafızası fazla geniş olmadığından muhtemelen cidden düşük bitrate ile ilgilidir diye düşündüm.

• deathscythe D kullanıcısına yanıt
    XE9305 kesinlikle daha üstün XF'den bana göre. Ama XF'de çok iyi. 55 inch olanını 1,5 ay kullandım ve bir kaç gün önce sattım.benim de gönlümde XE9305 var ama fiyatı yüksek ve o durumda oled seçeneği devreyegiriyor maalesef karar vermek çok zor. 6090 satıyorsanız talip olabilirim.
  • Yalniz 9305 edge led 9005 direct led genelde direct led tercih edilir

• 6090 mağlesef artık yazlığa gitti ömrünü orda tamamlar , ayrıca 6090 bulsam zaten ben alırdım 4k da cidden gözüm yok sadece 😄 65xe9305 teshir fiyatını düşürmüşler so 7800 e anlaştık ,perşembe günü için adıma ayırttım test edip alıcam mediamarkt dan . Topkapı Vatan da 8000 e var teşhir de 1 adet ,fakat ekran kaplamasını kullandıkları şeffaf plastik model etiket kabı silmiş, çizgi halinde bir silinme var antireflect kaplamada , izlerken seçilmiyor . Xe9305 xf9005 ve xe9005 in yan yana testi var xe9305 microdimming daha başarılı xf den mesela , linki paylaşırım.

65XE9305 için mi 7800 anlaştınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

Yalniz 9305 edge led 9005 direct led genelde direct led tercih edilir
    direct led tercih edilir doğru ama şimdiki direct led'ler bir toshiba SV685, sony X4500 fibi full arka aydınlatmalı değiller.zone sayısı çok az. 75XE9405 var ama çok pahalı.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi 4k bir tv ye adam gibi 4k yayin yokken 10k TL veresim yoktu ki 65xe9305 sanirim sacma bir fiyattan girmis piyasaya zamaninda , su son indirimle makul oldu acikcasi beni 65mu9000 den kurtardi 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Rmznplt46

65XE9305 için mi 7800 anlaştınız
    Evet 65xe9305 icin 7800 e anlastik , persembe gun sonuna kadar ayirtildi adima. Ilk gittigimde 10 bin dediler , bugun vatanda 8000 e gorunce aradigimda abi sony den satis destegi geldi 8300 TL oldu dedi arkadas bende Vatan in 8000 lik fiyatini yolladim onlar da 7800 e cektiler.
  • quote:

Evet 65xe9305 icin 7800 e anlastik , persembe gun sonuna kadar ayirtildi adima. Ilk gittigimde 10 bin dediler , bugun vatanda 8000 e gorunce aradigimda abi sony den satis destegi geldi 8300 TL oldu dedi arkadas bende Vatan in 8000 lik fiyatini yolladim onlar da 7800 e cektiler.

Alıntıları Göster
    teşhir mi?

Teşhirde olsa 65XE9305 için güzel fiyat alınca TV'yi yorum ve incelemelerinizi bekliyoruz. Benim de çok merak ettiğim bir TV. Yabancı inceleme sitelerinde bu TV ile ilgili çok olumlu yorumlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren377

teşhir mi?

Alıntıları Göster
    Evet teshir cihazi , bu sebeple kontrol edicem cihazi ve sonrasinda odemesini yapicam. Dedikleri kadariyla 2 ay kadar kalmis cihaz , servis menusune erisim icin kumanda kisayolunu bilen bir arkadas bunu paylasirsa sevinirim :)

Bir sorun cikmaz ve cihazi satin alirsam eger , kurulumu yapildiktan sonra tavsiye edilen kalibrasyon ayarlarini yapip izlenimlerimi mutlaka paylasirim :) 4k icerik indirmeye devam ediyorum , hic sevemesem de Gravity filmini indiricem siyah performamsini test etmek icin :) Konsolum olmadigindan oyun performansi hakkinda yorum beklemeyin yalniz arkadaslar .

İyi günler yeni bir sony modeli duyuruldu. MASTER Serisi ZF9 isterseniz bunu da bir inceleyin. belki kararınız değişir.
    www.sony.com.tr
    LED TV | LCD Televizyonlar & Fiyatları | Sony TR
    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/zf9-series
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.