Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.642
Cevap
215
Favori
978.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam var da bakırköyde bir tane, geçen aradım lanet ediyorcasına benimle konuşan bi amca açtı telefonu, naaparsan yap bu iş pahalı ya çıkar, evinden almam da geri de bırakmam falan dedi, eh peki dedim kapattım =) referansın var diye bunlara bakayım dedim, bi de evden al eve bırak büyük hizmet

• Merhaba arkadaşlar. Çocuk oyuncak fırlattı televizyona. Yaptırılır mı, kaça mal olur? Yaptırılsa düzen tutar mı?
    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_atli O kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal parlama falan yapıyor diye taktırmadınız ama keşke büyüyene kadar ekran koruyucu ile kullansaydınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba, Maç izlemek için TRT1 i açtım ama şifreye giriyor. Şifresiz olan frekansı taratıyorum 44 servis bulundu diyor ama yeni kanal olarak hiçbir kanal eklenmiyor. Fabrika ayarlarına dönmeden nasıl ekleyebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhaba,Televizyonda alındıgından beri pek smart özelliği kullanılmadığı halde aşırı donma sorunları başladı.İşlemcide bir problem var muhtemelen bunun tamirini yapılabiliyor mu?Format attım düzelmedi.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

İşlemci üzerinde soğutma plakası varsa termal pad özelliğini kaybetmiş olabilir.

İşlemci çok ısındığı içinde donma kasma bu yüzden yapabilir.

• Merhaba arkadaşlar
    Tv kumandayı görmüyor
    Kumanda kızılötesi çalışıyor
    Sesli bluetoot arama çalışıyor
    Ama başka çalışan bir şey yok
    Sorun ne olabilir?

• p1azma P kullanıcısına yanıt
    Bu cihazda tv alıcısı kronik sorun var servisi değiştirin 4bin civarı tutar

• Selamlar.
    Bu parçalar değişti. Televizyon çalıştı.
    Sonra yine aynı hatayı verdi. Bir daha götürüp yaptılar.
    Şimdi bir kez daha aynısı oldu.
    Parçaları değiştiren yetkili servis. Parçalar Sony’den geliyor diyor.
    Ne yapayım ben yakayım mı bu televizyonu :)

• bluemoon kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam, sonuçta yetkili servis parasını da almış garantili şekilde yapmak zorundalar. Butur sorunlarda sorgusuz kart degistiriyorlar, umarım sorunu doğru şekilde hallederler. Gelişme olursa lütfen bildirin, bize de rehber olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 4 Mart 2025; 19:4:48 >
  • p1azma P kullanıcısına yanıt

selamlar 2019 da aldığım tv de aynı sorun eşimle çalıştığımız için çok tv fırsatı olmuyordu geçen sene bakıcının uyarısı ile üzerine düştüm. alıcı arızalanmış salı aldılar çarşamba getirdiler. alıcı değişti sorun çözüldü. geçen sene 2-3 bin arası idi.

saygılar

• Benim televizyonumda ilginç bir sorun oluştu. Çerçevenin kenarları pembeleşti, özellikle açık renkli sahnelerde çok belirgin oluyor. Bu konu ile ilgili bir fikri olan var mı? Sorun neden kaynaklı olabilir, ne yapmak gerekir?

SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

• erhangun84 kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de var. Yaşlanıyor sanırım.

Likit kristal sıvının kimyası bozuluyor pixellerin parlakığı düşüyor.

Daha ileriki safhalarda köşeler kararmaya başlayacak.

Lcd panelinde ömrü var haliyle, al 30 sene kullan tip teknojoji değil.

2012 yılında satın aldığım Sony Hx850var, 2022 yazında köşelerin kademe kademe kararmaya başladığına şahit oldum.

2007 yılında satın aldığım 32" Samsung Tv'nin paneli ise resmen harita gibi kararmalar oluştu ama inatla çalıştı.

14 yıl sonra artık kalbi durdu SADECE SONY XF90 (BABA KONU) 

TV'lerin Panel kaliteleri düştükçe bu olayın oluşma sürecide hızlı oluyor, kaçış yok malesef.

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

Ölene kadar kullanmaya devam ama Sony'nin bu kadar çabuk yaşlanacağını düşünmüyordum. 2009 yılında aldığım Panasonic GW15 plazma hala sağlam; tek sorunu fazla enerji tüketmesi, tabi parlaklık seviyesi de biraz düştü.

Plazmalar bambaşkaydı zaten. Hiç bir Tv 1 plazma etmez, ama en yaklaşanıda günümüzde Oled Tv'lerdir.

Tv'yi bir kaç saat kullanım sonrası pembeleşen yerlerin ısısına bir bakın sıcaklık genele göre fazlamı.

Çünkü Likit kristal sıvının bozulma sürecini ısı hızlandırıyor.

• burcink kullanıcısına yanıt

Alıcıyı söktüm

üzerindeki devrelerden biri bozuktu (1mm den küçük boyutta)

TV tamircisine götürdüm parçayı

1 dk da değiştirdi

ne kadar dedim

bir şey at yeter dedi

100 TL verdim hallettim sorun çözüldü :)

Plazma tv’lerde Pioneer ve Panasonic harici elle tutulur marka pek yoktur.Bu iki markanın ürünleri panelde olası izler hususunda sorunu çözmüşlerdi.

Tv kullanım süresi panel ömrünü belirler,materyal kalitesi ve üretim hattındaki işçilik kalitesi ve tabi işin şans faktörü tv’lerin kullanım ömürlerini belirler.

• joven kullanıcısına yanıt

Sıfır kapalı kutuda ve ideal saklama koşulunda dursa bile Lcd panelin yine bir ömrü vardır.

2 cam arasında bulunan sıvı kristal sıvısı sonuçta kimyasal maddedir ve kimyası bozulacaktır.

Çalışan Paneldeki sıvı kristalinde bozulma süresini ısı belirler. Ne kadar ısıya maruz kalma süresi = o kadar bozulma.

Yaz sıcağında veya yüksek ortam ısısı ile panele yakın konumlandırılan kontrol kartlarının ısısıda birleşince bu süreç hızlanır.

Tv paneline gelen güneş bu süreci çok hızlandırır mesela.

Pencere karşısında duran Lcd Tv'nin jaluzi aralarından sızan ışığın etkisiyle panel üzerinde jaluzi şeklini almış gölgeler bilirim SADECE SONY XF90 (BABA KONU) 

• 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.