Şimdi Ara

(SADECE) ÜST SINIF(HIGH-END) UYDU ALICILARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
11
Favori
21.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam alacak kalitede panel yok artık,hadi var olanlardan seçeyim diyorum ama fiyatlar bana göre felaket absürt yaw 4/5 kağıt bana bu paneller için acaip yüksek geliyor
    onun için eldekilerle şimdilik yola devam ediyorum,LCD hiç alasım yok artık! Oled leri uzun zamandır bekliyorum ama fiyatları da yüksek ayrıca sorunları da bitmiş değil!
    Pany güzel bir Oled çıkardı rakam yine absürt

2016 da,2015 modeller iyice ucuzlar belki o zaman 55lik 4k panel düşünebilirim,Receiver ı ise 2/4k olarak diye düşündüm zaten biliyorsun bu mereti ben alacaktım sonra beklemeye geçmiştim
    ve arından 4k da gelebilir derken geldi,STC her zaman listemde idi,4k olunca bu esprisi oldu ayruca HD+ Card da 6 aylık bonus ama HD+paketinde 4k yayın yok! yaw bunlara çok takılmıyorum ben
    bize adam gibi resim kalitesi sunsun yeter+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:38:54 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Abi bahsettigim technisat i aldım.
    Technisat digicorder hd s2 500 gb hdd var.
    Gelince paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sharp ları unut!

Pany den PDP bulursan OK dir ama artık zor,LCD lerini ise tavsiye etmem!

elindekiyle şimdilik yola devam et,zaten o panelin SD si,alacağın yeni model tüm paneller den daha iyidir

Albani üstad merhaba, 2011 yılında LG 50 pw450 sini seçip beğenip alıncaya kadar epey izlemiştim sizi.Bu arada söyliyeyim bu plazmadan çok memnunum.Gerek SD gerekse Hd.Tek derdim, iki defa ana kart değişmek zorunda kaldı.İlki garanti kapsamındaydı mesele olmadı, lakin 2 yıl aradan sonra tekrar gitmiş, bu sefer epey para bayıldık.Bilemiyorum bilgin dahilindemidir ama sormak istediğim şu, her iki mainboard yanmasında Hiremco Turbo HD 2 uydu alıcının çıkışları da yanmıştı.İkincide sadece HD çıkışı yandı.her iki aletide, 2 tane ayrı akım korumalı(sözüm ona ) ara kablolarda kullanıyorum.modem sürekli açık kalan prizde, öbür tüm aletlerin bağlı olduğu uzatma prizini her gece yatarken düğmesinden kapatıp öyle yatarım.şimdii, bu plazma hem kendini hem uydunun çıkışlarınımı yakıyor yoksa tersine bu uydu alıcı hem kendini hem Tv nin ana kartınımı kullanılmaz hale getiriyor acaba?Yada başına böyle birşey gelmiş arkadaşlardanda bir fikir rica ediyorum. Teşekkürler.

• Sorum belki forum başlığına uygun değil , lakin Albani üstadı burada buldum.Affola artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: htokyay

Abi bahsettigim technisat i aldım.
    Technisat digicorder hd s2 500 gb hdd var.
    Gelince paylaşırım.

Hacı hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Sorum belki forum başlığına uygun değil , lakin Albani üstadı burada buldum.Affola artık.

Selam

Basit ilk cevap dandik kalite LGE panel hele hele heriflerin PDP leri hepten "dandik"(HW malzeme kalitesi olarak)

ikinci durum ise genel de "HDMI kablolama" yaparken panel ile receiver açıksa bu yanma olayı oluyor panel de! LGE da daha fazla olur her tarafı elde kalan kaliteye sahiptir
    LGE nin PDP leri!

HDMI portlar doğrudan MB üzerinde olup en ufak elektriksel etkilenme den dolayı port yandığı gibi duruma göre de MB tamamen işlevsel hale getirmektedir
    ancak her iki durumda da ister HDMI devresi yansın ister MB etkilensin zaten MB doğru dan değişecektir! sen de çok büyük ihtimalle MB yi yakan HDMI port
    etkilenmesi olmuştur!

diğer yandan voltaj sorunu varsa ve "malzeme dandik" ise ki LGE böyledir aynen yine elektriksel çatışmada yanmış olur şöyleki PWB leri de aşırı dandik olduğu
    için anında MB yi yakar veya duruma göre hem MB hem de PWB yakar zaten adam gibi bir PWB olsa akımı o anda MB ye iletmez keser veya en fazla kendisi
    yanar!

receiver ların böyle bir şey yaptıklarını ben bilmiyorum olay aslında yukarıda anlattığım gibi oluyor daima! voltaj bir etkendir ancak bahsettiğin "akım koruma prizleri"
    hiç bir boka yaramazlar! bunlar sadece grup priz olarak ve anahtarlı olarak daha derli toplu olarak cihazları bağlamaya yararlar,harici elektriksel durumlar da
    herhangi bir işlev görecek yapıları da yoktur! senin olayın da çok büyük ihtimalle örneğin voltajların ani düşme/yükselme(milisaniyelik oynamalar veya saniyelik
    oynamalar da)cihazların anası ağlıyor! panel PWB leri aslında bunu çözebilmesi gerekiyor ama tepkime süreleri yüksek olunca+dandik olunca akımı kesemiyor
    ve panele darbe geçiyor aynen! artık PWB mi yanar yoksa MB mi yanar veya ikisi de mi yanar belli olmaz!

receiver lar da öyle güç üretilen bir durum yoktur zaten 12V ile çalışıyor ama paneller de üretilen voltaj değeri 10/12binV oluyor!!!

sana tavsiyem voltajlarını kontrol etmen ve ardından "Voltaj Regülatörü" kullanmandır! UPS de olabilir ama pek tavsiye etmem,VR de tek başına kesin çözüm değildir
    onuda söyliyeyim ama epeyi korur ve voltaj dengesini düzgün hale getirir ama bulunduğun yer de anlık oynamalar fazla ise yine VR de pek bir işe yaramaz!
    çünkü VR lerin tepkimeleri yüksek olup 3/4/5saniye de devreye giriyor veya daha geç! ama anlık oynamalar ise milisanilik oluyor veya 1/2saniye olunca VR istenen
    hıza ulaşamıyor ve geç kalıp yine yanma sorunu yaşarsın!

kesin çözüm ise "On-Line UPS" kullanmaktır!

Ancak panel dandik olursa her şey boş demektir

• Hocam teşekkürler.:) Evet 12 volt luk uydu alıcının tv nin mb sini yakma şansı , tv nin uydu alıcıyı yakma şansına göre çok daha düşük anladığım kadarıyla.Uydu alıcıyı değiştirmeyi düşünüyordum bende. O zaman bir anlamı yok.Ama HDMI çıkışı gitti uydunun yine.sonuçta tamirleride epey para.
    Öte yandan LG panelin iç malzeme yapısını bilmeme imkan yok, benim hoşuma giden yönü Hem SD hem HD görüntü kalitesiydi.Ki uydu alıcının SD kaliteside çok iyi.Sanırım ikisi bir arada iyi bir çift olmuşlardı ama bu yakma olayları çıkınca birliktelik zora giriyor haliyle.Teşekkürleerrrrr.
  • abiler herkese selam acil tavsiye lutfen mukemmel goruntu kalıtesi iki kayıt yapabilen (kayıtlarda sorun çıkartmıcak) sadece yerlı hd kanalları izlicem sadece bu ozellıklerını kullanabılıceğim bir alıcı tavsiye edermısınız parasına takılmıyorum bu arada tv lg 55eg 960 oled 4k şimdiden saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardanad

abiler herkese selam acil tavsiye lutfen mukemmel goruntu kalıtesi iki kayıt yapabilen (kayıtlarda sorun çıkartmıcak) sadece yerlı hd kanalları izlicem sadece bu ozellıklerını kullanabılıceğim bir alıcı tavsiye edermısınız parasına takılmıyorum bu arada tv lg 55eg 960 oled 4k şimdiden saolun

Merhaba,

Kimse için cihaz tavsiye etmiyorum.Bir marka yada model yazdığım zaman ortaya IQ su yüksek(!) tipler cikiyor.
    Çol çocuk ile uğraşmak istemiyorum.
    Eğer imkanın varsa yurtdışında eski yada yeni model cihazlar var.TR de oyle aynı anda bırak 2 kayıt yapanı tek kayıt yapan cihaz yok gibi.
    Bir ara Kaon KSC-B3001H modeli vardı Almanya'da bulabilme şansın var ise bak.
    Örnek;
    http://www.aristo-bs.de/Empfangstechnik/Satelliten-Receiver/Receiver-HDD/Kaon-KSC-B3001-Twin-HD-Sat-Receiver-mit-500GB-Festplatte::2492.html

• kamaxx K kullanıcısına yanıt
    abicim haklısın. alakan için tşk ederim inşallah bulabılırım
  • İyi de böyle tipler yüzünden bu işle gerçekten ilgilenen insanları cezalandırmak neden. Ben mesela sizin önerilerinizi ilgiyle takip ediyordum.
  • komax hocam çok haklı ve bizim ortak derdimiz de bu oluyor!

bu "tipler" TF/DH nin uydu bölümünde çokça vardır,eskiden çok daha fazlaydı ama malzeme pek kalmadı bu tiplere,onlarda can sıkıntısı çekince
    yine de illaki bir malzeme bulup gelip o derin yorumlarını yazacaklardır!
  • ... bu üç tane noktanın sahibi kendisini çok iyi biliyor ve o üç noktadan ne demek istediğimi de çok iyi biliyor ukala .......... ......... ....... ...... ................. ............................................!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih Özkoç -- 3 Şubat 2016; 19:21:54 >
  • kendimi çok kötü hissettim abi resmen hayattan soğudum
  • kardanad kullanıcısına yanıt
    Benim sattığım cihazı yada aynısından almanyadan alabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-uydu-ekipmanlari-technisat-digicorder-isio-s-500-gb-hdd-263162811/detay/
  • Humax'ın Mart sonunda piyasaya sürmesi beklenen 4K receiver'ı "UHD 4tune+" modeli ile ilgili teknik verileri de içeren tanıtım broşürü yayınlandı. 12 Aylık HD+ aboneliği ile birlikte 300,00.-400,00.- Euro aralığında bir fiyat etiketi ile bekleniyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

• Mart sonunda piyasaya çıkması beklenen Humax UHD 4tune+ modelinin Avrupa fiyatı 299,00.-EURO olarak kesinleşti. Bazı siteler ön sipariş alarak satışa başladılar.

http://www.ep-kolb.at/humax-uhd-4tune
  • arkadaş sana daha önce sanırım PM den sormuştum,kimsin necisin v.s diye veya satıcımısın diye??? yine soruyorum

profilin neden gizli???

Humi ile bir ilişkin varsa o zaman bana özelden ulaşabilirsin, gerçi ben gizli saklı,veya fake tiplerden özellikle de profili gizlilerden hiç hoşlanmam!

nedir saklanan yaw onuda anlamıyorum,benim her şeyi aleni açıktır!

16 senedir Humi kullanırım ben! hala elimde efsane 5400 vardır,Trafosu bozuk 2000 de vardır! yapabilirsem yine kullanırım ben onu
    herkes bilir Humi ci olduğumu yaw,çıkın ortaya yazın benim gibi aleni her birşeyi!

Humi UHD yi de alacağım diye 150 defa yazdım,sen firma elemanı isen o zaman gönder bana veya Kamax Hocama notunu verelim,şeyet bizden geçerse
    yolu açılır bu kadar badit bizim işimiz "gönül" işidir çakallık uyanıklık mal satma veya fake v.s işleri değildir!

+++

Fiyat € 300 kağıt bana uyar!(bu rakam dan sanırım VAT %19 düşeceğiz değilmi???) o zaman çok daha güzel uyar,cihaz bizim beğendiğimiz gibi çıkmaz ise bile ben yinede
    alacağım bu mereti,Humi den zaten dandik cihaz çıkmaz,kullanırız bir şekilde++

++

bir de sana tavsiyem vardır;böyle her başlığa gelip aynı şeyleri yazma ltf,aç bir tane "Humax UHD-Receiver" diye bir başlık oradan devam edersin kafana göre
    böylece her yere satıcılar gibi aynı şeyleri de yazmazsın! zaten cihaz çıktı/çıkıyor ve alacak kişiler de TR de vardır,biz devreye girersek bu mal o zaman daha güvenli
    ve bilgiye-tekniğe dayalı olarak ve refransımız ile rahat satılır,bunuda iddialı olarak yazıyorum,bizim malımız ortada bilgimiz ortadadır+

CAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Şubat 2016; 20:38:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

arkadaş sana daha önce sanırım PM den sormuştum,kimsin necisin v.s diye veya satıcımısın diye??? yine soruyorum

profilin neden gizli???

Humi ile bir ilişkin varsa o zaman bana özelden ulaşabilirsin, gerçi ben gizli saklı,veya fake tiplerden özellikle de profili gizlilerden hiç hoşlanmam!

16 senedir Humi kullanırım ben! hala elimde efsane 5400 vardır,Trafosu bozuk 2000 de vardır! yapabilirsem yine kullanırım ben onu
    herkes bilir Humi ci olduğumu yaw,çıkın ortaya yazın benim gibi aleni her birşeyi!

Humi UHD yi de alacağım diye 150 defa yazdım,sen firma elemanı isen o zaman gönder bana veya Kamax Hocama notunu verelim,şeyet bizden geçerse
    yolu açılır bu kadar badit bizim işimiz "gönül" işidir çakallık uyanıklık mal satma veya fake v.s işleri değildir!

+++

Fiyat € 300 kağıt bana uyar!(bu rakam dan sanırım VAT %19 düşeceğiz değilmi???) o zaman çok daha güzel uyar,cihaz bizim beğendiğimiz gibi çıkmaz ise bile ben yinede

++

bir de sana tavsiyem vardır;böyle her başlığa gelip aynı şeyleri yazma ltf,aç bir tane "Humax UHD-Receiver" diye bir başlık oradan devam edersin kafana göre
    böylece her yere satıcılar gibi aynı şeyleri de yazmazsın! zaten cihaz çıktı/çıkıyor ve alacak kişiler de TR de vardır,biz devreye girersek bu mal o zaman daha güvenli
    ve bilgiye-tekniğe dayalı olarak ve refransımız ile rahat satılır,bunuda iddialı olarak yazıyorum,bizim malımız ortada bilgimiz ortadadır+

CAN

arkadaş sana daha önce sanırım PM den sormuştum,kimsin necisin v.s diye veya satıcımısın diye??? yine soruyorum

profilin neden gizli???

Kusura bakmayın ancak PM'de de aynı üslubu kullandığınız için sizi yanıtlamadım. Hiç tanımadığınız birisine "sen" diyerek ve azarlar gibi yazılması uygun bulmadığım bir tarzdır ve yanıtlamayı doğru bulmam.

Burası bir paylaşım yeri olduğu ve konu da yazdıklarımla örtüştüğü için edindiğim bilgileri aleni bir şekilde aktardım.

Ne firma elemanıyım ne de satıcıyım. Bahsettiğiniz tiplerden en az sizin kadar uzak dururum. Profilimin gizli olması, varsayımlarla hareket ederek doğrudan birisini suçlama hakkı vermez kimseye. Bilgiler Humax Almanya'da çalışan bir yakınım tarafından bana aktarılıyor ve ben de bunu açıkça sizlerle paylaşıyorum.

+++

Ürün Kore'den Alman gümrüklerine ulaştı ve 299,00.-Euro etiketle Mart ayının ikinci yarısından itibaren satışa sunulması hedefleniyor. Aynı ürünü Humax'ın Almanya toptan dağıtıcısı Sky Vision Satellitetechnik'de listesine aldı. Ürünü Türkiye'ye doğrudan gönderen firmalar % 19 KDV'yi düşecektir, bu da cihazı daha da cazip hale getirecektir.
    ++

Forumda yazan birisi değilim. Her iki başlıkta üst sınıf uydu alıcıları içerdiği ve bu konuları ben de takip ettiğim için ilgilenenlere duyumlarımı aktarıp paylaşmak içindi, yoksa önüme gelen her başlığa yazmadım. Yazdığım hiç bir mesaj ne bir satıcı imajı uyandıracak, ne de yanlış bilgiler içeren verilere dayalı değildir, izliyorsanız aktardığım tüm verilerin harfiyen doğru olduğunu da biliyorsunuzdur. Siz de lütfen birilerini satıcı diye yaftalamadan önce en azından bu yönde fiili bir hareketini bekleyin, satıcı ise zaten işin pazarlama aşamasında kendisini ele verecek tavırlar sergileyecektir.

Atilla

Humax'ın toptancı tavsiye edilen son kullanıcı fiyat listesi. Satıcıya yönelik fiyatlar satıcının sistem login yapmasıyla görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stella34 -- 24 Şubat 2016; 0:01:50 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.