Şimdi Ara

(SADECE) ÜST SINIF(HIGH-END) UYDU ALICILARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
11
Favori
21.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kamaxx

KATHREIN UFS-916

Şimdi burada birçok faydalı bilgi vermek isterdim ama değmez çektiğim emeğe...
    Onun için sadece birkaç arkadaşın faydalanması babında;geri kalanları özelden görüşürüz.

PS:Ayrıca lütfen kimse PM atıpta cihaz tavsiyesi sormasın.Benim böyle bir görevim yok!!!

quote:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<deviceInfoTable>

-<deviceInfo>

<ipAdress>192.168.1.129</ipAdress>

<productType>ufs916</productType>

<xmlInterfaceVersion>10</xmlInterfaceVersion>

<TVgenial>1</TVgenial>

<connectVersion>30</connectVersion>

<satTuner>2</satTuner>

<name>ufs916 (192.168.1.129)</name>

<VirtualStandBy>FALSE</VirtualStandBy>

<wol>YES</wol>

<mac>00:00:00:00:00:00</mac>

<textInput>0</textInput>

<liveChannel>TV.2</liveChannel>

</deviceInfo>

</deviceInfoTable>

dsmart + filbox ve hd+ mı aynı anda mı kullanıyorsunuz ?
    kanal geçişleri nasıl ? (sinema tv den moviesmarta geçerken örneğin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 6 Mart 2015; 2:01:18 >

• E-capkan,
    2 platform kanalı arasındaki geçişlerde bekleme sorunu yok
    Bazı buglar var zamanla düzeleceğini düşünüyorum
    Cihaz hızlı fakat 913 ile arasında cüzi bir fark var
    (540mhz,650mhz).son kullanıcının bunu anlaması zor

Temel kronik sorunları;
    1 defa prüfe software hatası verdi
    Fabrika ayarından sonra 2 defa ilk kurulum gerekiyor. Eski serilerdede aynı hata vardı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 913' te olan Oscam olayı hala yok değil mi? Olmayack mı acaba görüşünüz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waywedie

913' te olan Oscam olayı hala yok değil mi? Olmayack mı acaba görüşünüz nedir?

Oscam çalışması için gerekli start.sh scriptini cihaz siliyor
    Config altına gömülecek çok fazla kombinasyon gerekiyor
    Lib ve stapi5 üzerinde çalışılması gerekiyor ki bunu yapmak için Ubuntu linux makina ve bilgi gerekiyor
    Bununla ilgili çalışan bir hayli insan var ama tam bir netice alınmadı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hayırlı cumalar

Kamax Hocam eline sağlık ve yazdıklarına da tamamiyle katılıyorum özellikle "değmez" kısmına ve zaten dediğin gibi bizler nasılsa aramızda görüşüyoruz,olayı başlıklara aktardığımız zaman ise
    maalesef TF/DH aynı sıkıntılar ile devam ediyor dolayısıyla "küsüyoruz" gerçi kalan dostlar bize yetiyor gerisi zaten hikaye bizim için,ülen bir kuruş menfaatimiz yok,sıkıntısı da cabası!
    illa bu aykırı tipler gelecek moral bozacaklar,bir eküri yapmış bunlar ama yine hikaye kaldıki çoğu da dağıldı gitti sonun da ama hala artıkları da var ve devam ediyorlar,büyükleri olarak
    tavsiyem bıraksınlar bu işleri hem ayıp oluyor hem de komik oluyorlar!

++

Kati 916 sanırım şu anda bir tek benim elimde vardır,diğer başlık dan yazmıştım zaten tüm gelişmelerini,merak eden açar okur,benim sadece kurulum ve devamın da bazı sıkıntılarım olmuştu
    çünkü 913 den farklı geldi bana,fazla elmmedim ve Doktora gönderdim cihazı o nasılsa işin piri olduğu için şak diye çözdü tüm sıkıntılarını,tebrikler ve teşekkürler Kamax Hocam,inşaallah
    yarın cihazı getiriyor birlik de yeniden kurar deneriz ve izleriz v.s

1-cihazı almak için bana bir çok kişi ulaştı(Almanya dan getirtmek veya DH den satın almak için) ben de "acele etmeyin" demiştim hala da bunu diyorum az biraz daha sabır ltf

2-cihaz nasıl diye sormayın,bilen bilir 913 gibi veya az biraz daha iyi gibi veya bu alet alınırmı diye sorarsanız;aynen alınır,ama parasına filan karışmam zaten onu da yazdım
    işine gelir basar alır,cihaz şimdilik FTA dır(913 leri bilenler bilir OSCam ile CS işi yapıyor ama 916 da bu yok belki hiç olmayacak belki de 1/2 senne sonra belki olacak veya hiç
    olmayacak dolayısıyla aleti "FTA" olarak göreceksiniz!

3-Bizim işimiz "resim kalitesi" on bin defa yazdık,bu alet de bu işin en iyilerin den dolayısıyla benim açım dan aletin başka yerlerini yazmak sadece teferruat olur ve de karışmam

örnek;şu meşhur işlemcisi STI mi yok bilmem ne mi gibi veya BC mu yoksa Ali-Veli mi gibi komik ve gereksiz işler de bize göre değildir ve bakmıyoruz böyle şeylere,biz aleti
    getirip kuruyoruz,LNB kablosunu takıyoruz açıyoruz kanalları "manzaraya" bakıyoruz,olay bitiyor,STI/BC/Ali-Veli tartışmalarını ise başkaları bolca yapıyor hatta iddialı tartışmalar
    ve sonunda iş Karakol da bitiyor

İşlemci önemli ama asıl sonrası önemli,piyasa STI cihaz kaynıyor!! ama manzara çoğun da vasat veya kötü veya ehh işte veya hallice iyi v.s v.s

Tavsiyem bırakın böyle şeylere bakmaya,haybeye bunlarla da hiç uğraşmayın,ya birilerini referans alın ya da gidin cihazı kendiniz alın test edin,bakın manzaraya sonra karar verirsiniz

Böyle bizim kullandığımız MARKA veya Kama Hoca nın çıkardıkları her zaman en iyi ve gözü kapalı alınacak aletlerdir,özellikle işin doktorunu iyi takip edin,o adama eleştiri yapmak
    kolay ama eleştiri yapanlar onun bilgisinin yüzde kaçına sahip onu bir düşünün! hizmet emek veriyor zaman harcıyor,sonra kılçıklık yapıyor birileri,dolayısıyla moral bozmayın,
    kendi yolunuza gidin ltf,adam da gelsin bilgisini rahalıkla paylaşsın,bunları son 5/6 senedir yazarız ama hikaye olduğunu görüyoruz,birileri sanal aleme "saklanmış" habire sallıyor!
    bizler ise adımız telefonlarımız adreslerimiz apaçık ortada dolaşan insanlarız,bunları da düşünün az biraz!

Gelelim 916 ya yeniden;alet OK arkadaşlar,sanırım HD firması da getiriyor ama ben onları pek çözemiyorum,sanırım ellerinde bu alet den var veya gelecek ama bilgilerini de verin bu arada
    tabi en önemlisi HD nin satış fiyatıdır!! alet "FTA" dır,sanırım gerisini sizler anladınız!

TR de bilinenin tam aksine;bu tür "MARKA" ve Kore malı(Almanya çıkışlı) Receiver talebi ve alımı v.s işleri oldukça fazla olmaktadır,siz bakmayın TF/DH ye çünkü bu insanların %95 i
    bu forumlar da olmazlar/yazmalar v.s ama çok sıkı takip ederler tahmin edemeyeceğiniz kadar da insan bu cihazları aldı vede alıyor,bilmem haberiniz varmıdır??
    Ama adam gelip şimdi yazsa o malum aykırı tipler hemen odunu vereceklerdir ki bunu da çok yaptılar geçmişte dolayısıyla adam gelip de kafası morali bozulacağını yazmıyor hiç bir şey
    açıkçası "korkuyor"!!

Techni/Kati artık bizler de 5/6 senedir trend oldu,bunları alanların çok büyük çoğunluğunu zaten biliyorum,sayı olarak da çok fazla kullanıcısı vardır,bizim "İzmir Takımı" en başta gelmektedir
    Ankara da çok sıkı Kati ci oldu ve Techni ci oldu İst burun farkıyla takip ediyor

Bu ara da amann artık şunları yazmayın ...yaw 1000 kağıt FTA cihaza verilirmi.... veya .....FTA olduğu için yüzüne bakmam.... veya ....o alet 100 kağıt bile etmez..... veya
    ....yaw bunu almak "enayilikdir".... de yazmayın; bence yeni sloganvari tanımlar/cümleler bulun onları yazın bunları yazanlar boşuna zahmet ediyorlar,merak etmesin hiç kimse
    bunun alıcısı vardır ve her zaman da vardı ve onlar bu ayrık tiplerin yazılarını hiç bir zaman kaale almazlar ve de almadılar!

++

Şimdi Almanya da bu cihaz bildiğim kadarıyla yaklaşık bir senedir satılıyor veya 9/10 ay gibi,Kati ler de BUG lar her zaman vardır,her cihazda da vardır,ama doğrudan performansını
    etkileyen bir Bug ben bilemiyorum,4 senedir aleti kullanıyorum(913 olarak) geçen bir şeyler yaptı ne olduğunu anlamadım ama Kamax Hoca,Allah razı olsun halletti

Techni bu konuda bana göre çok daha iyidir,zaten gördüğüm tek sorun da 10970 frekansı bunu ise çözemediler ama herifler buna bakmadıki çözsünler,onlara göre sorun
    önce yayıncı kuruluş sonra da TS uydusu! alaman bunlar yaw,bildiklerinden şaşmazlar,zaten TR için de bu cihazı "satmayın" diyorlar

-Resimler aletin(916) tam manzarasını vermiyor onu hemen belirteyim,ltf yalnış anlaşılmasın bunlar sadece bilgilendirme içindir! Kamax Hoca zahmet etmiş bir şeylerini resimlemiş
    ama şu resim işini asıl benim halletmem lazım beyler,elimde bildiğiniz compact türü makine var iki tane(FujiFilm ile Samy) yaw bir türlü nasıl ayarlanırda çok iyi resim çekilir
    beceremedim gitti dışarda manzara v.s çekiyorum bunlarda sorun yok ama panelden adam gibi çok kaliteli resim alamadım gitti yaw++

Saygılar
    CAN++

• quote:

Oscam çalışması için gerekli start.sh scriptini cihaz siliyor
    Config altına gömülecek çok fazla kombinasyon gerekiyor
    Lib ve stapi5 üzerinde çalışılması gerekiyor ki bunu yapmak için Ubuntu linux makina ve bilgi gerekiyor
    Bununla ilgili çalışan bir hayli insan var ama tam bir netice alınmadı

Teşekkürler üstat.

Şimdilik emektar Opticum 9600 ile yola devam o zaman. İleride oscam olayı olursa değerlendiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 30 Kasım 2015; 18:09:57 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 30 Kasım 2015; 18:10:36 >
  • quote:

OpenBOX SX9/SX9 Combo için gerekli firmware/emulator ve diğer bilgiler

Openbox SX9 Güncel Firmware
    V3.01.98 (CI+ versiyonudur)
    https://yadi.sk/d/BXN0AzDAejto6

Openbox SX9 Combo Güncel Firmware
    V3.01.98 (CI+ versiyonudur)
    https://yadi.sk/d/MhYquWEvejumo

Emulator indirmek için;
    http://d.openboxfan.com/plugins/

Online indirmek için;
    Sanal klavyede d.openboxfan.com akabinde okey/kırmızı tuş

cihaza yüklemenin nasıl yapılabileceğini anlatırsanız yada bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabileceğimiz bir kaynak belirtirseniz çok makbule geçer zira konuya çok yabancıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 30 Kasım 2015; 18:11:03 >
  • bilgi için teşekkür ederim kamaxx hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 10:55:15 >
  • kamaxx K kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkürler hakan abi. En kısa zamanda deneyeceğim. USB den kurunca direkt aktif plugin içine dahil oluyor değil mi? Sonra da oradan aktifleştirmek mi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 10:55:47 >
  • KATHREIN-916>>>OSCAM

-916+Oscam=CS işi OK dir

-daha önce da bir kaç kez yazdığım gibi,cihazı iki defa Kamax Hocama vermiştim;bugün ikinci defa verdiğim de bir süre ben de onunla Oscam olayını izledim
    netice de cihaz da yine 913 ler deki gibi "Org.Image" üzerinden OSCAM dosyası yüklenmesi ve ardından kanalların açılması işlemi başarıyla yapıldı,cihaz aynen
    eski Kati ler 910/912 ve 913 gibi oldu! ancak 913/916 bu konu da daha stabil ve hızlıydı v.s şimdi 916 ile bu hız durumu gördüğüm kadarıyla biraz daha iyi hale
    gelmiş,ayrıca cihaz genel hız olarak da 913 den biraz daha iyi

-ancak kanalların açılması ve Kamax Hocam daha iyi bilir bunların tercih ve adına her ne deniyorsa;bununla ilgili ayrıca bir düzenleyici çalışma v.s bilahare
    yapılması gerekiyor! ama bunlar işin "teferruat" kısımları dır,Kamax Hoca için de çocuk oyuncağı dır

-Avrupa da bu cihaz bu Oscam ile yakın da oldukça iyi yere gelir,hatta geldi bile biz de ise özellikle Kati düşünenler ki düne kadar CS işi için sadece 913 ler vardı
    ama onu da bulmak imkansız gibiydi zaten bu seri 2,5 sene önce üretim den kalkmıştı! belliki herifler 913+CS işi için bu 916 yı çıkarmışlar,valla benim için çok iyi
    yapmışlar diyebilirim

-916 üzerin den Oscam ın stabil+performanslı v.s çalışması elbette belli bir zaman alacaktır ama bunlar ciddi adamlar,Alman/Polonya/Kore li v.s çalışıyorlar zatgen bir tek
    "alamanlar" olsa bile bu bize yetiyor gerisi hikayedir! dolayısıyla bir süre beklenmesi gerekiyor,çünkü şu anda çok yeni ve doğal olarak bazı sıkıntıları illaki vardır!
    bunlar için de zaman gerekiyor ama cihaz resim kalitesi olarak mükemmel,gerisi bizim için yine hikaye!

-HD firması sanırım çok yakın da artık 916 satmaya başlar,foruma da gerekli bilgileri verir;benim açım dan HD firması ile bir işim olmadığı için,bir sorum da onlara olmaz
    ama ilgilenen varsa adam gibi görüntü isteyip de CS işi de yapsın v.s diyenler o zaman HD ile görüşürler gari,biz den buraya kadar

-Ben veya Kamax Hocam herhangi bir destek v.s vermeyiz!! ben zaten fazla çakmam bu işler den Kamax Hocam ise zaten gerektiği zaman gereken dosyaları veriyor
    ayrıca cihazı zaten HD firmasın da alanlar da muhatap olarak onlara başvuracaktır!

-Bazı arkadaşlar bana çok sordular nereden alınıyor v.s diye biz yıllar dır hm-sat de firmasın da aldık/alıyoruz,girer sitesine bakarsınız devamını merak ediyorsanız
    bir firma daha vardır computeruniverse.net diye,ben şahsen bura dan hiç almadım ama alan bir dostumuz vardır,sorun yok ayrıca bu firmalar Alman VAT %19 düşmektedir!!!
    ancak işin bu kısmı sizin tercihiniz olacaktır,kafası yatmayan gider HD den alır,tavsiyem HD den almanızdır

++

Bugün Kamax Hocama gittiğim de onun halen kullandığı diğer cihazı olan Lenuss u da bir süre izledim,zaten kendisi de daha önce yazmıştı bir çok bilgilerini,cihaz "on numara"
    adam nokta atışı cihazlar buluyor yaw,kendisini tekrar tebrik ediyorumn cihaz SD ler de süper HD ler de öyle diğer bilgileri yukarı da vardır zaten,sanırım € 400 gibi bir fiyatı
    vardır Avrupa da,işin bütçe kısmına ben karışmam,Avrupa da bu şekilde çok sıkı cihazlar var tabiki ama bu cihazlar € 350/400 den başlıyor!! ama ara da Kamax Hoca çok daha
    ucuz cihazlar da buluyor ve bunları da anlatıyor,Mara M9/Tiviar gibi cihazlar da çok çok iyidir gibi,ayrıca bunlar "kağıt üstü bilgiler" den değil de,bizatihi alınıp,test edilen bir süre
    kullanılan veya uzun süre kullanılan,cihazlar olup ona göre yorumlanıyor!

++

Bir süre dir cihazı benden almak isteyenler olmuştu(916 dan bahsediyorum)ben de zaten ilk etap da satacağım v.s diye yazmıştım ama sonra Oscam durumu ortaya çıkıp da
    kesin olmaya başlayınca,bu durumumu da yazıp cihazın oscam çalışmasını bekleyip daha sonra bir karar vereceğim demiştim ve aynen böyle oldu,şimdilik cihaz satmıyorum
    varsın bir süre Kamax Hoca da kalsın daha sonra bir karar veririm,ben CS işini 913 ile yaptığım için 916 nın bana bir aciliyeti yok,satarsam yerine Tehcni SC alacağım o da
    şimdilik beklesin bakalım

916 için bana; "tavsiye edemisin" diye artık sormayın;aynen kapın gitsin diyorum ya birisini bulursunuz elden getirtirsiniz yada HD firmasından satın alrısınız,macera
    sevmeyenler için buradan almak çok daha doğru olacaktır,bizim gibi macera seviyorsanız o zaman nereden alırsanız alın gari

Saygılar

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 10:57:16 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 10:57:56 >
  • görseller için teşekkürler
    info bar gayet sade ve güzel.

oscam yükleyince.arka planda mı çalışıyor?
    yani restart atabileceğimiz ve c-line ların çalışıp çalışmadığını görebileceğimiz bir menü var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 10:58:40 >
  • Not;resimlere aldanmayın! prof.çekim olmadığı için gerçek resim kalitesini göremiyorsunuz,çıplak gözle izleme de çok çok daha iyi manzara
    ayrıca Hocamın resim aldığı panel 58" LCD dir!!

özellikle SD ler de 46/48 sınırdır sonrasın da manzara değişiyor,PDP panel olması gerekiyor! dolayısıyla değerlendirme yaparken bazı kriterlere göre
    yapılması gerekiyor,bu cihazlar resim kalitesi olarak en üst seviye olanlar dır,örneğin dün da bahsetmiştim Kamax Hoca daki Lenuss örneğin SD ler de
    Kati den bir tık daha iyi!

++
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.