Şimdi Ara

Safkan performans bilgisayarı istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2500 yada 50 100 fazlası en fazla safkan performans için yapılmış kasa arıyorum.Oyun derdim yok lotr açsın pes açsın crysis açsın yeter ne ayarlarda açacagının pek önemi yok benim için şimdiden teşekkürler
    Ha bir de pc fanı çok ses yapmayandan olursa güzel olur :)

Abi yardımın gerek acil bi durum ilgilenen yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upstair -- 19 Mayıs 2014; 16:59:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: upstair

2500 yada 50 100 fazlası en fazla safkan performans için yapılmış kasa arıyorum.Oyun derdim yok lotr açsın pes açsın crysis açsın yeter ne ayarlarda açacagının pek önemi yok benim için şimdiden teşekkürler
    Ha bir de pc fanı çok ses yapmayandan olursa güzel olur :)

Abi yardımın gerek acil bi durum ilgilenen yok :(

ben çıkıyorum pc den 2 hafta finallerim başlıyor şuan ildışına yolculuk yapacağım görüşürüz sorularınıza cevap veremeyebilirim.

son olarak sana yardım edeyim

saf performans başarısı intel nvidia ile olur

MSI
    Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    325 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    616 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    232 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    155 TL

COOLER MASTER
    STORM SNIPER MidT ATX SİYAH KASA
    216 TL

CORSAIR
    VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI
    191 TL

ASUS
    GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2B 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
    876 TL

Toplam : 2586 TL

Hayırlı olsun

• Teşekkür ederim fakat 2500 tl yazana herkes aynı şeyi söylüyor :)
    Benim isteklerim biraz daha üst düzey i7 işlemci iyi bi anakart yüksek hızlı ramler ekran kartı evet önemli ama benim için değil :) hani onboard olmasın ama gidipte 1000 lira olmasınada ihtiyacım yok ki
  • quote:

Teşekkür ederim fakat 2500 tl yazana herkes aynı şeyi söylüyor :)
    Benim isteklerim biraz daha üst düzey i7 işlemci iyi bi anakart yüksek hızlı ramler ekran kartı evet önemli ama benim için değil :) hani onboard olmasın ama gidipte 1000 lira olmasınada ihtiyacım yok ki

Murat abinin dediği parçaları al, üzmez sizi. Bu arada monitörünüz 1080p değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • upstair U kullanıcısına yanıt
    Murat'ın sistemden ekran kartını GTX 760 yap artan 200 tl ile ssd al tamamdır i5-i7 hız açısından farketmez
  • Evet hocam 1080p

Hocam fark etmezse i5 ile i7 hız açısından arasındaki fiyat farkı neyden kaynaklanıyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel oyun sistemleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Render işiyle filanmı uğraşıyorsun 2500 e üst düzey i7 iyi bir anakart yüksek hızlı ramler filan zor.oyun derdim yok diyorsun cf sli yapmayacağına göre pahalı ve iyi bir anakarta gerek yok .bjk_murat ın sistemi düşünmeden al gtx 770 yerine 7850 ayarinda bir kart al kalan parayla i7 4770 k al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arno.mdr -- 19 Mayıs 2014; 18:23:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • upstair U kullanıcısına yanıt
    i7 4770k 4 gerçek 4 sanal çekirdek yani 8 çekirdek gibi çalışır işlemciler bir işi yaparken sadece 1 çekirdek kullanır tek çekirdek performanslarıda neredeyse aynıdır i5 işlemci sadece 4 çekirdektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

Render işiyle filanmı uğraşıyorsun 2500 e üst düzey i7 iyi bir anakart yüksek hızlı ramler filan zor.oyun derdim yok diyorsun cf sli yapmayacağına göre pahalı ve iyi bir anakarta gerek yok .bjk_murat ın sistemi düşünmeden al gtx 770 yerine 7850 ayarinda bir kart al kalan parayla i7 4770 k al.

Evet hocam render yani autocad solidworks uğraşıyorum :)

• quote:

Evet hocam 1080p

Hocam fark etmezse i5 ile i7 hız açısından arasındaki fiyat farkı neyden kaynaklanıyor ?

İ7 de ht desteği mevcut. 4 gerçek 8 sanal çekirdek mevcuttur. İ5lerde ise 4 gerçek 4 sanal çekirdek mevcuttur. Amaç oyun ise i5 alın render, çizim gibi işler için kullanacaksanız i7 öneririm. Oyun oynayacaksanız i5 yeterlidir.

• Gule gule

Basarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

Evet hocam render yani autocad solidworks uğraşıyorum :)

O zaman bjkmuratın sisteminde ufak birkaç oynama ile istediğiniz sistemi elde edebiliriz sanırım. İşlemciyi i7 4770K ile değiştirin. Anakart ve ramler gayet iyi. Depolama ihtiyacınız yoksa sadece Samsung 840 Evo 240GB SSD alın. Ama SSD mutlaka olsun. Bilgisayarınızın genel performansını en çok etkileyen unsurlardan biridir. Hdd tercihi ihtiyacınıza göre yaparsınız, zaten işlerinizle ilgili, hızlı okuma/yazma gerektirecek dosyalarınız ssdde olur. Arta kalan paraya da ekran kartı alırsınız. 300 liralık bir ekran kartı bile üzmez sizi.

Ekleme: Ekran kartında 750 Ti tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steven Paul Jobs -- 19 Mayıs 2014; 20:55:10 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Adam neye tıklasam 2 sn de açılsın demiş, görüntü ayarlarının bi önemi yok fazla hızlı olsun demiş..

Adama tutup 1 ssd önerisi yazan allahın kulu yok. Ekran kartını 1124512 tl lik önerip işlemide orta kıvam oldu bitti.

Yahu adamın yazdıklarını bi okuyun önce bi ya copy paste post kasmaktan bıkmadınızmı?..
  • Özellikle bjk murat isimli şahıs kopyala yapıştıra o kadar alışmış ki. Donanım bölümünde fazla takılmasam bile her girdiğimde gözüme fazla batan birisi.
    Sonuç olarak işlemci isterse 4770k olsa bile ssd olmadan her türlü yavaş olur o sistem. Samsung evo yada kingston 3k serisinden bir ssd yakışakalır.

• Hay sağolun ya diyorum ulan ekran kartı 1000 lira ne gerek var bana 300 liralık (tahmini) bişey yeter.Ama sistem olarak ne alacagımı bilmiyorum
  • Sen onlara bakma. Özelliklede şu bjk bilmem ney nickliye. İşi gücü forumda sabahtan akşama kadar kopyala yapıştır yapmak.
    Öncelikle monitör dahil mi değil mi. Klavyen kasan falan varsa onlarıda söylersen ekstradan onlarıda eklemeyelim.
    Monitör ve kasa güç kaynağı ciddi bir rakama tekabül edecektir.
    Onun dışında parçaları ikinci el alarak çok daha uyguna gelecektir. Oyunlada işim yok diyorsun.
    2500lira çok fuzuli bir harcama olur. Tabi ben bu parayı illaki harcayacağım diyorsan başka tabi.

Aşağıdaki konunun sahibini tanımıyorum fakat sadece bir örnek olması açısından linki veriyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_91687177/tm.htm

• Abi o pc eski kaçar render alıyorum o işlemciyle pek olmaz :) bir de hani oyun oynamayacagım ama yine de bi 300 tl civarı bi şey olsun en azından full hd film izlerken ya da bi oyun açtıgımda low da olsa açsın :)
    Monitörüm var kasamda var aslında ama küçük yani sığar mı sığmaz mı bilmiyorum psu yok ama kasam cooler master elite diye bir şey eğer iç sogutma yeterli olursa yeni kasaya da gerek yok kasam buhttps://www.google.com.tr/search?q=cooler+master+elite&es_sm=93&tbm=isch&imgil=s6as_CPGOdkERM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn0.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQ4cCoGDKb3JIP4hIhz2hQ_BoLADdLpAjeBea5QVdXKmXWWcZSZ6Q%253B550%253B550%253Bz2lwRm0NdPin2M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.tomshardware.com%25252Freviews%25252Fantec-three-hundred-enermax-staray-cooler-master-elite-430%25252C2707-10.html&source=iu&usg=__Y_VowWpI8UemU7WTuBDKJPTB__M%3D&sa=X&ei=8DV7U9i6FO6RywPqjoCoCA&ved=0CDYQ9QEwAg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=aQxwHbVfdUTYCM%253A%3B5hH5oRhc1TvT1M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.donanimhaber.com%252Fupfiles%252F605361%252F03C94D929CCB4CEA85BE9E74B5C5906C.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbeta.donanimhaber.com%252Ffb.asp%253Fm%253D44906662%3B500%3B280

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upstair -- 20 Mayıs 2014; 14:05:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.