kulaklıklarda dikkat etmişsinizdir r ve l yazar genellikle bundaki amaç nedir farklımı duyuyor 2 kulağımız ne farkeder?
Mesela CS oynuyorsun ayak sesleri sağdan mı geliyor soldan mı geliyor onu ayırt etmek için.
Aynı şekilde bazı şarkılarda mesela önce ritmi tek kulaktan verir, sonra bir anda iki kulağa da yayılır. Ritmi duyduğun kulak müzik yapımcısının kayıtta sesi yönlendirdiği tarafsa sorun yok. (Sabah sabah daha iyi bir açıklama bekleme.)
anladım mantıklı gibi görünüyor
bakınız: STEREO
Eğer kulaklar sağlıklıysa birçok kişinin anlayamayacağı kadar küçük bir fark olabilir iki kulak arasında.Mesela benim sol kulağım orta frekans sesleri sağ kulağımdan az daha iyi duyuyor ama sağ kulağım da çok yüksek tiz frekansları daha iyi duyuyor,odyometri sonuçları da böyle çıkmıştı.Ama günlük hayatta fark edilecek bir fark değil,ancak işitme testlerinde ortaya çıkıyor.Odyometride birçok insanda böyle ufak farklar çıkması muhtemel.Ama bu L-R buna bağlı değildir herhalde.Bir yön tayin edilmesi gerek,zaten kulak içi kulaklıkların ve bazı büyük kulaklıkların şekilleri de kulaklara göredir.
Daha dün bununla ilgili bir yazı okudum. 1000 insanı topluyorlar. hem sağ taraftan hem sol taraftan sigara verir misin diyorlar hafifçe. insanların %58 i sağ taraftaki kişiye sigara veriyor. bunun gibi birkaç deney daha var. bilimadamlarının burdan vardıkları sonuç ise: insanlar sağ kulaklarına gelen sesleri daha iyi idrak ediyorlar. belki bunla alakalı olabilir
sol kulaklığı sağ kulağa takarsanız ses az gelir neden derseniz sesin çıkış deliği kulağınızın içine denk gelmez
Right- Left olayı niye abarttınız anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: nihat1551
sol kulaklığı sağ kulağa takarsanız ses az gelir neden derseniz sesin çıkış deliği kulağınızın içine denk gelmez
budur
kulaklık kulağına tam otursun diye
kulak yapısına göre sağ sol diye ayırıyorlar. Maksat kulak ağrımasın acımasın
sağı sola takarsan sesi duymazsın hiç denemedinmi ?
Kafa ve kulak şekli için tabi ki oturması lazım. Ayrıca bir film ya da oyunda sesin doğru yönden gelmesi gerekiyor. 5.1 sistemin hoparlörlerini karışık bağlayan insanlar var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme