Şimdi Ara

Sağcı, Solcu, ırkçı, dinci, irticacı... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Şu forumda tartıştığım insanlara "sen ötekisin, sen şusun" gibi atıflarda bulunmamaya özen gösterdim, bulunmadım da. Burada tartıştığım bir çok kişiyle gerek sohbet bölümünde, gerekse ÖM atarak samimiyetim oldu. 7 yıl önce kutuplaşma deyince aklıma Kuzey-Güney kutbundan ötesi gelmezdi:)

Bak ben her yerden kovuluyorum. Sana göre ben katı islamcı, dindar veya gerici olabilirim veya buna benzer bir takım ön yargı oluşmuş olabilir.

Kardeşim siyasi parti üyeliğinden attılar beni, cemaatten kovdular. Aşırı İslamcı biri günde 5 vakit namaz kılan biri neden kovulur ? Eleştiriler yüzünden. Kimseye yaranamıyoruz. )) Gerçi öyle bir çaba içerisinde de değilim.

Burada bir forum üyesine yaranmaya çalışacağımı aman aman... Ölürüm daha iyi... Haktan adaletten doğruluktan ötesini konuşmayacağım hiç bir zaman...

O yüzden zaten iki yüzlü toplumun arasında yaşamaktansa kutuplara itin kardeşim daha iyi...

Bana göre ne katı İslamcı, ne dindar ne de gericisiniz. Sizi katı İslamcı olarak niteleyebilmem için görüp konuşmam lazım. Gerici olarak bir kısım önyargılarım olabilir, ama görüşünü savunan bir insana asla böyle hitap etmem. Dindarlığınızı asla bilemem, o insanın içindedir.

Kimseye yaranmaya çalışmamanız güzel bir huy, Allah herkese öyle bir karakter nasip etsin:)

Not: Her yerden kovuluyor olmanız bence verdiğiniz ters cevaplarla alakalı olabilir. Kimseye yaranmayacağım derken ipin ucunu da zorlamamak gerek.(Bu satırı yazmadım varsayabilirsiniz)

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Yimen la birbiriğizi...

Özlemişim buranın bu esintilerini Eminim diğerleri de özlemiştir. Bırakın da özlem gidersin millet:)
  • quote:

quote:

Yimen la birbiriğizi...

Özlemişim buranın bu esintilerini Eminim diğerleri de özlemiştir. Bırakın da özlem gidersin millet:)

özlem giderecez diye papaz olduk
  • Abdullah'ım benim bakış açım şu şekilde;

Birbirini çok iyi tanıyan ama farklı takımları tutan arkadaşlar vardır ve bu arkadaşlar genelde maç sonrası birbirlerini yerler. Konu değiştiği anda, eski hayatlarına ve dostluklarına devam ederler. Onlar da bilirler ki, topun peşinde koşan, transfer ücretini alan ve mankenlerle gezen insanlar kendileri değildir; onlar sadece takım tutma heveslerinden dolayı, birilerinin yönettiği, birilerinin para kazandığı ve birilerinin şike yaptığı takımların taraftarıdır.

Hepsi bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

quote:

Yimen la birbiriğizi...

özlem giderecez diye papaz olduk

webbie açıklamış olayı

Hem papaz olmazsak bu bölüm nasıl ayakta kalır ki Yeni konu falan açarsan ya da tartışmak istersen çağır senle de papaz olalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

http://www.imdb.com/title/tt0110413/

Söyle bakalım senin modern Avrupanın en büyük temsilcilerinden birisinin yaptığı filmin konusu. Anlat ta forum ahalisi neyin ne olduğunu daha iyi öğrensin...

Professional assassin Leon reluctantly takes care of 12-year-old Mathilda, a neighbor whose parents are killed, and teaches her his trade.

Diyorki 12 yaşında kız. Verdiği örneğe bak 12 yaşında bir kızın yarı çıplak şekilde tetikçi olarak yetiştirilmesini anlatıyor. Sence bu kız bu filmde kaç yaşında oynadı ? 1981 Doğumlu bu kız 13 Yaşındaydı. Nerede kardeşim AB nin BM nin Çocuk haklarını savunduğu örgütleri ?

Nerede UNESCO ??? Onları yalnızca hava olsun diye ancak, Van daki depremde, Somali de veya Suriyelilerin olaylarında ortaya çıkar. Ancak ABD de AB de istismar olayları oldu mu sesleri çıkmaz merak etme.

Al sana AB deki çocuk istismarlarına başka örnek.
    http://tr.euronews.com/2012/02/06/vatikan-da-cocuk-istismarini-onleme-konferansi/

Hani sanki Vatikanın kendisi yapmıyormuş gibi . )))
    Merak etme bu masalları çok dinledik... Anlatmaya devam edin bakalım...

Sen şaka bile olamazsın artık.Ben sana zaten diğer mesajında fazlasıyla cevabını verdim..Tabi orada bilgisizliğinin ölçüsünü aldığın için artık akıl dışı yollara başvuruyorsun.Filmlerdeki rollerle çocuk haklarını karıştırıyorsun..Blockla beni.Sende rahat et bende rahat edim.

Abdullaha gelirsek.Sen ben kimseye şunu demedim,ben böyleyim deyip bana yönelik yazdığın gerçek dışı imalara ne demeli.Ordan çaktırmadan ben kul hakkından korkarım vs. derken benim sana saldırdığımı,seninle ilgili gerçek dışı şeyler yazdığımı iddaa ediyorsun.Webbie ye demişssinki benim yazılarım ne kadar doğru vs.Ne oldu verecek cevabınız olmadığı için mi imalı şekilde aşağılayıcıyı şeyler yazıyorsunuz..Benim yazdığım şeylerin yanlışlıklarını söylede bizde sana katılalım.Evet Atatürkü sevmezsin tabi.Çünkü Atatürk bu ülkeyi Laiklik ve Cumhuriyetle tanıştırmıştır.Anti-demokratik,baskıcı,anti-özgürlükçü şeriat kurallarını getirmemiştir.Devlet dini kurallara göre yönetilemez..Avrupa ve Amerika İncilin kurallarına göre yönetilmiyor.Onlarda laiktir.Onlardada laiklik tartışmaları vardır.Örnek verirsek İtalyada bir üniversitenin eğitim-öğretim açılışına papa katıldığı için kıyamet koptu..Amerikadaki bazı eyaletlerde muhafazakarların yaşadığı yerlerdeki okullarda evrim teorisi ders kitaplarından çıkartılmaya çalışıldı.Bence siz önce demokratik yönetim biçimi nasıl olmalı bi onu öğrenipte gelin.Sonra bi daha tartışırız.Mademki bi hoşnutsuzluğun var.O zaman block seçeneğini kullanabilirsin.Sana söz senin yazılarına herhangibir bi alıntı yada imada bulunmam.Sende rahat et bende rahat edim..Yok neymiş.Laiklikle ilgili düzenlemeler yapılmalıymış.Mesela kız ve erkek çocuklar ayrı okutulmalı diye zırvalayan bi kaç milletvekili var..Cinsiyet ayrımı yapmak anayasa suçudur.Ama tabi siz özgürlükçüler buna karşı olmazsınız..Neyse.Sizlen anlaşmak imkansız..

• quote:

Sen şaka bile olamazsın artık.Ben sana zaten diğer mesajında fazlasıyla cevabını verdim..Tabi orada bilgisizliğinin ölçüsünü aldığın için artık akıl dışı yollara başvuruyorsun.Filmlerdeki rollerle çocuk haklarını karıştırıyorsun..Blockla beni.Sende rahat et bende rahat edim.

Çok şükür ki şaka yapmadığımızı anlamışsın...

Bırak bize yakıştırdıklarını sen insani duygularını bile yitirmiş birisisin. Bir yakının vefat etmişti, canı gönülden bir başsağlığı dilemiştim ki bu güzel bir temennidir, ona bile teşekkür edip cevap vermemiştin. Çok şükür ben senin kadar ÇOK BİLMİŞLİK yapmıyorum ama emin olduğum bir şey var senden çok daha fazla mert bir adamım...
  • quote:

quote:

Çok şükür ki şaka yapmadığımızı anlamışsın...

Bırak bize yakıştırdıklarını sen insani duygularını bile yitirmiş birisisin. Bir yakının vefat etmişti, canı gönülden bir başsağlığı dilemiştim ki bu güzel bir temennidir, ona bile teşekkür edip cevap vermemiştin. Çok şükür ben senin kadar ÇOK BİLMİŞLİK yapmıyorum ama emin olduğum bir şey var senden çok daha fazla mert bir adamım...

Sen rüya mı görüyorsun.Ben bu foruma bir yakınım öldü diye hiçbir zaman yazmadım.İftiralara bak.Eğer mertsen o mesajı bul bana..Çünkü ben öyle bişey hiçbir zaman yazmadım.Ayrıca son 10 senedir kaybettiğim bir yakınım falanda olmadı..Ama diyelimki öyle bişey yazsam bile en nefret ettiğim kişi bile bir başsağlığı dilese ben ona teşekkür ederim.Eğer etmemişsem ben şerefsizim.Ama etmişsem sen nesin acaba.

• quote:

Sen rüya mı görüyorsun.Ben bu foruma bir yakınım öldü diye hiçbir zaman yazmadım.İftiralara bak.Eğer mertsen o mesajı bul bana..Çünkü ben öyle bişey hiçbir zaman yazmadım.Ayrıca son 10 senedir kaybettiğim bir yakınım falanda olmadı..Ama diyelimki öyle bişey yazsam bile en nefret ettiğim kişi bile bir başsağlığı dilese ben ona teşekkür ederim.Eğer etmemişsem ben şerefsizim.Ama etmişsem sen nesin acaba.

Yakının ölmediyse kusura kalma yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama ben sana sereflisin şerefsizsin diye bir şeyle gelmedim. Onun karşılığını belirleyecek olan ben değilim.

Gerçi hem 10 senedir yakınım ölmedi diyorsun ( Maşallah çok sağlıklı bir akraba topluluğun varmış veya akrabalarından bir haber olduğun sonucuna varmak çok doğal burada ) hem başsağlığı dileyene teşekkür etmişsem diyerek bana bir şeyler yakıştırmaya çalışıyorsun.

Bak, amacım sen kötüsün ben iyiyim veya o bu şu kötü demek değil. Hatalı olduğunuzu kabul etmemek için binbir şekilde olayları çarpıtırak kıvırmakta gerçekten ustalaşmaya doğru gidiyorsun. Aslında bu yaptığının belki sende farkında değilsin.

Filmi ya izlemedin bilgi sahibi değilsin, fikir yürütüyorsun ki aynı şeyle beni itham ettin, bir sonraki mesajında kendini ele verdin veya haklı çıkmak için olayı çarpıtıyorsun. Bunu bilinçli yapıyorsan buna Türkçe de İki Yüzlülük denir. Bilinçli değilsen cahillik denir. Bir başka farklı noktan olmamış bir şey üzerinden olmuş gibi pazarlık yapıyorsun. Ne malum senin dediğin gibi sonuçlanacağı. Çünkü ben bana baş sağlığı dileyenlerin hepsine teşekkür etmediğim mutlaka olmuştur.

Mert olmak veya olmamak durumu, bir şeyi yapıp yapmamakla değil, yaptığın bir şeyi kabul etmekle veya söylediğinin arkasında durmakla olur. Ama bir insan başka birisi söyledi diye de şerefsiz olmaz. Vel hasıl ben sana desem de sen o olmazsın. Eğer sen atfedilen şeylerin karşılığı yerine getiriyor isen yaşantın içerisinde sen o olursun...

Ol deyince olabilecek güce sahip sadece tek bir varlıkta vardır. O da insan değil...

• @X-Files

Film 1 yıldır HDD'mde duruyor, izlemeye üşenmişim anlaşılan. İyice merağımı uyandırdınız izleyeceğim filmi

Not: Filmden bahsedeyim derken spoiler vermezseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 5 Mart 2012; 21:45:43 >
  • quote:

quote:

Yakının ölmediyse kusura kalma yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama ben sana sereflisin şerefsizsin diye bir şeyle gelmedim. Onun karşılığını belirleyecek olan ben değilim.

Gerçi hem 10 senedir yakınım ölmedi diyorsun ( Maşallah çok sağlıklı bir akraba topluluğun varmış veya akrabalarından bir haber olduğun sonucuna varmak çok doğal burada ) hem başsağlığı dileyene teşekkür etmişsem diyerek bana bir şeyler yakıştırmaya çalışıyorsun.

Bak, amacım sen kötüsün ben iyiyim veya o bu şu kötü demek değil. Hatalı olduğunuzu kabul etmemek için binbir şekilde olayları çarpıtırak kıvırmakta gerçekten ustalaşmaya doğru gidiyorsun. Aslında bu yaptığının belki sende farkında değilsin.

Filmi ya izlemedin bilgi sahibi değilsin, fikir yürütüyorsun ki aynı şeyle beni itham ettin, bir sonraki mesajında kendini ele verdin veya haklı çıkmak için olayı çarpıtıyorsun. Bunu bilinçli yapıyorsan buna Türkçe de İki Yüzlülük denir. Bilinçli değilsen cahillik denir. Bir başka farklı noktan olmamış bir şey üzerinden olmuş gibi pazarlık yapıyorsun. Ne malum senin dediğin gibi sonuçlanacağı. Çünkü ben bana baş sağlığı dileyenlerin hepsine teşekkür etmediğim mutlaka olmuştur.

Mert olmak veya olmamak durumu, bir şeyi yapıp yapmamakla değil, yaptığın bir şeyi kabul etmekle veya söylediğinin arkasında durmakla olur. Ama bir insan başka birisi söyledi diye de şerefsiz olmaz. Vel hasıl ben sana desem de sen o olmazsın. Eğer sen atfedilen şeylerin karşılığı yerine getiriyor isen yaşantın içerisinde sen o olursun...

Ol deyince olabilecek güce sahip sadece tek bir varlıkta vardır. O da insan değil...

X FİLES bu son mesajımız olsun birbirimize.Öncelikle bir şey hakkında tam olarak emin değilsen konuşmayacaksın.Ben bir yakınım öldü diye yazdığımı söyleyip beni insani duygularımın olmadığını iddaa edip burdan benden daha mert olduğunu söyleyebiliyorsun.İşin garibi suçlu yine ben oluyorum.Sen kendini bi düzelt artık.Bi düşün önce.LEON filmiyle ilgili iddaanı lütfen sinema bölümündeki LEON ana konusuna yaz.Onlar sana gereken cevabı verecektir.O film başlı başına bir kült filmdir.Sen olayları tamamiyle karıştırıyorsun.Bişeyi savunucam derken dahada batıyorsun.En iyisi biz burada bu tartışmayı bitirelim..Akılcı tartışmadan uzak,dogmatik düşüncelere bağnazca bağlı kişilerle tartışma yapmanın bir anlamı yok.Başka tartışmalarda paragraf paragraf yazı yazıp karşı olduğunuz şeyleri yazıp bir ortak nokta bulalım diye kaç defa yazmıştım ama yazacak cevapları olmadığı için ilgilenmediler bile.Sonuç olarak düşüncelerimiz değişmeyecek ve bağlı olduğumuz düşüncelerimizi sonuna kadar savunacağız.O zaman birbirimizi kırmanın bir mantığı yok.Bana göre burada önemli olan herkezin düşüncesini yazıp bir fikir alışverişinde bulunması.Ama olay hakarete,küçümsemeye varırsa elbette bende bundan geri durmam.Etki-tepki olayı..

• @Kei$er$oZe

Neyse önemli değil arkadaşım. İnanmıyor veya güvenmiyor olabilirsiniz. Ben yazdıklarımın arkasındayım ve kesinlikle size laf vurmak gibi bir niyetim olmadı. Keşke imkan olsaydı yüzyüze konuşabilseydik. ben bu kanınızın değişeceğine inanıyordum. benim amacım düşüncenizi değiştirmek değil ve zaten değşitiremem sadece bu düşmanca tavrınızı anlayamadım. Kesinlikle ima içerisinde bulunmadım size karşı emin olun yazacak çok şey var ama bu saatten sonra anlaşamayacağımız ortadadır. Ben elimden geleni yaptım. belki gidişat içerisnde, konu ile alakalı yazmak isteyen arkadaşlar vardır onlarla konuşuruz. Benim derdim sizin laiklik anlayışınızda veya başla birşeyde değil. Bunu benim tasvip etmememde herkesin öyle düşüneceği anlamına gelmez.

Hala diyebilirimki başka konularda yazdıklarınızdan dolayı bu konu ile yargılayamam sizi. Ama şuna emin olun birşeylerde ilerleyeceksek bu sebepler engel olacaktır. varın istediğiniz gibi düşünün. Karşımda başka biri olsaydı farklı bir şekilde cevap verebilirdim ama, sakin bir şekilde kapatalım bu konuyu. Hatam varsa gidişat içerisinde görürüm belki, ama şuan için bu şekilde kapatalım bu konuyu ve rica ediyorum kimse bu yazı ve bu ikili konuşma hakkında yorum yapmasın. Zira yine taraf olamaya itecektir. Bu şekide kalsın zamana bırakalım...

• Bu konu daha ilk sayfanin ortasindayken konuya yazmayi gerektircek cok fazla sey vardi ki su an konu icinden cikilmaz bir hale gelmis durumda. Ama ilk sayfanin bana hissettirdikleri ayni dinden ayni ideolojiden ayni siyasi partiden ayni ekonomik modeli benimsemis iki insanin birbirinin sirtini:

-En dogru yol bizimkisi degil mi guzel kardesim?
    -Evet guzel kardesim.

seklinde sivazlamasi idi.

Hangi goruslerden oldugunuz onemli degil. 2 musevi en dogru din bizimki, 2 Has Partili en dogru ideoloji bizimki diye birbirlerini onayliyor ve bir baskasi da bu konuda gorus belirtmiyorsa bir cok sebebi vardir herhalde. Peki bu iki musevinin veya 2 has partilinin goruslerinin en dogru oldugu anlamina gelir mi? Tartisilir.

Ben neden fikir belirtilmedigine dair bir tespitte bulunmak istiyorum.

Daha gecen bu forumda gene "hepimiz ermeniyiz" konusu tartisilmisti ve hala insanlarin "hepimiz mazlumun yanindayiz" demek icin bunu soylediginin anlasilmadigini gormus olduk.

Konu hakkinda fikir belirtmek gerekirse (birinin kisaca gercekleri soylemesi gerek):

Evrim: Bilimsel bir gercektir. Anlarsin veya anlamazsin. Benimde kafam diferansiyel denklemlere pek basmiyor. Takilmiyorum cok.

Inanc: Adi ustunde inanctir. Mantikla akilla kanitla en fazla destekleyebilirsin ama ispatlayamazsin. Inanmayanlarin neden inanmadiklari her yil kitaplarla dergilerle yayinlaniyor. Birazcik takip edersen ogrenirsin. (Not: Basbakanimizin soyleminin aksine Richard Dawkins veya ben tiner kullanmiyorum)

Laiklik veya Teokrasi Yonetimler suistimal edilmeye her bakimdan aciktir. En az suistimal edilecek bir sistem kurmak icin teokrasiden uzak durulmalidir. Ornek:
    Ergenekondan yatanlar yillar sonra suclu da bulunabilir sucsuzda bulunup tazminatda odenebilir. Teokratik bir duzende bu adamlardan kurtulmak isteyen bir hukumet Allaha kufretti deyip, veya zina yapti diyip direkmen oldurebilirdi.

Herkes dusuncesinin ne derece hangi meclislerde gecerli oldugunu bilirse toplumda sorun olmaz. 3-5 kisi toplanip bu karara vardik en dogrusuda bu dersen eh ben sana ne diyim sen en dogrusunu bulmussun zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Nefret söylemlerini dilinden düşürmeyen, dinimizde yasak olan kin tutmayı körükleyen bir kafa yapısının insanımızı getirdiği nokta bu.

Adıyaman'da evler işaretlendi efendiler. Nazi Almanyası ile aynı olaylar oluyor.

Nefret tohumlarını ektirenlere bir bak istersen dinimiz kin tutmayın demiş Haklısın ama hak yerini bulmalı demiş.
  • hocam güzel yazı... başarılar forumda böyle şeyler görmek ve okumak çok güzel...
  • Bunlarn hepsi ayrımcılık gözeten kavramlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konu daha ilk sayfanin ortasindayken konuya yazmayi gerektircek cok fazla sey vardi ki su an konu icinden cikilmaz bir hale gelmis durumda. Ama ilk sayfanin bana hissettirdikleri ayni dinden ayni ideolojiden ayni siyasi partiden ayni ekonomik modeli benimsemis iki insanin birbirinin sirtini:

-Evet guzel kardesim.

Hangi goruslerden oldugunuz onemli degil. 2 musevi en dogru din bizimki, 2 Has Partili en dogru ideoloji bizimki diye birbirlerini onayliyor ve bir baskasi da bu konuda gorus belirtmiyorsa bir cok sebebi vardir herhalde. Peki bu iki musevinin veya 2 has partilinin goruslerinin en dogru oldugu anlamina gelir mi? Tartisilir.

Daha gecen bu forumda gene "hepimiz ermeniyiz" konusu tartisilmisti ve hala insanlarin "hepimiz mazlumun yanindayiz" demek icin bunu soylediginin anlasilmadigini gormus olduk.

Konu hakkinda fikir belirtmek gerekirse (birinin kisaca gercekleri soylemesi gerek):

Evrim: Bilimsel bir gercektir. Anlarsin veya anlamazsin. Benimde kafam diferansiyel denklemlere pek basmiyor. Takilmiyorum cok.

Inanc: Adi ustunde inanctir. Mantikla akilla kanitla en fazla destekleyebilirsin ama ispatlayamazsin. Inanmayanlarin neden inanmadiklari her yil kitaplarla dergilerle yayinlaniyor. Birazcik takip edersen ogrenirsin. (Not: Basbakanimizin soyleminin aksine Richard Dawkins veya ben tiner kullanmiyorum)

Laiklik veya Teokrasi Yonetimler suistimal edilmeye her bakimdan aciktir. En az suistimal edilecek bir sistem kurmak icin teokrasiden uzak durulmalidir. Ornek:
    Ergenekondan yatanlar yillar sonra suclu da bulunabilir sucsuzda bulunup tazminatda odenebilir. Teokratik bir duzende bu adamlardan kurtulmak isteyen bir hukumet Allaha kufretti deyip, veya zina yapti diyip direkmen oldurebilirdi.

Herkes dusuncesinin ne derece hangi meclislerde gecerli oldugunu bilirse toplumda sorun olmaz. 3-5 kisi toplanip bu karara vardik en dogrusuda bu dersen eh ben sana ne diyim sen en dogrusunu bulmussun zaten

Elbet herkesin kendine ait bir düşüncesi olabilir ancak karşılık verme şekillerinde bence sorun yaşamaktayız. Ayrıca göründüğü üzre anlamadan yorum yapma huyumuz var.

• quote:

Leon u beğenmediysen sana yeni ve taptaze bir Fransa haberi...

Vogue Paris dergisinin aşırı makyajlı 6-10 yaş arası küçük kızları manken gibi sayfalarına taşıması, bir Fransız senatörü çileden çıkardı. Senatör Chantal Jouanno, 16 yaş altındaki kızların 'aşırı cinselleştirilmesi ve reklamlarda cinsel nesne olarak kullanılmasını yasaklayan' bir yasa önerdi.

http://www.internethaber.com/vogue-paris-dergi-makyaj-yasa-inkar--405750h.htm

http://www.google.com.tr/search?q=vogue+using+child+models&hl=tr&sa=X&biw=1920&bih=965&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=S1NWT9elK9HZ8gOfwOzHCA&ved=0CC4QsAQ#hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=vogue+child+models&pbx=1&oq=vogue+child+models&aq=f&aqi=g-L1&aql=&gs_sm=3&gs_upl=5943l5943l0l6796l1l1l0l0l0l0l113l113l0.1l1l0&gs_l=img.3..0i19.5943l5943l0l6797l1l1l0l0l0l0l113l113l0j1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=81e82b22ea0528b9&biw=1920&bih=965

http://www.trendhunter.com/trends/vogue-paris-child-models

Bak buda 2008 yılından 4 sene öncesinden.
    http://www.pixtus.com/forum/photojournalism/77261-interview-model-child-mckayla.html

Bak neler olmuş bak ya sen şu işe;

UNESCO yıl sonuna kadar kapalı!
    Filistin'i üye olarak kabul ettiği için ABD'nin maddi desteğini çektiği UNESCO, bu nedenle, yıl sonuna kadarki programlarını biri dışında askıya aldı.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25296331/

Şimdi 2 Musevi çıkıp bunlara derse ki bizler kitap ehliyiz bunlar normaldir, sonra 2 psikolog a sorarız bunlar yine normaldir, sonra 2 pedagog a sorarız bunlar yine normaldir kardeşim o zaman ben normal değilim. Ya görmek istemezsiniz veya görmezlikten gelirsiniz. ))
    Maşallah diyeceğim buna da bir kulp bulun...

İlave edeyim, bununla ilgili NTV, MYNET gibi haber portallarında habere rastlayamadım, onun yerine Mynet bunu haber yapmış: ))
    http://birbak.mynet.com/detay/foto-analiz/bu-ask-yuzunden-kovuldu/15356/15/#magazin-baslik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 6 Mart 2012; 20:24:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konu daha ilk sayfanin ortasindayken konuya yazmayi gerektircek cok fazla sey vardi ki su an konu icinden cikilmaz bir hale gelmis durumda. Ama ilk sayfanin bana hissettirdikleri ayni dinden ayni ideolojiden ayni siyasi partiden ayni ekonomik modeli benimsemis iki insanin birbirinin sirtini:

-Evet guzel kardesim.

Elbet herkesin kendine ait bir düşüncesi olabilir ancak karşılık verme şekillerinde bence sorun yaşamaktayız. Ayrıca göründüğü üzre anlamadan yorum yapma huyumuz var.

iste bunun sebebide birazcik dunyadan bir haber olmaktan geliyor. Mesela ilk sayfaya gozgezdirirken x filesin "inanc konusunda soylemlerim dunyanin % 95 inde kabul goren seylerdir" gibi bir ifadesi vardi. Yahu dunyanin 4 te biri hristiyan 4 biri dinsiz 4 te biri musluman geriside budist vs diger dinler. Ama onemli olan islamiyet, hristiyanlik veya dinsizlik uzerinde oyle buyuk bir sayisal ustunluk yok. Aksine hemen hemen esitler. Simdi %95 nerede :)

Yani biseyleri soylerken dunyanin tamamini kendi cevrenmis gibi gormek bir sorun. Benim cevremde inancsiz bir suru insan var ve Turkiyede yasiyorum. Bir baskasinin etrafinda da sadece musluman olabilir ve hayati boyunca baska bir dunya gorusu gormemis olabilir. Ve oda Turkiyede yasiyordur. E peki ne yapicaz? Butun turkiye icin gecerli bir anayasa butun turkiye icin gecerli bir hukumet kurmak istiyoruz. Yahu cok basit.

Tarihe bakicaksin, okuyacaksin ne olmus diye. O kadar kitap bosuna mi yazilmis? Laiklik mesela. Neymis? Neden boyle biseye ihtiyac duyulmus? Neden turkiyede bir grup insan bunu cok onemsiyor? Al ac oku ogren ondan sonra bu gercekten gerekli mi sencede yoksa gereksiz mi sen karar ver.

Avrupa aydinlanma diye bir sey yasadi. Adamlar bunu yasadigindan beri bizimkilere fark attilar her alanda. E demekki onlar biseyi dogru yapiyor ve biz yanlis veya eksik yapiyoruz. butun bu tartisma burdan cikmiyor mu zaten?

Ben inaniyorum ki (Yeni Turku inandigini ilan etti caps alin :D ) artniyetsiz ve gercekten yapici , kosullanmamis, bloklasmamis bir toplum en sert ayrimlarda bile kansiz veya tartismasiz cozumler bulabilir. Mesela isvicre. Turkiyede de Sagci-Solcu dinci irkci irticaci seklinde ozetledigin bu kutuplara bir uzaktan bak. Baslikta aklina gelen ilk 5 kutupun 3 u din kaynakli. Yani tabi buna eklersin cikartirsin dengeyi degistirirsin. Ataturkcu dersin ne biliyim ergenekoncu dersin, emperyalist dersin vs vs Ama onemli olan, ki su an burada bu konusmayi yapmanin sebebi bu, bence cogunlugun kararlari cunku bu butun ulkeyi etkiliyor. Bu gun neden kutuplar arasinda nihal atsizcilar falan yok? :) E adamlar sayica cok az zaten. Yaptirim gucleride dini kesim kadar yok.

Konuyu toparlayamiyorum ama , hangisi dogru diye soruyorsak eger, biraz kitap okumakta fayda var. Ama 1000 yil once yazilmis seyleri degil. Aydinlanma, siyayasal dusunceler tarihi, kapitalizm ve gelismesi. Su an neredeyiz? Ne yapiyoruz? Gibi. Amerikayi yeniden kesfetmeye calismaya gerek yok. Insan haklari diye bir sey var. Emekleye emekleye bugunku haline gelmis. Daha sonra AIHM var. Var oglu var yani burda 3-5 kisi en dogrusu bizimkisi diye konussak ne konusmasak ne .

• Gördüğüm kadarıyla belirli olgunluğa ulaşmış bir insansın.Dediklerine de katılıyorum.Tabular dinine bağlı insanlardan ziyade ateist insanlarda var aslında.Mesele inanmak ya da inanmamak değil,gerekli olgunluğu sağlayıp düzgün bir şekilde tartışmak.Böyle her şeyi ben bilirim demekle yahut insanların ideolojilerini hiç düşünmeden terslemekle polemikten öteye gidilmez...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.