@panicattack kardeş bu sıkıntılara teslim ol! direnme, ne kadar direnirsen o kadar kötüleşir ve sıklaşır. Sıkıntılarını tanımla ama yorumlama. Yani "kalbim sıkıştı ölüyorum" demek bizim yorumumuzdur. Şunu demeliymiş," beynim yine bana oyun oynuyor, VARSIN SIKILANA KADAR OYNASIN..." Hepimiz muzdaripimiz, 25 yıllık anksiyete tecrübesi şunu gösteriyorki ne kadar düşünürsen o kadar bu belirtiler fazlalaşıyor. Doktorlara gittiysen ve biyolojik bir sıkıntı da yoksa şükret ve doktora gitme süreni 3/ 5 yıla çıkar. İlacın varsa kullan ve alabiliyorsan terapi al. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulak76 -- 7 Ekim 2021; 13:58:53 > |
Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi? (8. sayfa)

-
-
İnşallah 6 ayda birşeyiniz kalmaz. Zaten 1-3 hafta içinde faydayı hissedersiniz ve düzenli kullandığınız her gün çok iyi olacaksınız ve önce siz sonra çevrenizdeki herkes çok şaşıracak. İyileşme sonrası burada paylaşacaksınız. Arayın beni 05321610279
-
Geçmiş olsun, güven+sabor+düzenli kullanım=kaliteli sağlıklı yaşam
-
Sağlıklı Mutlu Nice Günlere! İlaçsız Yaşam!
Önce ürünü inceleyin,içinde neler var, hangi insanlar kullanmış ve şuan nasıllar?Para değil sağlık önemli.
-
Seni ibs bağırsak bölümünde de pazarlama yaparken gördüm ne satıyosun ki hem bağırsağa hem komplike hastlıklar için arayın diyosun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben satmıyorum, takviye ürün sonucu kanıtlanmış. Çevremde sonuç alanlar var, sağlığını düşünenler alıp deneyecek, yan etkisi yok, daha ne diyeyim. One More Sağlık bandı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar tekrardan merhabalar, özellikle 1 haftadan beri vücudumun sol ayakta yer alan baş parmağın hemen yanındaki parmakta ağrılar meydana geliyor. Onun dışında sol ve sağ bacakta, sol kol ve sağ kolda uyuşmalar ve ağrılar oluyor. Bunun anksiyete kaynaklı olma ihtimali var mıdır? Çünkü boyun ve sırtımdan kaynaklanan bir takım ağrılar var. Boyun veya sırttaki omurgadaki problemlerden dolayı kaynaklanma ihtimali var mıdır? Bunlara ek olarak zihnim böyle tam olarak net değil, %100 kendimi vererek düşünemiyorum. Zihin bulanıklığım var gibi. Yardımcı olabilirseniz, sevinirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam benim annemde ve kısmen ben de sağlık anksiyetesi sahibim. Bir zamanlar ben de buna benzer şeyler yaşadım. Sürekli internette araştırma yapıyordum hatta işi ileri seviyeye getirip hep ingilizce kaynakları, yabanci forumları falan okuyordum. Uyuşma olmuyordu sadece ayaktayken bacaklarım titriyordu ve baş dönmesi yaşıyordum. Sersemlik, kafa karışıklığı da oluyordu. Sonra doktorlar hiçbir şeyin yok deyince kafamdan tamamen çıkarmaya çalıştım hiç internette araştırma yapmadım. Gün boyunca bu yaşadığım semptomlari hiç düşünmedim başka şeyleri odaklandım ve sonunda yavaşça geçti. Benim size tavsiyem bu konuya dahi hiç girmeyin mesajlara bakmayın hiç. Bu yaşadığınız belirtileri düşünmeyin başka şeylere odaklanın zamanla zaten bunlar geçecek, siz de unutacaksınız.
İnanın insan psikolojisini anlamak cok zor, siz muhtemelen şundan dolayı inanmak istemiyorsunuz diyorsunuz ki sadece bir psikoloji bu kadar semptom yapar mı ama inanın yapıyor. Çünkü burada söz konusu olan hormonlar. Hayali mecaz bir seyden bahsetmiyoruz. Siz endişeli ruh halinde oldukça adrenalin hormonları salgılanıyor, ve bir türlü yatıştırıcı parasempatik sistem devreye giremiyor ve vücudunuzdaki kan, sizi hayatta tutmak için iç organlara doluyor böylece elden ayaktan kanlar azalıp hayati iç organlara doğru akıyor. Tansiyonunuz ve nabzınız yükseliyor, gozbebekleriniz büyüyor kaslarınız kasılıyor. Mantık şu; onunuze aniden ayı çıkmış, ya kaçacaksınız ya savasacaksınız. Mantık binlerce yıldır aynı. İnsanoğlu tabi modern hayata geçtiğinden beri, gunluk hayattaki stres, genetik faktorler vs bu sistemin bozulmasina, sapıtmasina yol acti.
Kısacası sizin psikoloji bozulduğunda dolaşım ve sinir sistemi altüst oluyor ve bacakta, kafada uyuşmalar ağrılar vesaire ortaya çıkıyor yani sizin semtomlarınız gerçek ama bunu düzeltmenin yolu kafaya takmamak ve psikolojiden geçiyor. O yüzden sonuçta tektikler yapılmış birçok doktora görünmüssünüz şu anda geriye kafaya takmamak ve sevdiğiniz şeylere odaklanmak kalıyor.
Son olarak, "İyi hissetmek" diye bir kitap var onu alıp, okumanızı öneririm yardımı dokunabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 31 Ağustos 2021; 3:50:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu güzel detaylı açıklaman için çok teşekkürler. Bedelli askerlik yapmıştım, orada bir ara baya stres yaptım. Kullandığım bir ilaç vardı o askerliğim dönemin içinde kullanamadığımda çok sıkıntı yaşadım. Baya sıkıntılı günlerim oldu. Askerden döndüğümden beri, zihnimi tam olarak toparlayıp kendimi veremiyorum. Söylemek istediklerimi tam anlamıyla toparlayıp karşımdakine aktaramıyorum. Bu tarz problemlerle karşı karşıya kalıyordum. Onun dışında, vücudumda anlayamadığım bir takım ağrılarım oluyordu. Şimdi de, 1 hafta-10 günden beri, ayaklarımda,kollarımda ağrılar ve uyuşmalar meydana geliyor. Sol ayağımda yer alan baş parmağımın yanında yer alan 2 ayak parmağı burkulma ve incitme olmamasına rağmen ayağımı yere basarken ağrı oluyor. Bunların vücutta herhangi bir beyinde damarsal problemlerden dolayı kaynaklanabilir mi onu düşünüyorum. Askerde yaşadığım stresli zamanlar, böyle bir vücudumda herhangi bir damarsal boyutta zarar vermiş olabilir mi? Yaşım daha genç fakat bilemiyorum. 27 yaşında bir gencim. Fakat bu tarz işler gençliğe bakmıyor sonuçta, ailemizin genetik yapısındada bu denli genç yaşlarda bu tarz bir problemle karşılaşan yok. Ama dediğim gibi, sonuçta yaşanmadı diye yaşanılmayacak diye bir şeyde yok. İnsan ister istemez geriliyor, stres yapıyor. Kafa uyuşması, kafayı tam anlamıyla net toplayamama, berrak düşünemiyorum yani. Bazen demek istediğimi, karşı tarafa tam anlatamıyorum ve kafa karışıklığıyla birlikte zihin bulanıklığı oluyor bunların yanında ayak ve kollarla birlikte vücutta uyuşma, karıncalaşmalar ve ağrılar olunca insan bir korkuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar boynumda bir ağırlıkla ile birlikte ağrı var. Aynı zaman içerisinde kafamın tepesinde baya bir ağırlık ve ağrı var fakat neden olarak kaynaklandığını bilemiyorum. Buna ek olarak, size daha önce bahsettiğim zihin bulanıklığım ve kendimi karşımdaki kişiye ve insan bir konuyla alakalı düşünürken içinden konuşur veya dışarıya vurarak konuşur ya cümleleri mantıklı bir şekilde bir araya getirerek konuşamıyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı sorundan muzdaripim. Oram ağrıyor buram seyirdi, şuram titredi. Ah kalbim ağrıdı. 5 defa iyi kardiyologa gittim 5 ide normal dedi kalbim dışında midemde boynumda karaciğerimde sırtımda sıkıntılar çıktı ben hala kalbimi düşünüyorum. hele göğüs kıllarıma tişörtüm değse zıplıyorum. Brn geceleri atak geçirirdim pskiyatriye gittim 4 gündür içiyorum yaşamadım henüz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anksiyete veya panik atak yaşayanlar veya yaşamayanlar. Bilhasssa zayıf olanlar. Karın göbek kısmınızda gözle görülür bir şekilde kalp ritmi ile aynı şekilde atma oynama var mı ? Veya elinizi hafifçe dokunduğunda elinize nabız atışı geliyor mu ? Önemli etkiler ederek beni yorum yapın veys mesaj atın. Görmeye bilirim
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba, sıkıntılarım devam ediyor. Ama nedenin ne olduğunu bilmiyorum. Sağ bacakta ayağa kalktığımda dizden aşağı bir ağrı giriyor. Uyuşma ve karıncalaşma oluyor. Aynı zamanda sağ kolumdada uyuşma,karıncalaşmalar ve ağrılar devam ediyor. Nörolojiye yakın bir zaman içerisinde muayene olmuştum ve bir şey olmadığını dile getirdi. Organik problemden öte psikojenik olarak bunları vücuduma yapabileceğini ve kafamdan atmadığım sürece devam edeceğini dile getirdi. Sürekli bunları hissettiğim için de beynimin sürekli bir köşesinde düşünmeden edemiyorum çünkü sürekli olarak bunları hissediyorum. Ben nedense hala bunların psikolojik olarak kaynaklandığına inanmıyorum çünkü psikiyatrik tedavi ve ilaç aldığım dönemlerde bunlar geçmedi. Fakat ilaçları bir anda bıraktıktan sonra, bu yaşadıklarımı çok yoğun bir şekilde yaşadığıma tanı koydum. Bunun dışında bir ara aşırı yoğun bilinç bulanıklığından şikayetçiydim. Şimdi bilinç bulanıklığı tekrardan geldi. Ne yapabileceğimi bilmiyorum. Ara sıra ayağa kalktığımda başım dönüyor. Bunun yanında kafamın sağ tarafında uyuşukluk ve karıncalaşma oluyor. Başımda ağrılar ve üstünde basınç hissiyatı oluyor. Kafamın sağ tarafında karıncalaşma diye tabir ettiğim karıncalaşma sağ yanağımda daha yoğun bir şekilde hissediyorum. Bunlara ek olarak, ekstrasistol dediğim durum yaşıyorum kalbimde ara sıra. Doktor beyin mr’ına tekrardan gerek olmadığını öne sürüyor. Ben ise bir kere daha beyin MR’ın gerek duyulabileceğini inandırdım. Sizce beyinde bir anormallik olsaydı, bunca zamana kadar daha cisdi bie durum olmaz mıydı? Sizce tekrardan bir MR’a ihtiyaç var mıdır? Kontrastlı MR’a gerek var mı, normal MR’de bir sorun olsa çıkmaz mıydı? Ortopediye gittiğimde bu benim şikayetlerimin, nörolojik veya romatolojik nedenlerden kaynaklanabileceğini söyledi. Nörolojiye gözükmemi söyledi. Fakat nöroloji de bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. Ne yapabilirim sizce? Yardım edebilirsiniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese.
-
Arkadaşlar otururken nabzım 50ye düşüp duruyor böyle bir baygınlık geliyor nabzımı bi ölçüyorum 55 54 52.. Kafayı yemek üzereyim. Sonra korkuyorum tekrar çıkıyor. Dr a gitsem ne diyeceğim. Gitmesem çok kötüyüm. Nasıl uyuyacağım nasıl dayanacağım çok kötüyüm hiç böyle yaşayan oldu mu? Nedir bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelotus321 -- 4 Aralık 2021; 5:42:59 >
Herkese merhabalar tekrardan, buraya bu şeyden kurtulduğumu yazmak isterdim fakat yaklaşık 1 sene oldu. Bu sefer daha farklı şikayetlerimi size anlatacağım ve aranızda yaşayan oldu mu, onu öğrenmek istiyorum. 1) Son 5-6 gündür, göğsümün tam alt çizgisinde bazen orta bazen sol tarafında hissettiğim ağrılar mevcut oluyor. Bir kaç kez kalp krizi korkusuyla, acile başvurdum fakat yapılan EKG ve kalp enzimleri kan testlerinde herhangi bir problem çıkmadı.Son 1 ay içerisinde 4 veya 5 kez kalp için kan tetkikleri yaptırdım, onun dışında 3-4 gün önce kardiyoloji doktoruna gittim. EKG, Eko yapıldı ve kan tetkikleri yapıldı. Sonuç olarak temiz çıktı.
2) Bu şikayetlerimi bazen eforla hissediyorum gibi oluyor, fakat boyun düzleşmesiyle birlikte duruş bozukluğum var. Bundan dolayı da kas ağrısı olabilme ihtimalini göz önünde bulunduruyorum. Buna ek olarak sol elimde de ağrı hissettiğim oluyor. Ekoyla kalp yapısına bakıldı, bir problem çıkmadı. 1 ay öncesinde 24 saatlık ritim holter takıldı. 24 saatlik holter 15 kez zararsız ek-atım dışında bir probleme rastlanmadı. Bazen böyle göğüs ağrısıyla birlikte fenalık hissi geliyor. Fakat kalp kan enzimlerini 1 ay içerisinde 4 kez tekrarladım dediğim gibi temiz çıktı. Tansiyonumu sürekli takip ediyorum ve normal çıkıyor. Nabız: 57’den aşağı düşmüyor. Bradikardi veya taşikardi olasılığını ve kalpte iltihap durumunu eleyebiliriz. Kanda pıhtı olasılığını son 1 ay içerisinde 4 kez yaptırdığım D-Dimer testiyle eleyebiliriz. 27 yaşında alkol ve sigara kullanmayan bir kişiyim. Fakat hareketsiz, spor yapmayan ve aşırı endişeli kaygılı bir yapıya sahibim. Bundan dolayı kalpte damar tıkanıklığı olma olasılığı var mıdır? Doktorlara sorduğuma bt anjiyo yaptırmamın gereksiz olduğunu söylüyorlar. Çünkü bir önceki yaptırdığım tetkiklerin temiz olduğunu ve bir problem gözükmediğini söylüyorlar. Sizde de benzer problemler var mı, öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
-
[Güncel] - Herhangi bir spor yapmama rağmen, nabzın genellikle sabah uyandıktan sonra en düşük 57’lerde olması sizce normal midir? Tabi ki, bu sorumu kardiyoloji doktoruna yönelttiğimde bunun normal olduğunu söyledi. Normalde yabancı internet kaynaklarında ve türk kaynaklarında dönen normal nabız aralığı yetişkinlerde, 60-100 aralığı olarak gözüküyor. Fakat 55-62 arası nabzın normal yetişkin erkeklerde en iyi nabız olduğuna dair bir bilgiye ulaştım. Hatta 75 nabız üstü de, yüksek nabız olarak gözüküyor. Sporla ciddi ilgilenen kişilerde, nabız 55 altında oluyormuş dinlendiği zamanlarda. Bende hafif düzeyde kolestrol yüksekliği var. Sporla ilgilenmiyorum. Endişeli ve stresli yapıya sahibim. Bazen böyle sersem hissettiğim zamanlar oluyor, fakat tansiyonumu ve nabzımı kontrol ettiğinde 57-64 arası, tansiyon 110/70’den aşağı düşmüş olmuyor. Sizin de aralıklarla böyle hissettiğiniz oluyor mu? Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X