Şimdi Ara

Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
5
Favori
13.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çözüm olarak düzenli egzersiz diyor 1 haftadır başladım umarım faydası olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Salvator2 S kullanıcısına yanıt

Ben de hala aynı dusuncedeyim bir günüm diğerini tutmuyor. Nolur bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bana da aynen uyuyor. Nasıl geçecek bilmiyorum. Ben de Pots var sanırım. Bir sendrom. Ayaklarda göllenme oluyor kan aşağıda birikiyor

• Valla gidin ulturason yaptırın arkadaşlar cidden armut kadar bı organ tüm bunyemizi alt üst etmiş durumda hiç beklemeyin beyin meyin kalmadı bizde ha ölduk ölcez diye yedik kafayı . Ne anksiyetesi ne hali birşey var ki bu belirtiler çıkıyor demi mantıklı düşünürsek durum budur. Mesela panik anında çarpıntı tutuyor diyoruz ya aslında öyle değil midemizi yediğimiz birşey skstirinca kalbe vuruyor yani aslında o çarpıntı mide kaynaklı geliyor osira panik atak aklımıza geliyor ve diyoruz aha su oldu bu oldu ve ilerisinde gelen belirtiler psikolojik oluyor böylece her gün kalp krizi beyin kanaması felç gecirdik diye endişeye kapiliyoruz .

• panik hayat P kullanıcısına yanıt
    Çok doğru dediniz benim mide bağırsak rahatsızlığım var ve beni sürekli panik yaptırıyor göğse vuruyor sersemlik baş dönmesi yapıyor

Ayynen öyle bak şu an derin nefes alamıyorum sanki tam midemin üst kısmında göğüs kaburgalarimin altında bir ton ağırlık var gibi değişik bısey. İki bebek taşıdım karnmda yine böylesi durum yaşamadım arkadaş yaaa😐

• Aynı durumları yaşıyoruz. bu durumu nasıl aşabilirsin bunun üzerinde duralım güzel kardeşim

Bunlarla yaşamayı kabullenmenle gerekiyor; çünkü doktorlar sana çözüm olamıyor.

Namaz kılmak ve dua etmek bu rahatsızlığı kabullenip yaşamanı sürdürmek için en etkili ilaçtır.

Manevi gücünü arttır ve ölmekten hiç bir zaman korkma er yada geç.

Ya ölürsem ya felç kalırsam ya kalp krizi geçirirsem gibi düşüncelerle sadece kendini yıpratırsın.

Ya ya ya demeyi bırakmalısın. Ya olur ya olmaz. Elinden bir şey geliyor mu ? Tabiki hayır.

Gitmiş olduğun doktorlar bir şeyin yok diyorsa, tahliller temiz çıkıyorsa ortaya psikolojik bir durum var demektir.

Bu durumu aşmak için neler yaptım;

1. Namaz ve ibadet
    2. Bir çok din hocasından ve psikologların videolarını izle. Kendini telkin etmeyi öğrenmelisin.
    3. Beslenme düzenini değiştir, şeker ve unlu yapılan tüm gıdaları bırakmalısın.
    4. Egzersiz kesinlikle şart.
    5. Meşgale bulmalısın. Oyun oynuyorsan bırak beynini dinlendir çalıştırıcı şeyler yap. Bulmaca Mental Up oyunları oyna.
    6. Seni gerginliğe itecek filmlerden uzaklaş
    7. Haber okumayı ve izlemeyi kesinlikle bırak
    8. Hastalık araştırma internetten.
    9. Ölüm ve hastalık gerçeğini kabullen arkamda kalanlara ne olacak diye düşünme herkes hayatına devam edecek kimse acından ölmeyecek.
    10. Sabahları papatya çayı içmelisin tüm gün uykun gelecek ama yapacak bir şey yok =)
    11. D vitaminini 60-70 aralığında tutmaya özen göster. Antideprasanla aynı etkiyi göseriyor.

Neden böyle olduk diye hala düşünüyorsan;

1. İlaçların kalıcı yan etkileri (Kinolon Antibiyotikler)
    2. Genetik hastalıklar
    3. GDO gıdalar
    4. Teknoloji
    5. Hava kirliliği
    6. Psikoloji
    7. Betonların arasında yaşam mücadelesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 24 Mayıs 2021; 0:31:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Aynı durumları yaşıyoruz. bu durumu nasıl aşabilirsin bunun üzerinde duralım güzel kardeşim

Bunlarla yaşamayı kabullenmenle gerekiyor; çünkü doktorlar sana çözüm olamıyor.

Namaz kılmak ve dua etmek bu rahatsızlığı kabullenip yaşamanı sürdürmek için en etkili ilaçtır.

Manevi gücünü arttır ve ölmekten hiç bir zaman korkma er yada geç.

Ya ölürsem ya felç kalırsam ya kalp krizi geçirirsem gibi düşüncelerle sadece kendini yıpratırsın.

Ya ya ya demeyi bırakmalısın. Ya olur ya olmaz. Elinden bir şey geliyor mu ? Tabiki hayır.

Gitmiş olduğun doktorlar bir şeyin yok diyorsa, tahliller temiz çıkıyorsa ortaya psikolojik bir durum var demektir.

Bu durumu aşmak için neler yaptım;

1. Namaz ve ibadet
    2. Bir çok din hocasından ve psikologların videolarını izle. Kendini telkin etmeyi öğrenmelisin.
    3. Beslenme düzenini değiştir, şeker ve unlu yapılan tüm gıdaları bırakmalısın.
    4. Egzersiz kesinlikle şart.
    5. Meşgale bulmalısın. Oyun oynuyorsan bırak beynini dinlendir çalıştırıcı şeyler yap. Bulmaca Mental Up oyunları oyna.
    6. Seni gerginliğe itecek filmlerden uzaklaş
    7. Haber okumayı ve izlemeyi kesinlikle bırak
    8. Hastalık araştırma internetten.
    9. Ölüm ve hastalık gerçeğini kabullen arkamda kalanlara ne olacak diye düşünme herkes hayatına devam edecek kimse acından ölmeyecek.
    10. Sabahları papatya çayı içmelisin tüm gün uykun gelecek ama yapacak bir şey yok =)
    11. D vitaminini 60-70 aralığında tutmaya özen göster. Antideprasanla aynı etkiyi göseriyor.

Neden böyle olduk diye hala düşünüyorsan;

1. İlaçların kalıcı yan etkileri (Kinolon Antibiyotikler)
    2. Genetik hastalıklar
    3. GDO gıdalar
    4. Teknoloji
    5. Hava kirliliği
    6. Psikoloji
    7. Betonların arasında yaşam mücadelesi

O durumu yapmak için yaptığın şeyler o durumu daha çok besledi ama sen bunun farkında olamazsın. Neden böyle oldukların ikisi de işkembeden atma laflar. Manevi gücünü arttır diyorsun da ateist de panik bozukluk yaşıyor ona da mı namaz önercen? Bişeyi bilmiyorsanız yorum yapmayın da bari tezatlarınız ortaya çıkmasın.

• expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

Kim neye inanıyorsa ona dua etsin. Ateist olsa bile inandığı birşeyler vardır kalbinde. Biz müslümanız elhamdülillah, duanın inkar edilemez etkileri var hepimiz şahit oluyoruz.

• Bende de panik bozukluk ve boyun fıtığı düzleşmesi. Var birkaç gündür anti depresan kullanmaya başladım şu sıralar çok rahat etmeye başladım bi de her gün dışarı çıkıp 3 saat yürüyüş ve boyun egzersizleri yapıyorum sürekli dik duruyorum. Ülke koşulları işsizlik ve parasal konular yüzünden bende çok stres oluyordu bu yüzden boynum ağrıyor kötü oluyordum. Anti depresan ve sürekli dik duruş sayesinde çok daha iyiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elit-insan -- 28 Mayıs 2021; 13:54:46 >

Nelerin bu durumu besleyip beslemediğini bana bunun eğitimini almış kişi söyleyebilir ne bilgin var ki doktorculuk oynuyorsun.

Benim oraya yazdıklarım kendimin araştırmalar sonucu uygulamaya koyduğum beni rahatlatan şeylerdir.

Kişi söylediğim her şeyi yapmak zorunda değildir, aklına yatar yatmaz kendi bileceği iş bu seni hiç ilgilendirmez.

İşkembe boş laf tezat gibi kullandığın kelimeler senin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu zaten gösteriyor.

İlgili arkadaş senin gibilerle vakit kaybetmesin diye sana cevap yazdım, yoksa muhatabım bile değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 29 Mayıs 2021; 0:7:25 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

Hocam istediğin kadar muhattaba alma. İnsanın başına bu olaylar bizzat kendi gelince ve bu olaylardan "kurtulunca" karşındakinin süslü diplomasından daha fazla bilgi sahibi oluyorsun. Hastalığı hastaya sor demiş büyüklerimiz değil mi? Ben psikologçuluk oynamıyorum. Dedelerinin ninelerinin psikologları mı vardı da hepsi kafayı sıyırdı? İnanın bana karşısına geçip 15dk "kendimi çok kötü hissediyorum doktor bey" diyip "şu ilaçları 2 ay kullan gel" diyen süslü diplomalardan daha fazlasını sorunları yaşayan insanlar iyi deneyimliyor ve bazen yardımla bazen kimseden yardım almayıp bir şekilde işin içinden çıkabiliyor. Ya ben bu sorunları bu sorunlarla hayatını geçirmiş çok üstat psikologların sayesinde atlattıysam? Neden fayda ve bakış açısı geliştirmek yerine bana çamur atıyorsunuz anlamıyorum. Bu insanlar acı çekiyor ve acı çeken hiçkimse neredeyse birbirine benzemiyor. Yani bu olayların dünya görüşüyle falan pek alakası yok. Namaz rahatlatıyorsa alkol de rahatlatıyor hocam. Alkol içmek çözüm mü? Ağzıma sürmedim hayatımda ama çözüm mü? Hayır değil. Bir sorundan kurtulmakla sorunun üzerine rahatlama atmak arasında devasa bir fark var. Sevgilerle.

Hocam sen beni anlamak istemiyorsun. Sen hala dini konulara takılmışsın. Ben İbadeti arttırmakta bir ilaçtır diyorum. Bu kişiden kişiye değişir. Votka sinir sistemini gevşetiyor tedavi olarak kullanılır mı kullanılır. Alkol günah mı dersen ? onu hocalara sorman lazım. Alkol geçici rahatlama sağlasa bile bilimsel olarak beyin hücrelerini öldürdüğü ortada. Faydadan çok zararı olduğu zaten belli.

Adam belli ki yorulmuş bu durumdan ne yapacağını bilmiyor, bende ilk zamanlar ne yapacağımı bilmiyordum. İlk başlarda ki yaşadığım o psikolojik sorunlar yutulacak cinsten değil. Oraya yazdığım seçenekler benim uyguladıklarım üç yıldır bu sorunu yaşıyorum % 80 azaldı çok şükür % 20 kısım ise hala çözülemedi ilaç kullanmamaya inat ettim inşallah çözeceğim yada benimle bir ömür boyu sürecek. Ama bağırsak sağlığı = beyin sağlığı diyerek şeker, paketlenmiş gıdalar, un ile yapılmış hiç bir şeyi tüketmiyorum, spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum. Eminim düzelecek inanıyorum buna. Sende insanların çözüm ve önerilere saygı duymalısın ki insanlar kendilerine yakın olanı seçebilsin. Ben ibadet derim sen alkol derim. Sen tutup ibadet bir şeye yaramıyor aklını karıştırmıyorsan dersen burada bu hastalığı ibadetle çözmüş insanlara haksızlık ve saygısızlık etmiş olursun. Sen ben alkol ile çözdüm diyorsan. Kimse sana niye alkol kullanıyorsun demez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 1 Haziran 2021; 23:10:57 >

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt

Kahkahayı patlattım hocam. Allah affetsin. Hastalık ibadetle çözülür mü Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi?  Bu sorun hastalık değil ki ibadetle çözülebiliyor. Zaten bu işin ilk düğmesi hasta olmadığımıza inanmak.

Bu arada hala yüzde 20 kaldı dediğine göre bir şeyi çözdüğün yok sadece azaltmışsın. Kökten çözüm için o yaptıklarından başka şeyler gerekiyor. Yani onların yetersiz olduğunu söylüyorum.

• Ben sana her şey dua ile çözülüyor demiyorum ki. Tiroid bozukluğu varsa insanda sadece dua ederek geçmesini beklenmemelidir ilaç tedavisini alacaksın veya katarakt tedavisi de ameliyatla düzelir. Allah'a dua etmekte ki amaç; bu hastalığın geçmesi ve dayanabilmek için şifa ve sabır istemektir. Şifa bir doktorla bir bitki ile bir ilaç ile bir kaplıca olabilir. En doğrusunu Allah bilir.

Unutma içtiğin ilaçta bir Allah'ın nimetidir. Birinin buluşu olsa bile bu aklı ona Allah vermiştir. Bulmasına sebep olmuştur.

Dini yöndem bakış açım bu şekilde. İnanmayan birine bu yazdıklarımı kabullendiremem o yüzden kendi bildiği yoldan gitmesi kendisi için daha iyi olacaktır.

Ölüm korkusu olan birine ölümün ne kadar güzel bir şey olduğunu ve o maneviyatı kabullendirmem o hastalığın bitmesine sebep olacaktır. Buda din ile olur. Ölüm korkusu yaşayana ve ölüm sonrası acaba ne olacak birine tutup vaktini tamamladın bir hiçliğe doğru gittin demek mi rahatlatır yoksa Ahiret cennet güzel bir yer ailenle elininde sonunda bir araya geleceksin demek mi güzel bir şey.

Bakış açısı çok önemli.

Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 2 Haziran 2021; 21:50:21 >

• DING DING kullanıcısına yanıt
    Bişey sorcam atak geçirirken acı yaşıyormusun vücut sıcaklığin artıyor mu iğne batmalari gibi acılardan bahsediyorum bendede var doktora gittim testler yaptırdım hiç bı sonuç çıkmadı herşey temiz panik atak olabileceğinden şüpheleniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Asann

Bişey sorcam atak geçirirken acı yaşıyormusun vücut sıcaklığin artıyor mu iğne batmalari gibi acılardan bahsediyorum bendede var doktora gittim testler yaptırdım hiç bı sonuç çıkmadı herşey temiz panik atak olabileceğinden şüpheleniyorum

kişiden kişiye değişiklik gösterir ataklar hocam. beni ateş basıyordu, midem felaket bulanıyordu. ses ve ışığa karşı felaket derecede hassasiyet oluyordu. ama en şiddetlisi tanımlayamadığım bir histi hocam.

böyle boğaz kısmında sanki bir şey var, bayılacak gibi oluyorsun. fiziksel acı çekmiyorsun ama o his çok felaket hocam. yanında silah olsa kafana sıkarsın o derece..

• DING DING kullanıcısına yanıt
    Bu sonda boğaz kimsinda dediğin şeyi geçenlerde ilk defa dolmuşta yaşadım hiç olmamıştı dediğin gibi çok değişik çok kötü bı his aynısı mi bilmem ama sen diyince hatırladım hatta kalbimede vurdu kalbimde yerinden çıkacak gibi oldu bayılacak gibi oldum anlatılacak gibi bı his değil yani

• Evet arkadaşlar konuyu açan kişi olarak kısa bir aradan sonra tekrar geri döndüm :) Şu an sol el bileğimin üstünde bilmediğim kendi kendine oluşan bir şişlik mevcut ve aşağı yukarı doğru hareket ettirdiğimde ağrı oluyor. Bunun dışında sol koluma omuzdan başlayarak ağrılar girip çıkıyor bazen hareketime göre uyuşukluk mevcut oluyor. Bunun dışında gün içerisinde değişen sıcak ve soğuk terlemeler var. Ama gün içerisinde gereksiz bir şekilde fazla terliyorum. Bir yandan bu terlemeler daha çoklukla kaygı belirtilerin arasında yer alıyor. Gece uyurken, üstümdeki yorgandan dolayı mı bilmem ama aşırı terlemiştim. Bildiğiniz altımdaki yatağın çarşafı ve yastık kılıfı başın arka kısmından, sırttaki bel hizasına kadar terlemekten dolayı su olmuştu. Üstümdeki battaniyeyi atınca, terlemem durmuştu. Ama zamanlama olarak denk mi geldi yoksa bir rahatsızlığın işareti mi onu bilmiyorum. Çünkü vücudumun sanki her tarafında bir ağrı mevcut ve kendimi böyle aptal, sersem gibi hissediyorum. Konuşurken sürekli bir dalgınlığım var onun dışında kafamın sağ tarafına yayılan boyundan başlayan bir ağrı var. Kalbime 3.5-4 ay önce baktırmıştım, sizce bir daha baktırmama gerek var mıdır? Etrafımdaki herkes kuruntu yaptığımı söylüyor, ama konuşurken böyle duraksayarak konuşuyorum, mesela buraya yazdığım gibi düzenli bir şekilde kelimelerimi seçerek konuşamıyorum. Aptal gibi dalıyorum ve öyle konuşuyorum. Böyle birisiyle konuşurken, sanki beynim durmuşcasına hareket ediyorum. Sizce yeniden bir takım testler yaptırmama gerek var mı? Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.