|
Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi? (5. sayfa)

-
-
Kardesim oncelikle profil ismini degistirerek baslayabilirsin, profil isminden bile bazi seyleri kafaya fazla taktigin anlasiliyor. Sen sapasaglamsin, psikolojik olarak buyutunce vucudun da degisik yerlerden tepkiler veriyor. Ayrica pqnik atagini tetikleyen seyleri duzelt. Ornegin ters sekilde yatiyorsan sabah boynundaki agri veya sinir sıkışması panik atagi tetikleyebilir. Once tetikleyen seyleri duzeltmen lazim. Duzgun tabanli bir spor ayakkabisi al oyle spor yap. Duzgun ortopedik bir yastikta uyu. Vitamin degerlerinde eksiklik varsa duzelt. Kafaya cok taktigini dusunuyorsan, doktor onerisi ile birlikte ornegin 6 aylik antidepresan tedavisi alabilirsin. Eger doktor gerekli gorurse tabi. Gececektir merak etme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba iftar sonrası üzerime bir agirlik çöküyor ve yine göğsümün sol kısmında yani ortası ama biraz sol tarafında batma acıma oluyor tansiyon 13-9 ya korkuyorum yine elim ayağım titriyor napacagimi bilmiyorum afedersiniz ağzıma acı su geliyor ne yediysem cikarcak gibi oluyorum bulantı yok ama bı garip of kötüyüm bişey söyleyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: panik hayat
Merhaba iftar sonrası üzerime bir agirlik çöküyor ve yine göğsümün sol kısmında yani ortası ama biraz sol tarafında batma acıma oluyor tansiyon 13-9 ya korkuyorum yine elim ayağım titriyor napacagimi bilmiyorum afedersiniz ağzıma acı su geliyor ne yediysem cikarcak gibi oluyorum bulantı yok ama bı garip of kötüyüm bişey söyleyinTansiyon normal. Benim de hep o civarda. El ayak titremesi ve sol kısım dediğim gibi boyun ile alakalı. Ağzına acı su gelmesi midede yanma varsa onunla alakalı. Eğer yanma varsa süt iç geçer. Eğer yanma yoksa dahiliyeye gitmeni öneririm.
Sol taraf ve uyuşma ile ilgili gitmediysen kardiyolojiye git bence. Test yapıp bişey yok derse ya psikolojiktir ya da dediğim gibi boyun ile alakalıdır. Ya da her ikisi de olabilir.
Geçen ay dahiliye gittim safra kesesi dolu taş dedi ve çok gaz var dedi kan testleri EKG hiç bsey çıkmadı tansiyon da o panikle olcmesine rağmen 13-8 çıktı bilmiyorum sürekli yediklerim ağzıma geliyor midemde reflü var o göğüs ağrısı yapar mı
Kardiyolaga en son geçen yıl gittim hiç bsey çıkmadı ama dahiliye EKG çekti sknti yok olsa yönlendirirdim kanlarda temiz dedi
barış muslu falan izleme cep boşaltmaya çalışan biri. Kulak çınlamasını bile çocukluktan babannenin ağaçtan düşmesine bağlı travmaya bağlayan ne dediği belirsiz paracı biri.
-
Reflü hakkında çok bilgim yok ama bende göğüs ağrısı özellikle kalp bölgesinde boynumdan dolayı oluyordu. Ben hep kalp zannedip sürekli kardiyolojiye gidiyordum ya da acile koşuyordum.
Boynumda ağrı var reflum olduğu için hiç uzanarak uyumuyorum hep yaslanarak uyuyorum ondan mı acaba
Boynunda ağrı varsa senin sorunlarında büyük ihtimalle boyun düzleşmesi ile alakalı. Yatarken kafanın düz olması lazım. Yüksek yastık kullanıyorsan bu durum zamanla boynun düzleşmesine neden olur. Sadece yatarken değil otururken de, yürürken de sürekli kafayı dik tutmak gerekiyor. Gece çok önemlidir çünkü uyku en az 6 saati alır. Bu kadar saat boynun olabildiğince dik durması gerekir. Bu yüzden alçak ya da ortopedik yastık kullanılır. Mide ile ilgili sorununu yediğin şeylere dikkat ederek ya da diğer yöntemler ile çözmeni öneririm.
Bende yok yok herşey mevcut bilmiyorum ama kafayı yememe ramak kaldı artık herşey bitsin istiyorum bu durumları yaşamak beni çok yordu
Beni yanına getirme kendine gel. Boyun egzersizine başla düşünmeyi bırak kötü bişey olmayacak zamanında bende yaşadım acile de çok gittim testlerimde temizdi düşünmeyi bıraktım çoğu şey hafifledi ve bazıları yok oldu. Hastanelerden birşey bekleme. Kendinin doktoru ol. Kendi kendini hasta ettin bunu kendin düzelteceksin. Yarın kalk ve daha pozitif ol. Bu belirtiler bir anda olmadı bir anda düzelmeyecek. Egzersiz ve spor yap. Stresten uzak dur düşünmeyi bırak yavaş yavaş düzelecek. Şuan bende de sersemlik var daha kötü belirtilerde vardı çoğu geçti ama biliyorum zamanla geçecek oturarak geçmez oturduğunda düşünmeye başlıyorsun hareket lazım kendini meşgul et. Bilmediğin ilaçları kullanma bir süre bunları yap düzelmezse tekrar doktora gidersin. He bide internetten hastalık araştırmayın varsa bişey direk doktora gidin yoksa daha beter olursunuz.
Dostum sert bir çıkış olmuş ama bu illetten kurtulmam için kendinde uyguladığın güzel tavsiyelerini bana aktarmışın. Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Kendimi ne zaman meşgul etmek istesem bile sürekli olarak beni bir şey yapmaktan alı koyan gün içerisinde sürekli süren bir rahatsızlığım var. Bu aralar da oksijen satürasyonum ara sıra 94’lere indiği oluyor. Daha sonra tekrardan, oksijen satürasyonum genelde 96,97 oluyor. Niye oksijen satürasyondan bahsediyorum? Çünkü kendimi bazen bir anda yorgun,argın buluyorum. Nefes almakta güçlük çeker gibi olduğum anda oksimetre cihazından oksijen satürasyonumu ölçüyorum. Ve sonucunda oksijen satürasyonumu sağlıklı bir insanda olması gerekenden daha aşağı seviyelerde buluyorum. Ama gerçeği söylemek gerekirsek, bu benim konuyu açarken yazdığım rahatsızlıklar, hareket etmemi geç baya tembelleştirip oturmama sebep oluyor. Hareketsizlik vücutta yeterli seviyede kan taşımıyor ve bundan dolayı da vücudumuzdaki oksijen seviyesi düşüyor. Gün içerisinde, ne kadar çok hareket edersek ve bunu süreklilik haline getirirsek vücuttaki kan akış oranı o kadar çok artar ve vücuttaki oksijen doygunluk oranı aynı orantıda yukarıya çıkar. Şu an da bugün içerisinde nefesim sanki bana yetmiyor gibi oluyor. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Kan tahlillerimi yakın zaman içerisinde yaptırdım ve olumsuz bir durum çıkmadı. Vücudumdaki oksijen taşıyan hücreleri gösteren kan tahlillerinde, sınırın çok ama çok az üstünde olduğu görüldü. Sınırın aşılması, vücuttaki oksijen taşıyan hücrelerin yeteri kadar çalışmadığını gösteren bir etmen oluyor. Fakat bazı kan verme durumlarımda, o sabah içtiğin az suya göre bile veya stresli bir duruma göre, çok az oynamalar oluyor. Ama bu oynamalar, önemli olmuyormuş. Endokronoloji doktorum aynen bana bu şekilde söyledi. Ciddi bir durum söz konusu olmadığını, bir öncekine kan testlerime göre kan değerlerimin daha iyi olduğunu söyledi. Yani kan değerlerim olumlu bir şekilde çıkmış olup, hafif kolestrolum dışında ciddi hiç bir problemimin olmadığı söylendi. B12 Vitamin eksikliği için bir de ilaç verdi. Ama o da çok önemli bir düzeyde eksiklik değilmiş. Geriye son bir kez daha MR çektirmek kaldı. Onu da çektirdikten sonra, eğer sonuçlar temiz çıkarsa, artık kafaya kendi sağlığımla alakalı bir durumu takmayacağımı söyleyebilirim. Bütün testlerim tamamlandıktan sonra ve temiz olduktan sonra ciddi bir psiko-terapiyle kendimi toparlıcam. Artık herhangi bir sağlıkla alakalı bir durumu da kafaya takmayacağım. Çünkü 27 yaşında bir gencin, kafaya takmaması gereken durumları kafaya takıyorum. 75-80 yaşında olan değerli yaşını almış ne kişiler tanıyorum, ufak tefek rahatsızlık dışında sağlığıyla alakalı hiç bir şeyi kafaya takmayıp, hayatlarını yaşıyorlar. Onun için yaşımın gerektirdiği gibi yaşamaya başlamak için can atıyorum. Herkese sağlıklı,huzurlu ve mutlu günler diliyorum. Saygılar.
-
Öncelikle profil ismimim böyle olmasının nedeni, çoğu tahlillerinin yapılıp, benim belirttiğim şikayetlere yönelik organik bir problemin tahlillerimde de çıkmaması benim bu nicki almama birinci sebep. İkinci sebep ise, bütün sıkıntılarım bir panik atakla başladı. Üçüncü sebep ise, kendimi ne kadar kötü bir hal içinde bulsam bile etrafımdaki herkesin bana sen de bir şey yok, bunların hepsini sen kendine psikolojik olarak yapıyorsun demesi. Herkese kendi bu hikayemin nasıl başladığını anlatmak isterim. Daha 19-20’li yaşlarımda iken, sabaha kadar bilgisayar başında oyun oynarken bir anda kötü olduğumu fark ettim. Ciddi anlamda nefes alıp vermekte çok zorlanıyordum. Kötü olduğumun farkına vardım. Bütün betim benzim atmıştı. Yüzüm bembeyaz kesilmişti. Ondan sonrasında yüzüme bir su darbesinin gelmesiyle kendime gelmiştim. Ardından haldır haldır koşarak acile gittim ve doktor bir iki muayeneyle birlikte panik atak yaşadığımı belirtti. Daha sonrasında bir sürü tahliller yapılmıştı ve herhangi bir soruna rastlanmamıştı. Bu panik atak hayatımda artık evrimleşmeye başlayıp, yavaş yavaş anksiyete yolunda ilerliyordu. Ardından daha sonraki yaşlarımda, çok kuvvetli baş ağrıları çektim. Bunun üzerine o kadar çok korktum ki, internette araştırınca direk kendimi 2.kez acil kapısında buldum. Acildeki muayenemde herhangi bir soruna rastlanılmadı ve ben ertesi gün beyin MR’ına girmiştim bile. Beyin MR’ı temiz çıktıktan sonra, nöroloji doktorum bir sıkıntım olmadığı söyleyip, içimin rahat olması gerektiğini ve büyük ihtimal bu yaşadığımın anksiyetenin sebep olduğu gerilim tipi baş ağrısı olarak nitelendirdi. Benim baş ağrılarım devam ediyor ve geçmek bilmiyordu. Gözümden artık baş ağrımın yaşattığı sıkıntıdan yaşlar akıyordu. Daha sonrasında bu baş ağrıların ara sıra hafiflediği noktalarda sersem gibi etrafta yürüyordum. Nerdeyse bir oraya bir buraya sallanıyordum. Bazen başımın dönmesi bitmek bilmiyordu. Dişimi sıktım, sıktım. 1 sene önce çektirdiğim MR sonrası, bir kez daha MR çektirmeye karar vermiştim beyin için. Ve gene bir şey çıkmamıştı. Doktorum MR’ın temiz ve rahat olabilirsin. Zaten ilk olarak nöroloji doktorum beni muayene edip, muayenede bir şey görmemişti ve MR çektirmenin boşuna olacağını söylemişti. Fakat ben ısrar edince, sırf senin ısrarın için istekte bulunacağım dedi. Fakat gerçekten de bir sıkıntım tekrardan çıkmamıştı. Aslında bakmayın, çıkmadığı için seviniyordum, her insanın yapacağı gibi. Daha sonra kafama bir darbe almıştım, onun üzerinden 6 ay geçtikten sonra bir kez daha MR’a girmiştim ve o MR’da temiz çıkmıştı. Ama o günden bu güne kadar arada sırada kendimde deneyimlediğim yeni semptomlar ortaya çıkıyordu. Kafamın üst tepesinin ortasından sıcaklıkla beraber bir ağrı giriyor ve beni sersemletiyordu. Ara sıra gözümün arkasına ağrılar giriyordu. Fakat MR ve doktorların muayanesi doğrultusunda herhangi bir olumsuz durum çıkmıyor. Bunları psikolojik olarak yaptığımın kanaatine varılıyordu. En son MR’ımada konuda bahsettiğim belirtilerim üzerine çektirdim. Ve tekrardan temiz çıkmıştı. İlk kez bunları bu kadar yoğun yaşadığımın üzerinde durmuştum. İlk kez bu kadar çok kötü oluyordum. Anti depresan ilaçlarımı bir anda kesip atmıştım daha sonrasında 1.5-2 ay sonra dayanılmaz sıkıntılar yaşamaya başlamıştım vücudumda ve hala da yaşamaya devam ediyorum. Fakat hiç birine anlam veremiyordum. Çünkü her günüm zehir olmaya başlamıştı ve bugüne kadar da bastırarak devam ediyor. Umarım en yakın zamanda bunları atlatıcam ve sağlıklı,huzurlu ve mutlu birlikteliğime geri dönücem. Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: panicattack.
Öncelikle profil ismimim böyle olmasının nedeni, çoğu tahlillerinin yapılıp, benim belirttiğim şikayetlere yönelik organik bir problemin tahlillerimde de çıkmaması benim bu nicki almama birinci sebep. İkinci sebep ise, bütün sıkıntılarım bir panik atakla başladı. Üçüncü sebep ise, kendimi ne kadar kötü bir hal içinde bulsam bile etrafımdaki herkesin bana sen de bir şey yok, bunların hepsini sen kendine psikolojik olarak yapıyorsun demesi. Herkese kendi bu hikayemin nasıl başladığını anlatmak isterim. Daha 19-20’li yaşlarımda iken, sabaha kadar bilgisayar başında oyun oynarken bir anda kötü olduğumu fark ettim. Ciddi anlamda nefes alıp vermekte çok zorlanıyordum. Kötü olduğumun farkına vardım. Bütün betim benzim atmıştı. Yüzüm bembeyaz kesilmişti. Ondan sonrasında yüzüme bir su darbesinin gelmesiyle kendime gelmiştim. Ardından haldır haldır koşarak acile gittim ve doktor bir iki muayeneyle birlikte panik atak yaşadığımı belirtti. Daha sonrasında bir sürü tahliller yapılmıştı ve herhangi bir soruna rastlanmamıştı. Bu panik atak hayatımda artık evrimleşmeye başlayıp, yavaş yavaş anksiyete yolunda ilerliyordu. Ardından daha sonraki yaşlarımda, çok kuvvetli baş ağrıları çektim. Bunun üzerine o kadar çok korktum ki, internette araştırınca direk kendimi 2.kez acil kapısında buldum. Acildeki muayenemde herhangi bir soruna rastlanılmadı ve ben ertesi gün beyin MR’ına girmiştim bile. Beyin MR’ı temiz çıktıktan sonra, nöroloji doktorum bir sıkıntım olmadığı söyleyip, içimin rahat olması gerektiğini ve büyük ihtimal bu yaşadığımın anksiyetenin sebep olduğu gerilim tipi baş ağrısı olarak nitelendirdi. Benim baş ağrılarım devam ediyor ve geçmek bilmiyordu. Gözümden artık baş ağrımın yaşattığı sıkıntıdan yaşlar akıyordu. Daha sonrasında bu baş ağrıların ara sıra hafiflediği noktalarda sersem gibi etrafta yürüyordum. Nerdeyse bir oraya bir buraya sallanıyordum. Bazen başımın dönmesi bitmek bilmiyordu. Dişimi sıktım, sıktım. 1 sene önce çektirdiğim MR sonrası, bir kez daha MR çektirmeye karar vermiştim beyin için. Ve gene bir şey çıkmamıştı. Doktorum MR’ın temiz ve rahat olabilirsin. Zaten ilk olarak nöroloji doktorum beni muayene edip, muayenede bir şey görmemişti ve MR çektirmenin boşuna olacağını söylemişti. Fakat ben ısrar edince, sırf senin ısrarın için istekte bulunacağım dedi. Fakat gerçekten de bir sıkıntım tekrardan çıkmamıştı. Aslında bakmayın, çıkmadığı için seviniyordum, her insanın yapacağı gibi. Daha sonra kafama bir darbe almıştım, onun üzerinden 6 ay geçtikten sonra bir kez daha MR’a girmiştim ve o MR’da temiz çıkmıştı. Ama o günden bu güne kadar arada sırada kendimde deneyimlediğim yeni semptomlar ortaya çıkıyordu. Kafamın üst tepesinin ortasından sıcaklıkla beraber bir ağrı giriyor ve beni sersemletiyordu. Ara sıra gözümün arkasına ağrılar giriyordu. Fakat MR ve doktorların muayanesi doğrultusunda herhangi bir olumsuz durum çıkmıyor. Bunları psikolojik olarak yaptığımın kanaatine varılıyordu. En son MR’ımada konuda bahsettiğim belirtilerim üzerine çektirdim. Ve tekrardan temiz çıkmıştı. İlk kez bunları bu kadar yoğun yaşadığımın üzerinde durmuştum. İlk kez bu kadar çok kötü oluyordum. Anti depresan ilaçlarımı bir anda kesip atmıştım daha sonrasında 1.5-2 ay sonra dayanılmaz sıkıntılar yaşamaya başlamıştım vücudumda ve hala da yaşamaya devam ediyorum. Fakat hiç birine anlam veremiyordum. Çünkü her günüm zehir olmaya başlamıştı ve bugüne kadar da bastırarak devam ediyor. Umarım en yakın zamanda bunları atlatıcam ve sağlıklı,huzurlu ve mutlu birlikteliğime geri dönücem. Saygılar.guzel kardesim cumlelerinden ifadelerinden cok detayci ve duygusal tepkiler veren biri oldugun anlasiliyor. Oradan bile konunun panik atak oldugu anlasiliyor. Ve panik atagi genelde bu tur insanlar tecrube ediyor malesef, ben de oyleyim. Kalbin attigi icin hayattasin, kalbinin carpmasindan korkma.
Oncelikle panik atagi degil panik atagi tetikleyen seyleri duzelt. Bu cok onemli, panik atak gecirmis biri olarak en buyuk tavsiyem budur. Ayrica doktorlar tarafından ilac verildiyse birakma kesinlikle, kullan mutlaka.
Son olarak ne isle mesgulsun bilmiyorum ama mesgale cok onemli. Bu detayciligini kullanarak belli alanlarda cok basarili olabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim çok güzel ifade etmişsin bende bir anksiyeteli olarak seninle aynı şeyleri düşünüyorum eğer sen yazmadan ben yazacaktım,@panicattack kardeşim daha 27 yaşındasın gençsin bende 22 yaşınsayık genç yaşta tanıştık bu rahatsızlıkla ama sen sapasağlamsın sadece fazla sorguluyorsun ve aşırı detaycısın güzel kardeşim bende o kadar fazla belirti vardı ki yazsam sayfalar sürer,her gün beyin kanaması geçirdiğimi zannedip acile gidiyordum ama o belirtilerin hepsi geçti nasıl mı?artık algımı değiştirdim sorgulamayı bıraktım her belirtiye normaldir diyip geçtim ve inamır mısın tam 3 ay oldu artık panik ataktan eser yok emin ol geçiyor bu arada allah bağışlasın ikiz bebeklerin var umarım bu süreci atlatacaksın..
Arkadaşlar bu arada izzet güllü izleyip fayda alamadım sözüne katılmıyorum bende hep öyle dedim hiç işe yaramıyor diyordum sonra düzenli izlemeye başladım olayın mantığını kavradım ve bende ne belirti kaldı ne atak videoları düzenli izleyin ve inanarak izleyin işe yaramaması imkansız eğer işe yaramıyorsa gerçekten bir hastalık vardır ve bunu doktorların bulamaması imkansız,saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Salvator2
Kardeşim çok güzel ifade etmişsin bende bir anksiyeteli olarak seninle aynı şeyleri düşünüyorum eğer sen yazmadan ben yazacaktım,@panicattack kardeşim daha 27 yaşındasın gençsin bende 22 yaşınsayık genç yaşta tanıştık bu rahatsızlıkla ama sen sapasağlamsın sadece fazla sorguluyorsun ve aşırı detaycısın güzel kardeşim bende o kadar fazla belirti vardı ki yazsam sayfalar sürer,her gün beyin kanaması geçirdiğimi zannedip acile gidiyordum ama o belirtilerin hepsi geçti nasıl mı?artık algımı değiştirdim sorgulamayı bıraktım her belirtiye normaldir diyip geçtim ve inamır mısın tam 3 ay oldu artık panik ataktan eser yok emin ol geçiyor bu arada allah bağışlasın ikiz bebeklerin var umarım bu süreci atlatacaksın..gerçekten mi ya :( ben de bazen kendimde kesinlikle bir rahatsızlık var diyorum ve bunu bulamıyorlar diyorum. Öyyle belirtiler yaşıyorumki..
-
Hiçbir şeyiniz yok gayet iyiysiniz ben o kadar çok doktora gittimki artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereydim sonra yavaşça ikna olmaya başladım iyi olduğuma ve artık daha iyiyiim tam olarak iyi değilim ama emin olun zamanla hepsi geçecek
Biraz rahatladım ya.. çok teşekkür ederim insallah her sey geçer sizin de belirtileriniz komple biter..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X