Şimdi Ara

Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
5
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet sizi çok iyi anlıyorum sizin de atak şeklnde geliyor anladığım kadarıyla.. of of insallah geçer gider bunlar diyorum. Hayat zaten kısayken bi de bunlarla uğraşmak boşu boşuna kulaç atmak gibi.

• atanamayankedi A kullanıcısına yanıt
    Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲🤲🤲🤲

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • panik hayat P kullanıcısına yanıt

Bende de anksiyete teşhisi koyulmuştu. Kaygılı ruh hali ile boyun düzleşmesi kanki hastalıklar oluyor genelde. Mesela ekşi sözlüğe baktığımda da bunu fark ettim.

Tabii biri psikolojik diğer fizyolojik olarak bu iki hastalık arasındaki bilimsel bağ nedir bilmiyorum ama ben uzun yıllardır bu konuları hep araştırıyorum. Benim görüşüm; panik bozukluk önü alınmadığında, bir süre sonra fizyolojik etkileri göstermeye başlıyor.

Mesela ekşi sözlükte bir yazar, kaygılı ruh halinin kasları sürekli gergin tuttuğundan ve bu gerginliğin uzun sürmesi sonucunda da boyun kaslarının zaman içerisinde yapısına etki edip düzleştirmeye başladığı yazıyordu. Bu bana mantıklı geldi, olabilir. Belki bu iki hastalık arasındaki bağın başka bir açıklaması da vardır.

Çevremde ve kendimden gördüğüm kadarıyla ise; genelde masa başı çalışanlar, çok fazla detaycı düşünen (mükemmeliyetçi) kişiler, sürekli kaygılı ruh haline sahip kişiler boyun düzleşmesi sorunu yaşıyorlar. (İnsanların çok küçük bir kesimi ise psikolojik durumundan ve/veya yaptığı meslek ile alakalı olmadan; geçirdiği bir kaza sonucunda düzleşme yaşıyor.)

Ben anksiyete için 1 yıl boyunca ilaç kullandım ve büyük oranda kalıcı olarak yendim. İlaçsız panik atak, kaygı bozukluğu, anksiyeteyi yenmeye çok çalıştım ama ben hiç beceremedim. Eğer siz de benim gibi beceremiyorsanız psikiyatriye gitmenizi öneririm. O sayede hayatınız rahat edecektir aksi halde hep işkence dolu günler geçirirsiniz.

Düzenli bir hayat yaşamak, gelecek kaygısından kurtulmak, mükemmeliyetçiliği törpülemek, gece ortopedik yastık kullanmak, düzenli egzersiz yapmak (boyun, bel egzersizleri ve de bunlara ek bisiklet sürmek veya yürüyüş yapmak), doğada daha fazla zaman geçirmek, yeni arkadaşlar edinmek, yarım bıraktığın her ne varsa o şeyi mümkünse tamamlamak ya da tamamen bitirmek, her iki hastalığında üzerinden gelmek konusunda çok etkili yöntemler olduğunu keşfettim.

Aynı şeyi ben de hep düşünürdüm. Mesela başkaları saatler boyunca bilgisayar başında duruyor onlara bir sorun yaşamıyor ama ben neden yaşıyorum diye düşünürdüm.

Bence sebepleri şunlar olabilir; onlar doğru duruyorlar (dik), onlarda kaygı - panik - endişe - mükemmeliyetçilik sorun yok. Dolayısıyla kasları gergin olmuyor. bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde düzenli olarak fiziksel aktivite yapıyorlar.

Ama ben mesela zamanında çok araştırma yaparken çeşitli forum sitelerinde KPSS'ye çalışan pek çok kişinin yine bu teşhise sahip olduğunu gördüm.

Dolayısıyla altta yatan sebep dediğiniz şey bence psikolojik sebeplerdir. Bu sebeplerin başında da gergin olmamıza sebebiyet veren duygu durumları geliyor. Bu duygu durumlarının kökeni de kişiliğimiz, yaşadığımız ortam vs. genel olarak hayat akışı ile alakalı.

Ayrıca fizyolojik etkilerin ortadan kalkması en az 3 ayı buluyor. Mesela bende uyuşmalar yeni yeni geçmeye başladı çünkü düzleşme de zaten bir anda olan bir şey değil, yıllar içerisinde gelişen bir şey olduğu için kurtulmak da zaman alıyor.

• Evet haklı olabilirsiniz söylediklerinizde. Bende de uyuşmalar hala tam geçmiş degil beni bu aralar zorlayan baş dönmesi + güçsüzlükvari bir his. Sürekli baska seyler zorluyor zaten beni artık bunları takip edemiyorum bile ne oluyor ne bitiyor. Eksik bir insan gibi yasıyorum hissediyorum. Beyin sisi var sanki net keskin görüşüm gitti gibi gibi daha uzaaaar gider. Esaslı bi doktor bulup onunla devam etmeliyim lakin hem pandemi hem de şuanki yaşadığım şartlar yüzünden doktor arayışında değilim kendi yağımda kavruluyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panicattack.

Görünmediğim doktor kalmadı desem, yeridir. Bütün testlerimi yaptırdım. Şu an göğsüme sol üst ve orta kısmına yayılan kemik batması var ve daha önce bu tarz bir ağrı kendimde gözlemlememiştim. Göğüste ağrı oluyordu, göğüste sıkışma oluyordu ama sırtımın arka kısmı tam kalbe denk gelicek şekilde batma oluyor. Aynı şekilde göğüste de o tarz bir batma mevcut. 15 dk geçti bunun üzerinden hala ağrısı dinmedi. Ne yapıcağımı bilmiyorum? Eşim doktora gitme, psikolojik diyor. Fakat bu ağrı hiç psikolojikmiş gibi gelmiyor. Bildiğiniz kemik batması mevcut, göğsümün sol üst ve sırtımın sol arka kısmı kalbe denk gelicek şekilde. Oksijenim de daralıyor ikide bir. Nefes alıp vermekte güçlük çekiyorum.

İzlediğim bir TV programında, bir kardiyolog konuşma yapıyordu. Son zamanlarda pek çok kişinin kalp bölgesinde batma tarzı bir sorun yaşadığı sorulmuştu. Doktor da iğne tarzı batmaların kalp ile alakalı olmadığını, kaslar ile alakalı olduğunu söylemişti.

Ama siz sırtın arka kısmı diyorsunuz bu durumun açıklaması nedir bilemiyorum. Fakat her halükarda kardiyoloji sizi test ettiyse sorun yoktur diye düşünüyorum çünkü sorun olsa kardiyolog bunu belirlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: panik hayat

Üç gündür göğüs ağrısı yaşıyorum geceleri özellikle daha çok oluyor ama gündüzleri de. Göğsümün ortasi ama sol kısım snra sol kolum uyuşuyor ağrıyor sol omzum kürek kemiğinin iç kısmı ve sırtımda aynı ağrıları hissediyorum ama göğüs ağrım eforla artan bir ağrı değil sağa sola dönünce oksurunce ağrıyor ama ağrı gidip gelen ağrı çok korktum doktora gitmiyorum ama bir çok kardiyolaga yazdım instadan ama sigara kullanıyorum belki ondan olsa gerek bilmiyorum ama demek istediğim ben de sizin gibiyim fakat eşim ve küçük iki bebeğim var ikizler. Onlar için dik durmaya çalışıyorum eşim açıkçası artık rahatsızlıklarımi umursamıyor bile kimse ciddiye almıyor bu durum beni daha da uzuyor neyse sizin eşiniz destek oluyorsa ne mutlu size. Ben doğumdan sonra ağır lahusa sendromu da yaşadım bu da olumsuz şekilde etkiledi hayatımı

Kürek kemiklerinin başlangıç kısımları ve genellikle ortasında ağrı, göğsün ortasında gerginlik - baskı, kalp bölgesinde ağrı (ön ve/veya sırt), sol kolda uyuşma ve/veta ağrı, özellikle yatakta sağa - sola dönüşe bağlı olarak uyuşmaların belirli bir yönde artması, öksürünce ağrının artması ya da öksürünce gözlerde uçuşan sinirler, açık havada gök yüzüne bakınca uçan karıncalar veya sinir parçacıkları, nabız yüksekliği (çarpıntı)... bunlar da yine boyun ile alakalı belirtiler ki bunların hemen hepsini ve daha fazlasını ben de yaşamıştım.

• elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Yazınızın sonunu okumadan dedim ki ohaaa resmen benim belirtiler ben yazmışım gibi yazdınız 🤔 evet yaaa hepsi var gercekten

Gittim ben 2013 yılında yakalandım bu illere bı tramva sonucunda oldu babamı ve enistemi kaybettim kötü günlerdi tam 20 li yaşlarında. Bilmiyorum tekrar psikiyatriste gidemem bebeklerim var o ilaçlara tekrar başlamak istemiyorum 😔

• Ne kadar kötü ya. Halen burda o semptom benim bu düzleşme senin o atak benim diye birbirinizi yiyorsunuz. Birbirinize anlatırken kendi yazdıklarınızı düşünürken bile gelmeyecek atakları getiriyorsunuz zaten. Yazarken bile içinizin pırpır attığından eminim. Bakın kardeşim hala buraya yazıyorsam ne acı çektiğinizi ve acınıza son vermek için yazıyorum ama zaten daha önce yazmıştım hiçbiriniz dinlemiyorsunuz. Sizin yaşadıklarınızı yaşadım ve atlattım eğer atlatmasam sizin sohbetinize ben de dahil olurdum. 2 kere izledim olmadı ne diyor ne anlatıyor bu adam demeyin bu sorunlar ilaçla d ü z e l m e z. Çünkü hastalık değil. Zaten hastalık sandığınız için beyniniz sizi korumak için bunları yapıyor. Algı bozuk. Şu izzet güllüyü 3-4 ay düzenli izleyen bu sorunlarından kurtulur bu başlıktan da çekip gider düzenli bi hayatı olur tekrar nefes alır. Daha da ısrar etmiycem. Eğer yerinizde saymak zırlamak istiyorsanız buyrun saha sizin. Sevgilerle ve sağlıcakla.

• Merhaba bu saatte uyandım yine malesef kulaklarimda anlamsız cinlamalar nabız artışı kaygı endişe rüyalar görmüşüm onlar karmakarışık hatırlamaya çalışıyorum . Ben de bir de rüya fobisi var çok etkileniyorum bazen UV beş yıl önce gördüğüm bir rüya akşam ansızın aklıma geliyor içim ürperiyor ya da üç gün önce gördüğüm rüyanin on onbeş gün etkisinde kalabiliyorum işin garip yanı bu rüyalar öyle kabus tarzı olmuyor ben bı dar sokakta yalnız yuruyorm mesela hepsi bu başka hiç bsey yok bunun etkisinden çıkamıyorum ya da bı sahil kenarında yegenimle denizi seyrediyorum böyle saçma etkileniyorum yani icim bı tuhaf oluyor geriliyorum kaçmak istiyorum resmen su kalbimde batma hissediyorum kulaklarım tıkalı tansiyonum yükselmiş olmalı bilmiyorum kalkıp ölçmeye halim yok yataktan çıkmak istemiyorum ya neden böyle oluyor bilmiyorum yine tüm günü mahvettim Allah'ım nolur yardım et bana 😔🤲 bir de kaybet korkum var tam bı obsesif oldum eşime çocuklarıma anneme bsey olcak diye aklım çıkıyor yani ölüm korkusu çok fazla bı kendimde değil ailem için de çok endişeliyim iyi de bunu nasıl atlarım bilemiyorum.yazmak iyi geldi atak sırasında oturup kalem defter alıp hissettiklerini yazmak çok önemliymiş ve çok iyi geliyormuş ama ben böyle durumlarda ellerimi skmaktan yüzümü ovusturmaktan değil yazı yazmak kalemi tutamam.tipki tlfndan yazarken iki büklüm yorgan altına girerek yazdığım gibi 😔😔😔

• expentoleviosa E kullanıcısına yanıt
    Dikkat etmemiştim tamam söz izleyeceğim 🙏 şu an çok kötüyüm

• quote:

Orijinalden alıntı: panicattack.

Yaptığınız uzun ve detaylı yorum için çok teşekkür ederim. Fakat birden fazla nöroloji doktoruna göründüm. Herhangi bir migrenle alakalı durum üzerinde durmadılar. 1 ay içerisinde 3-4 kez muayene yapıldı. Herhangi bir olumsuz teşhis koyulmadı. Benim uzun zamandan beri korktuğum, beyinle alakalı bir durum vardır. Beyin damar tıkanıklığı, beyin tümörü veya beyinde anevrizma tarzı şeylerden korkum olduğu için hep kafamda bunlar için kurdum. Bütün nasıl belirtiler vericeklerini de bildiğim için, bu belirtilere benzer en ufak bir şey olduğunda, kafamda kurmaya başlıyorum. Ama beyin MR’ı da temiz çıktıktan sonra doktorlar tekrar tekrar MR’dan sonra muayene edip bir sıkıntı bulmadıklarında, bir şeyin yok diyip yolluyorlar. Doktora gittiğimde, para verdiğim ve zamanı harcadığımla kalıyorum. Tekrardan tavsiyelerin için teşekkür ederim. Saygılar.

Hocam migren kronik olmazsa nöroloji açısından bir sıkıntı oluşturmuyor diye biliyorum. Kronik derken aşırı derecede ileri, son seviye yani. Benimki bile kronik sayılmayabilir. Bakın tek de değil, 4 farklı MR çektirmişsiniz. Sonuçlar hatalı çıksa bile birinden birinde bu sorun görülürdü diye düşünüyorum. Tekrar dediğim gibi, rahatlamaya çalışın. Bu semptomları yaşadığınızda karanlık, sessiz bir yerde gerekirse göz bandı çekerek bir kaç saat uyumayı deneyin. Uyanınca sersemlemiş fakat ağrısız hissediyorsanız kesinlikle migrendir diyeceğim size.

Bu kadar sık doktora gitmeniz bu sorun bittiğinde sizde farklı durumlar için de olumsuz durum oluşturacaktır. Her sorununuzda 3-4 doktora gideceksiniz ve bu sizi aşırı yıpratacak. Halk dilinde hastalık hastalığı denilen duruma dönüşebilir. Her şeyin çözümü sizde, unutmayın. İnsan beyni dünyadaki en mükemmel sistemdir. Ve bu sistemin kontrolünü elinize almaya çalışın.

Tekrardan acil şifalar diliyorum. Ve rica ediyorum teşekkürünüze. Saygılar.

Şahsen ben İzzet güllü hocayı izledim ama bende çok bir etkisi olmadı, bilmiyorum belki yetersiz izledim ama nasıl izlemem gerektiğini bilmiyorum yani.. benimki biraz daha üst derecede yaşadığım şeyler oldugu icin olabilir ama gerçekten bir günüm bir günümü tutmuyor. Her güne yeni bir semptom gelişiyor ve bunlar değişiyor sürekli aynı şeyi yaşamıyorum. Böyle olunca hangi biri icin endişeleneceğimi bile şaşırıyorum ... bu bir haftadır bas dönmesi yasıyorum sanki dengem bozuldu gibi hissediyorum. Ne olacak bötle bilmiyorum, doktora da girmek istemiyorum. En iyisi dediğiniz gibi ben şu İzzet hocayı bi dinleyim. Bir de barış muslunun travma çalışmaları olayı var onu da bir kaç kere yapmıştım ve iyiydim aslında ondan sonra düzelme göstermiştim bi de ona devam edeceğim cunku baska çare yok ne MRın sonu geliyor ne doktor kontrolünün... nörolojiye yatsam diyorum bazen inceleseler gene bir şey çıkmazsa artık ne olur bilmiyorum dite düşünüyorum sonra da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaptığınız yorum için teşekkür ederim. Dün gün içerisinde yaşadığım bir sıkıntıydı. Şu an gene, konuyu açarken yazdığım semptomlara ek olarak, gün içerisinde ağır bir bilinç bulanıklığı yazıyorum. Bazen boşlukta bulunup, bunu neden yapıyorum gibi bir boşluğa düşüyorum. Sanırsam sürekli düşünmekten, kendimi inandırmadığım sürece bu belirtiler yok olmucak. Ben onu anladım, bu saatten sonra ne olucaksa olsun gibi bakıyorum. Ama kafamı bir yere vermek isteyince sürekli devam ediyor. Keşke panik atak şeklinde gelip, 15-20 dk içerisinde kaybolsa. Ama benim bu dediklerim gün boyunca sürüyor. Oturduğum yerde, kalktığımda, araba kullanırken sürekli gün içerisinde konforumu bozan ve beni acayip bir şekilde rahatsız eden bir durum var. Bu aynı zamanda etrafımdaki insanlarla iletişimimi zorlaştırıyor ve bozuyor. En çokta ilişkim etkileniyor bu durumdan. Sürekli ev içinde yaşadığım bir eşim var sonuçta ve onu çok seviyorum. Ama sürekli suratım düşük, sürekli bu kendimde yaşadığım şeylerden dolayı. Ben istemesemde zarar veriyorum. Bundan dolayı da kendimden nefret ediyorum. İnşAllah en kısa zamanda bunları atlatıp, sorumluluklarımı en iyi şekilde taşırım.

• raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt
    Evet 4 tane farklı MR çektirdim son 4 sene içerisinde 3 tane MR’a denk geliyor. Bir şey de çıktığı yok. Zaten çıkmasın da, istiyorum. Ama hani bir şey var da mı çıkmadı ondan dolayı mı böyle hissediyorum son dönemde? 2.5 ay oldu son MR’ı çektireli, benzer şikayetlerim vardı. Şimdi sürekli olarak bu tarz bende bir şey var mı? diye düşünmektende, beyin artık yoruluyor. Bu da bilinç bulanıklılığına sebep oluyor, olabilir. Bir de, ben bu yaşadıklarımı gün içerisinde sürekli yaşıyorum. Öyle anlık olarak değil veya 1-2 saat sürmüyor. Gün boyu sürmesine sebep olan şeye de, Yaygın Anksiyete Bozukluğu deniyor. Buna bir de, somotoform bozuklukla, Obsesif Kompulsif Bozukluk(OKB) eklenince benim bunları gün boyunca yaşamam kaçınılmaz oluyor. Onun için tavsiye ettiğinizi uygulayabilmem için, sürekli karanlıkta olmam gerekiyor, küçük bir yarasa gibi :) Yarasa gibi sürekli karanlıkta da olsam, yine aynı şeyleri yaşamaya devam ediyorum. Çünkü önceden denediğim olmuştu. Ama çok güzel bir konuya değinmişiniz. Beyni kontrol etmek bizim elimizde, eğer beyin’e sözümüzü geçirebilirsek, bu yaşadığım sıkıntılarımdan da kurtulabilirim. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşAllah en yakın zamanda bu durumu anlatırım, buraya da gelip yazarım “ Ben artık iyiyim, bu yaşadıklarımı yaşamıyorum” diye. Tekrardan yorumun için teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.

• Hocam sadece uyku anında karanlık ortam demiştim ama karışmış biraz sanırım.  Umarım mesajı güncellemeniz yakın zamanda olur. Sizin adınıza gerçekten sevinirim atlattığınız zaman.

Madem doktora gitmek istemiyorsunuz o halde YouTubeda boyun ve bel egzersizleri var. Onları günde 30 dakika ayırıp yapın. Her gün 1 ay boyunca düzenli yapın. 1 ay sonunda (ya da 2. haftadan sonra) eğer belirtilerde bir değişme, iyileşme ya da azalma olmuyorsa yaşadığınız sorunlar boyunla ve belle ilgili değildir.

• panicattack. P kullanıcısına yanıt

Sizin sorunlarınız daha çok psikolojik tabanlı gibi görünüyor ancak bunların fizyolojik etkileri de illa ki oluyordur. Dolayısıyla yaşadığınız fizyolojik etkilerin kaynağının psikolojik durumunuz ile alakalı değil de, iç organlarınız ile alakalı olduğuna daha çok ihtimal verip, sürekli kendi kendini tekrarlayan, kısır döngü bir ruh hali içerisinde oluyor olabilirsiniz.

Bence çözüm için önce yaşadığınız sağlık sorunlarının kaynağının psikolojik sorunlar olduğuna inanmanız gerekiyor. Çünkü yaptırdığınız testlerde iç organlarınız ile ilgili bir sorun bulunmuş değil. Bu durum, başlı başına sizin sorunlarınızın psikolojik kaynaklı olduğuna inanmanız için yeterli bir sebep. Sonuç olarak ben size bu sorunları yenmek için psikiyatriye gidip destek almanızı öneriyorum.

Profesyonel destek aldığınızda, birkaç ay sonra herşeyin yoluna giriyor olduğunu fark edeceksiniz. Böylece yaşadığınız belirtiler de ortadan kalkacaktır.

Herkesin kendinde deneyimlediği semptomlar farklı. Ben dediğiniz üzere İzzet Güllü hocayı izledim. Fakat ben de bir etkisi olmadı. İyileştirdiği kişiler arasında siz varsınız, ne şanslısınız. İnşAllah bu tavsiyeniz, diğer arkadaşların işine yarar ve iyileşirler. Benim durumum biraz daha farklıymış anlaşılan, daha farklı bir tedavi yöntemi gerekiyor gibi. İnsan kendi yaşadığını kendisi biliyor. Gün boyu sürekli kendini kötü hisseden, vücudunun tek tarafında uyuşma,karıncalaşma,soğuma,üşüme aynı zaman içerisinde bilincinde yoğun bulanıklık hisseden gün boyu, kendini ifade etmek istersen veya bir olayı açıklamak isterken yanlış kelimeler kullanmak. Vücudun dengesi bozulup, başın dönüyormuş gibi olması. Çoğunu aynı zaman içerisinde hissetmem, hem de başta belirttiğim gibi gün boyu. Bu durumda normal gün boyunca motivemi düşürüyor ve çok kötü oluyorum. Ne yapıcağımı bilmiyorum. İnşAllah en yakın zamanda bundan kurtulurum ve kendimi iyi hissederim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.