|
Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı (2. sayfa)
-
-
Kafa yapıları su: üniversite - egitim hayatinda 5-10 yil kendini sıktın diye ömür boyu benden kat kat maas alamazsin diyor. Halbuki bu sağlıkçılar su an 2 veya 4 yıllık yüksek puan olmayan unilerden mezun olup kpss de bir mühendis puani kadar puan kasmadan atanip güzel maaşlar alabiliyorlar. "O kadar da kolay atanamıyoruz" dedikleri de 80 puan alamadiklari için. 90 gerekse mühendis gibi o zaman görürüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 10 Ağustos 2024; 14:51:32 > -
Hah işte tam olarak bu. Evet 5-10 yıl kendimi sıktım diye ömür boyu senden katbekat fazla maaş alacağım var mı başka soru? Kolay yoldan "memur" olan birisinin ard yanıklığı çok fena oluyor, kuduruyorlar doktorların yaşamını görünce. Rezalet insanlar. Ama evet, ortada bir haksızlık olduğunu kimse inkar edemez. Doktorların hemşirelerden en az 2-3 kat daha fazla alması lazım, altı kabul edilebilir bile değil. Lan hemşireler, İKİLEYİN.
-
Daha çok ders çalıştım daha çok para kazanmam lazım diye düşünen var mı cidden 2024 te , duygusal düşünüp daha çok kazanmamız lazım diye düşünüyorsunuz, sonuç olarak doğru doktor daha çok kazanmalı ama bunun sebebi de sayısının az olması, yani atıyorum 12 yılda bir uzman doktor oluşuyor ama 4 yılda bir hemşire oluşuyor hemşire sayısı çok daha az kazanması gerek , a1 turkcem ile max bu kadar anlatabildim -
Yok hocam van yyü tıptayım ben
-
aga 2 senede 40k kadar tıbbi sekreter atamışlar 60 puanla doktor sayısından fazla ne kadar şımartmışlar bunları
-
Evet, tıbbi sekreterler üniversiteye yerlesme puanı, okuma zorluğu, atanma zorlugu olsun baya kolayca atanip guzel maaşlar aliyorlar. Gözüm de yok aslında bu ulke insanı da güzel şartları, yoksulluk sınırı üstünde maaşı hak ediyor. Tabi adalet var mi yok sıkıntı orada. Lise hayatında kitabin yüzüne bakmayan birine nazaran; ödev yapan, ders calisan, yks ye aylarca çalışıp en azından 500 bin değil de 80-150k lik bölüme girip universite sinavlarinda zorlanan birisi iş kpss ye gelince 85+ puanlara maruz kalıyor. 60-70 puanla atanan önlisans bölümü görünce üzülüyor tabi. 50k+ maas aliyorlar kendisi de özelde haftada 60 saat 25-30 k maaşla sürünüyor. Kendini unide geliştirip çıkan daha yüksek aliyordur o da yine kamu kadar rahat değil. Yillarca verdiği emek aldığı karşılık yazık oluyor
-
Bu başlı başına bir sorun evet ama ben son günlerdeki olaylardan sonra onlar için sorunun bu olduğunu düşünmüyorum. Doktorların herhangi bir senaryoda kendilerinden fazla almasına ardları cayır cayır yanıyor bu adamların.
-
Kolay yoldan memur olan öpsün başına koysun. Zaten memurluktan çıksan ozele gecsen 5 kuruş kazanamayacak kivamdasin. Şimdi kolay sekilde okuyup atanma şansını elde etmissin. 50k+ maas aliyorsun. Doktora da laf etme şükret be Ne kadar şanslı olduklarının farkında değiller. -
Şımarıklık hocam, şımarıklığı da geçtim bu artık nankörlük. Ha; doktoru aşağılayıp hemşireyi yücelten, Öğretmeni aşağılayıp veliyi yücelten, Subayı/Astsubayı aşağılayıp eri yücelten birisi var. İnanılmaz pohpohladı bu kişi bu saydığım kişileri. Kim olduğunu tam hatırlayamıyorum bu kişinin, adı sanı aklımda değil ama inanılmaz derecede alt kesimi pohpohlayıp üst kesimi aşağılıyor ve şımartıyor bu kişi.
-
Ne anlatıyorsun sen?
-
Çoooook önceden engellemişim bu elemanı, alıntılamasan attığı mesajdan haberim olmayacakmış. Merak edip engellenen mesajı göster diyince çok öncesinden ne kadar doğru bir engel attığımı görmüş oldum @Ankaratıplı hocam sağ olun.
-
bir de şey duymuştum lisans diploması alınca önlisanstan giremiyormuşsun. Mesela senin verdiğin örnek gibi önlisanstan girdi 800k sıralama ile o sırada mühendisliğe 40k ile girdi birisi 4-5 yıl can çekişiyo dil öğreniyor zar zor iş buluyor 1.5 asgari alıp köle şartında çalışıyor diğeri ise okula gitmeden bile bitirip 60 puanla atanıp 3 asgari alıyor çalışmadan. Yani çalışan adam kaybetmiş oluyor. Ben bunu duyunca dedim iyi ki lisans bitirmemişim. Bitirip kahrolan ne kadar kişi vardır acaba hakaret gibi bir şey bu çalışmayan adam kazanıyor. İyi ki bitirmemişim linsans. Bitirince diplomayı da iptal edemiyormuşsun inanılmaz bir şey. 40k ile girip bitirip yok oluyorsun.
-
Ha ayrıca bu mesajdaki govel çeka1, "Daha çok ders çalıştım daha çok para kazanmam lazım diye düşünen var mı cidden 2024 te" diyip sonrasında "yani atıyorum 12 yılda bir uzman doktor oluşuyor ama 4 yılda bir hemşire oluşuyor" demiş oğlum ZATEN DAHA DERS ÇALIŞMAKTAN KASTIMIZ BU BİZİM. DOKTOR DEDİĞİN ADAM 6-12 YIL ARASI DİZ ÇÜRÜTÜYOR HEMŞİRE 4. ŞU ELEMANI CİDDİYE ALMAYIN PSİKOLOGUNUZ BOZULUR. Engelini açıcam çok merak ediyorum yazdıklarını, okuyup yine çakarım engeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:3:39 > -
Bilmiyorsun konuşuyorsun?
Ben internken servisteki tüm rutin kanlar bizdeydi ve gün içindeki tüm kanlar da bizdeydi hatta hematoloji hastalar olduğundan damarları zor bulunuyordu ve hemşireye söylediğimizde bize dedikleri ben senin sorumlun değilim asistana git diyorlardi
Ve gün içinde tüm rutinlwrr saatlik kan şekeri, tansiyon ölçümü, lab değerlerini dosyalara işlemeyi de biz yapıyorduk
Sonra hastaların devrini yine biz duzenliyorduk, hastalari tomografisi yine biz götürüyordu, hastane personeli falan değil intern götürüyordu
Orderlari biz giriyorduk sisteme
Onların yaptığı tek şey, orderdaki ilaçları hastaya vermek onun dışında bir şey yapmıyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Ağustos 2024; 15:3:51 > -
bir de şey duymuştum lisans diploması alınca önlisanstan giremiyormuşsun. Mesela senin verdiğin örnek gibi önlisanstan girdi 800k sıralama ile o sırada mühendisliğe 40k ile girdi birisi 4-5 yıl can çekişiyo dil öğreniyor zar zor iş buluyor 1.5 asgari alıp köle şartında çalışıyor diğeri ise okula gitmeden bile bitirip 60 puanla atanıp 3 asgari alıyor çalışmadan. Yani çalışan adam kaybetmiş oluyor. Ben bunu duyunca dedim iyi ki lisans bitirmemişim. Bitirip kahrolan ne kadar kişi vardır acaba hakaret gibi bir şey bu çalışmayan adam kazanıyor. İyi ki bitirmemişim linsans. Bitirince diplomayı da iptal edemiyormuşsun inanılmaz bir şey. 40k ile girip bitirip yok oluyorsun. abi bir de hiçbir vasfı omayan çalışmayan adama 50k vermek ne çok üzüntü duydum. Ben bunu öğrendikten sonra asla lisans filan bitirmem kesinlikle önlisans bitiririm
-
Duyduğunuz şey tamamen doğru. Ben de lisans bitirip pişman olanlardanim. Onlisans kpss giremiyorum o yüzden onlisans bolum bitirmenin bir anlami yok çünkü sinavina girip puan alamiyorum. Haliyle atanamiyorum. Eger önlisans girebilecek olsam su an 2 yıl bolum bitirip kamuya girmek benim icin cok kolay. Ama su an 85-90 puanlar (lisans) almak zorundayim. Ona da çabaladım beklentim büyüktü. Ama ÖSYM 2024 lisans kpss yi oyle bir sordu ki çalışan adam ile çalışmayan adamin netleri birbirine cok yaklaştı. Tabi daha uzun sure cok daha sıkı çalışan belki 2. 3. Denemesi olan adam yine yapar ama benim normal şartlarda kendi çalıştığım düzeyde rahat 85 + alabiliyor olmam gerekirken osym sağolsun aşırı sacma sorular ve olması gerekenden fazla sayida zor sorular ile aylarimizi heba etti. Kamu tedbiri kapsaminda alimlarin azalmasini ve bunu sinavdan cok kisa zaman once aciklamalarini saymıyorum bile.
23 Ağustosta açıklanacak bakalım ne gelecek. 2022 de soru çalınma olayi sınavın yeniden yapılması vs. Komisyon komple değişmiş diyorlar soru havuzu da komple degismis artık yeni ekibin saçma sorularina maruz kaldık. Osym nin yillardir bir mizacı, yolu vardı hocalar da ona göre eğitiyor gösteriyordu o birikim yok oldu. Meb kitapları da zirt pirt değişiyor bir yıl doğru olan bilgi bir yıl yanlış çıkıyor. Osym keyfi ne isterse o. Sorular da git gide öznel cevapli olacak sekle evriliyor. Geçmiş tum kpss leri çözdüm hiç 2024 deki netime düşmedim, yaklaşmadim bile
-
Hemşirelik güzel meslek malpraktis yok, sadece denileni yap birinci çinko saksıyı çalıştırıp hastaneye yakın ev tutucan ikinci çinko öğle aralarında eve gidip yatıcan üçüncü çinko aldığın maaşı beğenmeyip doktorlara sallayıp ağlayacan ve yatmaya devam edicen dördüncü çinko karın/kocan da hemşire olsa eve çift maaş girer aha tombala
-
Universite alınan puana göre maaş sıralaması yapılan yer değildir daha zor eğitim almış olmanız daha fazla kazanmanız anlamına gelmez uzman doktor olmak için hemşire olmaktan daha çok emek gerekiyor doğru ama bunun etkisi piyasadaki uzman doktor sayısı hemşire sayısı farkına yansıyor o da maaş farkını meydana getiriyor yani tamamen talebe bağlı gelişiyor dolayli olarak fazla ders çalışmak maaşa etki ediyor gibi görünse de aralarında doğrudan neden sonuç ilişkisi kurulamaz, fazla emek fazla para durumunu onaylarsanız inşaat işçisinin sizden fazla kazanmasını da onaylamanız gerekir.ama insaat iscisine talep ve uzman doktora talep aynı değil bu nedenle doktor çok kazanmalı derseniz haklı olursunuz,
Sinirlenmek için bu mesajım uygun çok uygun değil sinir bozan çok daha güzel yorumlarım var onlarla da ilgilenebilirsiniz :)
Yoksa mevcut durumda inşaat işçisinin mesela bir dis hekiminden fazla kazanması benim de bayıldığım bir durum değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X