Şimdi Ara

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru diyorsun haklıyım bu konuda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Orada sadece soru sormuştum

• çeka1 kullanıcısına yanıt

Dayıcım tamam şöyle yapalım, Türkiye' de 150K doktor ve 150K hemşire olduğunu varsayalım. Her doktorun 1 adet beraber çalıştığı hemşiresi olsun. Aldığı maaşları eşitleyecek miyiz o zaman? Ne ara komünizm ile yönetilir olduk? Hastaların hepsine eşit sayıda doktor ve eşit sayıda hemşire düşecek. Arz/Talep olarak baktığımızda eşitler. Sizin söyleminize göre eşit maaş almaları lazım. Eee, eşit maaş alacaksak ben neden doktor oluyorum abi herkes benim gibi düşünsün ve 300K hemşire olarak devam edelim yolumuza, bi dakika lan! Kim bakacak hastalara!? Arz/Talep dengesi değil hocam olay, bilgi birikimi. Sadece bundan ibaret. İnşaat işçisiyle doktoru karşılaştırmak da elmayla armutu karşılaştırmak gibi bir şey, alanları farklı bir kere. Elektrik ustasıyla sıhhi tesisat ustasını karşılaştırabilirsiniz ama doktoru o denkleme sokamazsınız #ERROR verir. Bu arada böbürlenmek cart curt değil bu olay tamamen dürüst olalım, ne kadar bilgi ne kadar emek, ne kadar ekmek o kadar köfte hocam kimse kusura bakmasın.

Ayrıca, "daha zor eğitim almış olmanız daha fazla kazanmanız anlamına gelmez" tam olarak da bu anlama gelir hocam. Daha zor eğitim almam ve bu eğitimin zorlu sınavlarını geçmem benim daha donanımlı, daha bilgili olduğumu gösterir ve bu bilgim ve donanımım sayesinde yüksek maaş alıyorum ben. Olaya aksi şekilde bakacak olursak Junior/Senior Engineer muhabbetini de kaldıralım aradan hepsi mühendis zaten? Backend/Frontend de kaldıralım hepsi aynı işi yapıyor özü itibariyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:24:20 >

• general4242 kullanıcısına yanıt

Ben de bu seneki kpss linansa girdim denemek için türkçe çok garipti yksde 36 doğru yapmama rağmen buradaki sorular çok garip geldi ve sözel mantık sorusundaki hatadan dolayı o soruyu sınav anında yapamadım sınav heyecanı ile mat normalin üstündeydi üslü ve köklü soruları bile zordu tarih ve coğrafya ayrıntılıydı vatandaşlık hiçbir yerde olmayan bilgilerdendi benim çalıştığım yerden gelmedi çok garip geldi sorular bana güncel bilgiler ise zordu. Kendimi denemek için girmiştim ortaöğretime girecektim ama 2sine aynı anda giremiyormuşsun 1 yılda bunu bilsem direk ortaöğretime girecektim. Kpss bana hiç ölçücü ve iyi bir sınav gibi gelmedi genel yetenek garipti genel kültür ise çok ayrıntıydı çok saçma bir sınavdı bir daha girersem bu bilgi çıkmaz asla demeyeceğim. Siz mühendisiniz galiba çünkü mühendisler baya yüksek puanla atanıyor. Ben size sorular sormak istiyorum siz biliyorsunuz büyük ihtimal bu kpss işini sizden çok iyi bilgi alabilirim sorular: 1) Açıköğretim tıbbi sekretlerilk okursam uzaktan anadolu üni ile kpssye girebilir miyim diploma eşit sayılır mı? Üni okurken bu diplomayı aldıktan sonra önlisansa sınavına girebilir miyim mesela eczacılık 2.sınıftayım 4.sınıfta aldım bu diplomayı sınava girebilir miyim yoksa okulu komple bırakıyım mı zaten tıp kazanamazsam bırakmayı düşünüyorum. Son olarak tıbbi sekreter olarak atanmak için bir yaş sınırı var mı bazı yerler 35 bazı yerler 30 diyor net bir şey bulamadım. çok sağ olun cevaplarınız için. Kesinlikle lisans bitirmeye düşünmüyorum böyle bir şey olduğunu bilsem önlisans yazardım kesinlikle eczacılık yazmazdım ama 2 sene önce böyle değildi tıbbi sekreter vs. asgari kadar alıyordu geçen sene temmuzdan %100 %100 zam çakarak şnanılmaz açtılar farkı okuyan, özel sektörde çalışan bin pişman olduğuna eminim.

• Xetherian kullanıcısına yanıt
    20k doktor ve 150k hemşire varken ikisi de aynı parayı alsın dersem komunistce dusunmus olurum ama oyle bir şey yok ortada , ama 150k doktor 150k hemsire varsa ikisi de aynı parayı alsın dersem mantıklı olur.

Bilgi birikim diyorsunuz ona göre sağlam bir fizik profu da milyonları almalı alanı da vardır illa ama mevcut durumda bunlar hayal biraz gercekci olun verilen emek maaşa tamamen etki etmiyor :)

Öle mi? Adam gibi adam YOK nerde adam ya da bize rast gelmez.

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalıMuzikPlayyoutube
    Lara'nın "Adam Gibi Adam" isimli şarkısı, MuzikPlay kanalında! En yeni şarkılardan haberdar olmak için bildirimleri açmayı unutmayın. Kanala Abone Olmak için: http://bit.ly/MuzikPlay Bizi Takip Etmek için: https://instagram.com/muzikplaytr​​ https://facebook.com/muzikplayTR​ https://twitter.com/muzikplay​​ #AdamGibiAdam #Lara #MuzikPlay
    https://www.youtube.com/watch?t=92&v=jZW3_9Yv7cA&feature=youtu.be

Komünizm: "özel mülkiyetin olmadığı, bütün malların, üretim araçlarının topluma ait bulunduğu, bunları herkesin ortaklaşa kullandığı toplum düzeni." 20K doktor ve 150K hemşire de olsa, 150K doktor ve 150K hemşire de olsa ikisinin de emeğinden bağımsız sadece vatandaş oldukları için herkesin çalıştığı kadar aldığı düzenin adıdır komünizm. Hemşire aylık 200 Saat çalışmışsa doktor da 200 Saat çalışmışsa saat bazında eşit ücret alırlar komünizme göre. Hayır, hiç de mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:30:50 >

• İşin kötü tarafı ne biliyor musunuz? Bu konularda hemşireler cartlar curtlar doktorları hedef gösteriyor, aldıkları paraya laf ediyor. Sonra doktorlar kendi haklarını ve hatta o sallayan tarafın bile hakkını savunuyor. Sonrasında doktorlar paraya tapıyor, doktorlar sürekli para muhabbeti yapıyor, aldıkları maaş da yetmiyor pü bunların sıfatına oluyor. KAFAYI YERSİN HOCAM KAFAYI YERSİN.

geçen sene temmuzdan önce 1.5 asgari kadar alıyorlardı %100 %100 zam ala ala şımardılar iyice. Doktorlar bu kadar çalışmaya rağmen çok az alıyorlar daha çok almaları lazım.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    O zaman aynı alsın çok mantıklı

• Uzun yorumları okumuyorum arkadaşlar yoruluyorum kusura bakmayın cevap da yazmayacağım

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sakin ol tamam en fazla parayı sen alcan ne bu gerginlik yasa koyma yetkim yok sonuçta

Fikret abi hatırlıyor musun? Bir gün tapınakta tandır yapın demiştin herkes sana gülmüştü.

Neyse dişçi, engelliyorum seni tekrardan. Bak dalgana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:43:13 >
  • Dişçi fazla kazanınca gelen pişmanlık hissi :)

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Önlisans mezunu olduğunuz anda artık ortaöğretim kpss giremezsiniz.
    Lisans mezunu olduğunuz anda artık önlisans kpss giremezsiniz.
    Lisans kpss girmek için lisans mezunu olma şartı var mi bilmiyorum. Girseniz de aldığınız puan ile elinizde bir mezuniyet olmadığı icin atanamazsiniz. Galiba lisans kpss girmek için mezuniyet şartı yoktur çünkü okurken giriyorlar.
    2 yıllık açıköğretim tibbi sekreter mezunu olursanız onlisans kpss girerek atanabilirsiniz. Atama yapılırken örgün egitim alan ile açık öğretim alan arasında atanma önemi farkı yok diye biliyorum ama yine de araştırın.
    Bu arada tıbbi sekreterlik en bilineni çünkü baya fazla alim oldu bundan sonra alimlar azalip puanlar yükselebilir. Tabi onlisansda 85 almak inanin çok zor falan değil.
    Tıbbi sekreterlik haricinde 2 yıllık röntgen gibi bölümler var hastanede sadece röntgen cihazlarını kullaniyor. Sekretere göre daha rahat bir is. Puanı atıyorum yine 80-85 olsa bile inanın önlisansda o puani almak zor değil. Hiç temeliniz yoktur, kitap yüzü görmemissinizdir 6 ay çalışarak 85 alamiyabilirsiniz. Zaten bu durumda olanlar 80 alamayınca ağlıyor atanmak zor puanlar yüksek beaaa diye. Eğitim hayatin boyunca okula bos bos gidip gelmissin temel 0 bir zahmet biraz daha çalış da 80 üstü aliver onlisansdan. Yıllardır çalışıp lisansdan 90 almaya çalışan adam ne yapsın
    Yaş şartı hakkında bilgim yok hocam 30-35 olabilir.
    Lisans okurken onlisans kpss girip atanabilirsiniz. Ama mezun olursanız ya puanınız yanıyor ya da sonraki onlisansa giremiyorsunuz ondan emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 10 Ağustos 2024; 15:47:24 >

Evet.

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:51:52 >

Şu şekil bileceksin karşılaşacağın tiplemeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 15:54:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.