Şimdi Ara

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okuduğunu anlamada sorun yaşıyor gibisin maalesef üzüldüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çeka1 kullanıcısına yanıt

Hayır dişçi, sabundan diş yapmaktan kafayı mı yedin sen? Çabuk uza, çabuk. Psikiyatrik destek almanı öneririm.

Neyse, hayallerini yıktığım için tekrardan özür dilerim. Çakıyorum engeli. Destek al.

• Xetherian kullanıcısına yanıt
    Sence tutturamamis gibi bir halim mi var ahahaha çok iyi

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

LAN BU NEY PŞÇAGBPWKÖRAJWRIOPWAŞRWAJRMAWŞKRLO AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

AAAAAAAAAAAHHAHAHAHAAHA HOCAM BAYILIYORUM SİZE <3

ŞŞ dişçi eleman, kaynak olarak bunu alalım mı ne dersin? Bak yüce devletimiz yayınlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 10 Ağustos 2024; 16:13:45 >
  • PLÖPGOAWIRUJAWGORIWŞAJRAWPILŞOKGAWRPİOŞAWRGIKAWPOŞRİAWKGJROPAWİŞRKAWŞİLRKWAİGLŞRKWAPŞRGOLWAJURPWILŞAKRJOAWLŞRJ

dişçi bu ne

Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı
  • Dostum geri sıralamadan zonguldaga girip bu kadar gergin olmanı anlıyorum ama ne yazıkki bilgi birikim olarak 5-10 yıl sonra çok altta kalacaksın ha bir de bu veriler beni ilgilendirmiyor, herkesin aile durumu farklı mesela bazıları torpilli de olabilir çok zeki de :)

• Başka mesleğin maaşlarına bakıp sevinmek de iyiymiş ben de doktorların çalışma şartlarına bakıp eglenebilirim veya taşrada değilim diye sevinebilirim daha az emekle dus kazanacagima sevinebilirim :) gunluk maas değerlendirmesi yaptıysanız vaktimi çalmayın artık lütfen:)))

Gazi diş eee ne olmuş:) zonguldak ne ki sanki gazi dişin yanında biraz araştır

DUS' ta daha az emekle kazanman mümkün değil. 45 le nrş alıyor, barajı geçince oluyorum bi sıkıntı yok benim için. Ağlamaya devam edip günlüğüne yaz bunu. Hayal dünyanı yerle bir ettiğim için şahsen özür dilerim. Ankaratıplı hocam takmamış bile seni, üstünden tankla geçerdi yoksa aşwlrgjkawşrj neyse engelliyorum kıps.

Taşralı kardeşim ağla hahahahah

• Ankaratipli takmadığı için araştırma yapmış zaten aynen o da iyiymis ,

Sabahtandir yok şu cerrah şu kadar milyon kazanıyor dedi simdi de gelmis 45 i gecsem yeterli diyor aynen kardeşim zonguldakta bu eşsiz vizyonun ile okul bitince aylık 20m kazanacaksın hayaller hayallerrr

• Hemşire kim doktor kim haddinizi bilin kardeşim ya

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Sonunda kafasi basan gerceklerin farkinda bir doktor sukuladim sadece sana tedavi olucamSağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyin (ürün, hizmet, emek artık ne gelirse aklınıza) değeri nasıl belirlenir?

Mesela altın neden demirden daha değerli? İkisi de maden, ikisi de metal, ikisi de iletken. Nedir altını demirden çok daha değerli kılan?

Petro-kimya ve maden gibi işlerde çalışanlar neden hem erken emeklilik hakkına sahip hem de yüksek maaş alırlar? Süt fabrikasında çalışan bakım ustasıyla petrol rafinesinde çalışan bakım ustası arasında neredeyse 2 kat fark neden var?

Doktor neden hemşireden çok kazanır? Nedir doktoru hemşireden ayıran?

Elması kömürden değerli kılan nedir?

Tek bir şey var arkadaşlar. 1 tek nedeni var tüm bunların. Arz-talep dengesi.

Mesela şimdi 50 bin hemşire istifa etse ne olur? 100 bin hemşire komple işten ayrılsa "Almanya bir hasta bakıcı kazandı" videosu atıp gitse ne olur?

Ufak bir kriz çıkar, yerlerine beklemekte olan diğer yüz binlercesi atanır.

Peki 100 bin doktor istifa etse ne olur? Sağlık sistemi çöker. Kriz çıkmaz sağlık sektörü çöker direkt.

Çünkü şu anda görev başında olan hemşirelerin % 80'i lise mezunu zaten. Hemşireler istifa ederse sağlık liselerinde okuyan son sınıfları staja alırsın ve bu süre zarfında da atanamamış hemşireleri alırsın göreve.

Ama doktor öyle mi? Hele uzman doktor. 6 yıl tıp okuyacak, bir o kadar da uzmanlığı var bunun. Kafadan en az 10 sene sağlık sistemi bitti demektir. Berbere gidersiniz artık diş ağrısında.

Sevgili hemşire kardeşlerim de eğer daha yüksek maaş istiyorsa 300 bin ile girdikleri üniversite değil de 20 bin ile girecekleri üniversiteyi kazanıp sonra TUS'u kazanıp arzu ettikleri gelir ve itibara kavuşabilirler.

Arz-talep. Doktor arzı tüm dünyada talebe yetişememekte. Kıtlığı, yokluğu çekilen bir ürün, hizmet hele ki hayati öneme sahipse aşırı değerli olur. O yüzdendir ki tüm dünyada doktorlar itibar görürler.

Ülkemizde bile mühendislik bölümlerinin % 99'u beş para etmez, sözel bölümlere hiç girmeyelim bile. Marmara hukuk mezunu olarak Avrupa'ya gitsen olacağın paspasçı, kurye. Boğaziçi Türk Dili mezunu olarak gitsen olacağın bulaşıkçı.

Ama en dandik, tenezzül edip gitmeyeceğin, ne bileyim Süleyman Demirel, Binali Yıldırım falan fark etmez herhangi bir tıp fakültesi mezunu olmanız tüm dünyada kapıları açar size. Zaten bu ülkede TIP dışında dünyada kabul gören bir başka gelen bölüm yok.

İnşaat işçisinin çok kazanma sebebi de talebin fazla olmasından sebeptir. Ama onu çözmek kolay. 3. dünya ülkelerinden milyarlarca adam 1500 dolar maaş versen koşa koşa gelir zaten.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu paragöz doktorları gördükçe mahvoluyorum. İleride kliniğime gelen hastalara üstüne para vericem, bana hekimlik sanatını icra etme şansını veriyorlar. Çok büyüksünüz hastalar, siz olmasanız bu sistem çöker ...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.