Şimdi Ara

Sağlıklı Yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır çalışan masa başı işi yapan bir insan nasıl sağlıklı yaşar onu araştırıyordum pek çok konu ve makale okudum pek çok site inceledim.

Altta vereceğim öneriler gerçekten çok işe yarıyor hem fiziksel anlamda hemde psikolojik anlamda.

1- Sabah kalktığınızda kalkar kalkmaz 1 bardak su için bu bünyeyi acayip rahatlatıyor.

2- Eğer sigara kullanıyorsanız sabah saat 10.00'dan önce ve akşam 22.00'dan sonra asla sigara içmeyin çünkü ortalama zararı 2'ye katlıyor.

3- Eğer kilo ile probleminiz varsa yemeklerden önce 1 çay bardağı süt için.

4- Bünyenizin ihtiyacı olduğu kadar yemek yiyin sizin gözünüzü doyuracak kadar değil.

5- Günde 2-2,5 Lt su tüketin, çoğu baş ve boyun ağrısının sebebi az SU tüketilmesidir.(Sıvı değil su diyorum dikkat edin)

6- Uyumadan 2 saat önce süt için, Ben uyumadan önce içiyordum kilo ve uyku kalitesi notkasında yararını gördüm fakat 2 saat önce içerseniz şişkinlikten kurtulursunuz

7- Günde 2 - 3 Bardak Sade kahve için.

8- Yatmadan hemen önce 1 bardak su için yatmadan önce içilen 1 bardak su Kalp krizi ve felç riskini %40 - %50 azaltıyor.

9- 23:00 - 05:30 saatleri arasında mutlaka uyuyun ( 1 saatlik esneme olabilir )

10- Günde en fazla 6.30 saat uyuyun azıda, fazlasıda çok zararlı.

11- Günde 2 - 3 bardak şekersiz çay için

12 - Günde 2 tane elma yemek veya arada portakal tüketimi tansiyon, kolestrol tarzı hastalıklara yakalnma riskiniz %25 oranında düşürür

13- 12.00 - 13.30 saatleri arasında mutlaka 30dk uyuyun

14- Şekerli, hamurlu, yağlı yiyeceklerden ve aşırı et tüketiminden uzak durun bunlar ömrü kısaltan unsurlar ki bazı kişilerde bel, boyun ve baş ağrısına sebep olabiliyor.

15- Sebze ve meyveleri kabuklarıyla tüketin çünkü iç kısmı hiç bir işe yaramıyor eğer iç kısmını tüketiyorsanız sadece şeker ve su alıyorsunuz.Portakal gibi meyvalarda kabuklarının rendelenip çeşitli şekillerde tüketilmesi çok yararlı

16- Ofisinizi, evinizi, arabanızı, kendinizi temiz ve olabildiğince düzenli tutun.Psikollojik açıdan çok şey fark ettiriyor bir süre sonra insanın kendine güveni geliyor.

17- Günde 1 tane Maden Suyu içmekte çok yararlı akşamları süt yerine maden suyu tüketebilirsiniz.

18- Sigara ve alkolü mutlaka bırakın.

Benim son 1-2 yıldır kapıldığım yaşam felsefeme göre günde 6.5 saat uyukuya ihtiyacımız varsa neden 10 saat uyuyarak kısacık ömrümüzden 3.5 saati feda edelimki.

Ufak bir hesaplama yapalım : günde 8 saat uyuduğumuzu var sayalım 6,5 saati gerekli olan 1,5 saati ise hammallık.

1 Günde = 1,5 saat
    1 Haftada = 10.5 saat
    1 Ayda = 42 Saat
    1 Yılda = 504 saat
    Ortalama ömrümüz 60 yıl ise bunun 15 yılını çocukluk evresi olarak çıkartalım ve 45 yıl kalıyor
    45 Yılda = 22.680 Saat = 945 Gün = 2.58 Yıl Yani ömrümüzün 2.5 Yılını boş yere hiç bir işe yaramadan harcamış oluyoruz

Hayat bu kadar kısa ise 2.5 yılını neden çöpe atalım ki :)

Birde verimlilik açısından öğlen 30 dk dinlenmek veya uyumak önemli çünkü saat 12:00'dan sonra bünye yavaşlamaya başlıyor ve şalterleri kapatıyor ve bu durum saat 15:00'a kadar sürüyor.
    12:00'dan sonra yapılacak 30dk lık dinlenme saat 15:00'a kadar olan 3 saatlık uyuşukluğu ve yorgunluğu 30 dk da atmanıza yardımcı olur.

Bir noktada arkadaşlar Sigara Kullanan biri olarak bunu söylüyorum:

SİGARA BİR BÖCEK İLACIDIR ! bunu asla unutmayın.İçerisinde yer alan ve yandığı sırada ortaya çıkan maddelerin bir eşleri sadece böcek ilaçlarında bulunur.

Birde çok konuştum ama Zayıflama noktasında, Diyet, diyet ilaçları az yemek yemek vs vs vs, kilolu olsanız dahi yukarıda yazılanlar gibi bir yol izlerseniz ihtiyacınız olan yani vücudunuzun ihtiyacı olan kadar yemek yerseniz
    vücudunuz zaten fazlasını vücutta biriken yağları kendi kendine atmaya başlayacaktır, Yağ dokusu da hücrelerden oluşur ve bu hücrelerde yenileri eklenmediği sürece ölür ve idrar yoluyla vücuttan atılır, siz vücudunuzun ne isteidğini bilip ona göre davranırsanız
    yenileri eklenmeyeceği için yağlarınızda zamanla kaybolacaktır.Vede spor yapamıyorsanız Kalsiyum tüketimine özen gösterin çünkü kalsiyum kas oluşumu ve onarımında belirleyici rol oynamaktadır.

Off amma konuştum akşam akşam :D

• Sağol kardeş bilgiler için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cezaevinde Yaşam Nasıl?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.