Şimdi Ara

Sağlıksız 220V Şebeke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, forumda elektrik bölümü olmadığından buraya yazmayı uygun gördüm.
    İşyerindeki elektrik şebekesi çok sağlıklı değil. Bu yüzden laptopumda arızalanmalar oluştu. Laptopun adaptörü orjinal fakat ek filtre ya da düzenleyici almak istiyorum. Araştırdığıma göre ups bir çözüm fakat benim için sadece sağlıklı akım sağlayacak bir cihaz yeterli olur.
    220v şebeke için tek prizlik bir devre, cihaz varsa ve portatif bir şeyse, bu tam da benim aradığım şey. Böyle bir şey varmı?
    İyi forumlar...

• Merhaba. Şebekede yaşadığınız problem tam olarak nedir? Sürekli olan voltaj dalgalanmaları mı ?

Saygılarımla...
  • UPS kullanın diyecektim ama @klima5505 en doğru soruyu sormuş.

Sorun ne tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

UPS kullanın diyecektim ama @klima5505 en doğru soruyu sormuş.

Sorun ne tam olarak?
    Teşekkür ederim hocam.

Saygılarımla...
  • sorun gerilim dalgalanmaları ise, en iyi çözüm voltaj regülatörleri olur. ups'in esas işlevi ac-dc-ac dönüştürmektir. gerilim dalgalanmalarına karşı etkisi düşük seviyelerdedir. voltaj regülatörleri ise, gerilimi 220 voltta sabitler. sorun harmonikler ise, özel fitre sistemlerine ihtiyaç vardır. bu şirketin sorumluluğudur. zaten düzeltmezlerse, bu onların aleyhlerine olur.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    UPS'ler dalgalanmalardan koruyamıyor, doğru mu?
  • ups'ler anahtarlamalı devreler kullanır. asıl yaptıkları şey, ac gerilimi dc'ye sonra tekrar ac'ye çevirmektir. düşük oranda gerilim dalgalarını tolere edebilirler. ama büyük değerlere karşı yetersiz kalabilirler. voltaj regülatörleri özel tipte trafoları kullanır. bu yüzden büyük miktardaki gerilim dalgalanmalarını, daha kolay sabitleyebilir. elektronik voltaf regülatörleri de var ama, en güvenilir olanları trafolu olanlardır.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Tamam anladım. Ben PC için almayı düşünüyordum işe yaramayacaksa almayayım demiştim. Bizim mahallede onun tolere edemeyeceği seviyede dalgalanma yok. Sadece kesintiler oluyor nadiren. teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alacağın modeli internette iyice araştır. her ups aynı kalitede değil. gerilim dalgalanmalarına karşı koruma özelliği olan ve iyi bir tane seçmelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.