Şimdi Ara

Saha dolabına VDSL2 kullanıcısı geldikçe ulaşılabilir hızın düşmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dslam bildiğim kadarı ile 72gbit destekliyor. Bu hızında arttırmak çok kolay. Mesele içindeki kartın ne desteklediği. Yeni takılan dolaplarda bile 2012de üretilmiş eski kartlar kullanılıyor. 35b desteği yok. Hız düşmesinin sebebide tamamen fiziksel. Bir ortamda ne kadar gürültü varsa karşıdakinin sizi duyması okadar zor. Fiberde bu gürültü olmuyor. İletim ışık ile olduğundan çevresel etki olmuyor.

Yeni konan dolap içindeki kartlar. İnternet de özelliklerini araştırabilirsiniz.

Saha dolabına VDSL2 kullanıcısı geldikçe ulaşılabilir hızın düşmesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gulnare G kullanıcısına yanıt

Attıgınız dslam da 30a desteği bulunmakta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30a ile adsl aynı anda verilemiyor. Turktelekom dslamlarda daha eski ve daha yeni kartlar kullandığından 30a ve 35b açacağını sanmıyorum.

• Kendi modemimin elektriğini kestiğim zaman üst kat komşumun kapasite hızı direkt 105 mbpse çıkıyor ancak geri takıp dsl sinyalini alınca otomatik olarak 80 mbpse düşüyor bir çare yok anlaşılan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EyuphanKundakci kullanıcısına yanıt
    Bir modem ile 25 mbps hız yükselmesi çok ilginçmiş...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam kullandıkları kartlar muhtemelen ikinci kartlar. Ama farklı ülkelerden ikinci el de satın aldıklarıni sanmıyorum.
    Daha önce başka sahalarda kullanip daha sonra o sahaları fibere geçirdikleri için orada ihtiyaç kalmayan kartları kullanıyorlardir.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Fttc dönüşümleri sayılarına baktığımızda Türkiyede bu kadar çıkma kart olması imkansız. Dönüşüm yapılsada çoğu yerde komple geçiş olmuyor. Uzunca bir süre ONK ve dslam dolapları yan yana duruyor.

• alvete A kullanıcısına yanıt

crosstalk

• vectoring olmadığı sürece bu sorun devam eder.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Enterferans :) .. Daha Türkçesinin bulamadık.

Telekom'un ikinci el cihazlar temin ettiğine dair bilgiyi nerden duydunuz hocam?

Evet cihazlar, Nokia 7363, 7205/7330 haricinde demode diyebileceğimiz cihazlar ancak ikinci el cihaz aldıklarına hiç ihtimal vermiyorum.

İmkansız değil hocam, mevcut FTTC ve FTTB sahaların dönüşümleri devsm ediyor hatta bir önceki çeyrekte bu yüzden FTTC homepass bir miktar azalmıştı.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    İkinci el cihaz söylentisi birilerinin kasıtlı söylemi bence. Ama dediğiniz gibi çıkma cihazla kurulum kesinlikle oluyordur, hatta mobilde de yapılıyor ecosite deniyor. Sabitte de muhakkak yapılıyordur zaten mantıklı bir hareket.

Hocam şayet lokalde perleriniz yan yana ise enterferans artıyor olabilir, lokalde per değişimi işe yarayabilir.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Üstat karşılaştığım 3 dolapda da kartlar rengi atmış 2 el olduğu ayan beyan görünüyor. Ben bu kartların sıfır üretimi olmadığını forumdan okudum diye hatırlıyorum. Yeni kartlar gbit ve 35b destekli.

Kullanılmış olur da hocam deplase edilen sahalardan çıkma ancak ikinci el cihaz satın alımı şeklinde olmasına pek imkan, ihtimal yok.

Nokia 7353'lerin şuan üretimi olmayabilir ancak Nokia'nın stoklarında olmalı zira sipariş geçiliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 14 Eylül 2021; 17:14:54 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

7353 nokia tarafından satışı yokmuş hocam. Baya baktım üretim yok diyor. yeni çıkan diğer bahsettiğiniz modeller. Bakalım ondan görebilecekmiyim.

Yanlış hatırlamıyorsam 2016'da üretimi sonlanmıştı 7353'ün ancak bildiğim kadarıyla Nokia hala Telekom'a 7353 tedarik ediyor. 7205/7330 da eski bir ürün ancak çok varyantı var, üretimi belki hala devam ediyor olabilir ancak Telekom şuan satın almıyordur tahminimce. 7363 ise üretiliyordur sanırım.

• Yaklaşık 2 senenin ardından kapasite hızı 50 mbps oldu alabildiğim hız ise 35 mbps ondada kopma yaşıyorum. Telekom ekiplerine port değişimi talep ettim ancak nafile değiştirdiklerini söylüyorlar ama bir çare yok. 1 seneye kalmaz adsl hızı alırız.

Çözüm saha dolabından kablo çekmek, seninle aynı durumu yaşıyordum saha dolabından binaya kadar kablo gelenekadar gürültü artıyordu reglet desen allaha emanet. Bende gidip saha dolabından eve tek bi telekom kablosu üzerinden kablo çektim ulaşılabilir hızım 150-160mb stabil 100 kullanmaktayım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.