Şimdi Ara

Saha satış danışmanı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir firmanın saha satış danışmanı olarak işe başlayacağım. Forum da bu işi yapmış arkadaşlar var mı ? , varsa deneyimlerini yazabilir mi ?

İş olanakları : maaş+prim+yol+yemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 👋🏻

• kuzenim bir sigorta firmasında satıcılık yapmıştı. ne iş yapacam demiş, firma da demişki bütün gün kapı kapı dolaşacaksın, millete zorla kandırmacayla sigorta yaptıracaksın. bu janjanlı isimlere aldanma, yok satış danışmanı, yok mağaza müdürü, yok teknoloji departmanı. bildiğin kapı kapı dolaşıp satış yapacan, ne kadar çok satarsan, insanları ne kadar çok kandırırsan firma için ve dolayısıyla senin için o kadar iyi. satışların çok olursa prim alırsın. haydi çenene kuvvet
  • jerryyyy J kullanıcısına yanıt
    Evet kapı kapı satış yapacağımı biliyorum. Ücret ise şöyle net maaş + prim + yemek + ulaşım. Aklıma tek takılan şey verilen kotayı dolduramazsam işten atarlar mı ?

• Bence başka işlere yönelsen daha iyi. Kota dolduracam ordan oraya koşturacam derken kendini yıpratma. + + + diye yazdığın şeyler 2000 lirayı geçmez yani sanmıyorum.
  • bence milletin kapısını çalıp bir şeyler satmaya çalışmak etik değil. nereden bileyim evi yoklamadığını? belki çocuklarım evde yalnız?
  • Yasal olmayan bir şeyi profesyonel bir firmanın yapacağını sanmıyorum ayrıca öyle karakterde biri değilim. O nasıl bir itham anlayamadım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satış görevlisi ukalalığı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belli kotaların belirli bir primi var. Net maaş + primi doldurursam yaklaşık 2000 ₺ üstü bir fiyata tekabül ediyor. Ayrıca yıpranma konusunda haklısınız fakat öğrenci olduğum için iş seçme lüksüm yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Yasal olmayan bir şeyi profesyonel bir firmanın yapacağını sanmıyorum ayrıca öyle karakterde biri değilim. O nasıl bir itham anlayamadım ?
    yasal mı değil mi bilmiyorum ama doğru olduğunu düşünmüyorum. ben çok ters tepki verirdim yani birisi böyle kapımı çalsaydı.
  • Biraz objektif düşünürsek , firma sizin ayağınıza geliyor ve siz sadece bir imza ile hizmetinizi alıyorsunuz. Bayiye gitmeden , direk eve hizmet.

O zaman şöyle bir soru yönelteyim size , evinize sipariş veriyorsunuz siparişi getiren kurye ya evinizi izlemiyorsa ?

Görüşünüze saygı duyuyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 22 Mayıs 2018; 15:23:58 >
  • SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Valla ben olsam bir avmde falan mağazada çalışırdım herhalde. Sağa sola koşturmalık değil de yerin belli yemeğin suyun herşeyin vardır, oralarda da prim var+ ticket falan veriyorlar gayet makul. Ama tabi senin bileceğin birşey hocam
  • Ahlak değerlerine ters düşen işlerle meşgul olmayın
  • Teşekkürler.

• quote:

Biraz objektif düşünürsek , firma sizin ayağınıza geliyor ve siz sadece bir imza ile hizmetinizi alıyorsunuz. Bayiye gitmeden , direk eve hizmet.

O zaman şöyle bir soru yönelteyim size , evinize sipariş veriyorsunuz siparişi getiren kurye ya evinizi izlemiyorsa ?

Görüşünüze saygı duyuyorum :)
    firmadan ben bir şey istemedim ki. evime gelen kimdir nedir ne istiyordur nasıl bilebilirim? oysa kargo farklı. bekliyorum adamın gelmesini yani. milette kim o deme alışkanlığı da yok, binanın kapısını herkese açıyorlar. adam elektrik diye seslenyior, kapıyı açıyor hiç bakmıyor bile.
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Aslında karşılıklı diyaloğa girmek istemiyorum fakat ahlak kurallarına aykırı olan konu nedir ? , 5 dakikanızı satış elemanına ayırıp aklınıza yatan bir fikir olursa satın alma işlemini gerçekleştirmek mi ?

Zaten kapınıza gelen adam evinize girmek istemiyor , ayrıca evinize teknik servis elemanı gelince “ sen burada bekle , ben arızalı malı dışarı getiriyorum , eve girmeden yap!” mı? diyorsunuz.

Neyse dediğim gibi ikili diyaloğa girmek istemiyorum. İş ile alakalı görüş belirten arkadaşlara teşekkür ediyorum.

• Kurye örneğim şundan dolayı idi , sizin bana belirttiğiniz görüş şuydu “ ya adam evimi izlemiyorsa?” , o yüzden örnek verdim. İkisi aynı kapıya çıkıyor.

Neyse görüşünüze saygı duyarım fakat böyle abartılmayacak konularda dar bir görüşle bakmamak gerekir diye düşünüyorum. İyi günler.

Edit: ayrıca “kimdir ? , nedir ? , ne istiyor?” Diye belirttiğiniz soruya yanıt olarak ; firma yetkilisi , müşteri güven duysun diye firmanın belirlediği bir üniformayı giyiyor , ondan sonra ilk önce kendini tanıtıp sonra ürünü tanıtıyor. Yani size direk satış yapmıyor. Bilgilendirme süreci var. Bakalım yarın başlayacağım , nasıl zorluklarla karşılacağım göreceğiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 22 Mayıs 2018; 15:38:42 >
  • quote:

Kurye örneğim şundan dolayı idi , sizin bana belirttiğiniz görüş şuydu “ ya adam evimi izlemiyorsa?” , o yüzden örnek verdim. İkisi aynı kapıya çıkıyor.

Neyse görüşünüze saygı duyarım fakat böyle abartılmayacak konularda dar bir görüşle bakmamak gerekir diye düşünüyorum. İyi günler.

Edit: ayrıca “kimdir ? , nedir ? , ne istiyor?” Diye belirttiğiniz soruya yanıt olarak ; firma yetkilisi , müşteri güven duysun diye firmanın belirlediği bir üniformayı giyiyor , ondan sonra ilk önce kendini tanıtıp sonra ürünü tanıtıyor. Yani size direk satış yapmıyor. Bilgilendirme süreci var. Bakalım yarın başlayacağım , nasıl zorluklarla karşılacağım göreceğiz :)
    arkadaşım kesinlikle aynı kapıya çıkmıyor. dar bakan sensin. o üniformayı ben kendi evimde bile dikebilirim. bu bir yana, gerçekten yetkili olup yine de evimi gözlüyor olabilir. belki kapıyı çelimsiz birisi açacak bu adamda dalacak içeriye. belki karım, kızım açacak bu herif yararlanmak isteyecek. dediğim gibi, habersiz kapımı çalan ve sağlam bir mazareti olmayan herkese ters tepki veririm. normal bir şey değil yani bu. normalmiş gibi görmene de anlam veremiyorum. bilmiyorum belki yaşadığınız muhitten dolayıdır ama ben fikirtepede yaşıyorum. şimdi yine çok kötü değil de kapıyı çalanların yarısı çingene, dilenci, fakir insanlar. kötü insanlar demiyorum ama hayat herkese her şeyi yaptırıyor.

dediğim gibi, normal bir şey kesinlikle değil bu. ben binaya elektrikçi bilmem neci aldığımda, binadan çıkana kadar peşinde dolaşırım. anketçi vs. de kesinlikle binaya almam.

• Bahsettiğin iş için "Net maaş" kavramı aldatmacadır. Firmanın ilk müşterisi sen olursun ve sana da bu yalanı söyler. Net maaş diye bahsettikleri şey, minimum satış miktarını yakaladığında alacağın ücrettir ve o miktarı yakalayamazsan, yaptığın satışların parasını da alamazsın.

Bu tarz işlerden uzak durun. İnsanlar ihtiyaçlarını kendileri bilebilecek ve temin edebilecek bilinç seviyesine sahiptirler ve geriye yaşlılar ya da zihinsel olarak yetersiz kişiler kalır. Sizin müşterileriniz de bu insanlar olur. Eğer böyle bir işi vicdanınıza yedirebiliyorsanız, buyrun yapın.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Daha önceden bu işi yaptınız mı ? Çok kararlı konuşuyorsunuz ?

• quote:

Daha önceden bu işi yaptınız mı ? Çok kararlı konuşuyorsunuz ?
    Üniversite öğrencisi iken yapmaya çalışmıştım ama satın alma potansiyeli olan insanları görünce vazgeçmiştim.
    Bunun yanı sıra, kararlı olmam için illa ki o işi yapmış olmam gerekmez; kapıma gelen satıcılara bakarak da konuşabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.