Şimdi Ara

SAHAFLARDA KİTAP TAKASİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar yarim saat once sahaftaydim, kitap takas etmek icin gitmistim ama verecegim kitaplarin karsiligini duyunca cok sasirdim. uc tane tugla gibi kitaba karsilik bir tane cep boy kitap alabiliyordum. vermek istedigim kitaplar: Sisle Gelen Yolcu, Ölü Ruhlar Ormanı, Psikoanalist. alabilecegim kitap: Cep boy Bin Muhtesem Gunes...
    tabii ki takas yapmadim. sizce de bu durum tuhaf degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Sadece ilk iki kitap kırk küsur tl yapıyor ve sana vermeyi teklif ettikleri kitap 9.99tl.. tuhaf değil ama ayıptan öte. Yazık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyiki takas yapmamışsınız bence satın forumda veya forumda takas yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: amerikanvarisi

arkadaslar yarim saat once sahaftaydim, kitap takas etmek icin gitmistim ama verecegim kitaplarin karsiligini duyunca cok sasirdim. uc tane tugla gibi kitaba karsilik bir tane cep boy kitap alabiliyordum. vermek istedigim kitaplar: Sisle Gelen Yolcu, Ölü Ruhlar Ormanı, Psikoanalist. alabilecegim kitap: Cep boy Bin Muhtesem Gunes...
    tabii ki takas yapmadim. sizce de bu durum tuhaf degil mi?

pm
  • bu arada yazdim saniyordum ama yazmamisim kusura bakmayin bir ekleme yapmak istiyorum
    sisle gelen yolcu orijinal degildi diger iki kitap orijinal.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Arkadaşım sahaflarda ve kitapçılarda kesinlikle takas yapma. Tabir-i caizse ayakta becerecek adam arıyorlar. Elindeki kitapları internetten sat,oradan gelen parayla yenı kıtaplar al,ya da internetten takas yoluna git. Sıfırı 30 tl olan orjinal bi kitabı götürüp satmak istediğinde max 3-4 tl'ye alıyorlar.Ama bu ayardaki bir kitabı internetten 15 Tl'ye satabilirsin. Senden 1-2 Tl'ye aldıkları kitaplara 6-7 , 3-4 Tl'ye aldıkları kitaplara 10-12 tl etiket basıp satıyorlar. Sahaflardan uzak durmanı onerıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewAqePrince

Arkadaşım sahaflarda ve kitapçılarda kesinlikle takas yapma. Tabir-i caizse ayakta becerecek adam arıyorlar. Elindeki kitapları internetten sat,oradan gelen parayla yenı kıtaplar al,ya da internetten takas yoluna git. Sıfırı 30 tl olan orjinal bi kitabı götürüp satmak istediğinde max 3-4 tl'ye alıyorlar.Ama bu ayardaki bir kitabı internetten 15 Tl'ye satabilirsin. Senden 1-2 Tl'ye aldıkları kitaplara 6-7 , 3-4 Tl'ye aldıkları kitaplara 10-12 tl etiket basıp satıyorlar. Sahaflardan uzak durmanı onerıyorum.

Sahaflara kitap satmak dediğin gibi aynı. Tam delilik olur ama yine de kitap almak için uğranabilir. 40 - 50 Tllik kitapları orada sıfır gibi ve orjinal olarak 10 - 15 tlye almışlığım vardır. Genelde kitapları toplu olarak alırım, 5 6 kitap birden. Almadan önce sahafcıya uğrarım mutlaka aradığım kitaplardan biri varsa diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Kitaplar
    2 yıl önce açıldı
    satılık kitaplar
    5 yıl önce açıldı
    Satılık Kitaplar
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım sahaflarda ve kitapçılarda kesinlikle takas yapma. Tabir-i caizse ayakta becerecek adam arıyorlar. Elindeki kitapları internetten sat,oradan gelen parayla yenı kıtaplar al,ya da internetten takas yoluna git. Sıfırı 30 tl olan orjinal bi kitabı götürüp satmak istediğinde max 3-4 tl'ye alıyorlar.Ama bu ayardaki bir kitabı internetten 15 Tl'ye satabilirsin. Senden 1-2 Tl'ye aldıkları kitaplara 6-7 , 3-4 Tl'ye aldıkları kitaplara 10-12 tl etiket basıp satıyorlar. Sahaflardan uzak durmanı onerıyorum.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin96

quote:

Sahaflara kitap satmak dediğin gibi aynı. Tam delilik olur ama yine de kitap almak için uğranabilir. 40 - 50 Tllik kitapları orada sıfır gibi ve orjinal olarak 10 - 15 tlye almışlığım vardır. Genelde kitapları toplu olarak alırım, 5 6 kitap birden. Almadan önce sahafcıya uğrarım mutlaka aradığım kitaplardan biri varsa diye.

Arkadaş haklı,uygun fiyata kitap alabileceğiniz sahaflar var. Genelde küçük dükkan işleten sahaflar uygun fiyat çekiyor. Ben biraz genelleme hatası yaptım :)

• Konuyu dün yaşadığım bir olaydan sonra gördüm ve dediklerinize hak vermemek mümkün değil arkadaşım 45 ve 50 liralık iki kitap ve biri 10 ve biri 15 liraya aldığı 4 ders kitabını sahafa götürdü tabi ben daha fazla vereceklerini düşündüğüm için önermiştim. Bir sorduk 10 lira veririm dedi hepsine şok olduk anlamışsınızdır ruh halimizi biz bir soralım deyince de kadın güldü. Sonrasında başka yere gittiğimizde iyi fiyat vermişler deyince ikinci şoku yaşadık kısaca sahaflar bu konuda acımasızmış onu öğrendik. Aynı kitapları internetten 25 - 30 lira arasında satıldığını görünce arkadaşım buradan satmaya karar verdi. Cidden bu kitapları bu kadar ucuza alıp bu kadar ucuza satıyorlar mı bir bilginiz var mı acaba?
  • ne sanmistiniz hocam en kazigida ciZgi romanlar 50 kuruşa 1 lira ya alıp 7.5 lira 12 lira ya satıyorlar sırf bu yüzden nette taranmış çizgi roman indirip okuyorum tablette artık para yetmez oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar kira ödüyor, ev geçindiriyor. Kitapları ucuza almaları normal. Uğraşmak istemeyenler götürüp veriyor ölü fiyata.
  • Arkadaşlar biraz empati yapın, adamların işi bu. O zaman kitap satmasınlar...Gene bireysel olarak fazla fiyat verip kitap alıyorlar, yoksa yayınevlerinden toplu daha ucuza kitap alma imkanları da yok değil. Çok abartı düşünceleriniz var, ama şu da ayrı bir durum karaborsa kitap satanlara bende kızıyorum. Sahaflar azaldı artık, sahaf dediklerimizin ise tanımı basitleşti, satıcılar daha çok artık, basit diye tanımladığımız sahafların bile sayısı gün geçtikçe azalıyor.
  • Sisle gelen yolcuyu arıyorum takas rdermisn

• Ben geçen yaz taşınacağım için elimdeki bütün ygs/lys ve okul kaynaklarımı kitapevine vermiştim. 5 çöp poşeti kitap ki çoğu ya sıfır yada en fazla yarısına kadar çözülmüştü. Arabayla ve 2 kişi zor götürdük. 30 kg tuttu ve bana verdikleri para 5 tl idi. Taşındığım için mecbur verdim ama içime oturdu.
  • Arkadaşlar kesinlikle sahaflara kitap satılmaz bu devirde , kitabın hakkını verdiği söylenen sahaf bile 9 tane kitabıma ( her biri ortalama 700 sayfa ve tertemiz kullanılmış orjinal kitaplar ) 3 lira verebileceğini söyledi. Dondum kaldım öyle bir şey de diyemedim. Sanırım kendisi de utanmış olacak ki gözlerini kaçırıp dururdu o esnada. Tamam sizin ekmek kapınız anlıyorum ama 0.3 e alıp 20 ye satarsan o iş olmaz. Sonuç olarak sahafa kitap satacağıma foruma koyar ihtiyacı olan insana bedavaya veririm daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.