Şimdi Ara

Sahibinden'den 0 Telefon Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Merak ediyorum, sahibinden'de imei atılmış ve garantisi olmayan cihazlar alınır mı sizce? Bence ithalatçı garanti için 200-300 lira vermek gereksiz. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Mesela:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kendomen -- 10 Şubat 2019; 18:57:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İthalatçı garantisini ben de gereksiz buluyorum; çünkü forumdaki birçok olumsuz örnekte okuduğumuz gibi, çoğu sorunda "Kullanıcı hatası" diyerek işin içinden çıkıyorlar. Ayrıca fiyat farkı da söylediğinizden daha yüksek olabiliyor. Yani ithalatçı garantili olarak 1500'e satılan bir telefon (misal, Redmi Note 5 Pro), garantisiz olarak 1000-1100 bandında alınabiliyor ve dolayısıyla aradaki fiyat farkı, güvenilmesi zor olan ithalatçı garantisini göz ardı etmeye gayet de değiyor.

Bu girizgah ışığında bakınca esas sorunuza "Gayet de alınır" diye cevap vermekteyim. Özellikle elden alacaksanız, gidip bakıp inceleyerek alırsınız ve "Kazıklanır mıyım?" endişesi enredeyse tamamen ortadan kalkar. Elden alma imkanı yoksa da güvenilir görünen ( mümkünse dükkanı bulunan, çokça ilanı olan ve özellikle fiyatları anormal derecede düşük olmayan) satıcılara yönelerek kaygılarınızı azaltabilirsiniz. Bunun yanı sıra, DH'nin satış forumlarında Sahibinden'e göre daha güvenilir sayılabilecek bolca referansı olan satıcılar bulabilirsiniz (zaten büyük kısmı, hem Sahibinden'de, hem DH'de satış yapmaktadır).

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenman

İthalatçı garantisini ben de gereksiz buluyorum; çünkü forumdaki birçok olumsuz örnekte okuduğumuz gibi, çoğu sorunda "Kullanıcı hatası" diyerek işin içinden çıkıyorlar. Ayrıca fiyat farkı da söylediğinizden daha yüksek olabiliyor. Yani ithalatçı garantili olarak 1500'e satılan bir telefon (misal, Redmi Note 5 Pro), garantisiz olarak 1000-1100 bandında alınabiliyor ve dolayısıyla aradaki fiyat farkı, güvenilmesi zor olan ithalatçı garantisini göz ardı etmeye gayet de değiyor.

Bu girizgah ışığında bakınca esas sorunuza "Gayet de alınır" diye cevap vermekteyim. Özellikle elden alacaksanız, gidip bakıp inceleyerek alırsınız ve "Kazıklanır mıyım?" endişesi enredeyse tamamen ortadan kalkar. Elden alma imkanı yoksa da güvenilir görünen ( mümkünse dükkanı bulunan, çokça ilanı olan ve özellikle fiyatları anormal derecede düşük olmayan) satıcılara yönelerek kaygılarınızı azaltabilirsiniz. Bunun yanı sıra, DH'nin satış forumlarında Sahibinden'e göre daha güvenilir sayılabilecek bolca referansı olan satıcılar bulabilirsiniz (zaten büyük kısmı, hem Sahibinden'de, hem DH'de satış yapmaktadır).
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Resmî garanti olsaydı bu fiyat farkına değer derdim ama ithalatçı garanti için değmez diyorum. Istanbul'da olmadığım için elden alma şansım yok malesef. Havale yapmaya da korkuyorum. Kapıda ödeme ile de göndermiyorlar. Bazıları mail order yöntemi ile gönderiyor ama bu yöntem hakkında hiçbir bilgim yok.

• Dostum tek sorun garanti degil adam akilli insanlarla insani gec kurumlarla alisveris etmek lazim

Ben hbden htc 10 aldim telefon kurulu geldi derhal iade islemlerini baslattim satici hb olmadigi halde biraz bastirmamla direkt iade ettim

Simdi 200 300tlden kacayim derken calinti kacak gocek sorunlu bir mal gelir butun tadin kaçar telefon alasin da gelmez

Gerekirse 200 300 azalt butceyi hbden falan al zaten o kadarcik paraya cok degismez telefonlar

• Kendomen kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Redmi Note 5 konusunda da bu soruları sorduğunuzu ve cevaplayanlar arsında benim de olduğumu fark ettim. Sorularınızı burada da yanıtlayayım ki konuya başka bakanlar için de faydası dokunsun.

Mail Order, kredi kartından talimatla para çekme yöntemidir. Yani bunun için bir kredi kartınızın olması gerekir ve para maldan önce teslim edilmiş olacağı için güvenme noktasında parayı havale yapmaktan farkı yoktur.

Sahibinden ilanlarında biraz gezinerek kapıda ödeme seçeneği sunan satıcıları bulabilirsiniz. Yine de kapıda ödeme seçeneğine pek itibar etmeyin; zira amacınız, ürün kapıya geldiğinde kontrol etmek ve fakat telefonu adam akıllı kontrol etmek için ilk kurulumu yapmak, programlar yüklemek, kamerasına bakmak, SIM kart takıp konuşmayı denemek vs. dediğinizde bir hayli zaman geçmesi gerekir ki kapıya gelen kargocu bu kadar uzun süre beklemek konusunda mızmızlanacaktır. Bence DH'nin alışveriş bölümündeki ilanlara bakın ve çokça referansı olan bir satıcıyı gözünüze kestirip ondan alın. Hatta içinizin daha rahat edeceği bir seçenek de şu olur: elden satanların olduğu şehirlerden herhangi birisinde nazınızın geçebileceği bir tanıdığınız varsa ona rica edin ve o kişi elden teslim için satıcıyla buluşarak veya dükkan varsa dükkana giderek telefonu kontrol ettikten sonra alıp size göndersin.

Bunlardan dışında kalan tek güvenilir seçenek ise, daha fazla para ödemeyi kabullenip bilindik bir internet sitesi üzerinden garantili ve faturalı satılan bir telefon almak olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 10 Şubat 2019; 22:2:21 >

• quote:

Rica ederim.

Redmi Note 5 konusunda da bu soruları sorduğunuzu ve cevaplayanlar arsında benim de olduğumu fark ettim. Sorularınızı burada da yanıtlayayım ki konuya başka bakanlar için de faydası dokunsun.

Mail Order, kredi kartından talimatla para çekme yöntemidir. Yani bunun için bir kredi kartınızın olması gerekir ve para maldan önce teslim edilmiş olacağı için güvenme noktasında parayı havale yapmaktan farkı yoktur.

Sahibinden ilanlarında biraz gezinerek kapıda ödeme seçeneği sunan satıcıları bulabilirsiniz. Yine de kapıda ödeme seçeneğine pek itibar etmeyin; zira amacınız, ürün kapıya geldiğinde kontrol etmek ve fakat telefonu adam akıllı kontrol etmek için ilk kurulumu yapmak, programlar yüklemek, kamerasına bakmak, SIM kart takıp konuşmayı denemek vs. dediğinizde bir hayli zaman geçmesi gerekir ki kapıya gelen kargocu bu kadar uzun süre beklemek konusunda mızmızlanacaktır. Bence DH'nin alışveriş bölümündeki ilanlara bakın ve çokça referansı olan bir satıcıyı gözünüze kestirip ondan alın. Hatta içinizin daha rahat edeceği bir seçenek de şu olur: elden satanların olduğu şehirlerden herhangi birisinde nazınızın geçebileceği bir tanıdığınız varsa ona rica edin ve o kişi elden teslim için satıcıyla buluşarak veya dükkan varsa dükkana giderek telefonu kontrol ettikten sonra alıp size göndersin.

Bunlardan dışında kalan tek güvenilir seçenek ise, daha fazla para ödemeyi kabullenip bilindik bir internet sitesi üzerinden garantili ve faturalı satılan bir telefon almak olacaktır.
    Hocam kapıda ödeme satan yer buldum da pek güvenilir gelmedi. En iyisi dediğiniz gibi 'ya referanslı üyeden almak yada bir tanıdığa aldırmak. Ama yukarıda arkadaş da az daha verip hepsiburada'dan almamı söylüyor.

O forumdaş yazım hatası yapmış; zira sondan bir önceki satırda "200-300 TL'den kaçayım derken..." demiş; son satırda "arttır" yazacağına yanlışlıkla "azalt" yazmış. Zaten Hepsiburada'dan (veya başka bir bilindik internet sitesinden) alacağınız telefon "faturalı ve garantili" olacağı için 200-300 değil 400-500 lira pahalı olacaktır (Redmi Note 5 Pro için fark böyle. Daha üst modellerde doğal olarak fark da artar). Önce şuna tam olarak karar verin bence: daha pahalı ama faturalı ve garantili mi, daha ucuz ama faturasız ve garantisiz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O forumdaş yazım hatası yapmış; zira sondan bir önceki satırda "200-300 TL'den kaçayım derken..." demiş; son satırda "arttır" yazacağına yanlışlıkla "azalt" yazmış. Zaten Hepsiburada'dan (veya başka bir bilindik internet sitesinden) alacağınız telefon "faturalı ve garantili" olacağı için 200-300 değil 400-500 lira pahalı olacaktır (Redmi Note 5 Pro için fark böyle. Daha üst modellerde doğal olarak fark da artar). Önce şuna tam olarak karar verin bence: daha pahalı ama faturalı ve garantili mi, daha ucuz ama faturasız ve garantisiz mi?
    Hocam ben telefonu aldıktan sonra rootlamayı düşünüyorum onun için garantili olmasını pek de bir önemi yok.

Bu durumda çok fazla kafanızı yormanıza gerek yok. Ya bir tanıdık vasıtasıyla halledin; ya da DH'deki referanslı satıcılardan veya Redmi Note 5 Pro konusunda size önerilen Facebook'taki satıcılardan alın gitsin.
  • quote:

Bu durumda çok fazla kafanızı yormanıza gerek yok. Ya bir tanıdık vasıtasıyla halledin; ya da DH'deki referanslı satıcılardan veya Redmi Note 5 Pro konusunda size önerilen Facebook'taki satıcılardan alın gitsin.
    Haklısınız hocam teşekkür ederim.

Rica ederim.

Telefonunuz şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Rica ederim.

Telefonunuz şimdiden hayırlı olsun
    Hocam şöyle bir ikilem de kaldım:
    m.facebook.com
    Görüntülemek İçin Giriş Yap veya Kaydol
    https://m.facebook.com/groups/923415997679558?view=permalink&id=2242834892404322

Çin grubunda note 5 1030 lira;
    Şurada işe kapıda ödemeli 1050 lira

Siz ne tavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlanda aksi yazılmamış ama kapıda ödeme istenildiği zaman çoğunlukla 30-40 TL masraf farkı (kargo firmasının aldığı komisyon ve kesintiler) oluyor. Yani sonradan karşınıza böyle bir ekstra ödeme çıkmaması için satıcıya sormanız iyi olur. Çin grubunda referanslı ve güvenilir birisinden alırsanız da sorun çıkacağını sanmıyorum. Yine de hangisi içinize sinecekse onu tercih etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 12 Şubat 2019; 21:42:31 >
  • quote:

İlanda aksi yazılmamış ama kapıda ödeme istenildiği zaman çoğunlukla 30-40 TL masraf farkı (kargo firmasının aldığı komisyon ve kesintiler) oluyor. Yani sonradan karşınıza böyle bir ekstra ödeme çıkmaması için satıcıya sormanız iyi olur. Çin grubunda referanslı ve güvenilir birisinden alırsanız da sorun çıkacağını sanmıyorum. Yine de hangisi içinize sinecekse onu tercih etmenizi öneririm.
    Tamamdır teşekürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yok hocam onu kast etmedim misal bütçe 1700

x marka cihaz hbde 2000 sahibinden de 1700

y marka cihaz xin bir altı hbde 1700

y marka cihazı al geç demek istedim

ha ama gidip elden alacaksa çok bir sorun olacağını sanmam yurtdışı falan olmasın Türkiye malı olsun yeter

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler. Ben diğer türlü anlamışım. Gerçi sorun kalmadı; konuyu açıp kaygılarını ileten forumdaşı bilgilendirdik ve muhtemelen telefon siparişini vermiştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.