Şimdi Ara

Sahibinden.com da Son zamanlarda hayli artan dolandırıcılık modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dikkat edin diye yazıyorum. Dolandırıcılık şu şekilde gerçekleşiyor.

Kirası yüksek bölgelerde normalin altında kirayla bir daire ekliyorlar. Mesela bölgede 2 + 1 dairenin kirası 2500Tl diyelim. Bunlar 2000 - 2300TL arası 3 + 1 daire koyuyorlar.

İlanı gördünüz, aramaya başlıyorsunuz fakat kişi telefonunu hiç birşekilde açmıyor. Ta ki siz bu evi kaçırmamanız gerektiğini düşünüp kişiye sms gönderene kadar ya da ısrarla arka arkaya arayana kadar.

İlk görüşmenizde kişi size şehirdışında olduğunu ya da bir başka nedenle evi ancak birkaç gün içerisinde gösterebileceğini, çok kişinin aradığını söylüyor. Tabi sizde diğer arayanların önüne geçmek için resimlerinden görmüş olduğunuz ev adına kapora göndermek istiyorsunuz. Kişi sizden bunu kabul etmeyeceğini söylüyor. Israr ediyorsunuz. Israr edeceğinizide biliyor zaten. Yapılan iş tam olarak psikolojik yönlendirme, sosyal mühendislik. Yani adam her hareketinde sizin ne düşüneceğinizi sizden önce biliyor. Buna görede senaryosunu uyguluyor. Parayı gönderdiğiniz anda;

Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 12 Mart 2016; 13:50:53 >

• sagol kardes, issizdim bende iyi oldu ogrendigim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaşınanı kaşırlar
  • Saol kardeş, sayende evren nasıl dönüyor onu anladım.
  • Bu modelin mofiye versiyonuda mevcut,Ankara'da yaşayan kuzenimin başına geldi,ve basına yansıdı olay.Aynı bu şekilde kapora yatırmak istediğiniz ev için dolandırıcı size başka (daha ucuz) bir ürün için anlaştığı birinin hesap no'sunu veriyor,sonra aldığı ürün sahibini arayıp ''fazla para yatırdım,''taksi gelecek ürünü ve para üzerini taksiciye verin lütfen diyor'' Yani adam iki taraf birbirine düşecek şekilde işi bitiriyor.Gerçekten komplike bir organizasyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizigen

Bu modelin mofiye versiyonuda mevcut,Ankara'da yaşayan kuzenimin başına geldi,ve basına yansıdı olay.Aynı bu şekilde kapora yatırmak istediğiniz ev için dolandırıcı size başka (daha ucuz) bir ürün için anlaştığı birinin hesap no'sunu veriyor,sonra aldığı ürün sahibini arayıp ''fazla para yatırdım,''taksi gelecek ürünü ve para üzerini taksiciye verin lütfen diyor'' Yani adam iki taraf birbirine düşecek şekilde işi bitiriyor.Gerçekten komplike bir organizasyon.

Aynen kardeşim. İz bırakmayacak şekilde başka alışverişler için başka hesaplara istiyorlar ödemeyi. 2009 du sanırım. Notebook alırken dolandırıldım yine kişi başka bir alışveriş için başkasının hesap numarasını göndermişti. Hatta savcılık bu nedenle takipsizlik kararı vermişti çünkü dava açabileceğim kişi parayı gönderdiğim kişiydi fakat o kişi dolandırıcı değildi. Başka bir satıcıydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.