Şimdi Ara

Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
13.123
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 ekin ayında ben arkadaşıma bilgisayar sattım . 1850 TL paramı vermedi. Arkadaş dediğim online oyun üzerinden 10 sene önce tanıştığım biri . Ve şuan borcum yok diyor . Nasılsa alamam diye yazışmaları da sildim geçen sene . Vazgeçtim ailesine akrabalarına herkese yazdım onlara borcum yok diyor . Offf aklıma geldi yine çok geçmiş olsun gerçekten parasinda değilim insan kahroluyor. Babası hastaydı dese sattım lazımdı babam hasta helal olsun hiç sorun değil ama böyle olduğu zaman sinir bozucu gerçekten .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşımı da bu şekilde dolandırdılar. Mahkemeye verdik hiç bir sonuç alamadık. Mahkeme kararı şöyleydi; sahibinden comun sözleşmesinde malı almadan para göndermeyin yazıyormuş onun için suçlu bizmişiz; parayı peşin gönderdiğimiz için. Onun için geçmiş olsun kardeşim. Bir sonuç alamazsın maalesef :/

• Herif hala dolandırıcılığa devam ediyor. Böyle yüzsüzlük görmedim gerçekten
    Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!

• geçmiş olsun. siz üstünüze düşeni yapıp şikayetçi olmuşsunuz. ama malum herkesin dediği gibi sonuç çıkmayacak malesef. acı ama gerçek. şu adamı yakalamak çok mu zor ? yakalansa bile çay içer 1 saat sonra serbest bırakılır. yazık ne diyim.
  • Arsızında arsızına denk gelmişim, gerçekten hayret içindeyim bu nedir ya hayatımda böyle bi olay yaşamamıştım, hayat bu insanlara ne yaşatıyoda bu hale geliyolar, ne travmaları var acaba inanamıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden'den alışveriş yapmak biraz sıkıntılı.
    Ben de Eylül ayında yüksek bir meblağdan bilgisayar aldım, satmayı düşünüyorum ama kafamda deli sorular.

Gelip alsınlar istiyorum, gelmezler muhtemelen.
    Get ile satsak, adam 'yanlış ürün gönderdi, iade ediyorum paramı geri gönderin' dese, satıcı sıçtı.

Alıcı parayı gönderip, satıcı boş kargo atsa yine sıkıntı.

En güzeli elden ticaret.
  • Geçmiş falan olmasın iyi olmuş öyle tanımadan görmeden herhangi bir güvencen olmadan adama para yollarsan adam seni böyle dolandırır tabi. Haketmişsin amcaoğlu hayırlısı olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliCingene

Geçmiş falan olmasın iyi olmuş öyle tanımadan görmeden herhangi bir güvencen olmadan adama para yollarsan adam seni böyle dolandırır tabi. Haketmişsin amcaoğlu hayırlısı olsun :)
    Kindar nesil dedikleri bu olsa gerek :) teşekkür ederim ne diyim..

• şuanki dolandırıcıların yöntemi şu küçük miktarlar yazıyolar 80 100 falan karşı tarafta tabi 80 lira için yapmaz diyor ama üçkağıtçı herif sade 1 kişiden değil 10 kişiyi böle çarpıyo eder 800 get işlemi de sıkıntı hayattta bulaşmam

• nende gece n fatda ram aldım ripjaws getle aldım 200 liraya analstık 220 ye geldi ama içime sindi ram leri alıp test edip sonra onayladım parayı.
  • dublex06 kullanıcısına yanıt
    Mantık olarak doğru gibi dursada durum öyle değil ..

Get ile alışverişte bahsi geçen Tuzluk olayı söz konusu olamaz.
    Kargo alırken paket açılıp kontrol edilir. Tuzluk çıkarsa kargo görevlisine belirtilip tutanak tutulur.
    Hem gönderen hem alıcı kargoyu kontrollü almak zorundadır zaten. Kontrol etmeden almak alıcının ihmalinden başka bişey değil. (kargo tesliminden sonra açabiliyorsunuz)

Kargo çalışma şeklinin pratikte böyle olmadığını bende biliyorum. Ancak firmalardan aldığım dayanıklı ürünlerde çok umursamasamda, şahıslarla alışverişimde veya kırılacak malzemeyse kargo görevlesine durumu bildirip kargo kontrolü yapıyorum. Şu zamana kadar sıkıntı çıkaran kargo görevlisi olmadı. (ki niye çıkarsın?)

Asıl problem şu olabilir. Satıcı size bahsi geçen ram'in aynısından bozuk bir ram gönderir. Siz takarsınız çalışmaz. Satıcıya iade edersiniz. Satıcı iadeyi kabul etmez. Bu durumda ne oluyor bilmiyorum ama yukardaki senaryodan çok daha olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 11 Şubat 2019; 17:0:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berk70

Dolandırılan adam suçlu çıkıcak sonunda neden parayı yolladın diye gerçekten ilginç bir ülke dolandırıcının hiç suçu yok söz de değil yazılı kanıt var ama hukuğumuz hiç bir halt yapmaz millet seni suçlu bulur
    En doğru yorum.

• Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!

Yüssüze bak sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayaltog

Yüssüze bak sen
    Doğru bu kadar adam toplandık hiç işimiz yok WhatsApp fake le uğraşıyoruz.

• donanımhaberde , dolandırılma riski % 10 bozuk yada yarı sorunlu ürün alma riskiniz % 50 :D

sahibindende dolandırılma olasılığınızı % 50 , bozuk veya sıkıntılı ürün alma olasılığın % 70 :D

geçenlerde telefon alacağım iyi bir model , adam doktor olarak tanıyor . fotosu var , istanbulda olan adam afyona gitmiş . 1-2 hafta gelmeyecekmiş ... güven veriyor sonrası belli direkt almıyorum dedim kestirdim. afyondan tanıdık dolu var , tamam aldıracam desem direkt engel ulaşılamaz olacaktı.

sahibinden çok fena ya birşey almayın evinizin yakınında değilse , yol tepmeyin yazık.
  • Geçmiş olsun. Umarım parayı kurtarırsınız. Satıcı sahibinden yazışmasında rahat tavır göstermiş. Acaba parayı gönderdiğiniz kişi hapisteki müebbetlik birimi. Kartı almıştır bundan paraları çekiyordur dışardan.
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Geçen gün monitör dahil sistem sattım hocam sahibinden üzerinden. Alıcı dedi yolla kargo ile kutusu olmadığı için kasanın yollamadim . Mesuliyet bana ait dedi yine yollamadim . Dedim kargo parası yerine otobüs biletimi al ben getireyim . Vaktim vardı kendim götürdüm parayi aldım PC yi verdim geldim . En güzeli elden alışveriş .

• Geçmiş olsun.

Ama,

Yani kusura bakmayın da kendiniz kaşınmışsınız. O fiyatlara hiç mi şüphelenmediniz? Hayır GET bile sormamışsınız şaka gibi gerşekten. Şöyle konuları gördükçe hem sinirleniyorum hem de gülüyorum.

Ben de ilan koyuyorum ve alıcılardan öyle saçma salak mesajlar geliyor ki adamı sinir ediyolar, sonra bu mesajları atanlar gidip bu ilanlara para kaptırıyor. Şöyle şeyleri görünce de üzülesim gelmiyor maalesef.

Örnek verecek olursam, 2.el'i ortalama 400 liraya satılan işlemciyi, 390 liraya ilana koyuyorum satılsın diye. Veya ne bileyim Ryzen 1600'ün 2.el 800'e satıldığı zamanda 770'e ilana koymuştum. Saçma sapan mesajlar geliyor güven problemi olduğu belli olan mesajlar yani. Tamam sonuçta sahibinden'de hiç bir bilgi gözükmüyor referans sistemi falan da yok. Adam ne olduğumu bilmeyebilir ama diyorum zaten anlatıyorum tane tane, DH üyeliğiniz varsa oradan konuşalım diyorum, hatta varsa Ankara'da tanıdığınız test eder veririm diyorum ki zaten öyle çok şey sattım. Detaylı foto ekliyorum, whatsapp'dan detaylı anlatıyorum. Halâ saçma sapan triplere giriyor insanlar.

Sonra da gidiyorlar sorgusuz sualsiz böyle ilanlara parayı yolluyorlar. Yahu insan bi sorar o ram 200'e satılır mı?

Geçenlerde de kocaeli,izmit'de birisi vardı. Yani gerçek konumunu bilmiyorum da adam 250-300 liralık anakartları 130-140'a listelemiş. Neyse mesaj attım bu salağa ankaradayım almak istiyorum dedim, işte 1-2 mesajlaştık tamam eft yapın, kargo ile yollarım dedi. Dedim whatsapp'dan varsa 1-2 foto yollar mısınız. Saçma salak cevaplar verip engelledi sahibinden'den Dolandırıcı olduğu belli, atmış oltayı sorgusuz inanacak sazan bekliyor. Direk parayı yollamamızı istiyor.

Sonra o hesabı kapatıp 1 hafta sonra başka bir isimle açıp tekrar ucuza ilanlar koymaya başladı, bu sefer arkadaşın hesabından "kocaelideyim elden alabilirim" yazdım, cevap vermedi. 2 güne ilanları komple kaldırmıştı. Kim bilir kimleri dolandırdı.

Yani şu ram'i 300'e koyan adamı kanser edersiniz, canından bezdirirsiniz. Milyon tane soru sorarsınız. Ama 200'e ilana koyan adama sorgusuz sualsiz parayı yollarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 11 Şubat 2019; 19:26:2 >

• Geçmiş olsun. Forum 2.el konularında referanslı üyelerden alabilirdiniz. (En azından ip adresi belli olurdu)

• Bende birçok sefer EFT yapıp sonrasında ürün aldım çok şükür daha ahlaksızına denk gelmedim
    Geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.