Şimdi Ara

Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
13.111
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CMB34

Geçmiş olsun

Büyük ihtimal parayı havale ettiğiniz kişide mağdurlardan birisidir.
    Hesap sahibide ürün satan birisidir siz parayı gönderirsiniz dekontu atarsınız dolandırıcı hesap sahibine parayı gönderdim diyip ürünü teslim alır ve anonim olarak kazanç sağlamış olur.
    Organize işler- Sazan Sarmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iste bak 200 tl icin ugrasmayacaklarini sandigin icin bunlar var ve dolandiricilik yapiyorlar senden 200 ondan 100 derken servet topluyorlar alcaklar. Gecmis olsun bu arada sahibinden zaten cok guvensiz bir site

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kaç sefer bu şekil alışveriş yaptım ama artık 3 kuruş fazla verip güvenli yaparım yoksa bu kapı tokmağı hep başkaları için çalmıyacak bir gün girecek bir yerime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun diyecegim ama kusura bakma kasinmissin. ram in sifir fiyati 350 lira ustune ustluk garantili urun adam 200 liraya satiyor. bu fiyata kim satar ki ben satmam.. o yuzden boyle bir ilan gorsem bin defa dusunurdum. dolandiriciyi savunuyormusum gibi gelebilir okuyana ama su bir gercek ki bu tarz tipler hic bir zaman bitmeyecek ekonomi kotulestikce aksine cogalacaklar bunlari durduramazsiniz o yuzden onleminizi kendiniz alacaksiniz. en onemli kural 3 kurusa 5 liralik kofte yok.
  • hocam öncelikle geçmiş olsun.paranı alma ihtimalin maalesef yok sayılacak kadar az önce onu söyleyeyim.davası da 2 yıla anca açılıyor.yani adam o dönemde dolandırmadan gelen paralarla altına uçağını alıp istediği ülkeye bile kaçabilir.ama bizimkilerde o vizyon yok.örnek 2 yıl önce başıma gelen olay.form tr de paylaşmıştım.inceleyebilirsin.dava sonucunu da koydum ama görüntüleri gitmiş.

malum yasaklı rakip site linki
  • Gecmis olsun . Adam bulunursa mutlaka tazminat davasida acin . Ugrasilariniz taksi ucretleriniz avukat danismanlik ucretleriniz vs . Buyuk ihtimalle ustune kayitli bir donu bile yoktur ama bu isi unutup bir ise basladiginda maasina haciz kondugunda anlayacaktir .

• Abicim en güzeli görüp, mümkünse deneyip, elden teslim almak.
    Bu tarz alışverişlerde yakın yerde olanları tercih etmek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: byns

hocam öncelikle geçmiş olsun.paranı alma ihtimalin maalesef yok sayılacak kadar az önce onu söyleyeyim.davası da 2 yıla anca açılıyor.yani adam o dönemde dolandırmadan gelen paralarla altına uçağını alıp istediği ülkeye bile kaçabilir.ama bizimkilerde o vizyon yok.örnek 2 yıl önce başıma gelen olay.form tr de paylaşmıştım.inceleyebilirsin.dava sonucunu da koydum ama görüntüleri gitmiş.

malum yasaklı rakip site linki
    Merhaba, çok teşekkür ederim paylaşımınız için, mesajınızı baştan sonra okudum. Uzun sürecek olsa bile en azından sadece bir telefon numarasından bile ulaşıp adamın ceza almasını sağlayabiliyorlarsa ben yinede helal olsun derim. Dediğim gibi param umrumda değil ama er ya da geç bu adam ceza alacaksa ben peşini bırakmam.

• Dolandırıcının kullandığı profil fotoğrafının orjinal sahibi ile forumdaki arkadaşların yardımıyla irtibata geçtim, kendiside konuyu takip ettiğini yarın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Bu yüzden profil fotosunu konudan kaldırdım.
  • Buna benzer bir olay sahibinde benim başıma geldi Ekim 2018 de, gittim savcılığa verdim, tespit edilip ifadenin alınması 7 ay sürdü, ifadesinde yalanları sıralanmış, parasını gönderdim demiş, tabi öyle bir şey yok, savcı ağır ceza mahkemesinde dava açılmasına karar verdi, ilk duruşmada hakim ihtar çekelim ödemezse vs diğer duruşmada duruma bakalım, tabi yine sonuç yok, şimdi 3.duruşma Temmuzda. Dolandıran kişi inkar etmiyor olayı zaten, başka kişileri de dolandırmış, şikayetçi olanlar da var,buna rağmen bir halt olduğu yok, yani birini dolandırın mahkemede yanlışlık oldu parasını verdiğinizde dava direk düşüyor. Gerçeği benim amacım en azından sicilinde bir leke olmasını sağlamaktır. Ama buna benzer davalarda 5-10 yıl giydiren hakimler de var.

• Geçmiş olsun öncelikle herkes aynı şeyi söylemiş şahıs hakkında yakalansa bile bir çay içer gider diye. Ben aynı fikirde değilim. Üzerine gidilmesi gereken bir durum daha önce bunun gibi bir çok durum yaşadım paramı kurtardım Allah'a sükür. Polisin işi gücü çok malum, savcılık aşamasınada gelincede aylar belli yıllar alacak bir dosya bu. Şahsen her yerden sıkıştırıp şahsın bilgilerini bulmanızı öneririm. Kendi tırnağınızla kendi başınızı kaşıycaksınız yani.

Buna benzer bir durum yaşadık 1 ay kadar önce haberin linkinide veriyorum. Adam kutu boyutu 50x35 olan bir kartonun içine çakıl,tabak doldurmuş kargo şubesinde soruluyor içinde ne var diye harddisk var diyor. Dedik heralde 30-40 tane harddisk var elimize aldık bunda harddisk yok dedik hayırdır falan derken çağırdık polisi aldılar götürdüler ertesi gün serbest kalmışlar.

Bilgisayar yerine kargo kutusundan çakıl taşı çıktı

• Adini soyadini adresini bana verin kemiklerini kirip cop tenekesine atmazsak serefsiziz. Videolu hemde. Pezevenge bak musluman mahallesinde salyangoz satiyor. Hastanelik gpruntusunu sahibindene yukleyip belese satacam bu kansiz itin.

• Geçmiş olsum hocam. Giden 200 tl olsun. Sağlık olsun. Forumda daha önce bu dolandırıcılık yöntemi anlatılmıştı. Arada parayı gönderdiğiniz 3. Kişi de mağdurdur büyük ihtimalle.
    Güvenli e ticaret harici malı görmeden parayı ödememek lazım.
    Tekrar geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun aynı tür olay başıma geldi şahsız iban bilgilerini karakola vermiştim şahsı bulmuşlardı ibandan kayıtlardan daha sonra mahkeme açılmıştı otomatik şahıstan parayı faiziyle almıştım

• Beyler forumda yeniyim bu arkadaş benide dolandırdı.375 tl aldı benden hala laga luga yapıyo bendede konuşmalar var bende savcılığa gidip suç duyurusunda bulunucam.

• Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!
    Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!
    Şuraya bak inermisin çıkarmısın.

• Hepsi birbirinin arkadaşı ha?
    Adamın kafa çok iyi ya gerçekten insanların bu kadar işsiz olabileceğini düşünebiliyo, kendi işsizliğinden olsa gerek. Neyse bunun gibiler bugün var yarın yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kogane

Bizim ülkede hırsızın hiç suçu yok doğru diyosun

Alıntıları Göster
    Üzgünüm ama öyle dostum. Getsiz yaptığım 2 alışverişten birinde sorun yaşıyorum. Tesadüf olabilir mi sence ?

• +1 919 551-2755 +1 978 616-7079, +1 919 823-8952 bu üç numara sahibinden.com ilan aracılığı ile satmakta olduğum ürünler ile ilgilendiklerini İngilizce olarak mesaj attılar. Olay şu İban istedikten sonra size bir mail atıyorlar sanki para hareketlerini gösteren yüzlerce işlem var bankanızın adı var bide referans kodu yazıyor güya ptt kargo ile gönderince para hesaba düşecek dolandırıcıdırlar sakın inanmayın…

Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.