< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kogane -- 11 Şubat 2019; 22:40:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kogane -- 11 Şubat 2019; 22:40:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dünya üzerinde dolandırıcılık kadar aşağılık bir olay daha yok sanırım... Geçmiş olsun öncelikle, sizi çok iyi anlıyorum. Bende forum üzerinden 3400 Tl dolandırılmıştım. Suç duyurusunda bulundum savcılığa gidip, sonra suç duyurusunun fotoğrafını çekip kendisine gönderdim. Havale yaptığım hesap Allahtan annesine aitti de sanırım ordan yırttık, iade etti parayı.
Haftalarca suç duyurusunu geri çekmem için beni tehtit etti, aradı mesaj yazdı vs, bende geri çekmedim şikayetimi. Sonradan ikanları hâlâ duruyordu burada da, Milleti uyandırmak için konu açarken kendinin aleyhinde Haysiyetsiz, Ruh hastası, insan bozuntusu vs gibisinden kelimeler kullanmıştım, onları kanıt göstererek benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş... İfade vermek için karakola gittiğimde dahi sinirden delirecek durumdaydım böyle birşey yaşadığım için... Sonrasında farklı kişileri dolandırmış, onlar bana ulaştılar, elinde ona ait açık adresi, ailesinin dükkanının adresi vs dahi olanlar vardı. Düşündüm gidip hırsımı alana kadar dövmeyi, ama benim suç duyurusuna savcı takipsizlik vermiş, 40 sayfa herşeyin detaylarıyla whatsapp konuşmalarıyla vs döküman teslim etmiştim, sinirlenmiş okumamış bile. Alacak verecek meselesiymiş bu, icra takipli suç duyurusunda bulunmam gerekiyormuş vs vs vs. Dedim ben gitsem buna birşeyler yapsam, benden yana işlemeyen adalet bundan yana işler Allah korusun, tutuklanırım bile belki de... Sonrasında da unuttum gitti. Paramı kurtardım, suç duyurusundan da savcı takipsizlik vermiş. Kapandı mevzu öylelikle. Demem o dur ki sırf piyasasından 30 40 50 ucuz diye tadım kaçacağına pahalı olanı tercih ediyorum. Uzun olanda illa bir mokluk oluyor çünkü. Mümkün olduğunca bir tanıdığımın olduğu yerden veya elden alabilecrğim ürünlere bakıyorum ve 20 referansı dahi olsa kimseye güvenemiyorum. Tecrübelerimiz yediğimiz kazıklardan ibarettir ve sizin açınızdan konuşacak olursak bu olaya tecrübe diye bakıp unutup gitmek lazım. Yoksa Adalete olan inanç, Devlete olan güven duygusu vs çok zedeleniyor... |
Kindar nesil dedikleri bu olsa gerek :) teşekkür ederim ne diyim..
|
Cumartesi günü tüm çıktılarla gidip polise ifade verdim ve bu şahıstan ve parayı havale ettiğim hesap sahibinden şikayetçi oldum. Ekstradan savcılığada vermek için süreçleri başlatıcam.
Dün akşam WhatsApp engelini kaldırıp dalga geçer gibi şeyler yazdı, 200tl sana koyarmı ya, nerdesin gel beraber şikayetçi olalım, hadi diyeceğin bişey yoksa ben çıkıyorum gibisinden. Ekran görüntülerini aldım, sonra hemen mesajlarını silip tekrar engelledi. Ben herhangi bi cevap vermedim, sonrasında rahatsız etmemesi için bende engelledim. Polise verdiğimi sms atarak kendisine bildirdim, muhtemelen korktu zavallı o yüzden yazdı. Konuşma tarzındanda max. 20li yaşlarda olduğunu düşünüyorum. Çoluk çocuk... |
GET ile ürün almıştım üyeliğim silinmişti ve arayıp neden silindiğini sordum. Saçmaladılar sebep gösteremediler açın o zaman dedim açamıyoruz dediler. Bu sırada GET işlemim devam ediyordu, işlemime ne olacak satıcı ürün falan yollamadı dedim. Bir hafta içinde iade sağlayacağız dediler. Sağlamadılar tekrar aradım. Ürün bedeli satıcıya aktarılmış yapabileceğimiz bir şey yok dediler şok oldum. Hani iade gelecekti siz beni satıcıyla ortak olarak dolandırdınız yarın ilk iş savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım dedim. Ertesi gün sahibinden yatırdı...
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II. Ceki -- 11 Şubat 2019; 9:5:22 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|