Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
132
Cevap
3
Favori
41.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar şu ilanı bir incelermisiniz bu ilan 3-4 gün önce yayındaydı sonra kalktı ve bugün yine ilan verilmiş adamı ilk ilanı açtığı zaman (3 gün önce) aradım araç muğladaydı , şimdi ise Bolu'da görünüyor adamı aradım bu saatte , illa kapora yatırın diye tutturuyor , bu saatte nerden para aktarayım size dedim , işbankası Atm'sine gidin ordan aktarın diyor , hesap numarası verin diyorum vermeye yanaşmıyor ! siz gidin ben ordan tarif edeceğim diyor nasıl yatıracağınızı , fastpay le filan gönderin diyor hesap numarası vermemekte diretiyor ...

Dolandırıcı olma ihtimali %95 !!!

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-focus-titanium-x-hatasiz-kayitsiz-416310016/detay

• Uzak durun . Sakın kapora falan göndermeyin. Gece vakti kime satacak arabayi. Sabah gelir gösterir alırım diyin. Babamlarla gelir alırım diyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar şu ilanı bir incelermisiniz bu ilan 3-4 gün önce yayındaydı sonra kalktı ve bugün yine ilan verilmiş adamı ilk ilanı açtığı zaman (3 gün önce) aradım araç muğladaydı , şimdi ise Bolu'da görünüyor adamı aradım bu saatte , illa kapora yatırın diye tutturuyor , bu saatte nerden para aktarayım size dedim , işbankası Atm'sine gidin ordan aktarın diyor , hesap numarası verin diyorum vermeye yanaşmıyor ! siz gidin ben ordan tarif edeceğim diyor nasıl yatıracağınızı , fastpay le filan gönderin diyor hesap numarası vermemekte diretiyor ...

Dolandırıcı olma ihtimali %95 !!!

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-focus-titanium-x-hatasiz-kayitsiz-416310016/detay

İlan yayından kaldırılmış.

• Oyun şu piyasanın 3-5 altında acil ilana çıkılır. Adam sıkıştık der başka şehirdedir. kapora gönder işin adı konsun, ilanı yayından kaldıralım der. Para gönderilince telefonu meşgule alır. İlanı kaldırmaz, başka ağına düşürülecekleri bekler.
    Para azsa kim uğraşak dersin ama önemli olan senin burada kandırılman enayi durumuna düşürülmen.
    YAPACAKLARINIZ ÇOK BASİT

Dolandırıldınız mı telefonlara çıkmıyor ilanı kaldırmıyorsa büyük ihtimalle dolandırıldınız.

Hemen şubeye gidip dekontu gösterip hesaba tedbir koydurunuz. Parayı çekemesin.
    Sonra Adliyeye gidip Cumhuriyet savcılığına başınızdan geçenleri bir bir anlatan bir dilekçe yazın.
    Oradan tedbir yazısı yazılır. Tedbir yazısını bankaya verin. Hesap sahibinin yanına kar kalmasın.
    Bunlar için hiçbir ücret ödemiyorsunuz.
    Bu kadar basit bunları yapmak 30 dakika almaz.
    KİM UĞRAŞACAK DEMEYİN DOLANDIRICININ YANINA KAR KALMASIN.
    Başıma geldi de anlatıyorum. Kolay lokma olmayın.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Helsloot mesajını yeni gördüm yukarıdada yazdım aynı adam galiba iş bankasından 200 lira gönderdim. Sonrada telefonlara çıkmıyor. Başka numaradan arıyorsun başkası açıyor. Hesabına tedbir koydurttum bukadar basit
    ilanı hala yayında
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-ful-astra-419160122/detay/
  • Buna benzer bir olayın dibinden biz de döndük. Araç işinden anlamayan bir arkadaşım için beğendiği birkaç ilanı aradım konuştum. Sahibinden ilanında isim olarak mehmet mehmet yazıyordu, telefonu aradım adamla da epey konuştuk sanki ben alıyormuşum gibi. Ben biraz detaylı sorunca, şurası şöyle mi böyle mi, gelmeyi düşünüyorum falan deyince önce ilanda belirtilmeyen hasar kaydı çıktı piyasaya, ardından birisi daha aradı falan dedi geçiştirdi. Arkadaşım arayıp sorunca kendisini tuncelide görevde olan asker olarak tanıtmış, arkadaşın da ilk aracı olacak biraz heyecanlı konuşmuş galiba ve adam kapora istemiş. Ben konuşurken aracın yanında ve meslek olarak öğretmen olan adam arkadaşım konuşurken görevdeki bir asker oldu.

Kısadan hisse, sahibinden'de ucuza gördüğünüz araçlara hemen atlamayın, kimse aracını ucuza verecek kadar keriz değil bu günlerde, isim olarak genelde "ahmet bey", "ahmet ahmet" gibi isimleri olan ilanlara bulaşmayın. Ve en önemlisi kapora falan göndermeyin. Hangi çağda yaşıyoruz, telefonu var uçağı var, interneti var kapora sistemi kalkmalı.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    dolandırıcı kesin. tuzaklı ilanlar türkiyenin uç noktalarına ilan atıyorlar sonra ucuz gösteriyorlar. 400 tl kaptırdım :(
    araç başkasının tc başkasının hat üzerine değil. tc veriyor cebe havale istiyor. cep teline referans kodu geliyor. o kodla parayı çekiyor. her gün 3-5 ilan atıyorlar. uzak yerlerde insanlardan kapora koparmak niyetleri. meslekleri dolandırıcılık. tehdit ettim. bunun üzerine, 2 yıldan fazla bu işi yaptığını, bir tane daha polis kapımı çalmadığını söyledi. -siber suçlar şikayet edecem. dediğinde -siber ne laa bilişim o bilişim bilişim suçlara şikayet et, devletin hiç işi gücü yok senin 400 tl nin peşine düşecek tim oluşturacak senin için. dolapta soğuk su varmı iç ferahlarsın!!! cevabını dedi!! 2 günde 8 ilan buldum. savcılık dosyasına eklettim.
  • _eRay kullanıcısına yanıt
    bu senin iş ne oldu. savcılığa verdin mi ? bende bugün verdim. nasıl sonuçlandı
  • Uzun zamandır ben hariç dolandırılan olmamış sanırım :) Yukarıda anlatılan olayların benzeri bugün başıma geldi ve 200tl kaptırdım. İlan hala yayında ve hala dolandırmaya devam ediyorlar, beni engellemiş arkadaş aradı ona da aynı hikayeleri anlatıyor. sahibinden.com a bilgi verdim.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-4450-tl-hasar-kayitli-golf-606700139/detay
  • adaletsizdünya A kullanıcısına yanıt
    Aynı kişiye bende 150 TL kaptırdım, bmw arka çanta ayrı satar mısın diye parayı gönderdim garantiye, adam telefonunu kapattı, savcılığa gidip dilekçe verdim bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını aracı olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık suçlaması ile, 1 hafta önce anca duruşma yapıldı, suçlu bulundu 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı, bende bütün bilgileri var, adresinden tut ana baba adına kadar, umarım sende boşvermeyip hakkını aramışsındır bu dolandırıcı ibrahim karayiğit yvşğndan

• Arkadaşlar Meraba sahibinden comda dun gece
    2012 titanium 88bin km de dizel hatasiz boyasiz orjinal
    sahibinden.com
    Ford / Fiesta / 1.6 TDCi / Titanium / 2012 titanium 88bin km de dizel hatasiz boyasiz orjinal sahibinden.comda - 715275683
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-titanium-88bin-km-de-dizel-hatasiz-boyasiz-orjinal-715275683/detay
    bu ilana baktim ve az once aradim kaporo yollayayim dedim bana iban no nu yolla diyince abi once hangi banka oldugunu sordu garanti diyince deniz bank var ona yolla dedi bende iban at dedim atm ye gideyim diyince yok zahmet etme sen hiç atm ye kadar Cebe havale yollarsın yok sen iban yolla diyince israr edince telefonu yuzume kapattı emniyete ve sahibinden e onayli dolandirici oldugunu soyledim.Dikkat edelim arkadaşlar lutfen
     SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI

• Bilader aracını satmak için ilana koydu. 600km mesafeden biri ile anlaştı. Yalnız adam kaparo göndermeyeceğini 5 ay önce akrabasının 300 tl si gittiğini söyledi. Tmm benim için sıkıntı yok. Ancak araç için 83k ya anlaştım. 84k ya biri çıkarsa ona veriririm açık açık söyledim. Adam bana güvenmelisin vs... demiş. Kimse kusura bakmasın ama güvenmiyorum kimseye. Senin işyerinden izin alacağım vs.. dedi. O benim işim değil beni de ilgilendirmez. Salı günü gelecem diyor ama bugün birisi gelip 84k verdimi kimse seni beklemez. Böyle takık iseniz gidin sıfır araç alın. Aynı aracın sıfırı şu an 140k.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.