Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
3
Favori
41.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dolandırıcılar hesap numara vermez , ne alış veriş yüzürene para yatırdın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani.nerde H kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcılar o kadar geniş işlem yapiyor ki bizim Yargıtay aklı etmiyor.
    Dolandırıci 8 yerden araba kapora bizim hesap nr kulaniyor biz aptalca satımız Note 3 fazla para üstü verdık. Savci mağdurden suç buluyor, hiç dolandırıcı peşine düşmesine zorlamiyor. Maaşimiz iyi terfi için suçsuz insana da hapise atar ... Tövbe

• Yeni gördüm konuyu. Sahibinden'de konuştuğunuz kişinin üyeliğinin eski olmasına aldanmayın arkadaşlar. Eski hesapları satın aldı bir sürü kişi bu forum ve diğer siteler üzerinden. Kaporo da asla vermeyin. Biz geçen sene ev alırken 40 bin TL kaporo istedi satıcı bizden. Biz de alıcıyız gel alalım dedik. Maraştan kalktı İstanbul'a geldi. Bir günde hallettik. Kaporo ne yahu ? Tam çakal icadı vazgeçersen yanar paran mantığı. 500 TL kaporo parası da kaptırdık daha önce başka bir ev için.

• Geçmiş olsun fakat hiç bişey yapamazsın,zorla taksir dışı para tahsil durumu yok şayet böyle bir durum olsa bile delil niteliğinde görüntü,ses kaydı veya şahit yok.

Kendi rızanız ile vermişsiniz hoş kapora işi yaş iştir,bir malın nasibi kısmeti siz de ise siz alırsınız bir şekil velev alınacak araçta çok kallavi hemen gidecek bir araç değil ki aman 3-5 vereyimde aracı benim için tutsunlar,diyesiniz..ki bir de km'ler ce mesafe uzakta ki bir araca hangi akla ziyan kapora gönderiyorsunuz şaşırtıcı,adam kelek yapsa dur geliyorum demen kafadan 3-5 saat ki bir de tanımadığın etmediğin bir il,ilçe,semt..

Kısacası bu size iyi bir ders olsun,bu saçma sapan aksiyonlara bir daha umarım girmezsiniz..
  • başkasını bilemem ben kendimi söylüyeyim en doğru olanı kapora yatırmamak bazen nasip deriz ancak buna inanırım oturduğun yerde nasip diyip para kazanamıyorsun nasibini rızkını sen kovalıyacan oturduğun yerde kimse sana al kardeş bu senin nasibinmiş hayrını gör demez üç beş tane zibidi var piyasada polis istese bunları tek tek yakalar daha önce türkiyenin bir çok ilinden ilçesinden bir çok araç getirdim bu dolandırıcılar son zamanlarda türedi Allaha şükür onuda ayırT edebiliyorum artık GEÇEN BİR DOLANDIRICIYI İYİ MAKARAYA SARDIM EN SONUNDADA İYİ Bİ KAYDIM NEFESİ KESİLDİ FIRSAT VERMEDİM KONUŞSUN VE KAPADI TELEFONU çok dikkat etmek gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viktoria

Dolandırıcılar hesap numara vermez , ne alış veriş yüzürene para yatırdın?

cep telefonu
  • elazizi E kullanıcısına yanıt
    Ayne kardeş , kapora göndermekten kazık bimiyor, bide dolandırıcıya bir şey satışta bilgileri kulaniyor tuzağa düşürdükten sonra mahkeme uğraş, dolandırıci aklı etıyor temiz işten çikmaya, yargıtayı aklı etmez dolandırıci organizasyonlara, işte geresi siz düşünün...

• elazizi E kullanıcısına yanıt
    Savcilar isterlerse yğain sinyalı telefon marka. Sahibinden. Com da deliliği taplanıp yakalarlar ama işler "arka sokak" filimde kaliyor, devletten aldıkları maaş helal olmaz...

• nightblueist kullanıcısına yanıt
    Anlattıklardan uyuşmazlık var. Hesapta para olmasını olmamasını konu değil. Er telefonda konuştun kişi isim soyisim hesap numarası verdıysada sahte kimilik hesapı ya da demiştir dayimin ya da araba sahibin numara vermiştir... Açiklama beklerim

• Arkadaşlar öncelikle bir konuyu netleştirelim

Kapora hukukta yeri olan bir konudur
    Ev araba gibi mülkler söz konusu olduğunda kapora istemekte ve kapora vermekte normaldir bir evin aynı anda birden fazla talibi varsa alıcı o evi almak isterse satıcıya kapora vererek niyetini belli etmiş olur

Bende bir çok defa araba alırken kapora verdim hiç dolandırılmadım

Konu dolandırıcılık olunca arabanın başınabile gitseniz arabayı görseniz adam sizi yine dolandırabilir notere kadar gidip orada bile dolandırıcılık hikayerini buradan okuduk

Asıl sorun dolandırıcıları nasıl alt edeceğimiz kapora vermeseydin demekle işin içinden çıkılmaz

Önce bu malum site bazı düzenlemelerle bu olayların bir çoğunu engelleyebilir ayrıca bu konularda yasal bazı düzenlemelerin de olması lazım

Benim arkadaşa tavsiyem şu şekildedir
    EliniZde banka dekontu olduğuna göre kişinin adını soyadını biliyor olmalısınız tc sini öğrenmek zor olmamalı sonra bir notere giderek ihtarname çekin durumu anlatın verdiğim kaporatı 1 hafta içinde şu hesaba ödenmesi falan filan noterde örnekleri vardır eğer para ödenmez veya karşı taraf herhangi bir cevap vermez ise (hukukta cevapsız kalmak durumu kabul etmek anlamına gelir) direk icra davası açabilirsin

• Arkadaşlar öncelikle bir konuyu netleştirelim

Kapora hukukta yeri olan bir konudur
    Ev araba gibi mülkler söz konusu olduğunda kapora istemekte ve kapora vermekte normaldir bir evin aynı anda birden fazla talibi varsa alıcı o evi almak isterse satıcıya kapora vererek niyetini belli etmiş olur

Bende bir çok defa araba alırken kapora verdim hiç dolandırılmadım

Konu dolandırıcılık olunca arabanın başınabile gitseniz arabayı görseniz adam sizi yine dolandırabilir notere kadar gidip orada bile dolandırıcılık hikayerini buradan okuduk

Asıl sorun dolandırıcıları nasıl alt edeceğimiz kapora vermeseydin demekle işin içinden çıkılmaz

Önce bu malum site bazı düzenlemelerle bu olayların bir çoğunu engelleyebilir ayrıca bu konularda yasal bazı düzenlemelerin de olması lazım

Benim arkadaşa tavsiyem şu şekildedir
    EliniZde banka dekontu olduğuna göre kişinin adını soyadını biliyor olmalısınız tc sini öğrenmek zor olmamalı sonra bir notere giderek ihtarname çekin durumu anlatın verdiğim kaporatı 1 hafta içinde şu hesaba ödenmesi falan filan noterde örnekleri vardır eğer para ödenmez veya karşı taraf herhangi bir cevap vermez ise (hukukta cevapsız kalmak durumu kabul etmek anlamına gelir) direk icra davası açabilirsin

• ogameci kullanıcısına yanıt
    Cep telefonu derken?

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Geçmiş olsun. Daha önce akrabamın başına aynı olay geldi, piyasasından 3-4 bin ucuz vw caddy için Bolu'ya 200TL kapora gönderdi (PTT ile). PTT ile gönderince birşey yapamıyorsun ancak eğer siz banka ile havale yaptıysanız bankaya gidip durumu anlatın, o şahısın adres bilgileri vs. bulabilirsiniz. Ancak adamı yakalasanız da kanunen birşey yapamıyorsunuz, sizi dolandırdığını ispat etmeniz çok zor.

olur mu öyle şey arkadaşım. bir avans ödemesi yapmışsın. alınan hizmet-ürün yoksa paranı çatır çatır geri alırsın. 200 tl gibi düşük rakamlar yapıyorlar ki kimse uğraşmasın sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viktoria

Cep telefonu derken?

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI
  • Aman dikkat edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neo2463 N kullanıcısına yanıt
    Sitemizin çok değerli takipçileri.Bende üzülerek belirtiyorum ki, bugün araç kaporası vererek dolandırılanlardanım.Arabam.com sitesinde bakın buradan ismini veriyorum.Elbette aynı isimle çok temiz değerli insanlarımız vardır.Onlar ortaya çıktıkça bu sahtekarların zıplama alanı daralacaktır.Adı,Şevki Avcılar.Yalova Çiftlikköy adresi veriyor.Sözde satmak istediği araç 22AT206 palakalı,megan 2 2006 model.Biz araca talibiz dedik.Bir miktar kapora yatırın aracı satıştan çekeyim dedi.Bizde 100-150 TL yatıralım dedik.Hayır dedi en az 500 TL yatırın bende ciddi olduğunuzu bileyim dedi.Biz bu miktarı yatırmayacağımızı belirttik.O zaman hiç olmazsa 300 yatırın dedi.Parayı da internetten değil ATM den Ya ziraat yada İş bankası kartıyla yatırın diye ısrar etti.Tesadüf o kartlardan biri bizde var.Yatırdık.Kendisine GSM den yattığına dair uyarı mesajı aldığını belirtti.Tabii biz kaporayı yatırmadan önce aramız bir saat gelelim ekspertize girelim hemen notere gidelim dedik ancak,ben şu an yalova da değilim diyerek farklı bir şehirde olduğunu,ancak gece saat 22-23 sularında yalova'ya ineceğini,satışıda ertesi günü sabah erkenden yapalım dedi.Ertesi sabah gittik,aradık,telefonlara ara ara çıkıp,falan yerde buluşalım dedi.Biz oraya gidip bekledik.Tabii gelen yok.Yine bir kaç tel araması sonucu biz dolandırıldığımızı anladık.Israrla telefon ve mesaj trafiği başladı.Sonunda adı şevki Avcılar diye sitede yer alan dolandırıcı aradı ve "Böyle bir araba yok.Bekleme dön git diyerek tel.kapattı.Elimizde TC Nosu birde yatırdığımız dekont var.Bunları sizlerle neden paylaştım.Bu sahtekarlarla güvenliğin bu yasalarla yapacağı çok bir şey yok.Biz yakınlarımıza ve forumlarımıza yazıp belirttikçe Sıkışacaklar.Biz şu ana kadar 20 yıllık geçen zamanda 5-6 araç aldık.asla ve asla kapora falan istenmedi bizde yatırmadık.Bu olayda adeta başımıza geleceği bile bile Yatırdık.Tüm araba satan sitelerin aynı bankalar gibi daha ciddi satıcıları kayıt altına ve ücretli bir biçimde sitede satış yapmalarına izin vermeleri,sahtekarlıkların biraz daha önüne geçebilir.Asla bitmez.Biz tabii ki yasal zeminde şikayetimizi savcılığa yapıyoruz.Bu arada da,kendimiz de 44 oğlan bir baba kendi dost ve arkadaşlarımızla özel soruşturmamızı yapıyoruz.Oldukça yol katettik.Yakında kendisine bir sürprizimiz olacak.

• kapora dolandırıcılığı hakkında,

Bizim apartmana birkaç gündür belki 15 kişi geldi,
    diyorlar ki kiralık daire için geldik emlakçı ..... kişisi ile sözleştik gelmedi, kapora yatıranlar var aralarında, anlaşılan kapora dolandırıcılığı aynı şekilde.
    Bir tane saf öğrenci diyor ki iyi ki nakit vermedim, internet bankacılığından gönderdiğime göre heralde bankaya bildirim yapınca geri öderler öyle değil mi.

Bunlar sadece bizim kapımızı çalanlar, benim bilmediğim daha niceleri var demek ki. hurriyet emlak taki bir ilan vasıtasıyla ulaşıyorlar bir cep numarasına, ilanı adam gün içi saat 16:00 gibi kaldırıyor.. ilanda satılık ilanı birkaç ay önce olan dairenin fotoğrafları var. Değişik değişik hikayeler, müteahhitten, almancı bunun sahibi, yok sahibi yalovada, bilmem nerde, YAZIK, bu telefon ile iş yapılıyor; insanlar.... iş kaporada bitiyor zaten, kansız bunlar.

Ben bina yöneticisiyim, apartman girişine aşağıdaki yazıyı yazdım hazırladım. heralde kendi ismi ve hattını kullanmıyordur ama her kimse buna alet olan hattını kapattırsın engin albayrak 505 470 2701 benim yanlış anladığım aksettirdiğim bir durum olursa da bana mesaj atın ulaşın

• Benimde başıma bugün böyle bir olay geldi Allahtan erken farkedip bankaları arayıp eft iptali ve iadesi yaptırdım, şerefsizin ilanı hala yayında

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-sahibinden-kiralik-daire-415517049/detay
  •  SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI

sahibinden.com daha ne yapsın?

• Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.