Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
3
Favori
41.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bugün başıma gelen olayı anlatayım.

Sahibinden.com 'da piyasadan 2-3bin Tl daha düşük fiyatlı bir Ford focus buldum.

Kontrol ettim. Aracın sahibinin adı sitede yazıldığı gibi doğruydu. arabanın model ve plakası doğru. Hiçbir sıkıntı yok. Sonra araç Kırklarelinde yani şehir dışında olduğu için kaporayı gönderdim. Tabiki sonrasında aracın gerçek sahibinin arabayı 5- 6 ay önce başka bir siteden satışa çıkardığı ve sonradan satmaktan vezgeçtiğini öğrendim. Aracın kendisinin adıyla dolandırıcılar tarafından satışa çıkarıldığından haberi yok. Tabi iş işten geçti.

Şimdi bende kapora yolladığım kişinin banka numarası ve ismi (kısaca banka dekantu) var yapmam gereken nedir. Avukat veya daha önce bu enayiliği yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

SAHİBİNDEN.COM'da Kapora Dolandırıcılığı

SAHİBİNDEN.COM Kapora Dolandırıcılığı giderek yaygınlaşan bir sorundur. Bu dolandırıcılık yönteminde, bir ürün veya hizmet için ilan veren dolandırıcı, potansiyel alıcılardan bir kapora ödemeleri talep eder. Kapora alındıktan sonra ise dolandırıcı iletişimi keser ve ortadan kaybolur.

Kapora Dolandırıcılığı Nasıl Tespit Edilir?

• Acil Duygusu Yaratan İlanlar: Dolandırıcılar genellikle "acil" veya "sınırlı süreli fırsat" gibi ifadeler kullanarak acele etmeni sağlarlar.
    • Şüpheli Fiyatlar: İlan edilen fiyat, benzer ürün veya hizmetlerin piyasa değerinden önemli ölçüde düşükse, şüphelenmelisin.
    • Kişisel Bilgi İstekleri: Dolandırıcılar, banka hesap numaranız veya kredi kartı bilgileriniz gibi kişisel bilgilerinizi talep edebilirler.
    • İletişim Sorunları: Dolandırıcılar genellikle e-posta veya mesaj yoluyla iletişim kurmayı tercih ederler ve telefonla görüşmekten kaçınırlar.

SAHİBİNDEN.COM'da Kapora Dolandırıcılığından Korunma

• Güvenilir Satıcıları Tercih Et: Güvenilir satıcıların yorumlarına ve puanlarına bak.
    • Yüz Yüze Karşılaş: Mümkünse, satıcıyla yüz yüze görüş ve ürünü veya hizmeti şahsen incele.
    • Güvenli Ödeme Yöntemlerini Kullan: Kapora ödemesi için PayPal veya kredi kartı gibi güvenli ödeme yöntemlerini kullan.
    • Kişisel Bilgilerinizi Koruyun: Kişisel bilgilerinizi, güvenilirliğinden emin olmadığınız kişilerle paylaşma.

Kapora Dolandırıcılığına Maruz Kalırsan

• Hemen Yetkililere Bildir: Yasal mercilere ve SAHİBİNDEN.COM yönetimine şikayette bulun.
    • Kanıt Topla: Dolandırıcının e-posta veya mesajlarını, banka hesap numarasını ve diğer ilgili bilgileri kanıt olarak sakla.
    • Hesabını Dondur: Kapora ödemesi için kullandığın banka hesabını veya kredi kartını derhal dondur.

SAHİBİNDEN.COM Kapora Dolandırıcılığı Şikayetleri

SAHİBİNDEN.COM üzerinden yapılan kapora dolandırıcılığı şikayetleri, Tüketici Hakem Heyetleri ve emniyet güçlerine iletilebilir. Ayrıca, şikayetini SAHİBİNDEN.COM desteğine bildirmeyi de unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • iyi de kardeş böyle şeyler çok yaşandı, konuşuldu. geçmiş olsun üzücü bi durum
  • Bu tipte insanlara insan demek bile yanlış. Geçmiş olsun. Rakam yüksek miydi?
  • Gecmis olsun arkadasim,uzuldum cidden,basima gelmedi ancak umarim hakkinizi alirsiniz...
  • Direk Polise git şikayette bulun,onlar sana yardımcı olurlar.
  • hocam bu tip olaylar çok kapora göndermeden önce konu açsaydınız herkes göndermeyin diye uyarırdı sizi
  • gönderdiğin tc noda kesin başka bir garibanındır.başka tc nolar kullanıyorlar
    daha önce arkadasımızın basına geldi.
    forumdada cok yazıldı
    geçmiş olsun,inş fazla göndermemişsinizdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo2463

Sahibinden.com 'da piyasadan 2-3bin Tl daha düşük fiyatlı bir Ford focus buldum.

Öncelikle geçmiş olsun.
    Anahtar kelime bu zaten.
    İnternete ilan verebilen bir kişi piyasayı üç aşağı beş yukarı piyasayı,diğer ilanlara bakmayı biliyordur.
    Şahıslara kapora olarak bir lira yollamam ama satan yer yetkili bayiyse ne kadar isterse yollanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.
    Anahtar kelime bu zaten.
    İnternete ilan verebilen bir kişi piyasayı üç aşağı beş yukarı piyasayı,diğer ilanlara bakmayı biliyordur.
    Şahıslara kapora olarak bir lira yollamam ama satan yer yetkili bayiyse ne kadar isterse yollanabilir.

Dediğinize hiç katılmıyorum bayi dahi olsa aracı görmeden kapora yatırılmaması taraftarıyım.
  • Dostlar 200tl kapora gönderdim. Ama enayi yerine konmak 200tl'den çok daha kötü emin olun.

Çoğu dolandırıcılık şekillerinden az çok bilgim vardı. Yazılanlardan konuşulanlardan ama bunu bilmiyordum. Aklıma kuşku düşmedi değil ama araçta herangi bir sıkıntı olmayınca plaka sorgulamasındada ilanı veren kişinin adı örtüşünce göndermeye karar verdim.

İlk önce PTT'den göndermemi istedi. Banka hesap numarı istedim oda TEB in ATAK soyisimli birisinin hesap numarasını gönderdi ona yolladım parayı. Dekontu elimde.
    Benim başıma geldi başka arkadaşlar aldanmasın. Denk gelir okurlar belki.
    Onun haricinde yarın savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdim ama örnek bir dilekçe vs. olsa çok işime yarardı açıkcası.
    Yada işin püf noktalarını bilen ne yapmam gerektiğini detaylı yazacak olan varsa oda çok iyi olur.
  • Geçmiş olsun. Daha önce akrabamın başına aynı olay geldi, piyasasından 3-4 bin ucuz vw caddy için Bolu'ya 200TL kapora gönderdi (PTT ile). PTT ile gönderince birşey yapamıyorsun ancak eğer siz banka ile havale yaptıysanız bankaya gidip durumu anlatın, o şahısın adres bilgileri vs. bulabilirsiniz. Ancak adamı yakalasanız da kanunen birşey yapamıyorsunuz, sizi dolandırdığını ispat etmeniz çok zor.
  • Dekontun özetine ayrıntılı bilgi girmediysen uğraşmaya deyecek bir mevzu değil.Yani ''... adlı kişiye ... plakalı araç adına kapora'' gibi bir kazığa bağlamadıysan olayı 200TL elinden kaçıp gitmiştir.ARabayı görmeden kapora yollamak da ayrı bir mevzu,diğer arkadaşlar yeterince yorumlarmış zaten.Aman dikkat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.
    Anahtar kelime bu zaten.

Dediğinize hiç katılmıyorum bayi dahi olsa aracı görmeden kapora yatırılmaması taraftarıyım.

Ben karşında muhattap bulabilirsin anlamında söyledim.
    Yetkili bayinin kapora konusunda sıkıntı olacağını da düşünümüyorum.

• caylak hukukcuyum.

Verilen kapora (pey akçesi), karsı taraf sana edimini ifa etmezse yani arabayı vermezse sebepsiz zenginleşme hükümlerince geri alınır.

Fakat ortada bir hile soz konusu oldugundan bu parayı su sekilde geri alabilirsiniz. 1 yıl icinde kapora alan tarafa bağlı olmadıgınızı paranizi istediğinizi iletin(iletebilirseniz), vermezse avukata başvurun, yine sebepsiz zenginlesme ile alınır.

Tabi bu bir de ceza hukukunda dolandırıcılığa girer ki bunun için savcılığa gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 30 Ocak 2012; 18:23:14 >
  • benim ilanimda plakam açik şimdi kıllandım kapatayim yada ilani kaldirayim . birisi ilani kopyalayip plakayi kapata bilir sonrasindada plakayi söyleyerek innadiricilik saglayabilir.
    bizim millete yaranmak için dürüst satici olmana gerek yok 2 3 bin altini yaz yeterli .
  • Plakalarınızı kapatın ilan verirken,ben senin yerinde olsam adamı bulur zorla parayı alırdım kardeşim.Tehdit-zorbalık-tanıdık herşeyi sokardım işin içine.Henüz hukuk sistemi oturmuş bir memlekette yaşamıyoruz.
  • Bazen arkadaşlar ilanlarda neden plaka gizleniyor diye satıcılara kızıyorlar.İşte bu gibi durumlar için gizleniyor demek geldi içimden. En azından ben o yüzden plakamı gizliyorum adamın niyeti ciddiyse ve sorgulama yapacaksa zaten telefonda plakayı veririm istediği yerden sorgulamasını yapar..
  • benzer bir durum 1-2 ay önce başımıza gelmişti, kayseri'de polo, normal değerinin 10 bin TL ucuza satılıyordu, biz şüphelenip kaporayı yatırmadık ama telefonda konuştuğumuz sahtekar satıcı aynı anda bir çok kişiye banka hesap numarası veriyordu, bu tür durumlarda şüpheci davranıp dikkatli olmak gerekiyor
  • geçmiş olsun hakkınızı sonuna kadar arayın sorumlu kişiler bulunur da başkalarıda yanmaz tekrar geçmiş olsun
  • Piyasadn birkaç bin tl ucuz otomobil görünce daha dikkatli olmak lazım.

Karşınızdaki kurumsal bir yer ise aracı görmeden de kapora gönderilebilir. Ama göndermemek daha iyi.
    Biz volvoyu alırken 1000 euro kapora göndermiştik. Aracı beğenmezsem geri almak üzere anlaşmıştık. Bir hafta izmir'den kalkıp istanbula gidememiştik, onlar da aracı bekletmişlerdi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.