Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM ÜZERİNDEN DOLANDIRCILIK - SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim, görüntüdeki şahsı yüce adalete teslim edebilmek için görüp haber verebilecek biri çıkarsa eğer 1000TL vereceğim, çalınan araçların dahi bulunabildiği şu forumda elbet ufacık bir ihtimal olsa dahi tanıyan, gören çıkabilir,

Sahibinden.com'a satacak olduğunuz ürün için ilan veriyorsunuz, biri arayıp kuaför olduğunu söyleyerek elden teslim almak istediğini belirtiyor, vakit belirleyip yola çıkıyorsunuz buraya kadar herşey normal, adresteki kuaföre yaklaştığınız an dükkandan sizi aramış olan bu şahıs çıkıyor oturma bahanesiyle en yakın pastane, börekçi vb yere gidiyorsunuz, evet buraya kadar herşey normal,

iyi bir izlenip bırakabilmek için her yola başvurulup masa donatılıyor yer sahibine el ense çekilip her türlü yalakalık yapıldıktan sonra, satmış olduğunuz ürün ne ise baktırmak için (iphone ise telefoncu, dslr is fotoğrafçı, vs) sizden izin isteniyor,

o anki atmosfer içinde iyi niyetinizin kurbanı olma yolunda ilk adımı atıyorsunuz,

nede olsa salak değilsiniz, mekan sahibinede soruyorsunuz bu neyin nesidir tanıyormusun diye, sonuşta esnaf kuaförü tanımayacak hali yok değil mi ?

evet abi diyor burda yeri var sürekli gelir sıkıntı olmaz, ne satacaksınız, araç mı ? deyince veriyorsunuz bu gavata satacak olduğunuz ürünü,

yanlış bunun neresinde peki ?

kuaför buluşma vaktinden yarım saat evvelden aranıp 'kız kardeşime gelin başı yapılacak' denilirse, buluşma anı boşluğunuza denk gelir ve oturmak için gittiğiniz mekan sahibi kallavi bir süzme ise dolandırılırsınız ( 3-5 kez bu mekandan börek alan bu şahıs maalesefki kendini fbi ajanı olarak bile inandırabilecek bir konuma gelmiş oluyor )

kıssadan hisse sabah 11de sizden iphone 6 plus cep telefonu çalıp, bir saat sonra benzer bir yöntem ile başkasından canon eos 6d çalabiliyor, peki bunu nasıl öğreniyorsunuz, ertesi gün bu gavatın telefon numarasını google'da aratarak,

yani 1 günde 7000 lira kazanan biri bu yoldan vazgeçmeyeceği için emek hırsızlığını sürderecektir, ve eminimki sahibinden üzerinden para edecek ürün satıyorsanız karşılaşma şansınız çok yüksek,

çekirgeyi 3te bulurlar, adalete güveniyoruz :)

quote:

Arkadaşlar başıma gelen bir dolandırıcılık hikayesinden bahsedeceğim, aynı hikayeyi Canonturk’e de ulaştırmaya çalışacağım.
    Ben Nabi, yıllardır hayattaki en büyük tutkum olan fotoğrafa ilgiliyim. Hiçbir zaman bir fotoğrafçı veya sanatçı olarak görmedim kendimi.
    Dönem dönem filmli, dönem dönem dijital gövdeler kullandım. Bu aralar atıl duran 6d’mi satmaya karar verdim. Satış sebebim aslında ailemin maddi sorunlar yaşaması ve onlara yardım etmek isteme sebebimdi. Normal şartlar altında bir ürünü satarken bizim camia dışından birine ürün satmamaya özen gösteririm. Eğer tanıdığım bir insan referans olarak kendini göstermezse yine satıştan vazgeçerim. Fakat ailem benim mantıklı düşünemediğim tek konu. Acil nakit ihtiyacı olunca bu şartlardan taviz verip büyük bir hata yaptım.
    Marmaris’te bir yerde masör olarak çalışan bir adam aradı. Gövdeyi, 50mm lensi ve yongnuo flaş tetikleyici setini satın almak istediğini söyledi. Fakat ürünü bir arkadaşı vasıtası ile alacağını söyledi. Arkadaşı Bakırköy’de yaşıyormuş ve güzellik salonu varmış. Pekala deyip, ürünleri orjinal kutularına güzelce yerleştirip satışa hazırladım.
    Bakırköy civarında buluşmak üzere yola çıktım. Bahsedilen güzellik salonunun önüne geldiğimde aracı ile karşılaştım, kati suretle kendisine ait olduğunu söylediği salona sokmadı beni. İlk orada içime ufak bir şüphe düştü içime, daha sonra çok sevimli bir çocuk geldi yanına, tahminime göre oğluydu.
    Bir restoranta gittik, aman o da nesi, adam masayı donattı. Restorant çalışanlarına emir vermeler vs belli ki iyi intiba bırakmak istiyordu. Açıkçası bu durumu pek hoş bulmadım. Ürünleri kutularından çıkartıp arkadaşa takdim ettim. Çok yakında bir fotoğrafçı olduğunu ürünü orada kontrol ettirmek istediğini söyledi. Ben de açıkçası huysuzluk edip hayır demek istemedim. Bizim geleneklerimize göre yemek bitmeden masadan kalkmamak gerektir.
    Birkaç dakika sonra arayıp taksiye atlamamı ve bakırköy meydana gelmemi istedi. Taksi ücretini ise cebinden vereceğini söyledi apar topar masadan kalkmak zorunda kaldım. Meydana geldiğimizde ise beni karşılaması gereken adam ortalarda yoktu, daha aşağıdaki bir fotoğraf stüdyosundaymış, gelip beni almadığı için taksiciyle ufak çaplı bir tartışmaya girdi. Ciddi anlamda huysuzlandım ve ürünümü geri almak istedim. Bu sefer eski adliyenin önüne gelmemi istedi. Dediği yere gittiğimde yine yoktu ortalıkta. Bankadan paranın ancak bir kısmını çekebilmiş, diğer kısmı için 20 dakika daha beklemem gerekiyormuş. Bu noktada ipler koptu. Nerede olduğunu sordum, oraya geleceğimi ve ürünü geri alacağımı söyledim. Nimet abla’nın oraya gel dedi, tahmin edeceğiniz üzere oraya gittiğimde de ortalıkta yoktu.
    Çok yakında gördüğüm bir polis memuruna en yakın karakolu sordum, bu süreç içerisinde de telefonlara ulaşılamıyordu. Karakol’a gidip durumu anlattım, ekip otosuyla birlikte oturduğumuz restoranta gittik. Restorant sahibi adamı tanımadığını, ben oradayken başka siparişler de verdiğini hiçbirisini almadığını ve orayı meşgul ettiğini söyledi. Beraber kamera kayıtlarını inceledik. Kamera kayıtlarını alıp karakola gelmemi, oradan sonra da savcılık aracılığı ile suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, adamı yakalasalar bile makineme kavuşmam imkansız. Adam yakalansa bile cüzzi bir ceza ile serbest kalacak. Yeni bir set kurmam yıllar alabilir, elimdeki son ekipman olan sigma 35’i ise satıp aileme destek olacağım. Birkaç yıl süreyle fotoğrafa uzak kalabilirim.
    Siz siz olun insanlara güvenmeyin, açıkçası bundan sonra bir daha ne ikinci el ürün alırım ne de satarım. Satın alacağım her şeyi faturalı ve garantili olarak büyük şirketlerden alacağım. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler.

http://www.canonturk.com/sahis-satici-ve-alicilar/29955-bir-arkadasimin-basine-gelen-dolandiricilik-olayi.html#post407692

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idinc -- 27 Aralık 2014; 5:38:00 >

• geçmiş olsun. sahibindende bikerede beni bi satıcı dolandırmıştı 60 lira kadar paramı kaybetmiştim. kapıda ödeme seçeneği ile satış yapıyodu. farklı telefonlar ve farklı adreslerle sahte siparişler verip adama baya bi 200 lira kadar kargo parası kazığı atmıştım. adam olayı farketti en son beni aradı karşılıklı küfürleştik umarım sizde intikamınızı alırsınız.
  • Gecmis olsun fakat olay tam anlasilmiyor duzeltin bence. Videodaki siz misiniz
  • kafanıza takılan neresi oldu açıklıyayım, videodaki ben değilim, ilk 30 saniyedeki kısım ile devamı farklı yerlere ait, 00.30 dan sonraki kısım dslr'sini çaldıran arkadaşın bulunduğu yerin güvenlik kamerasından alındı.
  • Geçmiş olsun dostum sabah sabah sinirlendirdi şerefsiz. Eminim ki daha internete düşmemiş birçok dolandırıcılığı vardır. Umarım adalete ulaşırsınız.
  • quote:

kuaför buluşma vaktinden yarım saat evvelden aranıp 'kız kardeşime gelin başı yapılacak' denilirse, buluşma anı boşluğunuza denk gelir ve oturmak için gittiğiniz mekan sahibi kallavi bir süzme ise dolandırılırsınız ( 3-5 kez bu mekandan börek alan bu şahıs maalesefki kendini fbi ajanı olarak bile inandırabilecek bir konuma gelmiş oluyor )

Kuafor bulusmadan yarim saat once kim tarafindan araniyor hadi arandi sizin nasil haberiniz oluyor gelin basi kuaforun kardesine mi yapilacak yoksa kuafor baskasinin kardesine mi yapacak? Ve borek alan sahis kim mekan sahibine sorulmamis miydi soru ? Kafam karisti
  • kuaförü arayan görüntüdeki dolandırıcı, önce arayıp gelin başı yaptıracaz diye oturup buluşmayı beklerken içeride vakit geçirebilmek için fırsat yakalamış oluyor,

börek alması ise pastane sahibinide kendini kuaför olarak tanıtıp bu oyuna alet etmek,

olaydan sonra kuaförün verdiği ifade bu, neden öğrenemeyeyim :)

ayrıca videoda şahsı belirli aralıklarla daire içine alıp belirtmeye çalıştım fakat mobilde gözükmüyormuş yeni farkettim, baştaki kısımda dükkana sürekli girip çıkan kişi, belli oluyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: idinc

kuaförü arayan görüntüdeki dolandırıcı, önce arayıp gelin başı yaptıracaz diye oturup buluşmayı beklerken içeride vakit geçirebilmek için fırsat yakalamış oluyor,

börek alması ise pastane sahibinide kendini kuaför olarak tanıtıp bu oyuna alet etmek,

olaydan sonra kuaförün verdiği ifade bu, neden öğrenemeyeyim :)

ayrıca videoda şahsı belirli aralıklarla daire içine alıp belirtmeye çalıştım fakat mobilde gözükmüyormuş yeni farkettim, baştaki kısımda dükkana sürekli girip çıkan kişi, belli oluyordur

Simdi oldu

• Bence fazla iyi niyet göstergesi olmuş ben ürün satarken alıcı ile buluştuğumuzda kendi elimde gösteriyorum herşeyi
    Kime göstercem diyip cihazı alıp gidiyor ki sizden, ben hayatta kendi görüş alanımdan çıkarmazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

Bence fazla iyi niyet göstergesi olmuş ben ürün satarken alıcı ile buluştuğumuzda kendi elimde gösteriyorum herşeyi
    Kime göstercem diyip cihazı alıp gidiyor ki sizden, ben hayatta kendi görüş alanımdan çıkarmazdım
    millettin derdi dolandırıcılık olmuş bunlara idam lazım idam emeğinin hakkıyla almak varken neyse geçmiş olsun
  • Telefonda iPhone'u bul uygulaması yüklüydü değil mi?
  • konuyu şikayet ettim kural dışı karşı tarafı rencide edici
  • Artik kime guvenecegiz bilmyorum heryerde serefsiz dolmus.
  • Gecen dolandiriciyi dolandirdim adam beni mahkemeye verecekmis iyi ver dedim bu seferde abi buyuksun ortak olalim mi dedi tamam olalim dedim bunlari polise yakalattim su an ceza evindeler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E3DD9FE1

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    iPhone'umu bul var ise bulabilirsin telefonunun yerini
  • yani varya
  • Geçmiş olsun
    En kısa zamanda bulursunuz umarım.
  • osmann935 kullanıcısına yanıt
    insallah basına gelir böyle bişey
  • Lokantadaki garson da bu işe aracılık etmiş gibi geldi bana.
  • Up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.