Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s0ft

Geçmiş olsun. Kargo şirketi bunu eşşek gibi ödemek zorunda. Alakasız birine teslim etmek onların sorunu.

Bende bunu merak ediyorum, telefonu gönderirken bir belge imzaliyorsun. Arkadas icinde telefon oldugunu ispatlayabilir demi.

Telefon etkinlestirilmis diyor, bence baskasina satmistir tlf u. Ve sonucu merak ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuya bak resmen coşmuş

kargo hakkında şunu söyleyebilirim,kargo ücretini alabilir
    ama telefonun ücreti muallak.

bu arada geçmiş olsun.
    ben hep ürünü gönderirim, beğenirsen parayı gönder derim.
    malum şahıslara denk gelmedik. e zaten ay da yılda 1 satış yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertMeteAlp -- 12 Nisan 2017; 23:3:4 >
  • Ne kadarda müslüman bir ülkeyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Bir şey gönderirken ne olduğunu her seferinde soruyorlar, doğru beyan edildiyse sorun yok, mahkemeye gider gerekirse o parayı alır.
  • Valla daha once birilerine sahibinden uzerinden pahali bir sey satmistim adam kargolamadan havale etmisti. Dedim hocam korkmuyor musun belki dolandirici felan cikarim. Adamin cevabi da beni dollandirmak istesen her turlu dollandirirsin oldu. O gun bugun unutmam bu lafi senin konuyuda gorunce bir daha emin oldum bu olaydan

• Sahibinden için tanıdık aracılığı ile de satış yapmayın. Aradaki adamı da zor durumda bırakıyorsunuz.

KOnuyu açan arkadaşın kabahati yok mu ? elbette var. Aracının tc no sunu vermediği kalmış. isim söylersin geçersin.

Fakat konu sahibi nasreddin hoca gibi sorabilir. Hırsızın hiç mi suçu yok diye _? O da haklı. Ancak bu devirde çok yanlış işler bunlar. Ben 2. el alırken bile, imeise bakıyorum, yurt içi mi diye. Fatura soruyorum, kayboldu derse git bul diyorum ( çalıntıysa ?) yani bunlar bu zamanda gerekli.

Aynı şekilde satarken, farklı şehire yollamam diyorum. Elden teslim diyorum. şehir dışı çok ısrar eden olursa eft ile önce parayı alıyorum. sonra hemen kargoya gidiyorum, süreci videoya alıp karşıdaki kişiyi tedirgin etmemeye, gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum. aracı falan diyorlar, olmaz diyorum. En nihayetinde çok isterlerse yolluyorlar parayı. Bu şekilde işlemci saattım 200 tl ve bi tanede akıllı saat sattım ( 1250 tl ). hiç acımadılar valla cart diye yolladılar parayı. bende süreci videoya alarak, havalı paketleme vs yaparak yolladım. çok şükür sorunsuz oldu. Ama ben alan kişilere de dedim, ben olsam parayı yollayamazdım. iyi cesaret.

Ama konu sahibi arkadaş ali cengiz oyununa gelmişç Ne diyelim geçmiş olsun. Paranı alırsın bir şekilde diye düşünüyorum ama başın çok ağrıyacak. Fakat iyi bir tecrübe olacktır

• Arkadaş geçmiş olsun... Artık bu toplumda yaşananlar inanılır gibi değil.

Ne kadar üstüne düşmek lazım bilmiyorum ama kargo görevlisi de, dolandırıcıyla birlikte bu işin içinde olabilir...

Bu arada kargonun bölge veya genel müdürlüğü ile mutlaka görüşün derim. Gönderinin alındığı şube Franchising şube ise uğraşmak zor olabilir ama markanın kendi şubesiyse daha hızlı hallolur diye düşünüyorum. Linkedin'den firmanın orta-üst düzey yöneticilerine ayrıca ulaşmak işinizi kolaylaştıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-100DED1C1 -- 12 Nisan 2017; 23:50:3 >
  • Hocam çok geçmiş olsun. Kargo firmasından kesinlikle şikatetçi ve davacı olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben bir sene önce arkadaşıma yurtiçi kargoyla telefon yollamıştım benden telefon için ek form doldurmamı istemişlerdi güvenlik vs için demişlerdi? Sizde böyle durum olmadı mı acaba?
  • Bizden'de hep kimlik ibrazı isterler ya şubede ya evde, kapıma kadar gelip kimlik görmeden bilgileri kontrol etmeden vermezler, bende beklediğim için sinirlenirdim,
    Yurtiçi kargonun elemanı tekrar geldiğinde içeri çağrıp çay-kahve ikram edicem,
    neler varmış memlekete bak be
  • Allah'tan %99,9 u müslüman bu memleketin....
    Olmasaydı ne yapardık!
  • burda kargo şirketi yüzde yüz suçlu ayriyetten kargo şirketinin kameralarından telefonu kimin aldığını tespit edebilirsiniz bu hakkınız bununla mahkemeye başvurabilirs,niz
  • Geçmiş olsun Dostum..
  • Tüm kargo şirketleri rezillik içinde bu gerçek her türlü haltı yiyorlar.

Olayın gerçeklerştiği an'da ki kamera kayıtlarını talep et savcılıkdan hemen bulursun hırsızı.

• Farklı isme nasıl teslim ediyorlar anlamadım.

• Bu arada csb kokusu var red iphone satışa çıkalı kaç gün olduda aldın satmaya kalktın ve hemen o kadar paraya alacak biri buldun der insan!

• herkes sucu kargo firmalarına atmış bu süregelen bir durumdu lakin yıllardır böyleydi bu durum kargo firmalarının suçu değil kanundaki boşluklardan faydalanıyorlar yaptırım sözkonusu olmayınca herşey laylay lom gidiyor biri de dememiş ki önce havale/eft veya nakit para talep edilir ondan sonra kargolanır kargolarken içinde telefon modeli imeisi yazılır gönderilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 13 Nisan 2017; 3:9:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umityasar

Allah'tan %99,9 u müslüman bu memleketin....
    Olmasaydı ne yapardık!

olayı dini olarak bakmayın herkes müslüman veya değil bu durum değişecekmiydi?
    bu olay tamamen anlamsız geçinen bu zihniyet ürünlerinin bağnaz cahil cühela kesimin uyanık geçinmeye çalıştıklarını hep suistimal ettiklerini anlamanız gerekir sokağa yola 100 tl bırakın uzaktan izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız
  • Hocam IMEIyi patlatabilirim telefon kapanmış olur isterseniz

• Şunu merak ettim kargoda telefon oldugunu nasıl kanıtlayabilirsiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.